back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Stretnutie primátora s občanmi 19. 6. 2023

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Ľubomír Veselický  /  Z viacerých otázok, na ktoré v pondelok Ondrej Kurbel  odpovedal ma zaujali jeho  dve odpovede.

Tá prvá preto, lebo bola zjavne v nesúlade s právnym poriadkom SR. Vyslovil  úvahu, že občania, ktorí majú v Seredi pobyt prechodný, a neplatia napríklad poplatok za vytváraný komunálny odpad,   nedostanú  súhlas mesta s prenájmom parkoviska, pokiaľ  nezmenia svoj pobyt v Seredi na trvalý. Použitie takéhoto postupu považujem za protiprávne.

Druhá bola odpoveďou na otázku meškania kosieb, v ktorej spolu s Branislavom Laluščiakom vysvetľovali príčiny nedostatočne rýchleho kosenia trávnatých plôch tým, že naše kosačky zn. KUBOTA majú nádrž s chladiacou kvapalinou za motorom, rýchlo sa prehrievajú a z toho dôvodu musia kosci prácu po hodine kosenia prerušiť, aby stroje vychladli. Vedúci skupiny pracovníkov údržby mesta uviedol, že kosačku inej značky používa  spoločnosť, ktorá vypomáha s kosením zelených plôch nášho mesta a tá „chladiace“ prestávky robiť nemusí.

Pozrel som si technické údaje kosačky KUBOTA a zaujal ma tretí odsek popisu produktu. Citujem: „Pri takto vysokej efektivite práce vždy zostane čas aj na oddych. Toto všetko zaručuje veľký záujem o modely G. Motor Kubota ponúka vysokú účinnosť pri kosení veľkých parkových trávnikov, pri celodennom nasadení ako aj pri kosení nepravidelne udržiavaných plôch.

Niečo tu nepasuje. Alebo klame výrobca pri tvrdení o možnom celodennom nasadení kosačky, alebo je nevyhnutnosť prestávok na vychladnutie  pomádou pre neznalých.

Recept na odhalenie je jednoduchý. Kto riadi, ten kontroluje. Celodenná prítomnosť kontrolujúceho pri kosení a sledovanie chodu KUBOTY nemusí byť atraktívne, ale priniesť môže zaujímavé poznatky.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Ak sú KUBOTY naozaj výrobkom pre krajiny nad 60. rovnobežkou, tak by malo mesto kúpiť kosačku s vyššou tepelnou odolnosťou.  Zostatok prostriedkov rezervného fondu k 31.12.2022 bol    2 321 583,72 €. a nákup napríklad kosačky John Deere X950R, pri ktorej výrobca tvrdí, že je možná dlhodobá denná prevádzka, by nemal byť problém.

Pretože  opakovaním  zdôvodnení nestíhania kosenia na ďalších stretnutiach s občanmi, tým, že KUBOTY sa prehrievajú,  vyššia efektívnosť kosenia  zelených plôch  v Seredi dosiahnutá  nikdy nebude.

 

zdroj: Mesto Sereď
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Nevidím nič protiprávne na tom, ak sa prenájom parkoviska podmieňuje trvalým pobytom. Rovnaké podmienky sú nastavené v Bratislave, tam je rezidentská parkovacia karta viazaná okrem iného na trvalý pobyt. Môžete uviesť konkrétny zákon, ktorý by tým bol porušený?

  2. Lubos, niekolko malo poznamok k Tvojmu clanku:

    – nespomenul si, ze o majetku a teda investicii donovych kosaciek nerozhoduje primator, ale POSLANCI

    – celodenne nasadenie kosacky (aj kosy) je mozne, no NEzalezi to na texte v navode, ale na podmienkach, v ktorych pracuje

    – a na veku kosacky, opotrebeni, ako aj jej udrzbe

    – a na zaver – sklamalsi ma. Ani raz moje meno. Asi dnes nezaspim a celu noc sa budem odkopavat … 😉

  3. Ja sa len cudujem, preco tomu staremu blbovi davas priestor. Koho uz zaujimaju kydy stareho nepotrebneho podvodnika? Zide z očí, je v rici.

  4. Kristepane tento tu robí závery z marketingového materiálu pri strojoch ktoré majú odkrutene tisícky hodín.

    Jeste vetsi blb než sme mysleli….

  5. Za teba bolo všetko v poriadku? Nič sa nemuselo riešiť hlavne keď ti volali nezdvihol si služobný telefón ale odmeny ti nesmrdeli

  6. Pan Majko a pán Veselicky, myslím si ze toto nieje priestor aby ste si tu navzájom každý týždeň „honili“svoje ega že kto co urobil, kto má v com pravdu a podobne. Človek s pribúdajúcim vekom by mal už asi vedieť , že ak má s niekym konkrétnym problém, tak sa to dá vyrozprávať medzi štyrmi očami. Osobne ja nie som vôbec zvedavý na vaše vzájomne pospinovanie sa a myslím, že takich čitateľov tu nájdeme viacero. Ak máte pocit, že jeden alebo druhý urobil niečo protizakone, stačí to podať na policiu na presetrenie a je vyriešené. Človeka naozaj nebaví tu stále čítať že ty si urobil to,ty zase hento, keď nedajboze jeden druhého v článku nespomenie,,tak hneď zarypneme,že nebudem spať a podobne.
    Potom mi z toho vychádza iba jedna otázka. Je váš vek jedného aj druhého iba fyzicky a ten mentálny sa vám zasekol v období 12-15 roka vášho vývoja? Každý má svoju cestu, nikto nieje dokonaly,,,pekný deň vám želám obom

  7. Na tom, že tento starý pán, dostáva priestor v mestských novinách je vidieť, že Kurbel neklesol tak hlboko, aby cenzúroval jeho články, ako to robil on, keď sedel na mestskej stoličke. Tým, že mu ich umožňuje publikovať je vidieť, že tieto výlevy ho absolútne nezaujímajú. A nemajú ani prečo. Je smutné, že Majko dáva priestor tomuto skrachovancovi tým, že výplody jeho starej hlavy sem dáva. Ale zas na druhú stranu, čo by sme tu čítali.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované