back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

„Začnime leto dobrom“ – iniciatíva pre dobrovoľníkov, ktorej súčasťou sa môžete stať aj Vy

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Týždeň dobrovoľníctva prináša rôzne dobrovoľnícke aktivity pre širokú verejnosť na celom Slovensku. Tento rok má podtitul „ Začnime leto dobrom“ a koná sa v dňoch 23. – 29. júna 2023.

Jednotlivci, skupiny ľudí, organizácie či firmy si môžu vybrať z veľkej ponuky dobrovoľníckych aktivít, ktoré pripravujú občianske združenia, školy, centrá voľného času, športové kluby, zariadenia pre seniorov, domovy sociálnych služieb, samosprávy a ďalšie. Do Týždňa dobrovoľníctva sa tento rok prihlásili aj Mesto Sereď, OZ Vodný Hrad a KC Priestor.

Vyčistenie kaštieľa

Iniciatívu na vyčistenie južného krídla Seredského kaštieľa spúšťa OZ Vodný hrad v spolupráci s KC PRIESTOR. Organizácie chcú dostať tento priestor do stavu vhodného na výtvarné výstavy a kultúrne podujatia. Pôjde o čistenie a vypratávanie historickej časti južnej časti kaštieľa. Nevyužívaným priestorom by sa tak prinavrátil život, ktorý si určite zaslúžia.

Dobrovoľnícka aktivita sa bude konať od pondelka 26.6. do štvrtka 29.6. 2023 v čase od 13:30 do 19:30 hod. v priestoroch kaštieľa. ( bližšie info na: vodny.hrad.sk@gmail.com )

Príprava VATA festu

Organizátorom komunitného festivalu je KC Priestor, ktoré v Seredi od roku 2018 spája hudobné koncerty, výstavy, filmy, diskusie a divadlo. Tento rok sa festival sa koná 19. augusta 2023. Pomôcť s prípravou festivalu môžete aj Vy. Stretnutia dobrovoľníckeho tímu na Vata fest odštartujú práve počas týždňa dobrovoľníctva.

Dobrovoľnícka aktivita sa bude konať v pondelok 26. 6. o 17:00 hod. a v utorok 27.6. o 17:00 hod. v Zámockom parku v Seredi. Stačí prísť na jeden z termínov a organizátori Vás zasvätia do príprav festivalu, pretože každá pomoc je vítaná. ( bližšie info na: priestor.sered@gmail.com )

- Článok pokračuje pod reklamou -

Rozdávanie objatí

Súčasťou Týždňa dobrovoľníctva bude aj Hug Day – Deň objatí. Dobrovoľníci z miestnych škôl, občianskych združení či neformálne skupiny mladých ľudí budú v uliciach mesta rozdávať objatia. Medzinárodný deň objatí sa koná pod záštitou Sytev a OZ TEAM a na Slovensku sa uskutoční už po deviatykrát, kým tento rok sa po prvýkrát zapojilo aj mesto Sereď. Poslaním je objatím priniesť úsmev, radosť a dobrú náladu do ulíc nášho mesta.

Dobrovoľnícka aktivita sa bude konať 27. 6. 2023 so štartom 9:00 hod. na Námestí slobody v Seredi, odkiaľ sa dobrovoľníci vydajú do ulíc. Identifikujete ich veľmi jednoducho, vďaka tabuľkám s nápisom „Objatie zdarma“. (bližšie info na: marek.culaga@sered.sk)

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované