back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Hodina s primátorom mesta Sereď Ondrejom Kurbelom

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Sereď / Dnes v popoludňajších hodinách sa primátor opätovne stretol s verejnosťou, ktorá o komunikáciu prejavila záujem. Opätovne na mestský úrad veľa ľudí neprišlo, čo potvrdzuje predpoklad, že o osobnú komunikáciu má záujem stále menší počet občanov.

To však neznamená, že sa primátor nudil. Práve opačne, otázok a podnetov na riešenie bolo dosť.

Viac sa dozviete vo videozázname, ktorý prinášame tu:

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Prečo na online nepíšu kto zomrel každý hlavne starší ľudia nechodia von a nič nevedia veď skoro každá dedina ti ma že oznamujú aj cez online

  2. Prečo na online nepíšu kto zomrel každý hlavne starší ľudia nechodia von a nič nevedia veď skoro každá dedina ti ma že oznamujú aj cez online

  3. co sa tyka teras uplne suhlasim. Je nezmysel zakazovat sediet na nich po 23tej hodine. Da sa predsa dohodnut ze nebude tam trebars hudba, ale sediet by sa mohlo. Lebo takto nam Sered skape. Neni tu vela miest kde sa da posediet a este aj to sa obmedzuje.

  4. pre Klaudiu 20. júna 2023, 14:30 – myslite si, ze umrtia ohlasuje verejnopravna TV?

    Ale teraz vazne – ano, moze. Len musi mat informacie.

    Zabezpecime od MsU.

  5. S terasami nesúhlasím. Do 23:00 je viac ako dosť a sedieť a zabaviť sa dá aj v interiéri nie len na terase. A nie je to len o hudbe, ak máš tú terasu rovno pod oknom tak ti aj blabotanie podnapitých ľudí bude dosť prekážať hlavne v lete keď väčšina ľudí spí s otvoreným oknom.
    Pán Majko hádam nechcete ľuďom brať právo na pokojný spánok na úkor zabávajúcich sa a zarábajúcich ?
    Občanovi predsa nikto nezakazuje zabávať sa a podnikateľovi nikto nezakazuje zarábať, akurát sú tam nastavené nejaké mantinely aby sa aj ľudia mohli vyspať čo považujem za správne.
    Argumentovať tým, že má nejaké VZN 15 rokov je scestné, veď predsa to, že má nejaké VZN 15 rokov neznamená, že je špatné.
    Alebo sa mýlim?
    A ešte na záver, nie som si istý či je naje..ný dement v papuči turista (keď spomínate cestovný ruch), skúste sa vcítiť do kože človeka ktorý má byt vo vežiaku oproti papuče. Skúste ho presvedčiť, že veď hudbu vypneme ale sedieť a klábosiť tam „turistov“ necháme do rána. Skúste to.

  6. Martin 20. júna 2023, 21:26 – myslim si, ze som to vysvetlil argumentami dostatocne podlozene na stretnuti s primatorom.

    Nie som za obmedzovanie ludi, ktori chcu spat. No rovnakoma pravo nebyt vo svojich pravach obmedzovany iny obcan a podnikatel.

    Podnikatel nema opravnenie podnikat vydane s obmedzenim casu, kedy podnikat moze.

    Kazda regulacia je skodliva.

    Aj tu a teraz pripomeniem, ze niektore veci su jednoduche a ako take by smeich mali aj vnimat.

    Zakladom by malo byt – baviaci sa obcan a podnikajuci podnikatel neobmedzuje spiaceho obcana, no aj opacne – spiaci obcan by nemalobmedzovat tych dvoch.

    Z mojej strany teda takto…

  7. Pán Majko,čo ste Vy teraz napísal,nemá cenu komentovať.To máte takú víziu,alebo vychádzate zo zákona?Len ten výraz,že „každá regulácia je škodliva“ už stojí za to.

  8. Rovnako ako pán Miloš Majko a bývalý minister životného prostredia Ján Budaj a ja považujem reguláciu stavu bylinožravých medveďov na Slovensku za škodlivú. Rovnako ako reguláciu dopravy a stavu kormoránov.

  9. Pán Majko,
    „Zakladom by malo byt – baviaci sa obcan a podnikajuci podnikatel neobmedzuje spiaceho obcana, no aj opacne – spiaci obcan by nemalobmedzovat tych dvoch.“ – Áno, malo by to tak byť, ale je to naozaj tak? Kto a ako bude kontrolovať to, že zabávajúci sa ľudia na terasách neobmedzujú ľudí v priľahlých bytovkách ktorí sa snažia vyspať, možno aj do práce alebo po ťažkom pracovnom dni ?

    „Podnikatel nema opravnenie podnikat vydane s obmedzenim casu, kedy podnikat moze.“ – to je pekne napísane a je to pravda, ale aj pre podnikateľa platia zákony a VZN, napríklad zákon o nočnom kľude. Mám pravdu?

    „Kazda regulacia je skodliva.“ – toto komentovať ani nebudem…

    Úprimne, celé toto okolo terás sa mi na Vás ani nepodobá, až nechápem, ako môžete niečo takéto presadzovať? V koho záujme okrem pár podnikateľov by to bolo?

  10. Martin v koho záujme by to bolo. No napríklad v mojom. So známimy sa ledva raz do týždňa stretneme keďže každý robíme inak a raz za čas si chceme v kľude posedieť hlavne v lete dakde na terase a nie byť zavretý dakde vo vnútri. Nie sme ani hlučný, nepotrebujeme ani hudbu ale len možnosť v kľude si posedieť a porozprávať sa. Predsa VZN sa vždy dá upraviť aby zohľadňovalo potreby ľudí. Beriem váš argument že aj to blabotanie môže dakoho rušiť. Ak dakto vyhukuje ruší ľudí, môže byť. Ale ak sa dakto normálne rozpráva nemôže rušiť nikoho. Ďalšia vec v cinziakoch napr. pri tej Papuci býva niekoľko sto ľudí. Koľko ľudí rušia ľudia čo sedia v Papuci? Kolky z nich volajú že nemôžu spať? Je to kvantum ľudí alebo niekto kto si len rieši komplexi? Ako Majko správne podotkol akým hlukom ľudia rušia ostatných? To čo je pre vás príliš druhému vadiť nemusí. Kto to ako posúdi, odmeria?

  11. Podľa ustanovenia § 47 ods. 1 písm. b) zákona č. 372/1990 Zb. o priestupkoch platí, že priestupku sa dopustí ten, kto poruší nočný kľud.

    Hoci termín „nočný kľud“ nie je v priestupkovom zákone bližšie špecifikovaný, pri jeho vymedzení si možno pomôcť zákonom o ochrane zdravia ľudí, ktorý vymedzuje nočný čas intervalom od 22.00 hod. do 06.00 hod.

    Preto pokiaľ dochádza k rušeniu nočného kľudu je na mieste riešiť situáciu privolaním polície, ktorá môže porušovateľovi nočného kľudu uložiť sankciu (pokutu).

  12. Problem vidim (a aj som ho popisal verejne) v predstave ludi, ze vsetko do bodky musi byt osetrene zakonom a vsetko je potrebne regulovat.

    Nemalo by to tak byt. Ludia, ak sa ludmi nazyvat chcu, by sa mali vratit k logike, tolerancii a zakladnym pravidlam demokracie. Nie, nesmie to byt na smiech. Treba sa respektovat navzajom.

    Ked budem sediet na terase (aj ked ja zrovna nezvyknem), nepotrebujem VZN ani policajtov na to, aby som nehulakal, neostaval muriky a po inom nehadzal prazdne pohare.

    Ziadne VZN neosetri nestandardne spravanie a konanie a uz vobec nie agresivnych ozratych jedincov. To je na represivnych organoch.
    Ja vychadzam z predpokladu, ze (drviva) vacsina ludi je normalna a pricetna.
    A s tou prepnutou mensinou sa aj tak musia vysporiadat obcania cez napr. MP.

    Vo svojich verejne prezentovanych tvrdeniach zamerne neuvadzam podrobnosti, aby nemala ani jedna strana navod, ako obist to, co je obiditelne.

    Nemalo by totiz byt prioritou nikoho nieco obchadzat. Spravidla potom nastupuju spory, sudy a stav, na ktorom vyrazne zarobia advokati a stat.
    A z ludi sa stavaju nepriatelia…

  13. Správne,to nie je zákon,ale existujú vyhlášky a nariadenia,ktoré nočný kľud podporujú a to na úrovni samospráv.Uz sa tu začína generalizovať a hlavne začínajú sa o to starať ľudia,ktorí si myslia,že všetko,čo sa zrodí v ich hlave je neotrasiteľná pravda a tak to musí byť Mám na to jednu odpoveď.Figu borovú.Ucit sa,učiť sa ešte raz,veď to poznáte.

  14. Pre pána Majka – spoliehať sa na slušnosť ľudí je MEGA NAJIVNÉ.
    A reč predsa nie je o „agresívnych ožratých jedincoch“ ale o terasách a do kedy môžu byť otvorené a otravovať ľudí ktorí pri tých terasách bývajú.

    Pre Obcan, s tým, čo je pre jedného v pohode, je pre druhého príliš hlučné môžem len súhlasiť. Rovnako súhlasím aj s dotazom „kto to ako posúdi, odmeria“? Ako chcete určiť čo je OK a čo je cez čiaru? To sa proste nedá. Rovnako tak sa nedá spoliehať na to, že ľudia ktorí majú radi nočný život budú tolerantní a na tej terase si budú šepkať aby nerušili ľudí v priľahlých činžiakoch alebo domoch.
    Viete si predstaviť ten humbuk keby upravia VZN a povolia terasy do 2:00? Každý by si to vysvetlil po svojom a ľudí ktorí bývajú pri takýchto podnikoch by aj porazilo.
    Osobne keby som napríklad pri tej papuči býval tak volám policajtov hneď ako by padlo na hodinách 23:01, kľudne aj každý deň keby majú po 23:00 hostí vonku a nebabral by som sa s tým. A keby „hosťom-turistom“ moc prepína tak by som volal policajtov aj po 22:00.

    Pán Majko a Občan – na záver sa len spýtam, bývate Vy pri takomto podniku s terasou? Tolerovali by ste ak by Vám ľudia (v tom lepšom prípade) vykecávali pod oknom do 2:00?
    Mám taký pocit, že sa ozývajú len ľudia ktorí pri podniku s terasou nebývajú, ak by ste bývali tak by ste sa na celú problematiku pozerali cez úplne inú optiku.
    Nočný kľud definovaný nie je, možno je na čase ho zadefinovať pre blaho všetkých, aj Vás pán Majko a Občan. Alebo Vy nepotrebujete spať, len sa zabávať?

  15. Sereď 21. júna 2023, 17:02 – prejde Vám kvantum áut pod oknom aj v čase od 22:00 do 6:00?
    Mimochodom, bývam na M.R.Štefánika tak sa viem vcítiť do Vašej kože. No sú veci s ktorými moc nespravíme ale s terasou a do kedy na nej môžu byť hostia (slušný, neslušný to je jedno) sa niečo spraviť dá.
    Alebo chcete mať popri tých autách ešte aj 1 – 2 možno aj 3 terasy pod oknom? Asi nie. Tak si z toho nerobte prdel.

  16. mesto svojho času malo vo vzn definíciu nočného kľudu. Potom však táto definícia musela byť zrušená nakoľko pojem nočného kľudu zákon nepozná. Takže žiadne ja si myslím

  17. Este raz
    Podľa ustanovenia § 47 ods. 1 písm. b) zákona č. 372/1990 Zb. o priestupkoch platí, že priestupku sa dopustí ten, kto poruší nočný kľud.

    Hoci termín „nočný kľud“ nie je v priestupkovom zákone bližšie špecifikovaný, pri jeho vymedzení si možno pomôcť zákonom o ochrane zdravia ľudí, ktorý vymedzuje nočný čas intervalom od 22.00 hod. do 06.00 hod.

    Preto pokiaľ dochádza k rušeniu nočného kľudu je na mieste riešiť situáciu privolaním polície, ktorá môže porušovateľovi nočného kľudu uložiť sankciu (pokutu).

    A to, ze MP nema certifikovany hlukomer je blba vyhovorka.
    Hladina hluku v interieri v noci po 22.00 je pokial sa pamatam 35 db. Vonku je to 45(50)?

  18. Mám okolo terasy, nevadia skôr pripomínajú zlaté časy🥳🥳Vadia nočné autá s fľekujúcimi, pískajúcimi kolesami a turbo výfukma🙉😴😴😴

  19. važený pán anonym spomínate tu dva pojmy nočný kľud a nočný čas. A taktiež zákon o ochranie zdravia ľudí. V tomto zákone som nikde nenašiel definíciu nočného kľudu a nočného času Bol by ste taký láskavý a napísal by ste mi číslo paragrafu ktorý definuje predmetný pojem
    Ďakujem

  20. Nepomohlo?
    Takze paragraf 13n

    ) Hluk zo zariadení poskytujúcich služby obyvateľstvu a hluk z verejnej produkcie hudby nesmú prekročiť najvyššie prípustné hodnoty pre denný a nočný čas. Na účely kontroly dodržania hygienických limitov pre denný a nočný čas sa za nočný čas považuje čas medzi 22.00 a 6.00 hod.

  21. Teraz sa ukáže, že kto je na strane občanov a kto na strane podnikateľov. To to sa tu riešilo na mestských zasadnutiach X krát a vždy doteraz vyhrali tí čo chcú v noci spať. Teraz ako tak čítam aj primátor laboruje medzi zárobkom podnikateľov a spokojnosťou väčšiny. Čo myslíte ku komu sa prikloní ? Treba mu to pripomenúť kto ho volil a že budú voľby znovu. No verím, že poslanci budú rozhodujúci pri riešení tohto problému. Tak si ich spýtajte sa na to.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované