back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Prezidentka poverila vládu Ľudovíta Ódora

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Prezidentka Zuzana Čaputová poverila vo štvrtok 15. júna 2023 vládu Ľudovíta Ódora vykonávaním jej pôsobnosti až do zostavenia novej vlády.

Stalo sa tak po hlasovaní v NR SR o vyslovení dôvery vláde. Prezidentka opakovane ocenila postoj premiéra a všetkých ministrov, že sa rozhodli prevziať zodpovednosť. Rovnako si cení aj postoj poslancov a poslaneckých klubov, ktoré hlasovali za vyslovenie dôvery vláde.

Prezidentka v stanovisku pripomenula, že vznik úradníckej vlády bola jediná ústavná možnosť, ako priviesť Slovensko k predčasným voľbám po tom, ako parlament vyslovil nedôveru vláde Eduarda Hegera a zároveň sa v ňom nenašla parlamentná väčšina potrebná na vznik inej vlády.

„Menej preto rozumiem postoju tých poslancov a klubov, ktorí bez presvedčivých vecných argumentov a ničím nepodloženým osočovaním odmietli vysloviť vláde dôveru. Považujem to za veľmi nezrelý postoj a za nevyužitú príležitosť vniesť do rozhádanej spoločnosti potrebný pokoj a racionalitu.“ 

Ústavným dôsledkom nevyslovenia dôvery je odvolanie vlády a poverenie vykonávaním jej pôsobnosti až do zostavenia novej vlády, ktorá vzíde z predčasných parlamentných volieb v septembri.

„Premiérovi Ódorovi som dnes odovzdala poverenie, zmysel ktorého spočíva najmä v zabezpečení riadneho chodu štátu a férových predčasných volieb, príprave zodpovedného štátneho rozpočtu a proeurópskej domácej aj zahraničnej politike. Poverenému premiérovi, ministrom a ministerkám vlády odborníkov prajem do jeho napĺňania veľa síl!“

zdroj: prezident.sk
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Ta pica primitivna tu znova mudruje o predcasnych volbach,ved ich mala vyhlasit co najskor,ako v inych krajinach kde padne vlada,len to by nemohla vysiet na americkej cicine,ta ludra zradcovska.

  2. Verím, že sa blíži čas kedy bude v trestno právnom konaní, zákonným spôsobom výkon jej ústavnej funkcie spravodlivo potrestaný. Má plnú zodpovednosť za súčasný stav tejto krajiny. Mala veľa možností konať v prospech tejto krajiny a nie proti záujmom jej obyvateľov.

  3. Má plnú zodpovednosť! Mala vyhlásiť voľby v júni, ale to by jej „Agresívne Slovensku“ neobalamutilo toľko kaviarenských povaľačov a slniečkárov.

  4. Tak uz vim preco sme od urciteho casu krajina a nie stat (politici o nas hovoria, ze sme napr. tatokrajina a pod…).
    Je to podla vzoru USA. USA = country. Napr. Alabama = state. Takze este zatial nie sme state ale tatokrajina.

  5. Ta bravcova hlava z palaca poslala slovensko ku dnu, dufajme,ze ju stihne kruty osud,vzyvame satana nech jej vydlazdi cestu na same dno!

  6. Najnovšie dáta ukázali, že v roku 2022 sme klesli na 68 percent európskeho priemeru a sme na tom rovnako ako Grécko, ktoré sa stále zotavuje z ekonomickej krízy, keď v minulosti takmer skrachovalo. Slovensko teda predstihli všetky tri pobaltské krajiny, susedné Maďarsko i Poľsko a dokonca aj Chorvátsko či Rumunsko. Horšie od nás sú na tom už len Bulhari, ktorí si môžu dovoliť len 59 percent z toho čo priemerný Európan. Vyplýva to z dnešných dát, ktoré zverejnil štatistický úrad Európskej únie Eurostat. Štatistika zohľadňuje platy aj ceny a odráža tak mieru životnej úrovne.
    https://hnonline.sk/finweb/ekonomika/96089468-slovensko-spadlo-ku-dnu-nove-data-poslali-nasu-zivotnu-uroven-na-druhu-najslabsiu-poziciu-v-unii

  7. Ako hlboko mozeme klesnut,alebo naopak mozeme zacat ekonomicky rast,zavisi len od politikov ktori su vo vlade.je to jednoducha rovnica,len politik je zialbohu zly ziak.

  8. vytrhol si z kontextu tebe nevyhovujúcu pasáž, že takto sme začali padať od roku 2011

  9. ja tam vidím,že najvyšší ukazovateľ HDP na obyvateľa k priemeru EÚ bol v roku 2015 – 78%.
    A nie je možné stále verklíkovať „lebofico“…
    P.S.Fica som v živote nevolil,ale už ma vytáča keď sa stále niekto na neho vyhovára

  10. ono ak 15+ rokov nespravíš žiadnu ekonomickú reformu tak sa nie je čomu diviť že začneme zaostávať….každý jednotlivec, ktorý sa prestane vzdelávať či každá firma/krajina ktorá prestane inovovať a reformovať tak začne stagnovať….my sme po náročných reformách, ktorých účinky ale už vyprchávavajú patrili medzi TOP 3 rastúce postsovietske krajiny (s ČR a Slovinskom) a keďže sme na ne nijak nenaviazali tak stagnujeme a ostatní nejaké tie reformy robia a zároveň aj budujú infraštruktúru…my už nie a desiatky rokov staviame jednu dialnicu do Košíc (medzitým nám ju postavili maďari, ČR nakomplet zrekonštruvala svoju D1 a Poliaci postavili tisícky km nových dialnic)….takže zatial čo iný rastú, tak my stagnujeme alebo rastieme velmi pomaly…a vaščine národa to takto vyhovuje, lebo to vyzerá že parlament bude tak na 70-80% rovnaký aj po týchto volbách….

  11. Ked sa znizi vek na odchod do penzie opat na 60 rokov, ako kedysi, tak si poviem, ze konecne nejaky civilizacny pokrok aj pre mna, nielen pre statny rozpocet a pre ludi na rozpocet napojenych.

  12. 15:13 a súhlasil by si aj so znížením priemerného veku dožitia teraz u mužov 74 a žien 81 rokov, napríklad o 10 rokov, ako to bolo pred pár rokmi?
    A ty 14:26, kde vidíš u anonyma 13:50 spomenutého fica? Už ti z neho načisto haraší?

  13. Práve som sa dovedel že táto prosionistická bosorka už nebude znovu kandidovať na najvyšší post. Dúfam že to je pravda a nie nejaká špekulácia !!!

  14. Anonym 16;15, áno máte pravdu,nekandiduje,ale mňa viacej zaujal nadpis nejakého článku o tom,že vraj celý národ čaká netrpezlivo jej rozhodnutie.Sledovanost jej príhovoru bolo asi 3600 sledovatelov na Facebooku .Takže skoro celá Šoporňa..

  15. Bohuzial cim vacsi hlupak-hlupana,tym vacsia funkcia,tak aj vyzera cela EU.ta neschopacka bude dalsi prazdny naboj pre EU,

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované