back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Čo Rusi nedobyjú, zostane zbombardované, zatopené a možno aj zamorené na desaťročia

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Úplná skaza a deštrukcia hodnôt civilizovaného sveta  21. storočia.

Neskutočné barbarstvo, sebectvo, hyenizmus a ignorovanie práva na život. To je Putin a jeho choré chúťky ovládať svet.

Pozerať sa od plechovky piva z pohodlia obývačky na ľudí utekajúcich z bombardovaného územia Ukrajiny, si vyžaduje ešte menej energie a emócií, ako hrať počítačovú hru s možnosťou reštartu, či jej vypnutia.

Sledovať v správach ľudí zúfalo opúšťajúcich zatopené dediny a mestá, v ktorých vyrastali a strávili svoj život, vidiac ako títo zúfalí ľudia opúšťajú úmyselne vodou zo zničenej priehrady zatopené vlastné domy a následne v diskusii obhajovať zločinecký režim ktorý vojnu v cudzom štáte rozpútal, si vyžaduje značnú dávku cynizmu a egoizmu.

A nerobiť nič, nahovárať si že nás sa to netýka a dúfať, že Putinovi stačí Ukrajina a jeho mužíci do zbrane stiahnutí z oblastí vzdialenosťou a kultúrne hodne odrezaných od civilizácie, si vyžaduje úplne vypatlaný mozog a úplnú stratu historickej pamäte.

Ten, kto aj dnes má problém v hlave si upratať kto je agresor a kto obeť, je stratený a z môjho pohľadu ho nemá zmysel riešiť…

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Generál Macko: Rusku to hrá do karát
    Ak Rusi odmietajú zodpovednosť za odpálenie priehrady vo vojnovom konflikte, je to preto, lebo je to zakázané ženevskými konvenciami. Upozornil na to generál vo výslužbe Pavel Macko.

    „Z tohto pohľadu je Rusko tak či tak za to zodpovedné. Otázkou je, či za tým bola sabotáž. Lebo je málo pravdepodobné, že by sa na dvoch úsekoch naraz prevalil priehradný múr a došlo k úniku vody,“ uviedol pre Markízu.

    Odpálenie priehrady nahráva z vojenského hľadiska na karát Rusom. Ale do určitej miery je to podľa jeho slov nevýhodné aj pre obidve strany.

    „Je to ekologická a humanitárna katastrofa. Ale z vojenského hľadiska to hrá do karát jednoznačne Rusom. Zamestnáva to ukrajinské orgány, lebo voda sa vylieva aj na tú časť, ktorú už mala pod kontrolou Ukrajina,“ konštatoval.

    „Po druhé: obmedzuje to priestor, ktorý nebudú môcť využiť Ukrajinci na vedenie operácií. Treba povedať, že mali silné delostrelecké a raketové postavenia na druhom brehu rieky v oslobodenej časti Chersonu. Mali už aj predmostie na opačnom brehu rieky a týmto je celý operačný smer – v smere od Záporožia obmedzený. Rusi sa pripravujú na ukrajinskú protiofenzívu a toto samozrejme odďaľuje možnosť útočenia Ukrajincov v tejto oblasti na dlhé týždne,“ pokračoval Macko.

    Taktiež podotkol, že Rusi si týmto krokom skrátili obranné línie, na ktoré sa môžu koncentrovať. „Majú tak čiastočne z tejto strany chránený prístup ku Krymu,“ uzavrel generál vo výslužbe.

    Zdroj: https://www.aktuality.sk/clanok/gPYJ2RG/vojenski-experti-rusi-sa-odpalenim-kachovskej-priehrady-uponahlali-a-spanikarili/

  2. naozaj si myslite, ze Rusi su taki blbi, ze si odstavia hlavny privod vody na Krym? – to je predsa smiesne -))) i ked vojna je hnusna vec.
    Konecne uz pochopte, ze pocas vojny sa deju kadejake zakernosti na ktore najviac doplaca nevinny obcan, prosty lud.
    Kto moze za vznik vojenskeho konfliktu?
    No predsa politici.
    Kto voli politikov?
    …odpovedzte si sami.
    Tato vojna ako kazda sa musi co najskor ukoncit!

  3. no a ešte ako „bonus“ rusi Cherson pri evakuácií ostrelovali….to už je ďaleko za hranicou teroristického ISIS…a mnohí „naši“ tomu fandia…

  4. Samotní američania nevylučujú že poškodenie priehrady spravili Ukrajinci.

    Už sme tu mali tieto klamstvá že Ukrajina nemá nič s dronom ktorý explodoval v Moskve. A za pár týždňov sa museli pod ťarchou dôkazou priznať.
    Tak ako keď zatľkali že oni nepoužili špeciálnu jednotku na obsadenie Záporožskej elektrárne. Samozrejme potom sa priznali.
    Tak ako keď vyplávajú dnes informácie že ukrajinskí potápači mali záujem vyhodiť plynovod nord stream.

    Veriť Ukrajincovi sa rovná veriť Rusovi.
    Jedna krvná skupina.

  5. Prave vychadzaju informacie ze Nord Stream vyhodilo do vzduchu ukrajinske komando spadajuce pod generala Zaluzneho. Bez vedomia Zelenskeho…no ak je toto pravda, tak to je sila.

  6. Podľa popredných médií Rusko:

    1. Zaútočilo na vlastné plynové potrubia.
    2. Vyhodilo do vzduchu svoj krymský most.
    3. Zaútočilo na sojimi ľuďmi obsadenu jadrovú elektráreň.
    4. Opäť zaútočilo na svoj Krymský most.
    5. Vyhodilo do vzduchu svojimi ľuďmi obsadenu priehradu.
    6. Zaútočilo na Kremeľ s dronmi.
    Túto krátku analýzu západnej žurnalistiky vykonal americký rozhlasový moderátor Garland Nixon.

    Takže Rusi odpálili priehradu, ktorá zásobuje Krym vodou, vďaka ktorej výbuchu sa zmenia oblasti obývané ruským obyvateľstvom na púšť, ktorá poskytuje dostatok vody na chladenie Záporožskej JE. A ešte popritom nechali naplno otvorenú Dnepropetrovsku priehradu ovládanu Ukrajincami na toku nad ňou, vďaka čomu neustále doteka voda naplno.

    Ved to je úplne logické a jasné, že to urobil Putin.

  7. pre: Matovic 7. júna 2023, 12:20
    …pekne napisane, len mam obavu, ze to lyzaci sladkych USA prdeli nepochopia -)))

  8. Prečo tak zložito cez Garlanda, pracujúceho pre stanicu sputnik, patriacu ruskej vláde. Veď rovno táraj z metodičiek od Solovjeva, Skabejevu či Simonjan.

  9. Matovic 7. júna 2023, 12:20…ale ono sa to dá napísať aj presne naopak…
    Takže Ukrajinci odpálili priehradu, ktorá im výrazne skomplikuje pripravovanú ofenzívu, práve v čase keď sa mala začať a umožní tak presun časti ruskej armády na iné miesta (ak by ju chceli odpáliť mohli to spravit minulý rok a dnes by mali lahšiu cestu, oni si ale „počkali“ až budú pripravení na ofenzívu..:-D),…tú priehradu ktorá je už rok pod kontrolou Ruska (oni regulovali aj tok a napustili ju najviac za posledné roky) a bola počas studenej vojny navrhovaná tak aby odolala bombardovaniu, takže je pravdepodobnejšie že musela byť odpálená z vnútra…aj Mariupol či Bachmut bol obývaný aj ruským obyvatelstvom a to vobec nebránilo tomu aby ho Rusi zrovnali so zemou, tam mali problém s vodou státisíce ludí – tolko k tomu že by sa Rusi nejak starali o „kvalitný“ život bez vody svojho obyvatelstva a dobre to vidíš že zatial čo ukrajinci evakuujú Cherson tak Rusi na východný breh s.rú….
    Takže sa dá napísať aj to ironicke: je úplne logické a jasné, že to urobili Ukrajinci….

    Ono ten základ je taký, že ak by na Ukrajine Rusi neboli tak o tomto vobec ani nemusíme polemizovať….ale zatial je omnoho viac indícií že vyliata priehrada momentálne viac vyhovuje Rusom….

  10. …nech uz je s priehradou akokolvek, nemali by sme podporovat tento objstranny bordel – vlada schvalila dalsich myslim 20mil. EUR na vojensku pomoc ukrajine – no blazni.
    A na SK si deti musia platit knihy aby sa mali z coho ucit.
    Toto je ta krasna demencia teda pardon demokracia.

  11. Naša vláda nepotrebuje vzdelane deti, lebo ak by mali rozum tak by nezvolili takých chujov ako je teraz v parlamente. A nezabúdajte, že jedinú pravdu tu má len autor článku a nič iné nemôže byť pravda. 🤔

  12. Napísať sa to dá..

    Otázkou je, kde je pravda.

    Možno tam kde Zaluznyj. Možno tam kde ZHN v Iraku, možno tam kde tisíce mŕtvych Srbov po bombardovaní civilistov ‚demokratmi‘, možno tam kde Assange, možno v Guantaname. Vy idete niekomu kázať o pravde, o ľudských právach, o demokracii?

    Taka nádhera ako dosiahnutie mieru predlžovanim vojny…

    Áno Rusi ju vyhodili do luftu, aby sa nimi obsadene územia zmenili na púšť.

    Ono zaklad je taky, keby US neusporiadali v 2014 štátny prevrat, tak ako v mnohých štátoch, v ktorých je doteraz bordel, tak o tom nemusíme vôbec polemizovať.

  13. Miloš ako vieš že to boli rusi? Bol si tam keď to odpálili? Ďakujem za erudovanú odpoveď!

  14. pre: Ratafak plachta 7. júna 2023, 12:49
    …odkial viete, ze ukrajinci mali nachystanu ofenzivu??? – z nasich demokratickych a nezavislych novin???
    …klobuk dolu pred Vasimi informaciami
    Fakt si niekto mysli, ze ked sa v nejakej vojne chysta nejaky utok, tak armada najskor o tom informuje media??? ste naozaj normalny???

  15. Počas vojny funguje obojstranná klamlivá propaganda,na pravdu sa nikto nehrá, ale novinári si zohrievajú svoju polievočku, tak,ako to robili hneď po voľbách,keď velebili Matelka a jeho sektu a teraz ,keď tušia jeho koniec, tak pripomínajú jeho prešľapy, čiže novinárská objektivita u nás neexistuje,všetky články, majú hodnotu..jedna pani povedala..

  16. Tela pre M@M 7. júna 2023, 13:57 – prosim o skopirovanie textu, kde snad tvrdim, kto konkretne priehradnu hradzu vyhodil do vzuchu.

    Nepotrebujem erudovane, staci copy text.
    Dakujem.

  17. Anonym 7. júna 2023, 14:27 – kazdy normalny novinar vychadza z informacii znamych v momente, kedy publikuje clanok, preto

    „hneď po voľbách,keď velebili Matelka a jeho sektu a teraz ,keď tušia jeho koniec, tak pripomínajú jeho prešľapy, čiže novinárská objektivita u nás neexistuje,všetky články, majú hodnotu..“

    je uplne primitivnou demagogiou.

    Prave to, ze o politikovi pisu novinari rozdielne po 3 rokoch s pomenovanim chyb, je znakom objektivity.

    A su aj media, ktore na kumulaciu chyb upozornovali priebezne, nap. po roku, roku a pol ci dvoch s tym, ze ZIAL spravne predpokladali vysledok sposobu spravovania veci verejnych.

    Konkretne napr.:

    http://www.seredonline.sk/2021/09/13/ked-nevymenia-novi-starych-onedlho-vymenia-stari-novych/
    – uverejnene 13. septembra 2021

    a tiez napr.:

    http://www.seredonline.sk/2022/09/02/vasou-povinnostou-je-sluzba-obcanom-a-statu/
    – uverejnene 2. septembra 2022

    a vela dalsich clankov,ktore su dohladatelne v archive.

    Ponovinaroch je totiz ich praca dohladatelna, kdezto po anonymovi tazko…

  18. Ešte je zaujímavé, že Rusko obviňujú z imperializmu najmä Briti.

    Hovorí vám niečo Commonwealth?

    Krajina ktorej bohatstvo je založené na okradani celého sveta, ide niekoho obviňovať z imperializmu… USA detto.

  19. demokracia 7. júna 2023, 14:22…no pretože sa už o tom hovorí/píše asi tak od februára..pretože ukrajinci chcú oslobodiť napadnuté územia..zmieňujú to aj na ruských kanáloch, a aj Rusi medzitým vykopali stovky alebo tisíce km zákopov aby sa na to pripravili a Ukrajinci aj zahájili nejaké menšie testovacie operácie….samozrejme, že nepovedia kde, kedy a ako….ale tie Abramsy, Leopardy atd sa tam nelifrujú na to aby si spravili v Kyjeve prehliadku západnej techniky…

  20. pre M.M 14:38
    Mne tiež niektoré Vaše články zaváñali obyčajnou sprostou demagógiou,každý má svoj uhoľ pohľadu..

  21. Zaujimave je, ze k poskodeniu hornej casti priehradneho muru doslo v den, kedy Ukrajinci presunuli za posledny logisticky bod pred frontom britske tanky Challenger. O tie tanky by ani tak neslo. Britsky tank pri pouziti spravnych prostriedkov zhori rovnako ako rusky, ukrajinsky, alebo nemecky. Lenze „mierotvorcovia“ z Britanie k tym slubenym14!!! tankom ochotne pribalili aj uranom obohatenu municiu. Ostava len dufat, ze Ukrajinci budu mat rozum a uranom obohatenu municiu pouzivat nebudu. Ta im z Kyjeva Londyn nespravi.

  22. Jednoducho povedane – to co sa deje na ukrajine od 2014 je obycajny hnusny bordel a nasi politici nas do tohoto bordelu stahuju.
    Chcel by som vediet, keby taketo nieco zacalo u nas, kde by sme tychto akoze politikov hladali.
    …predpokladam, ze strasne daleko niekde na ostrovoch alebo v USA.

  23. Anonym 7. júna 2023, 15:05 – to je v poriadku, o tom je demokracia a pravo na nazor.

    Vlastny nazor a ucelove klamstvo – to je fakt rozdiel.

  24. demokracia 7. júna 2023, 15:23 – zvlastny nick davajuci do pozoru kazdeho priemernehocitatela…

    Koho, resp. kto urobil podla Vas „bordel“ na Ukrajine?

  25. demokracia 7. júna 2023, 15:23….nebyť tých politikov (nemyslím len slovenských, ale všetkých ktorí podporujú obranu Ukrajiny) tak ten hnus a bordel máš rovno na naších hraniciach…tých čečenských hrdlorezov, wagnerových vazňov, ruskú armádu….pár metrov od nášho územia….
    ešte niečo k priehrade: „Rusko krátce před tím (31.5.), než došlo ke zničení Kachovské přehrady, schválilo legislativu, která zbavuje odpovědnosti správce vodovodních zařízení a zamezuje vyšetřování „nehod“. Též umožnilo, aby hladina vody v přehradě vystoupila na nezvykle vysokou úroveň.“

  26. Áno treba veriť skurv#synom zo zaostalého RuSSka, viď pár mesiacov dozadu, veď oni sa nikdy na Ukrajiny zaútočiť nechystali to šlo len o cvičenie v blízkosti hraníc :)))) Takisto určite si priehradu vyhodili do vzduchu ukrajinci, náramne im to pomôže pri ofenzíve a obnove krajiny.

  27. Víťazstvo Ruska? Víťazstvo Ukrajiny? Nebude víťaza,ale len porazených a my s nimi.Uz si to konečne uvedomte!!!!!Ani proti ofenzíva,ani ofenzíva,budú sa mordovat navzájom 5 10 rokov,všetko sa na Ukrajine zničí a sľubovať Ukrajine členstvo v NATO,sa rovná 3 svetovej vojne.Co keby si spravili Rusko základnú v Mexiku,alebo niekde v strednej alebo južnej Amerike,to by bol frmol.Tato vojnová špirála sa nemôže skončiť inak,ako veľkou katastrofou.

  28. Anonym 7. júna 2023, 16:24…žiadne členstvo a ani základna NATO na Ukrajine nehrozila…a putin aj tak zautočil..

  29. A kde ich zabíjali? Prečo všetky svetové media o tom mlčali prosím ťa? Či odborníci od výčapu vedia viacej?

  30. Anonym 7. júna 2023, 16:24
    Clen NATO Finsko priamo hranici s RF. Tam ale uz Putin a jeho suita nevidi extra velky problem. Vzali to na vedomie a ze sa prisposobia. Tak o co im teda ide na UA? Len nezacni tu o ochrane ruskojazycnych obcanov. Denne ju vidime.

  31. Ty hovädo policajtské skorumpované,ty si nebol dosrany keď si robil v Seredi,lebo si donášal svojim pánom,ty koník úbohý!jak keby sme ťa nepoznali v Seredi,tam mačaj vajca na dovolenke a netáraj že kradnú nám penaze,ty si za peniaze čo robil? Už si zabudol?

  32. Zdroj: Pravda
    Referuje o tom spravodajský web CNN s odvolaním sa na ukrajinského kapitána Andrija Pidlisného, ktorý povedal, že v chaose prišlo o život a bolo zranených mnoho Rusov.
    Pidlisnyj tvrdí, že keď v utorok v skorých ranných hodinách nastalo pretrhnutie priehrady, „nikomu na ruskej strane sa nepodarilo dostať preč a všetky pluky, ktoré mali Rusi, boli zaplavené“.
    Zároveň pre CNN vyslovil presvedčenie, že Rusi úmyselne zaútočili na priehradu, aby narušili plány ukrajinských síl na nadchádzajúcu ofenzívu.

  33. general macko a jeho vojenské skúsenosti z velením 🙂 , stal niekedy zoči voči vajakovi v zbroji ? nestál , celý život sedel v kancli a rozdeloval KDčka , nevojaci nevedia ale vojaci vedia o čom píšem 🙂 .

  34. Tela pre M@M 7. júna 2023, 13:57 – ZNOVU a uz po druhy raz prosim o skopirovanie textu, kde snad tvrdim, kto konkretne priehradnu hradzu vyhodil do vzuchu.

    Nepotrebujem erudovane, staci copy text.
    Dakujem.

  35. Ránečko ! Miloš nepíšeš síce kto tú onú vyhodil do vzduchu ale aj posledný debil vie koho máš na mysli. Tieto silne protiruské stránky sú toho dôkazom.

  36. Takze teraz vieme, ze vies koho ma Milos na mysli. A ja som si myslel, ze si prvy a ty si pri tom posledny debil.

  37. „Americké špionážne satelity zaznamenali výbuch na priehrade Kachovka tesne pred jej zrútením, ale analytici stále nevedia, čo spôsobilo zrútenie vodnej stavby, uviedol denník The New York Times.“
    Ale M.M. to vedel hneď po pár hodinách od oznámenia udalosti. Jeho výrok:
    Neskutočné barbarstvo, sebectvo, hyenizmus a ignorovanie práva na život. To je Putin a jeho choré chúťky ovládať svet.“
    to len dokazuje!

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované