back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Odpovede primátora mesta Sereď na otázky občanov – 2. časť – VIDEO

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Po trojmesačnej prestávke vzniknutej pracovnou vyťaženosťou primátor mesta Sereď Ondrej Kurbel opätovne splnil sľub daný občanom a v štúdiu Seredonline.sk odpovedal na ich otázky.

Otázok zaslaných občanmi bolo tentokrát 24. Ďalšie otázky primátorovi mesta môžete adresovať opätovne sem:

ankety.seredonline.sk

 

Videozáznam odpovedí si môžete pozrieť tu:

Časový rozpis:

- Článok pokračuje pod reklamou -

00:00  úvod
00:20  nápis SEREĎ
01:05  spoje z/do Bratislavy
02:28  kruhové objazdy v meste
03:58  osvetlenie na Dolnomajerskej ul.
05:54  voľnočasové aktivity pre deti
07:15  zákaz fajčenia na autobusovej stanici
09:14  zveľaďovanie Larzeniek
10:40  Mestský futbalový štadión
14:55  „Ako sa máte pán primátor?“
15:25  chov včiel
16:47  výbehy pre psov, koše na psie exkrementy, lavičky na D. Štúra
20:40  rekonštrukcia chodníkov v meste
25:24  revitalizácia oddychových miest
27:28  prístup primátora k riaditeľkám škôl
29:26  koše na psie exkrementy v Čepeni
31:49  zvýšenie platu primátora
34:40  odpojenie od centrálneho zdroja vykurovania
36:14  parkovisko pri OD Jednota, okolie chodníkov pri kostole
38:37  oprava ciest a chodníkov
39:15  doprava peších zo strany za uzatv. mostom do centra
44:13  akcie pre rodiny
47:08  vybudovanie kúpaliska
50:12  parkovanie v centre mesta
52:02  rezidenčné zóny na sídliskách
53:11  ranné zápchy na Fándlyho ul.
56:23  vyjadrenie primátora ku koseniu
01:01:08  záver

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
Predchádzajúci článok
Ďalší článok

Ďalšie články

  1. Bol som zvedavý na odpovede. No nepotešili ma.
    01:05 spoje z/do Bratislavy Odpoveď: Neviem si predstaviť, že by sme niekoho presvedčili. Výsledok nevime zaručiť.
    Primátor na otázku v skutočnosti priamo neodpovedal.
    03:58 osvetlenie na Dolnomajerskej ul.
    Odpoveď: Riešiť verejné osvetlenie nie je jednoduché! Keď sa nám to osvedčí tak by sme to možno rozšírili ďalej. Možno? No pekná perspektíva!
    07:15 zákaz fajčenia na autobusovej stanici
    Odpoveď: Reálne hliadková činnosť nemôže pokrývať celé mesto v takom rozsahu, aby dokázala mestská polícia zabrániť tomu, že niekto odhodí ten ohorok, ten špak na zem. Tu vidím možnosť mesta ako nie represívneho opatrenia cez mestskú políciu ale preventívneho a to je riešiť možno osadenie smetných nádob spolu s popolníkmi, tak aby ľudia mali možnosť zahodiť tento ohorok do bezpečného koša bez obavy, že sa vznietia smeti v odpadkovom koši.
    Tak tu som ostal vážne mimo.
    Primátor, ktorý je najvyššou autoritou pre mestskú políciu zvrtol odpoveď na otázku dodržiavanie zákazu fajčenia na autobusovej stanici a riešenie vidí v zabezpečení popolníkov pre fajčiarov, ktorí budú na autobusovej stanici huliť jednu za druhou.
    Očakával som odpoveď akože nariadim pravidelné hliadkovanie MsP na autobusovej stanici a tvrdé pokutovania fajčiarov. On im dá namiesto trestov za porušenie zákona popolníky. No to sa mi iba zdá!?
    Ďalej som odpovede primátora pre pokoj duše ani nesledoval.
    Je isté, že spolupráca primátora s Milošom Majkom je už definitívne podpísaná a k sledovaniu SOL výrazne pomôže. Škoda len, že prospech bude maž iba vlastník SOL a Seredčanom ostane iba niečo na sledovanie. Šme še pobaveli!!!

  2. Veslo a tých 12 rokov predtým sa na stanici nefajcilo? Kedy si tam ty s bruchom poslal rozdávať tvrdé tresty? Jaaaj….

  3. veslo ty si pekny magor za bruchovej ery si. bol aj s bruchom zalezeny jak potkan a vyhybali ste sa akymkolvek otazkam od kohokolvek

  4. Pán Veselický,
    skúste nabudúce vynechať východniarčinu. Z troch slov máte tri zle.

  5. Pán Kurbel za mna pochvala. Jasne a rozumne odpovede pre obyvatelov. Az na jednu uvahu. Oprava ciest a chodnikov verzus výdavky na stadion. Asi by som nekonecne investicie na cas presunul na opravu chodnikov a cies v nasom meste lebo si myslim ze tie vyuziva podstatne viac a castejsie obyvatelstvo ako stadion pre sukromny klub.

  6. Vynikajúci postreh. Jeden rok presunúť financie zo štadióna na chodníky a údržbu v meste 👍

  7. Je mi záhadou ,prečo primátor mesta, ktoré má svoje noviny, odpovedá na otázky „nezávislému „médiu ,ktoré je jednostranne závislé na jednom človeku, ktorý kadiaľ vietor tadiaľ plášť, Dozvieme sa len to čo chcú aby sme sa dozvedeli. Pán MM je tak nezávislý ,pokiaľ siahajú dotácie ,čo mu kto sľúbi..

  8. Pre Lubomir Veselicky …človeku sa chce z Vás plakať!!! Ved vy ste zrodeny len na okydavanie druhých,čo ste dokázal pre Sered za celé roky co ste tam sedel. Veľkú nulu,hľadel ste len na seba výsledky nijaké. Ale sira z vašich úst prska ako diva. len spinite a spinite. Toto vedenie mesta je tu len krátko, počkajte jedno volebné obdobie a ak sa nič neudeje potom sa tu prezentujte z vašimi vysledkami pre mesto SERED!!!!

  9. V jednom má Veselický pravdu. Ak chceme riešiť fajčiarov huliacich na autobusovej zastávke, tak treba to robiť represívne a nie tým vyhúlencom ešte dávať popolníky. Kde sa nemá huliť, tam popolníky nemajú čo hľadať.

  10. mne je zase záhadou prečo vam vadi že primátor využíva všetky možnosti aby komunikoval s občanmi . Za mňa jednoznačne palec hore. Za odpovede aj za to že môžem položiť otazky v tomto mediu ktoré je jednoznačne najnavštevovanejšie v tomto meste

  11. Pan kurbel este dam jednu uvahu. Trosku mi chybalo rozviest tu vasu odpoved o tom prirodnom kupani pre obyvatelov. Z mojej mladosti bolo koleno po vybagrovani cista a najnavštevovanejsia vodna plocha. Co tak to oživiť? Pokial armada nemala problem terennu upravu robiť okolo Tomcanyho novej rezidencie pri kempovom moste a to dokonca s vybudovanim splavneho mola a koridoru az k jeho rezidencii tak mozno ze pre ich obcasne medzinarodne cvicenia ktore mavaju na kolene tak by mohli j s vasou intervenciou presadit aj prehlbenie a defakto vybagrovanie kalu a nanosu v tomto peknom jazere. Myslim ze takyto krok by ozivilo tuto peknu lokalitu a hlavne sa budu mat kde obyvatelia kupat. Lebo inak to tu bude stale bieda.

  12. Brucho je na VUC tak nech vybavuje ten most aj tak je to jeho vína ved uz mohol byť dávno opráveny

  13. Nebudem o tom hovoriť,ale predsa to poviem,že pán Kurbel?Jedná sa o komentár,kde spomínate,že aj iné mestá nemajú pokosené.

  14. jajha lubo.. hlavne ty bud spokojný s hocijakou odpovedou. kedže od teba sme nedostali žiadnu

  15. Za túto aktivitu pána primátora jednoznačne palec hore. Spomeňte si na predošlého primátora a na to koľko krát on reagoval na otázky obyvateľov a aj vtedy sa fajčilo na AS a tiež bola aj vtedy tráva 50cm vysoká a nijako sa k tomu pán primátor nevyjadroval.
    Reakcia pána Veselického je dosť komická vzhľadom k tomu že on bol s predošlým primátorom vo vedení mesta xy rokov a problémy ktoré sa aspoň snaží súčasný primátor riešiť nie sú problémy ktoré vznikli dnes alebo včera ale sú tu od nepamäti a ktoré kľudne mohol (zo zákona asi aj mal) riešiť samotný pán Veselický spolu so svojim šéfom… p.Veselický, niekedy je lepšie nereagovať, spomente si na to nabudúce keď budete cítiť potrebu reagovať na súčasné vedenie mesta 😉
    Čo sa popolníkov na AS týka trochu ma to prekvapilo no myslím že p. primátor mal na mysli osadenie popolníkov nie priamo na ostrovčekoch so zastávkami (kde je fajčenie zakázané) ale na priestor pri obchodoch ktoré sú na AS a kde je (pokiaľ viem) fajčenie povolené.
    Na záver by som chcel len vyzdvihnúť dobrý postreh (návrh) od Anonym 4. júna 2023, 23:37 – nedá sa nesúhlasiť, koľkým ľuďom slúži štadión a koľkým chodníky?

  16. Co uz ked byvaly vicegrcalek tu potrebu neovlada. Ono to na neho pride a uz sa to z neho vali.

  17. s tymi chodníkmi a štadionom plny súhlas len to by medzi poslancami nesmelo byť toľko futbalistov oni totiž schvalujú rozpočet a nie primátor

  18. Pán Kurbel,na autobusovej stanici sa nefajčí!Takže žiadne popolníky, ale pokutovať fajčiarov! Mestskí policajti každé ráno chrápu v aute pri FM-ke,tak sa môžu previezť aj na námestie!

  19. Pán Kurbel,na autobusovej stanici sa nefajčí! Takže žiadne popolníky, ale pokutovať fajčiarov!!!

  20. Ťažko reagovať a hodnotiť prácu pána primátora, keďže mal cca 1900 hlasov z celkového počtu 13000 oprávnených voličov v Seredi a vyjadruje sa tu len skupinka jeho najbližších. Okrem toho má okolo seba kopec múdro-radcov, ktorí mu bohužiaľ radia.. A neviem posúdiť či dobre, ale asi nie keď vidím ako to začalo fungovať. Pri predchádzajúcich voľbách kandidoval jeho otec a ten tiež nasľuboval nesplniteľné … Ale bohužiaľ ,my Slováci sme raz takí. Nepamätáme si čo bolo včera a preto sa učíme na vlastných chybách. A miesto toho aby sme žili spolu ako jedna rodina ,robíme si zle. píšeme vulgárnosti jeden na druhého a hlavne si závidíme.. Veru zlá doba prišla, toto nebývalo …

  21. anonymko 6:35, aby sme boli objektívni, tak tých hlasov bolo 1996 (zaokrúhľovanie ti zjavne nejde), čo bolo 46% odovzdaných hlasov. A koľko že to hlasov získal tvoj kôň Jankulár? A o ňom si vôbec počul odvtedy, že niečo aj v prospech občanov spravil? Alebo iba hádže polená pod nohy tým snaživým?

  22. Takze do jula bude verejne obstaravanie a v auguste uz bude hotove podopretie alebo ake dodacie lehoty ma SSC? Pred mesiacom hovorili ze za mesiac to bude presiel mesiac teraz zase verejne obstaravanie bude ved za mesiac uz mohli mat verejne obstaravanie aj s podopretim

  23. Ludia chcem vas pekne poprosit nenadavajte na Kurbela, ved on za nic nemoze. On je primatorom len na papieri. V skutocnosti neriadi nic. Je nacisto strateny. Doteraz nevie co ma robit. Mesto riadi viacej Fackovcova ako on, na vsetko sa musi pytat, sam nic nevie. Zamestnanci uradu by vedeli viacej k tomu povedat. Toto budu tazke roky pre Sered. Dufam ze ich dako zvladneme.

  24. to do a z bratislavy sa vyrazne zmenilo za poslednych par rokov, taktiez som cestoval hore dole autobusom 10 rokov ale problemy s dopravou nastali až do dokončení nív. Z bratislavy je celkom problem sa dostať autobusmi do serede. Sposobili to aj dopravcovia, ktory zacali uprednostnovat miestenkovy predaj, stavalo sa ze ste tam prisli hodinu vopred cakat do rady a predbehli vas ludia ktory dochadzali v poslednych minutach a na vas miesto neostalo,. dalsia vec bola ze samotny soferi uprednostnovali cestujucich ktory cestuju dalej ako len do serede.

  25. Ja kurbelovy drzim palce, rozhodne jeho pristup k obcanom je lepsi ako bol pristup toho degeša predtym

  26. seredanko – siris tu tieto bludy ako je strateni, ako riadi urad Fackovcova, inokedy zas ze prednostka, inokedy mu zas vselikto radi…
    Mne vsak aj pri tychto otazkach pride, ze Kurbel sa orientuje, problemy sa snazi riesit pragmaticky, ale veci nejdu tak rychlo ako by chcel.
    A mimochodom, to preco to nejde tak rychlo je prave vizitkou aj tych tvojich kamosov na urade, ktori su neschopni zmenit svoje zmyslanie a pristup a hlavne casti poslaneckeho zboru, ktory vsetko brzdi a debatuje o nesmrtelnosti chrusta a blokuje akykolvek normalny a prospesny napad len preto lebo nevysiel z hlav brucho klanu.

  27. Veď nech zamestnanci úradu povedia čo ako robili keď boli po dovolenkách bývalý primátor a prednosta… A tých bolo neúrekom
    Mali by vedieť robiť aj keby tam primátor nebol pol roka.
    Keď nevedia ako robiť, nemajú tam čo hľadať…

  28. uuu team onďo zas ide bomby … ak si ale myslite ze sa vyvinite a vsetko hodite na toho chudaka tak pozor, ludia vedia a vidia a niest zodpovednost budete vsetky, pozdravujem pani poslankyne co nemaju zjavne nic na praci len tu vypisovat, asi to bude tym ze vsetky do jednej su platene z verejnych financii

  29. pán primator váš prístup je uplne iný ako vášho predchdcu. Dúfam že sa nezmení a že budete v týchto otázkach a odpovediach tu na SOL pokračovať pravidelne. Držíme vám palce

  30. Ajajaj, tusim som sliapol na otlak :D. Team Ondro sa aktivoval na obranu Kurbelita. Nie moj mily team Ondro mna nikto neplati, neriadi, ja pisem co viem. Nepracujem na urade, nemam nic s mestom, ale poznam ludi co tam pracuju. Je od vas ubohe ze urazate zamestnancov uradu, robite z nich flakacov. Co ste spravily vy za tu dobu co tam pracujete? Jedno velke HOVNO. Trava po usi, lavka ziadna, riesenie pre pesich a cyklistov ziadne. hlavne ze Kurbelko a Fackovcova si boli porobit fotecky na detskej olympiade v Hornom Cepeni. Bravoooo, praca ako sa patri. Ta olympiada pre deti dobra vec, ale ktore hovado to dalo na stadion do Horneho Cepena? Absolutne nevhodne miesto. Autobusy to tam cele zablokovali jak vykladali deti. Preco sa to nespravilo na mestskom stadione? Tak a teraz sa do mna zase pustite. PS: team ondro, ritolezi z uradu a podobny ludia mate pracovnu dobu pokial viem, tak nehrajte sa na internete, ale robte to co mate. Reagujte az po pracovnej dobe, lebo ste plateny za pracu pre obcanov a nie za vypisovanie v diskusiach !!!!!!!!!

  31. Chudáčik nevie prekusnut prehru vo voľbách???
    Zákernosť na každom kroku???
    A zase podľa seba súdim teba???
    Keď sme pri ľuďoch platených z verejných peňazí, z čoho si Jankularko financoval kampaň? Prečo sa stretával s bruchom pred voľbami na úrade tak často? To tak často preberali „spoluprácu“ decaku a mesta ha ha:Do
    A čo povieš na to že pán najzodpovednejšie je priamo nadriadeny pani svojej domácej čo mu kravaty viaže???? 😀
    Fakt by ste bruchovci o vyplácaní z verejných peňazí mali mlčať keďže ste vycúvali toto mesto a štát ako pijavice či už cez „zamestnanie“ a všelijaké sluzbicky však pani právnici, udrzbarko, sadrokartonarko a Garbiarko…

  32. Na mestskom.stadione sa to nespravili preto lebo Brucho s manažérom Andrasikom ho nedokázali spraviť a nikto neposle malé deti na stavenisko kde hrozí úraz už len pri pohľade na to zburanisko.
    Takže zas si si strelil do vlastnej nohy 😉

  33. Čítať akékoľvek negatívne komentáre na to ako sa čo dá a nedá od človeka ako je bc. Veselický je veľká komédia, veď ste mali asi 20 rokov na to aby ste niečo spravili, podľa Vašej logiky sa nedá nič. Tak to aj v meste vyzerá po vašom úradovaní.

  34. s tym mestskym štadiónom je to ešte lepšie ako s Dzurindovými dvojnásobnými platmi

  35. Primatorko,mam taky navrh,co keby si dal nasadit medzi cinziakmi PSENICU,kosil by si raz za rok a bolo by aj loowe z komodity,ved za chvilu je tu koniec roka a odmeny uz sa hlasia,ked tak tvrdo makate aj si zasluzite.

  36. V lete pestujme pšenicu a v zime nech dobre nasneží budeme sa spúšťať na sánkach z uzavretého mosta. A ako bonus je to bez emisií . Takže mesto Sereď “ zelené “ a eko.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

spot_img
- Inzercia -spot_img

Aktuality

spot_img

Aktuality

Sponzorované