back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Maďari už otvorene komunikujú Ukrajinu bez Krymu

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Najskôr náznaky a následne konanie Maďarska jasne a zrozumiteľne ukazuje zmýšľanie a naratívy šírené v Maďarsku. Ukrajina bez Krymu.

Video pobúrilo Ukrajincov a malo by byť vážnou výstrahou aj pre nás. Rovnako, ako demonštratívne ukazovanie sa Orbána s mapou „Veľkého Uhorska“ a podobne.

Tieto signály netreba podceňovať a s následnými možno aj nečakanými krokmi treba počítať dopredu.

Video, ktoré ukazuje Ukrajinu bez Krymu:

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. madarov si treba velmi vsimat, pripomeniem, ked si zacnu narokovat juznu casto slovenska a budu argumentovat podobne ako rusko… a dokonca, casom mozno pouziju presne rovnaky postup

  2. celý civilizovaní svet je si vedomí že Krym patrí Rusku. Tak ako si uvedomuje že Náhorný Karabach už patrí Azerbajdžanu.
    A Severná Amerika nepatrí Indiánom.
    Maďarsko a aj iné štáty v Európe ktoré nežijú v bludoch si to dobre uvedomujú. A našťastie aj väčšina Slovákov. Tá menšina ktorá s tým nesúhlasí časom pochopí tak ako keď si mysleli že keď budú voliť OLANO tak Slovensko bude raj na zemi. A ukázalo sa že väčšina z nich vytriezvela behom roka.

  3. Štát zatvor svojho občana. Aspoň na 5 rokov. Lebo má svoj názor aj na politiku USA transformovanú cez aj slovenské entity. Ukrajina je pupkom sveta. Ha, há, ha. Domáci ušli, však ekonomickí návštevníci Európy kašlú na nejakú Ukrajinu. Ako aj tu na Slovensku, načo brániť túto zem? Veď politik je svetec, je boh, je to skrátka môj idiot. Však OĽANO. Že chceli spravodlivosť? Banda nepripravených hlupákov vládnuť. Klamári svojich naivných voličov. A aby som nezabudol. Zavreté ústa občanov pod hrozbou áreštu sú znakom fašizmu a nacizmu.

  4. Čo tak argumentovať a naurážať ?
    Prosím vysvetli ako môže Ukrajina zobrať Krym jadrovej veľmoci ?
    Má svet riskovať koniec sveta len pre pár tisíc ľudí že si povedali “ my dnes zaútočíme na Krym“ aj keď Rusko povedalo že tým pádom bude hroziť že použije jadrové zbrane ?
    Myslíš si niekto že ukrajinci žijúci na západe Ukrajiny vážne potrebujú k životu Krym na ktorom v živote neboli alebo chcú už mier ? Pozri koľko mladých ľudí prišlo na SVK, a iných EU štátov a nemajú záujem bojovať o dáky Krym. Chcú mier a mier nastane keď Ukrajina jednoducho s Ruskom začnú rokovať kde spraví každá krajina ústupky.

  5. Niektorí západní politici tiež pripustili, že Ukrajina Krym späť proste nezíska. To je realistické zmýšľanie. Ak si niekto myslí, že Rusi Krym pustia, je dosť naivný alebo sa nevie dočkať jadrového konfliktu.

  6. Argument je jasný. Slovenský hlúpy politik sa vždy vopchá do americkej prdele. Stačí?

  7. Sereďan 3. júna 2023, 22:02

    Ako sme si všetci všimli pred útokom RuSSka na územie Ukrajiny, chodili do Kremľa predstavitelia členských krajín NATO presviedčať Vladimiroviča, aby nezačal vojnu. Vražednú, nelegálnu, ničím a nikým nevyprovokovanú vojnu na území cudzieho štátu. Pamätáme sa ako sedeli za dlhýýýýýýýým stolom. Chcem tým len povedať, že informácie, ktoré majú služby ostatných krajín o RuSSku sú absolútne.

    Ukrajina má dnes jednu z najlepšie vyzbrojených armád, aj po taktickej stránke, stratégie velenia, isto si si všimol, že zišiel sa tam celý vyspelý svet na jednom mieste. Vyhrážky RuSSka sú dnes prdom vo vetre. Keď Ukrajinský dron doletí až do Moskvy, tak MinuteMan bude v Kremli stískať Putina do niekoľkých minút s istotou. Ignoruješ fakt, že vyhrážanie sa nepomáha a nemá účinok. Ak by svet mal brať vyhrážanie sa jadrovými zbraňami ako stopku, tak by dnes Putler bol asi až v Marseille. Za obdobie trvania vražednej ruskej vojny na území cudzieho štátu je svet pripravený aj na RuSSké použitie jadrových zbraní. Tak ako Putler aj ty si môžeš dogoogliť odpoveď na RuSSký jadrový útok.

    Logika tvojho myslenia, ak ju mám pochopiť, tak vravíš, že ak by nám zobrali Bratislavu, Trnavu, Nitru a Košice. V záujme lepšieho života v Poprade by sme si mali vyrokovať mier? Kurňa to čo je? Ústupok by bol, že čo nám anektovali nech si nechajú a oni ústúpia aj od toho, aby nám nezobrali aj ostatné? To asi nefunguje nikde na svete len v ruskej propagande takáto rozprávka.

  8. Potkana ked zazenies do rohu a ohrozis jeho zivot a uz nema kam ustupit tak na teba zautoci. NATO je vojenske zoskupenie na cele ktoreho je USA a jeho prvorade mocenské, globalne a zbrojne záujmy, tak o tom asi netreba dalej pisat. To je hadam zretelne a jasne kazdemu. Treba si ale uvedomit zasadnu a podstatnu vec. Treba si pozriet mapu sveta ako a kam sa rozsirovalo NATO a Rusko. Teda konkretne ich vojenske zakladne. Kolko vojenskych základní za poslednych 30 rokov si zriadilo Rusko okolo USA, EU, Británie atd. a kolko vojenskych základní si zriadilo NATO okolo Ruska. Ked toto niekomu nestaci ako fakt obklucenia ze co NATO dlhodobo robi okolo Ruska, tak to tu nema zmysel pokracovat a stracat cas. Mozno ho mame este tak dva tyzdne a vdaka NATO bude koniec. Minimalne v Európe. Uvedomujete si vôbec ze toto moze nastat?

  9. ty si nejaky poskodeny defektny jedinec,chces sa robit mudry,ale nejde to co.

  10. Slava Ukrajine! Ukrajina zvitazi a ziska spat vsetky svoje okupovane uzemia, vratane Krymu. Gerojom slava! puttler – idi na chuj! Aj vsetci ruSSky ritolezi.

  11. Nefetuj lebo si mimo realitu. Pisal som ze mozno o dva tyzdne bude koniec zivota v Európe.

  12. Pokiaľ je cieľom toho všetkého zatiahnuť Európu do vojny, tak ma nikto nepresvedčí, že to nie je dlhodobý plán. Pretože nech to znie akokoľvek cynicky, je absurdné, aby kvôli jednej európskej krajine, ktorá ani nie je členom EU, trpela celá Európa.

  13. ukrajinu žiadne svetle zajtrajšky nečakajú a je jedno kto v tejto vojne vyhrá skorumpované vedenie zostane a takú záťaž si eu na krk neuviaže . jedna vec je politické deklarovanie a druhá realita .

  14. Horšie však je, že čo sa rozhodne v USA, tomu sa politici v Európe bez výhrad podriadia. A je im jedno aký to bude mať dopad na kontinent.

  15. Paradox je v tom ze ako keby zamerne sa nedaju, nestihnu atd. vycerpat eurofondy uz ani na nemcnicu ale zujumave ze tieto prostriedky sa daju presunut na podporu ukrajine. Tam je to mozne a daju sa vycerpat.

  16. ešte minulý rok: „Europoslanci vo štvrtok schválili pôžičku vo výške 18 miliárd EUR pre Ukrajinu“
    Dnes tie miliardy sú úplne na iných číslach.
    A vážne si niekto myslí že Ukrajina tie peniaze aj vráti ?
    Kto potom tie peniaze bude musieť vrátiť, no samozrejme sa vyzbierame na to my všetci.
    Od začiatku píšem. Ukrajine pomáhať humanitárne a ľudom ktorí museli opustiť domovy treba. Ale treba si uvedomiť že Ukrajina nie je vo vojne s dákym štátom ale s jadrovou veľmocou. Tu stačia aj 3 jadrové hlavice zostrelené protivzdušnou obranou v atmosfére a môžeme na niekoľko mesiacov zaliezť ako krtkovia.
    Rusko má pritom ich najväčší arzenál na svete (5889 kusov).

  17. Seredan a kam by si zaliezol ako krtko? Od 89-teho sa neinvestovalo do udrziavania existujucich krytov CO nieto este do vystavby novych. 90% z vybudovanych za socializmu s kompletnym zazemim a zariadenim je znicenych a nefunkcnych vratane niklovackeho. Opakujem, nedokazali ich ani udrziavat a nieto este postavit nove… Na Slovensku ich bolo strasne moc…

  18. Nie je nikomu divné, že s toľkými miliardami a technikou zo Západu stále nedokážu zatočiť s ruskou armádou, ktorá vraj už pred rokom takmer nemala čím bojovať? Ako a kým sú investované tieto prostriedky? Počkať, na Ukrajine vždy bola obrovská korupcia. Tak nič.

  19. Krym nikdy v živote nebol Ukrajinský a po referende v roku 2014 sa 95 % obyvateľov Krymu vyjadrilo že chcú byť naspäť pripojený k Rusku.Po Referende tam boli oslavy aké ani tu nemáme na Nový Rok!. Špinavá smradľavá Ukrajina je len lepenec.
    Po páde komunistického režimu v roku 1991 nevedelo po ukrajinsky ani 10% obyvateľov (to sú fakty nie výmysel)!Všetci hovorili po Rusky a Ukrajina je len výmysel.Z historie vieme že na území dnešnej Ukrajiny žili Tatári a Kozáci..V hlavné mesto Kyjev založili vikingovia (Pravdepodobne Švédi)! Históriu neojebete..

  20. Triton precitaj lepsie dejiny ako vznikol Russko a potom tu vypisuj.len tolko k teme.P.S. Uz madari prerobili to svoje propagandisticke video o ktorom je tu rec uz aj krym je ukrajinski ma videu

  21. Anonym 4. júna 2023, 0:35

    Najviac sa rozšíriť hranice s NATO podarilo Putlerovi o 1300km s Fínskom, ktoré dovtedy ani počuť o NATO. Kto tlačí Rusko do kúta? Kde je frontová línia v RuSSku alebo na Ukrajine? To je čo sa téoriu o zatlačení do kúta a neexistencii inej možnosti, ste ešte teeneger?

    NATO sa rozšírilo o štáty, ktoré mali záujem o členstvo v obrannej aliancii. Kam sa malo rozširovať RuSSko? O Poľsko?O Čínu?

    Fakt je ten, že RuSSko je agresor a civilizovaný svet sa tomuto faktu prispôsobuje.

    Vyhrážanie sa koncom sveta je vhodne v areáli materskej škôlky medzi rovesníkmi. Ale áno vodcovia rôznych siekt a spolkov majú stanovené rôzne dátumy, tak to asi odtiaľ pochádza taký naratív.

    Je obdivuhodné koľko expertov na svetovú politiku sa tu nakotilo, hádam aj viac ako infektológov cez covid.

  22. Presne som vedel že to tu bude komentovať kopa dementov. Ale tak máme tu demokraciu (ktorá v ruSSku nieje) a človek sa môže slobodne a hlavne beztrestne vyjadrovať.

  23. Anonym 17:37
    To veru by si poplakal keby tu bol taky Orbán
    Vy len pocujete pár veci z madarska co sa vám paci ale je to prvotriedny Hajzel a Klamar.viem ti popisat info co sa uz sem nedostalo o tych jeho super cenovych stropoch a podobne,mimochodom vies ze zastropovali cenu len maloobchod???tzn ja ako obchodnik kupim vo velkosklade olej za 700forintov a musim predavat za 480 rozdiel mi nikto nezaplati a ked tovar nemam na sklade alebo v ponuke dojde kontrola a dostanem pokutu,druhy priklad manzel(nevojak) prezidentky isiel na mesacny kurz na vojnu a koncil ako podplukovnik,no to su veci cooo?ale take veci uz vám sa nedostanu pre dalsie veci kludne mi pis hopp este nieco Meszaros Lőrincz orbanov kamarát vyhral tender na udrzbu dialnice na 35rokov atd atd atd

  24. Ale ved taketo zvratenosti sa deju aj tu a este horsie netreba pozerat na Orbana. A to tu pod nosom priamo v meste su katastrofalne zmluvy nie na 30 ale az na 50 rokov. Alebo z pochybnej advokatskej praxe sa stane nie podplukovnicka ale rovno prezidentka a na to staci len robit tu spravnu osvetu proti dezinformaciam v Sorosovej nadacii dobra pre svet. Myslim ze Sk je v tomto lepsie ako Madarsko

  25. Anonym 18:33
    A teraz sa ta pytam a je to v poriadku?ked sa deju take veci aj u nas?vsetko je ok??no ved co uz,ze??z madarska ked odides robit do zahranicia nemozes volit ale ked mas pas zahranicneho madara(mozno zivote si nebol v madarsku)tak mozes volit aj toto je v poriadku,ze?z maminej strany mam pol rodiny v madarsku takze ja viem co sa deje v madarsku.a veru tam nemaju az tak radi Orbana ako vy tu na SK myslite.je to tak isto ako u nas FICO a proti neni nikto schopny to je ten najvacsi problem na SK

  26. Seredan, začni sa učiť po maďarsky, keď je krym ruský, Orbán si bude nárokovať juh až po galantu

  27. Keby nebolo KOSOVA,nebolo by KRYMU,keby nebolo Iraku,Lybie Jemenu,Afganistanu,Vietnamu, Granady,Kórei,Somalska,prevratov v Chile Argentína.Egypte,pokusov v Sýrii,v Egypte,a hlavne na Ukrajine,tak by vojna nikdy na Ukrajine nebola.Teraz ale je.Co teraz.USA sa hrdí,že bez jedinej straty amerického vojaka,strategický tak oslabia Rusko,že ich na dlhú dobu vyradia a oni sami ovládnu všetko.To je celý problém vojny na Ukrajine.Po dlhých rokoch pozicnej vojny,pri nesmiernych stratách na oboch stranách,a keď to bude konečne vyhovovať západnej aliancie sa stretnú a budú rokovať.To by mohli aj teraz.Tie blbé kecy o nejakých vojenských víťazstvách,tomu môžu veriť,len tomu môžu ozaj veriť len tí,ktorí na Tom profitujú,ale vlastne ani Tí.Krym je pre Ukrajinu navždy stratený,ale tie územia,ktoré Rusi obsadili,sa dajú určite vrátiť do Ukrajiny,ako autonómne územia,a za výmenu neutrality Ukrajiny.Tak,ako to už bolo dohodnuté v minulých dohodách.Ak Presto všetko,vstúpi Ukrajina do NATO je to výbušnina,ktorá môže kedykoľvek vybuchnúť,a Európa bude vždy na kraji vojny.Toto ozaj chceme?

  28. Ved ked to uzemie patri Rusku, tak nech to tak je aj na mape. Na vstup tam je potrebny suhlas ruskych uradov, za prekrocenie rychlosti tam pokutuje rusky policajt, dochodcovia dostavaju dochodky v rubloch z Moskvy. Tak to asi bude sucast Ruska. Z akych dovodov si Ukrajina ten Krym vlastne narokuje. To bolo ukrajinske niekedy?

  29. Vie niekto vysvetliť aký je vlastne účel NATO a za akým účelom bol vytvorený?

  30. Anonym 7. júna 2023, 9:22…aby sa napriklad nám alebo pobaltským štátom či Polsku atd. nestalo to čo sa deje teraz ukrajincom….aby si hocijaký Hitler, Putin a podobné typy nemohli len tak ukrajovať časť území suverenných štátov.

  31. Ratafak, spomenul si pobaltské štáty, nás, Poľsko, Ukrajinu. A čo zachraňovali v Iraku, Sýrii, Líbyi..? Veď aj tam pôsobili.

  32. o tom by sa tu asi dalo písať hodiny…. myslím že niekde NATO ani nebolo ale len niektoré jeho členké krajiny (USA, VB), podobne ako další účastníci týchto konfliktov (Rusko, Turecko, KLDR, Irak, Katar, Tunisko, SAE atd…)….budeme na základe toho spochybňovat existenciu všetkých týchto spolkov/štátov?

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

spot_img
- Inzercia -spot_img

Aktuality

spot_img

Aktuality

Sponzorované