back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Škôlkarska olympiáda tento rok v znamení rozprávky o Troch prasiatkach a s rekordnou účasťou

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

V piatok 2. júna sa na futbalovom štadióne v Hornom Čepeni konal 19. ročník Škôlkarskej olympiády. Tento rok bola rekordná účasť v počte 383 súťažiacich detí z deväťnástich materských škôl. Z miestnych to bola MŠ D.Štúra, Cukrovarská, Fándlyho, Pažitná, Komenského, Murgašova, Podzámska a pridali sa aj predškoláci z MŠ Dolná Streda, Vlčkovce, Zavar, Križovany nad Váhom, Šintava, Šoporňa, Zemianske Sady, Pusté Sady, Šúrovce, Pata, Vinohrady nad Váhom a Váhovce.

Podujatie sa každoročne koná pod záštitou Spoločného školského úradu so sídlom v Seredi a je zamerané na podporu spoločných aktivít materských škôl, na rozvoj telesnej všestrannosti, športovej zdatnosti a zdravej súťaživosti detí predškolského veku. Mottom je: “Hýb sa, uč sa a objavuj“. Rozhodcami boli Silvia Kováčová, ktorá zároveň podujatie moderovala, Eva Šuláková a Xénia Višvardová. O sprievodný program sa postarali tanečníci a tanečníčky z LY DANCE YUNITED, ktorí sa zhostili aj úlohy časomeračov.

Olympiáda začala slávnostným nástupom detí a pokračovala príhovorom primátora Ondreja Kurbela. Ten poprial malým olympionikom veľa šťastia a športových zážitkov. Ďalej nasledovalo vztýčenie zástavy, zapálenie olympijského ohňa a sľub olympionikov. Po úvodnom ceremoniáli sa predškoláci pustili do súťaženia. V tomto roku bola olympiáda inšpirovaná rozprávkou Tri prasiatka. Deti si zmerali sily v piatich disciplínach, ktoré zahŕňali športové aktivity prispôsobené veku detí a boli zamerané na rýchlosť, obratnosť, presnosť a vytrvalosť:

Tri prasiatka sa tešia na lúke
Tri prasiatka zbierajú materiál na domčeky
Tri prasiatka sa schovávajú
Vlk zhadzuje domčeky
Tri prasiatka utekajú pred vlkom

Celá olympiáda bola pre deti veľkým dobrodružstvom, kde mohli medzi sebou súťažiť a zároveň si užívať zábavu. Atmosféra bola plná smiechu i nadšenia a to nielen zo strany detí, ale aj zo strany ich učiteliek, ktoré ich podporovali a povzbudzovali. Všetky zúčastnené družstvá napokon získali za jednotlivé disciplíny diplomy. Každý zúčastnený športovec dostal drobnú sladkú odmenu.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované