back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Sme vicemajstri Slovenska v kadetskej kategórii!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

BK Lokomotíva Sereď /  Štvrťfinále – Piatok 26.5.2023 – 11:00
BK Lokomotíva Sereď – B.S.C Bratislava 84:74 (21:16, 40:25, 67:44)
Majerník 24, Sárkány 23, Kuníček 15, Náhlik 10, Truong, 7, Dobiš 3, Seman 2, Mizerík, Harčár, Kapustík

Družstvo: streľba z poľa 31/51 (60%), TH 7/10 (70%), 3 PTS 5/24 (20%)

Vyjadrenie Richarda Sárkányho: Vo štvrťfinále proti družstvu B.S.C. sme začali pomalšie a so slabou obranou. V druhej štvrtine sme už pritvrdili a išlo to aj v útoku. V poslednej štvrtine sme stratili koncentráciu a mali sme veľa zbytočných strát, čím sme dovolili súperovi, aby sa vrátil do zápasu. Aj napriek tomu sme si vedenie zápasu udržali až do konca a postúpili tak do sobotňajšieho semifinále.

Vyjadrenie trénera Patrika Sarnu: V piatkovom štvrťfinále sme nastúpili proti B.S.C Bratislava. Od úvodu bolo cítiť dlhší herný výpadok nášho družstva a taktiež miernu nervozitu a pocit akejsi povinnej cesty do semifinále. Všetky tieto aspekty nám trochu zväzovali ruky. Napriek tomu sme až na počet strát v útoku podali kvalitný výkon. Horšie to bolo v obrane, kde sme sa nedokázali skoncentrovať na elementárne veci ako close out, obrana 1 na 1 či box out. Keď sa už zdalo, že si pohodlne dokráčame pre prvé víťazstvo, súper nás dokonale zaskočil pressingovou obranou a z 25 bodového náskoku znížil až na jednociferný rozdiel. Napriek nie úplne dominantnému víťazstvu sme právom postúpili do bojov o medaile.

Semifinále – Sobota 27.5.2023 – 18:30
BK Lokomotíva Sereď – TSM Slávia Žilina 76:52 (24:5, 36:19, 64:51)
Náhlik 20, Sárkány 17, Majerník 15, Seman 15, Kuníček 4, Kapustík 3, Truong 2, Dobiš, Mizerík, Harčár

Družstvo: streľba z poľa 29/50 (57%), TH 9/14 (64%), 3 PTS 3/15 (20%)

- Článok pokračuje pod reklamou -

Vyjadrenie Richarda Sárkányho: Semifinálový zápas sme začali agresívnejšie a rýchlejšie, čím sme si už v prvej štvrtine vytvorili väčší náskok, ktorý sme si postrážili a prebojovali sme sa tak do finále.

Vyjadrenie trénera Patrika Sarnu: V semifinále sme narazili na Žilinu, ktorá vo veľmi nezvyčajnom zápase porazila favorizovaný Žiar nad Hronom. Žilina sa prezentovala sympatickou hrou počas celého turnaja. My sme sa však dôkladne pripravili na kľúčový zápas a nastúpili sme omnoho koncentrovanejší ako predošlý zápas. V prvej štvrtine sme do bodky plnili taktické pokyny a prakticky sme nechybovali, výsledkom čoho bol stav po prvej štvrtine 24:5. Bolo jasné, že sa z toho Žilina oklepe a začne bojovať, zároveň nedá sa hrať bezchybne celých 40 minút. Preto sa hra postupne vyrovnala no vďaka prvej štvrtine sme si dokázali držať takmer 20 bodový náskok počas celého zápasu. V závere sme už poučení z predošlého dňa žiadne zaváhanie nedopustili a po presvedčivom výkone postúpili do finále.

Finále – Nedeľa 28.5.2023 – 17:00
Inter Bratislava Yellow – BK Lokomotíva Sereď 82:50 (21:16, 38:25, 54:37)
Majerník 17, Sárkány 10, Náhlik 9, Seman 6, Kuníček 4, Kapustík 2, Harčár 2, Mizerík, Truong, Dobiš

Družstvo: streľba z poľa 15:44 (34%), TH 14:23 (60%), 3 PTS 2/23 (8%)

Vyjadrenie Richarda Sárkányho: Vo finálovom zápase proti Interu sme neboli dostatočne agresívni v obrane a ani v útoku. Mali sme málo protiútokov a trápili sme sa do ich agresívnej obrany. Aj napriek tomu, že sme vo finále na súpera nestačili je pre nás 2. miesto veľký úspech. Každý z nás si z turnaja niečo odniesol a nové skúsenosti môžeme využiť už tento víkend na finálovom turnaji CEYBL v Poľsku.

Vyjadrenie trénera Patrika Sarnu: Vo finále nás čakal niekoľkonásobný obhajca titulu Inter Bratislava. Bol to tuhý boj od začiatku až do konca… Hralo sa veľmi tvrdo a agresívne, tak ako sa na túto kategóriu patrí. Naši hráči boli odhodlaní odovzdať všetko, čo v nich je. Agresívna obrana Interu im však nedarovala nič zadarmo. Náš super dokázal úspešne zakončovať aj z náročných pozícii či už za 3 body (niekedy až doslova zo striedačky 🙂 ) alebo z pod koša cez hráča. Nám naopak vypadla lopta z koša aj keď nás už nikto nebránil. Tu však nehovorím o našej smole alebo ich šťastí. Faktom je, že Inter je na takéto situácie omnoho viac zvyknutý, čomu napomáha tvrdý tréningový proces a kvalitná medzinárodná konfrontácia. Rozdiel nastal aj v rotácii hráčov. Zatiaľ čo tá naša sa počas sezóny postupne zužovala, lavičku Interu dopĺňali talentovaní hráči z mladších ročníkov. Najmä vďaka tomu dokázali vytvárať sústavný tlak celých 40 minút, zatiaľ čo nám sily postupne ubúdali a poslednú štvrtinu sme nezvládli. Rozdiel 30 bodov však rozhodne neodzrkadľuje priebeh zápasu a myslím si, že sme boli vo finále dôstojným súperom.

Interu Bratislava samozrejme gratulujem k zaslúženému víťazstvu a zisku titulu. Inter odzrkadľuje to, že aj na Slovensku sa dá robiť kvalitný basketbal a dokonca koncepčne.
Na záver by som chcel pogratulovať a zároveň poďakovať svojim hráčom, ktorí do jedného ukázali v tejto sezóne obrovský progres. Dvaja naši hráči Andrej Majerník a Andrej Náhlik dokonca získali odcenenie All Stars. V mojich očiach je členom tohto All Stars tímu ešte jeden hráč, Richard Sárkány. Títo hráči bezdôvodne nevynechali ani jeden tréning, ani jeden ranný tréning, ani jednu posilňovňu. Boli ochotní k talentu pridať aj kus tvrdej práce, výsledkom čoho je jasná dominancia a líderstvo nie len v našom družstve, ale celej kategórii U17.

Taktiež chcem poďakovať všetkých divákom a rodičom, ktorí nás prišli podrobiť a vytvorili nám počas majstrovstiev prakticky domáce prostredie. Boli ste perfektní.

Tréner: Patrik Sarna
Asistentka trénera: Karin Henčeková

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

spot_img
- Inzercia -spot_img

Aktuality

spot_img

Aktuality

Sponzorované