back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Nápis „Sláva ruským zbraniam“ na ruskom pamätníku v Košiciach, osekal umelec Kalmus – Telefonický rozhovor

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Ako na jednej strane protest a svojim spôsobom na strane druhej humanitárny čin hodnotí  umelec  Peter Kalmus osekanie nápisu „Sláva ruským zbraniam“, ktorý po desaťročia bol na ruskom pamätníku v centre Košíc.

Peter Kalmus je známy tým, že aj v citlivých témach pre spoločnosť, je ochotný otvorene zaujať jasný a zrozumiteľný postoj. A za to neustále čelí nielen verbálnym atakom extrémisticky orientovaných jedincov a skupín.

Foto – zdroj: Peter Kalmus

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Peter Kalmus je známy tým, že nič hodnotné nevie vytvoriť, iba ničiť. Je to primitívny darmozrac, ktorý by sa mal starať radšej o svoje mentálne zdravie ako o veci verejné. Podsúvať ľuďom, že on, psychicky chorý jedinec, je nejaký umelec, je tiež na smiech.

  2. To je primitív. Tento pamätník sa vzťahuje k vojne na Ukrajine asi tak ako ruskí hokejisti. Vrcholom amerického pokrytectva je, ze ruskí hokejisti stále hrajú v NHL.

  3. no pan Kalmus je pre mna dobry posuk, jeho „tvorba“ sa mi nepaci a myslim, ze za poskodenie pamatniku by ho mohli stihat.. ja Rusko nijak nepodporujem, ani komunizmus, ale toto su uz take veci celkom cez ciaru.. ak by sa stat rozhodol odstranit pamatnik, tak by som to este chapal, no toto je vandalizmus.

  4. Ono síce blbý článok ale na druhej strane minule sa žiaci naučili kto je tento človek. Žiaci pochopili z je to obyčajný vandal ktorý vyhľadáva pozornosť a bol viac krát súdený.

  5. Dal by som mu to dať vymeniť. A v rozhovore vraj drzosť to vymeniť. Veď to je pamätník! Toto si nemá čo dovoliť. On by mal v prvom rade nájsť psychiatra a nie toto robiť. Normálne podať trestné oznámenie a stíhať ho. A ako tu už bolo spomínané. Tento takzvaný umelec nič dobré nevytvoril, naopak vie len ničiť. Ale chápem ho. Asi bol v detstve šikanovaný a v živote neúspešný tak si to takto kompenzuje. No za tie jeho činy mal biť minimálne na psychiatrickom liečení, alebo v base. Mne je ho v podstate ľúto. Je to chorý človek už na pohľad. Toto individum nepatrí medzi rozumných, inteligentných a temperamentných ľudí.

  6. Podľa niektorých ľudí,stačí zaujať jasný postoj,a v mene toho jasného postoja je dovolené a vítané všetko.To ste na velikanskom omyle,a celá táto doba je obrovským dôkazom toho,ako sa u nás bezprecedentné porušujú zákony a ústava,hlavná vec,že máme jasný postoj.Ono totižto život ide ďalej.

  7. Propagácia poškodzovania pamätníkov a pamätných miest? Veľmi hlboko sme klesli. Aby sa nám raz táto chorá zaujatosť nevypomstila. Kalmus má od umelca tak ďaleko ako Zelenský od demokrata.

  8. Už len to že niekto vymysli a schváli heslo: Sláva zbraniam, je choré. Kazde zbrane by mali byt odsúdené a nie oslavovane.

  9. Peter Kalmus je známy tým, že aj v citlivých témach pre spoločnosť, je ochotný otvorene zaujať jasný a zrozumiteľný postoj. A za to neustále čelí nielen verbálnym atakom extrémisticky orientovaných jedincov a skupín.
    Prosim vas, toto hovado nema co robit medzi ludmi, ma celit len konziliu lekarov v klietke na specializovanej klinike a ak ma niekto potrebu obhajovat jeho umenie, tak by mal s nim zdielat jednu klietku

  10. Prečítal som si všetky články o tomto pseudo umelcovi na tejto stránke a môžem konštatovať, že tento panáček je súci do opatery lekárov. Najbližšie bude chodiť do obchodu a v mrazničke bude vyskrtavat nápisy ruská zmrzlina. A samozrejme nám bude tvrdiť, že je to umelecké dielo

  11. Vo svojej nenávisti k Rusku PSEUDOUMELEC a PSEUDONOVINáR čo s ním komunikuje a dáva mu priestor o.i. povedal, že „Cervená armáda vyhrala 2. svet. vojnu so zbraňami z Ameriky, anglicka a neviem ešte odkiaľ..“ A čo povie na túto skutočnosť, ktorá sa odohrala včera, 20.5.23:
    Mlynček na mäso v Artemovsku sa točil 224 dní a plnil niekoľko úloh naraz. Ruské sily sa pretlačili cez obranu najťažšej nepriateľskej pevnosti po Mariupole, pričom tu zároveň zomleli najbojovejšie jednotky AFU. Podľa rôznych odhadov tu Kyjev stratil až 50 000 padlých mužov. A zranených a trvalo zmrzačených je oveľa viac. Ukrajinská propaganda stále prechádza fázou popierania a popiera stratu tohto mesta. Všetko sme to už videli v Severodonecku, Lisičansku a Soledare.“
    Že by Rusom dodal zbrane kolektívny Západ? Alebo im zostalo ešte trochu tých cepov z 2.SV?

  12. No, velmi slusne povedane, s urcitostou viem, ze uz teraz si s nim na cajle nebudu vediet poradit…

  13. už som to tu písal. Pán Kalmus určite nie je úplny blázon i keď tie jeho umelecké diela o tom svedčia ale návšteva psychiatrickej kliniky by mu určite prospela

  14. Nie, on len otvorene zaujal jasný a zrozumiteľný postoj. A za to neustále čelí nielen verbálnym atakom extrémisticky orientovaných jedincov a skupín.

  15. Myslim, ze v tom videu, ktore tu bolo zmazane dnes asi dvakrat bolo ukazane vsetko po lopate a zdravo zmyslajuci jedinec si urobi nazor…

  16. je to smutné ale toto čudo je prezentované ako vrchol tvorby a vzor liberalov a progresívcov. ľudia si urobia názor a tak budú aj voliť .

  17. Verona napisem to asi takto jednoduchsie aby to bolo pochopitelne pre kazdeho a aj pre teba. Pri oslobodeni ČSSR od nemeckeho nacizmu padlo sovietov cca 145000 a americanov 116. Neviem ci mam dalej pokracovat aby si pochopila vyznam a suvislost toho pomnika a aj toho napisu.Ale este nieco dodam. Nie som rusofil ale nezatlkajme a neprekrucajme historiu. Pravda je taka ze nas oslobodila hlavne sovietska armada ich zbrane a nie americka. A na zaver by si mal každý uvedomit a aj Kalmus a Majko co tu stale prezentuje tohoto choreho akoze umelca, ze pokial by nas neoslobodili hlavne sovietska armada tak by nasi rodicia a prarodicia pokapali v nemeckych koncentracnych a inych pracovnych taboroch a my vsetci teda ani Kalmus a Majko by sma sa pravdepodobne ani nanarodili. Cize skusme vyjadrit aspon uctu a pokoru ak uz nie vdaku za zivot

  18. toto je jasný trestný čin výtržníctva a kto toto propaguje, dopúšťa sa tiež trestného činu

  19. Verona, unikla ti podstata veci. Ten nápis vníma každý po svojom, ale nikoho to neoprávňuje poškodzovať pamätník.

  20. Verona, veľa nápisov aj mne príde ako somarina, ale nemôžem teraz všetko ničiť

  21. To akože teraz každý bude ničiť individuálne nápisy s ktorými nesúhlasí ? Začneme teda dopravnými značkami ktoré nás obmedzujú a skončíme až ničením nemeckých áut na parkovisku lebo to bolo vyrobené ľuďmi ktorí viedli 2 svetovú vojnu….
    A samozrejme dáme si status „UMELEC“ aby sme to mali bez následkov.
    Jeden sa hrá na novinára a druhý na umelca a výsledok každý vidí.

  22. Anonym 22. mája 2023, 10:20
    Presne tak! Takto si dnes všetci predstavujú demokraciu.
    Pri najbližšej návšteve Serede nič nezničím, ale vymením jednu „Daj prednosť v jazde“ za „Hlavnú cestu“, lebo sa mi tam nechce čakať. Tak buďte v strehu!!! :-)))))))))))))))))

  23. ked nesuhlasim s majkom, mozem vyhodit sered online do luftu, ked tam nik nebude??? toto tu prezentuje matovicov redaktor??? to sme teda dopadli…. a kde je teraz kalmusov obdivovatel v komentaroch??? nebodaj zistil ze bol zase na opacnej strane ako cely svoj zivot?

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

spot_img
- Inzercia -spot_img

Aktuality

spot_img

Aktuality

Sponzorované