back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

„Mali sme tie najlepšie úmysly, ale dopadlo to tak, ako vždy“ – 1. časť

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Nijako si nechcem prisvojovať výrok významného politika z čias socializmu Viktora Černomyrdina  (rusky Ви́ктор Степа́нович Черномы́рдин), no k situácii v našom meste sa hodí najlepšie.

V pondelok neskoro v noci nám v redakčnej pošte pristal článok popisujúci zúfalú úroveň prác vykonávaných Mestom Sereď a výsledkov investícií realizovaných z verejných peňazí v meste.

Autor článku priložil krátke video požiadal nás o vyhotovenie doplnenie aktuálnych fotografií k vymenovaným a v článku popisovaným konkrétnym miestam. Fotografie sme vyhotovili v priebehu včerajšieho a dnešného dňa.

– – –

Ako sa mesto správa k svojmu majetku…

Pri minulotýždňovej prechádzke sme zablúdili aj na Tehelnú ulicu a nazreli sme na mestské ihrisko.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Musím povedať, že ten pohľad bol na zaplakanie. Ihrisko zarastené burinou,  nebezpečne trčiace kusy betónov, nejaké zarastené jamy a pod., no bála by som sa naň poslať svoje deti. Keď celkovo pozriem na Sereď, je mi z toho smutno. Všetko robíme akosi, len tak aby ľudia videli, že sa niečo robí. Aj tam kde prebehne nejaká rekonštrukcia alebo obnova ,  nie je dokončenie poriadne, resp.úplné.

Pozrime sa na Cukrovarskú ulicu pred DM, kde sa síce dlažba vymenila, ale zeleň sa už nedokončila.

Pozrime na vnútroblok D. Štúra, chodníky urobené, ale okolo detského ihriska páska, ktorú ľudia mimochodom ignorujú, zeleň zasa nedokončená. Zábrany pri ceste zostali staré, pamätné.

Pozrime na nové parkovisko pri kostole. Parkovisko bez jediného stromu, zeleň riešená nejakými 3 kvetináčmi. O tých bielo červených prvkoch, ktoré mimochodom ani neviem pomenovať, ani nehovorím ! Chcete mi povedať, že tie zátarasy sa nedali nijako inak dizajnovo vymyslieť ?

Pozrime na Pekársku ulicu . Ulica v centre mesta, na ktorej je mimochodom budove MsÚ, mala byť výkvet mesta ! No jedna hrôza tie zaparkované autá na akože zelenom páse ! Pritom 2 obrovské parkoviská sú len pár desiatok metrov !

Pozrime na novú tržnicu. Stoly zaprášené, parkovisko nikde , zeleň nikde a cesta na Mlynárskej ulici jedna katastrofa.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Jeden príklad, vážení radní páni, ako sa to má komplexne robiť je nová budova Hrachostav pri Kúpeľnom námestí.

Nie je skutočne čas na zmenu vo vedení nášho mesta ?

– – –

Poznámka redakcie: Autor článku je redakcii známy, nakoľko článok bol podpísaný a jeho uverejnenie bolo konzultované aj telefonicky. Autor však požiadal o zachovanie anonymity, a to z dôvodu obavy pomsty, cielených perzekúcií alebo obavy o bezpečnosť svoju, svojej rodiny a majetku, čo redakcia rešpektuje.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Je vidno ze mesto Sered sa snaží.co oceňujem.Skrasluje áno.Aj park na Pazitnej.Je fajn,oproti komunistickej výstavbe.Popraskany asfalt,komunistu ako sochu,všade zarastené.Tento park sa mi páči.

  2. Je vidno ze mesto Sered sa snaží.co oceňujem.Skrasluje áno.Aj park na Pazitnej.Je fajn,oproti komunistickej výstavbe.Popraskany asfalt,komunistu ako sochu,všade zarastené.Tento park sa mi páči.

  3. Marek, ty si si nieco slahol?
    Vsade bordel, burina cisty slendrian. Prace nedokoncene. Chodnik pred,,kubacom,, robili snad sedem krat. Chod sa tam pozriet po dazdi. A len tak medzi nami, cital si clanok pod ktorym reagujes?

  4. Marek, ty si si nieco slahol?
    Vsade bordel, burina cisty slendrian. Prace nedokoncene. Chodnik pred,,kubacom,, robili snad sedem krat. Chod sa tam pozriet po dazdi. A len tak medzi nami, cital si clanok pod ktorym reagujes?

  5. Je to na nepochopenie, čo bráni v Seredi prácu doviesť až do konca. Tieto nedorobky sú výsledkom firiem, ktoré to robia, pracovníkov mesta, ktorí preberajú tieto nedorobky a vedenia mesta, že takýto stav dlhodobo toleruje a je asi s týmto stavom spokojné.

  6. Je to na nepochopenie, čo bráni v Seredi prácu doviesť až do konca. Tieto nedorobky sú výsledkom firiem, ktoré to robia, pracovníkov mesta, ktorí preberajú tieto nedorobky a vedenia mesta, že takýto stav dlhodobo toleruje a je asi s týmto stavom spokojné.

  7. Neviem Jozef ale TY si si asi praskol pevnejsiu kávu,alebo niečo silnejšie.Kedy bol ten park krajší ako teraz.Nemozes čakať ze ti kvety nárastu za jeden aj tráva.Ale je to so super oproti komunistickej rozpadajucej a schatralej stavbe a chodníkov z čias komunizmu.Sa zobud…..

  8. Neviem Jozef ale TY si si asi praskol pevnejsiu kávu,alebo niečo silnejšie.Kedy bol ten park krajší ako teraz.Nemozes čakať ze ti kvety nárastu za jeden aj tráva.Ale je to so super oproti komunistickej rozpadajucej a schatralej stavbe a chodníkov z čias komunizmu.Sa zobud…..

  9. Marek, tie kvety, ktore tam vysadili uz pomerne velke, napr. tie tulipany, su uz zakryte burinou. Takze uz nevyrastu. Ved si pozri tie fotky v clanku, alebo si vybehni do toho,,parku,,.

  10. Marek, tie kvety, ktore tam vysadili uz pomerne velke, napr. tie tulipany, su uz zakryte burinou. Takze uz nevyrastu. Ved si pozri tie fotky v clanku, alebo si vybehni do toho,,parku,,.

  11. Všetko potrebuje svoj čas.Pracujem v zdravotníctve.Ale pred tým som pracoval v zahradnictve.Daj tomu čas.

  12. Všetko potrebuje svoj čas.Pracujem v zdravotníctve.Ale pred tým som pracoval v zahradnictve.Daj tomu čas.

  13. Nemôže to byť za 5minut.Ano dali tam tulipány co boli vážne pekne,ihrisko.a tráva.. upravili co mali a dosadili.Potrebuje to čas.Je to nový park..

  14. Nemôže to byť za 5minut.Ano dali tam tulipány co boli vážne pekne,ihrisko.a tráva.. upravili co mali a dosadili.Potrebuje to čas.Je to nový park..

  15. Každý normálny človek pochopí, že všetko naraz sa nedá urobiť. Ale chybou je to, že sto vecí začnú robiť a ani jednu nedokončia a keď, tak je to urobené, že to musia robiť znova. Vidíme to napr. aj na položenej zámkovej dlažbe, ako to vyzerá. Práca chvatná, málo platná. Ale kto dozerá na kvalitu odvedenej práce, stačí len zaplatiť?

  16. Každý normálny človek pochopí, že všetko naraz sa nedá urobiť. Ale chybou je to, že sto vecí začnú robiť a ani jednu nedokončia a keď, tak je to urobené, že to musia robiť znova. Vidíme to napr. aj na položenej zámkovej dlažbe, ako to vyzerá. Práca chvatná, málo platná. Ale kto dozerá na kvalitu odvedenej práce, stačí len zaplatiť?

  17. Teraz to nasadili a spravili chodníky.Nemozte čakať ze to bude hneď úžasné. To co tam bolo predtým bola hanba Serede.Kazda rastlina potrebuje svoj čas.A tento park je o 100pedcent krajší ako bol.

  18. Teraz to nasadili a spravili chodníky.Nemozte čakať ze to bude hneď úžasné. To co tam bolo predtým bola hanba Serede.Kazda rastlina potrebuje svoj čas.A tento park je o 100pedcent krajší ako bol.

  19. Fazula a šošovicka je to kader.ten Hrachostav takze ľudia potom šup šup do novootvorenej požičovne náradia teba len tam chodiť nikam inam ziadny lukystav a tam pri cintoríne je tiez poicivna tusim Stehel stav to tam ma.takze len Hrachostav tak choďte spravi vam aj dobru cenu.

  20. Fazula a šošovicka je to kader.ten Hrachostav takze ľudia potom šup šup do novootvorenej požičovne náradia teba len tam chodiť nikam inam ziadny lukystav a tam pri cintoríne je tiez poicivna tusim Stehel stav to tam ma.takze len Hrachostav tak choďte spravi vam aj dobru cenu.

  21. Marek, nikto nehovori, ze ten podstavec na bolsevicku hlavu bol krajsi. Ide o to, ako pise dotaz v komente vyssie – nic, ale absolutne nic nevedia spravit normalne.

  22. Marek, nikto nehovori, ze ten podstavec na bolsevicku hlavu bol krajsi. Ide o to, ako pise dotaz v komente vyssie – nic, ale absolutne nic nevedia spravit normalne.

  23. Áno nič sa nedá spraviť normálne.A co čakáš v dnešnej dobe.Ale som rad ako to je v parku.Je fajn,bol som tam par krát si sadnúť na zmrzlinu s priateľkou.Park sa mi páči…

  24. Áno nič sa nedá spraviť normálne.A co čakáš v dnešnej dobe.Ale som rad ako to je v parku.Je fajn,bol som tam par krát si sadnúť na zmrzlinu s priateľkou.Park sa mi páči…

  25. Park je ok, v Seredi uz nie je kde stavat, tak som rad, ze tam nepichli nejaku budovu

    Ked to bude bez buriny. Zas vam budu vadit hovna od psov…boha, len frflete furt

  26. Park je ok, v Seredi uz nie je kde stavat, tak som rad, ze tam nepichli nejaku budovu

    Ked to bude bez buriny. Zas vam budu vadit hovna od psov…boha, len frflete furt

  27. Dali výsadbu voľnej trávy a niekde dosipaly.Rastie teraz mix.Zelina a tráva.. Keď sa to pokúsia pokosit.Tak sa to zrovna.

  28. Dali výsadbu voľnej trávy a niekde dosipaly.Rastie teraz mix.Zelina a tráva.. Keď sa to pokúsia pokosit.Tak sa to zrovna.

  29. Vážení, tá rekonštrukcia vnútrobloku D.Štúra stála 250 tis. EUR ! Myslíte si, že momentálny stav je primeraný výške investície ? Prečo rekoštrukcie a modernizácie vyzerajú v iných mestách inak a u nás to proste nejde !

  30. Vážení, tá rekonštrukcia vnútrobloku D.Štúra stála 250 tis. EUR ! Myslíte si, že momentálny stav je primeraný výške investície ? Prečo rekoštrukcie a modernizácie vyzerajú v iných mestách inak a u nás to proste nejde !

  31. Mesto by si malo vazit podnikatelov ktori investuju do skraslenia a zhodnotenia mestskeho pozemku na ktorom vybudujú nove chodniky, novu zelen ci nove parkoviska. Ale nútiť takychto podnikatelov co investuju taketo velke peniaze aby este aj mestu platili za taketo parkoviska je zvratene a chore. Mesto by si skutocne malo vazit taketo investicie. A nie ako niektori poslanci a ich lokaji co si to zariadia tak ze v ich okoli vybuduje parkoviska mesto z dani nas obyvatelov a za ich uzivanie dokonca mestu ani nic neplatia.

  32. Mesto by si malo vazit podnikatelov ktori investuju do skraslenia a zhodnotenia mestskeho pozemku na ktorom vybudujú nove chodniky, novu zelen ci nove parkoviska. Ale nútiť takychto podnikatelov co investuju taketo velke peniaze aby este aj mestu platili za taketo parkoviska je zvratene a chore. Mesto by si skutocne malo vazit taketo investicie. A nie ako niektori poslanci a ich lokaji co si to zariadia tak ze v ich okoli vybuduje parkoviska mesto z dani nas obyvatelov a za ich uzivanie dokonca mestu ani nic neplatia.

  33. Bol by som zvedavý kedy začnú striekat parkovacie čiary v Seredi.Alebo si ich mam za tých 250E natrieť sám.ciary už ani nevidno.Ocenil by som mesto aby platiacich občanov obnovilo parkovacie miesta.Lebo tam parkujú aj ty co nem

  34. Bol by som zvedavý kedy začnú striekat parkovacie čiary v Seredi.Alebo si ich mam za tých 250E natrieť sám.ciary už ani nevidno.Ocenil by som mesto aby platiacich občanov obnovilo parkovacie miesta.Lebo tam parkujú aj ty co nem

  35. Nech si vraví kto co chce,ale mne sa to paci.Je to pomaly pri vstupe do Serede.A to co tam bolo predtým komunistická schatralost a teraz.Ano paci sa mi to.Sam som rozmýšľal ako by sa to dalo zlikvidovať to co tam bolo..Park sa mi páči….

  36. Nech si vraví kto co chce,ale mne sa to paci.Je to pomaly pri vstupe do Serede.A to co tam bolo predtým komunistická schatralost a teraz.Ano paci sa mi to.Sam som rozmýšľal ako by sa to dalo zlikvidovať to co tam bolo..Park sa mi páči….

  37. Celé mesto je zanedbané, čo si neurobia ľudia sami, nemajú. Tak ako na parkovej ulici si ľudia vysadili trávu sami. Žiadne kvety, nič pekného aj pri Jednote len betónove kocky s burinou. Kriva zámková dlažba a burina, to je Sereď. Podzámska a Mládežnícka ulica tankodrom. Kvety a okrasné kríky žiadne, pešia zóna žiadna,len plno áut, smradu a ležiacich Ukrajincov v parku.

  38. Celé mesto je zanedbané, čo si neurobia ľudia sami, nemajú. Tak ako na parkovej ulici si ľudia vysadili trávu sami. Žiadne kvety, nič pekného aj pri Jednote len betónove kocky s burinou. Kriva zámková dlažba a burina, to je Sereď. Podzámska a Mládežnícka ulica tankodrom. Kvety a okrasné kríky žiadne, pešia zóna žiadna,len plno áut, smradu a ležiacich Ukrajincov v parku.

  39. Tomčany si najprv musí doma porobiť minulý týždeň mu bránu menili tento týždeň mal záhradkárov a kto vie čo mu zaplatíme budúci týždeň

  40. Tomčany si najprv musí doma porobiť minulý týždeň mu bránu menili tento týždeň mal záhradkárov a kto vie čo mu zaplatíme budúci týždeň

  41. kedy bude clanok o SULIKOVI a GEISSSENOVCOCH??? tak dolezita pre slovensko tema a tu nic!

  42. kedy bude clanok o SULIKOVI a GEISSSENOVCOCH??? tak dolezita pre slovensko tema a tu nic!

  43. Cas na zmenu vo vedeni mesta je urcite. Jednoducho aj sa snazia, ale nemaju zmysel pre zodpovednu projektovu cinnost. Evidentne chyba osoba, ktora prebera riadne ukoncene prace, zmysel pre detail a hlavne UDRZATELNOST. Perfektna idea, aj dobre zrealizovane aj to clovek chce pochvalit ale zas je tu ALE. skoda….

  44. Cas na zmenu vo vedeni mesta je urcite. Jednoducho aj sa snazia, ale nemaju zmysel pre zodpovednu projektovu cinnost. Evidentne chyba osoba, ktora prebera riadne ukoncene prace, zmysel pre detail a hlavne UDRZATELNOST. Perfektna idea, aj dobre zrealizovane aj to clovek chce pochvalit ale zas je tu ALE. skoda….

  45. aj ja si myslím že Tomčányi by sa mal pobrať do minulosti. Naozaj to chce zmenu. S týmto chlapom sa už nikam nedostaneme. Chcelo by to novú mladšiu krv aby aj nás mladých niekto v tomto meste počúval

  46. aj ja si myslím že Tomčányi by sa mal pobrať do minulosti. Naozaj to chce zmenu. S týmto chlapom sa už nikam nedostaneme. Chcelo by to novú mladšiu krv aby aj nás mladých niekto v tomto meste počúval

  47. Veru tak chcelo by to novu mladu krv a najlepsie keby to bol potomok tejto komunisticko katolickej cvargy ktora tu basuje v Seredi od neznej handrovej revolucie. Vsak ich tam je jak nasratych.

  48. Veru tak chcelo by to novu mladu krv a najlepsie keby to bol potomok tejto komunisticko katolickej cvargy ktora tu basuje v Seredi od neznej handrovej revolucie. Vsak ich tam je jak nasratych.

  49. Nova brana aj novy plot je aj na parkovisku pri kempingovommoste vydel som ho tam sa motat aj na katastry to je napisane na neho
    Kym doprimatoruje bude vlastnit pol serede

  50. Nova brana aj novy plot je aj na parkovisku pri kempingovommoste vydel som ho tam sa motat aj na katastry to je napisane na neho
    Kym doprimatoruje bude vlastnit pol serede

  51. Myslim že už teraz platí Sereď-Tomčányiovo
    skupuje všetko jak na bežiacom páse

  52. Myslim že už teraz platí Sereď-Tomčányiovo
    skupuje všetko jak na bežiacom páse

  53. Je to tak. A vsimni si pozemky vedľa smerom k rakete. Vlastni ich baloník. Aj chatku vedla primatora. To je firma PIKVIP čo robi pre mesto . Takze vlastnia celý breh a stavaju ploty. Asi sa chystaju aj na larzenky ked to nechceli prenajat.

  54. Je to tak. A vsimni si pozemky vedľa smerom k rakete. Vlastni ich baloník. Aj chatku vedla primatora. To je firma PIKVIP čo robi pre mesto . Takze vlastnia celý breh a stavaju ploty. Asi sa chystaju aj na larzenky ked to nechceli prenajat.

  55. to Tomčányiho nijak netrápi zaujíma sa len o svoje kšefty ale do hrobu si nič nezoberie, len tú svoju velkú riť
    celé mesto je mu u riti

  56. to Tomčányiho nijak netrápi zaujíma sa len o svoje kšefty ale do hrobu si nič nezoberie, len tú svoju velkú riť
    celé mesto je mu u riti

  57. Hnus tá ulica to som nemal ani vidieť ! Pýtam sa čo tu chceme vychovať z našich detí ? Veď tu není žiadna budúcnosť !

  58. Hnus tá ulica to som nemal ani vidieť ! Pýtam sa čo tu chceme vychovať z našich detí ? Veď tu není žiadna budúcnosť !

  59. 10teho tu bol uverejnený článok ze park v D. Štúra ešte nie je ukončený a bude dokončená výsadba. Naviac pred týždňom tam ešte takmer burina ani nebola. Čo sa týka Cukrovarskej pred Vravou tak tam vraj maju byt lúčne kvety tak tam uz to rastie tie bodlace ale popravde vyzerajú ako postriekane tak možno čakajú nez to vyschne a potom ukončia. Zeleň jednoducho potrebuje čas nebude smahnutym čarovného prútika. No a ihrisko na Tehelnej nebol daný pozemok náhodou na predaj?

  60. 10teho tu bol uverejnený článok ze park v D. Štúra ešte nie je ukončený a bude dokončená výsadba. Naviac pred týždňom tam ešte takmer burina ani nebola. Čo sa týka Cukrovarskej pred Vravou tak tam vraj maju byt lúčne kvety tak tam uz to rastie tie bodlace ale popravde vyzerajú ako postriekane tak možno čakajú nez to vyschne a potom ukončia. Zeleň jednoducho potrebuje čas nebude smahnutym čarovného prútika. No a ihrisko na Tehelnej nebol daný pozemok náhodou na predaj?

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

spot_img
- Inzercia -spot_img

Aktuality

spot_img

Aktuality

Sponzorované