back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Za snahou nevymenovať hlavného kontrolóra obce Váhovce môže byť strach z výsledkov kontrol

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Váhovce/  V našom dlhoročnom projekte Transparentná samospráva sa snažíme systematicky poukazovať na nefunkčnosť riadenia obcí nielen v našom regióne.

Samospráva je k občanovi najbližšie a je teda ním najlepšie a najľahšie kontrolovateľná. V obci sa spravidla všetci poznajú ba dokonca mnohokrát sú si do veľkej miery viac či menej vzdialenou rodinou. O to môže byť efektívne, vyvážené a transparentné riadenie problematickejšie.

Aj keď sa to možno mnohým ľuďom nezdá, legislatíva je nastavená pomerne dobre. Zabezpečuje vyvážené riadenie obce, moc je rozdelená medzi poslancov a starostu a mali by fungovať aj účinné kontrolné mechanizmy v podobe hlavného kontrolóra. Ak ovšem je dodržiavaný zákon a žiadna zo strán úmyselne nerobí obštrukcie, čím niektorú z menovaných orgánov obce svojim konaním alebo aj nekonaním neznefunkční.

Opätovne nás oslovili poslanci obce Váhovce so žiadosťou o umožnenie medializácie stavu v ich samospráve, ktorý len ťažko môžeme považovať za štandardný.

Napriek tomu, že dôležitý orgán obce hlavná kontrolórka bola poslancami OZ riadne zvolená už v marci, funkciu doteraz nezastáva a teda vykonávať kontrolu nemôže. Nie je na nás, aby sme posudzovali samotné dôvody, s tým sa budú musieť popasovať orgány činné v trestnom konaní.  Je na mieste pripomenúť a zdôrazniť, že znefunkčnenie alebo nesfunkčnenie kontrolného orgánu obce starostom nie len že má svoje dôvody, ale na transparentnosť v správe vecí verejných aj dôsledky.

Viac sa občan dozvie z rozhovoru vykonaného v našom štúdiu, ktorý prinášame.

- Článok pokračuje pod reklamou -

 

– – –

 

Samozrejme, že k vyhotoveniu materiálu sme mali záujem prizvať aj starostu obce Váhovce JUDr. Adriána Kubicu, ktorý ale mal najskôr dlho obsadený telefón a následne ho mal vypnutý. Na SMS reagoval v nočných hodinách. Počas nasledujúcich dní resp. takmer dvoch týždňov sa starosta novinám neozval. Svoje vyjadrenie v nočnej SMS teda považoval za dostatočné.

V rozhovore prinesenom vo videozázname je toho povedaného veľa. Možno podstatne viac, ako si bežný občan uvedomuje. Svojvoľné používanie verejných finančných prostriedkov, prečerpávanie rozpočtov schválených zastupiteľstvom, neplnenie uznesení a podobne, nesie prvky arogancie moci a nevyhnutná je otázka, kto a aké má na takéto konanie dôvody.

 

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Takúto kontrolorku ani ja by som nepustil do vnútra,pane bože,veď ona je čistá zloba,stačí sa na ňu pozrieť,na ten pohlad,na jej vražednú tvár.Však tej sa musí báť celá dedina.Však sňou možu strašit ludí,keď nebudeš poslúchať,zobere ťa váhovská kontrolórka.

  2. V dolnostredskej čističke nepremiešajú tolko h..na,ako títo dvaja vo váhovciach.Szabo,že ťa to este baví 🙂 Bugyinszká je Bugyinszká,na nej sa nikto nečuduje,tú pozná celá dedina 🙂

  3. Cim dalej tym viac sa utvrdzujem, ze byt cestny sa nevyplaca…fero, ty ako vyzeras ? ukaz sa a ver tomu, ze aj ty by si dostal nejaky popis, ktory sa ti nemusi pacit..sorry..a pani z videa nepoznam

  4. Za týmto krokom starostu je určite strach z výsledku kontroly, inak je nepochopiteľné prečo to robí. Starosta, by sa mal starať o obec, lebo je v žalozstnom stave.

  5. Podte bývať do serede,tu je krásne,všetko máme v top stave,bezpečné mestečko.
    Tu by ste skapali!
    Mať tak vaše starosti

  6. Nad Váhovcami už dlho visí Damoklov meč, Uz visí len na vlásku. Pani Bugyinskej môžete len gratulovať, že chce aby bola verejnosť informovaná o hospodáreni financiami. Alebo vám na tom nezáleží ?. Nič zlého nevidím v úsilí poslanca Szaba ani pani Bugyinskej. Mali by ste im byť vďační.

  7. Za diskutujucimi poslancami OZ je napis Transparentna samosprava. Skutocne to chce transparentnost a tak nasledovne:

    Pre: Strongman, Zdeno, Stano, Anonym o 15:12, Dada, XYZ, Fero a pod clankom o znackach v zufalom stave pri vsetkych obecnych konunikaciach pre: Jozefff, Seredan, Vahovcan,

    to sa uz fakt ani trosku nehanbis? U Teba absentuje ten najzakladnejsi pud sebazachovy a este si aj myslis, ze takto zblbnes ludi?

    Diskutujes sam zo sebou – nezacnes si este skakat do reci? Bude to zaujimavsie… 😉

    A teraz pre ostatnych diskutujucich – staci precitat si komentare od tohto autora a opatovne tu mame dokaz, do akej miery arogancia moci, parazitizmus na systeme a hostaplerstvo v kombinacii s tuzbou po moci, sa dostali.

    Ludia, netusim, co dokaze do tejto zdegenerovanej spolocnosti prinavratit moralku a etiku, no bez rozmyslania kazdeho jedinca a selekcie takto chorych ludi z civilizovanej spolocnosti, nase deti budu neskutocne trpiet.

    A Ty chudak vypatlany a zdegenerovany sa hanbi v kutiku, ze musis sam anonymne pod desiatymi nickami dehonestovat ludi, ktori idu len za prinavratenim prava do obce.

    Dufam, ze som to napisal dostatocne zrozumitelne. 😉

  8. Pre poslancov vo videu a kontrolorke: lepsie vysvedcenie Vam ten chudak vystupujuci v diskusii pod roznymi nickami ani nemohol vystavit. Ste na dobrej ceste !

  9. Slečna bugyinova je krásna,múdra,vyspelá,príťažlivá vhodná do každej rodiny varí,pečie,upratuje ideálna za starostku,primátorku,prezidentku.dorotit dorotit a dorotit do muje a šery

  10. Ja som s Budinskou pracovala. Je to megap… otrasna osoba, samy konflikt kam len chodi. Je mi nagrc z nej, ze sa este hrabe na taketo funkcie

  11. Pane boze ta zena vyzera byt plna nenavisti, s takou robit musi byt jedna radost a ten pan Sabo no to svedci o tom ze poslanec moze byt dnes asi kazdy, to potom takto vyzeraju obce aj cely stat

  12. No je to dost psycho 😀 Vyzeraju byt posadnuti touto temou 😀 zavoljte exorcistu 😀

  13. Seredonline je smetisko. Simona je znamy vahovsky psichopat, nikto ju tu pre jej povahu nema rad. A Evzen je znamy vahovsky podliak, ktori by pre par eur predal aj vlastnu mamu. A ten treti – to je clovek bez nazoru, ktori sa pridal do stada.

  14. Nerozčuľujte sa! Veď sme v Maďarsku. Však pán Érsek sa o to postaral a nám to dal zreteľne najavo, keď povymieňal tabule na označenie miest a obcí. Máme to aj na fotke. Vága je dominantná pred Váhovce. Peniaze na diaľnicu asi minul na výmenu tabúľ.

  15. Ďalšia obec na muške novinára . Už mu sem nechodia z ostatných dedín, tak to skúša ve Vahovcach

  16. Vahovcan daj svoje pravé meno a môžem s Tebou diskutovať. Neboj sa ja Ti nevykopnem bránu ako tvôj obľúbenec.

  17. Pre Anonym. 16 rokov o niečom svedčí. Však daj svoje pravé meno.

  18. 🙂 Ten starosta alebo primator ktory nechce mat kontrolu nezavislou kontrolorkou je dufam jasny dokaz toho ze pravdepodobne okrada obec alebo mesto cize vas obyvatelov o vase zdanene peniaze.

  19. Pani kontrolórka je veľmi znalá . Dáva to vedieť od prvej minuty . Ju zvolili poslanci obecného úradu. Fakt osoba na pravom mieste. Ďalej ani nepotrebujem pozerať .

  20. Evzen si bol fan chalan ked si robil diskoteky ale pocas poslednych rokov sa z teba stal absolutny zmrd. Aj som ta volil ale to bol velky omil. Adrian je dobry starosta. Je mi z teba zle aj z celej tvojej poslaneckej bandy.

  21. Obsah prispevkov naznacuje, ze ideme po spravnej ceste a je potrebne pokracovat. V tychto situaciach vzdy vidim jasnejsie to povestne svetielko na konci tunela a citim, ze to ma zmysel.
    Som spokojny…

  22. Anonym atd -.. pozývam vás na zasadnutie OZ .Tam
    sa presvedčíte aká je pravda.

  23. Starosta sa o obec nestará, on radšej doma pred kamerami, narúša súkromie iným ľuďom spolu s ďalšími susedmi.
    A schováva sa sa sukňu svojim sestrám. Koru…..

  24. Myslím si, že všetky neslušné komentáre, treba zatvoriť, aby sa dali prečítať len na požiadanie.
    Určite sa dá aj nesúhlasný názor napísať slušne.

  25. O našom starostovi sa dá všetko povedať, len nie to, že je dobrý človek. Ale nie je mojím právom niekoho súdiť, na to sú povolaní. Ale pevne verím, že pravda nakoniec zvíťazí., Skôr či neskôr všetko vyjde najavo, lebo aj s krcahom sa toľko chodí na studnu, kým sa nerozbije.

  26. Ešte šťastie, že má starosta aspoň hŕstku priatelov, čo sú ochotní za nejakú službycku písať také odporné a neúctivé komentáre na margo poslanca a novozvolenej kontrolórky. Vo vás čo píšete urazlivo a nedôstojne a odsudzujúco, je toľko nenávisti a zloby, že to normálneho človeka až zamrazí.

  27. Prečo sa starosta bráni verejným schodzam, prečo uteká pred ľuďmi ktorí majú iný názor ako on. ? Prečo sa nechce vyjadriť k predmetnej téme.? Prečo zatajuje veci pred poslancami. ? Prečo skrýva faktúry ? Myslíte si, že takto sa to robí v každej obci ? Tak to teda nie. On je tu pre nás. To my sme ho volili a máme aj právo vedieť, kam sú naše peniaze posúvane. Tak sa už konečne zobuďte.!

  28. Evzen a spol. Len tak dalej, konecne sa to pohlo. Verte ze vacsina ludi je za vami, len su ticho….

  29. Budem reagovať : Starostu Váhoviec som osobne poznal , pracovali sme spolu v tej najpodradnejšej firme ktorú na Slovensko naše skorumpované štátne orgány vypustili firma sa volala Dong Jin – kórejská hrôza už neexistujúca a v tejto firme som pracoval s Adrianom Kubicom tohoto času ,,,starostom ,,, starostom ,,, 🤣🤣🤣🤣🤣Váhoviec katastrofa ! Tento psychopat mi prezradil ako chodí do do Sládkovičova na večerné vyučovania na vysokú školu nechápal som toto ale nakoniec mi to všetko prezradil on vlastne si kúpil Vysokoškolský diplom JuDr… Povedal mi matka aj s celou rodinou sa mi na túto vysokú školu zložili a v Sládkovičovej si to jednoducho keď máš peniaze kúpiš ,,,,ale veď to je stará a známa vec na SK . Otom potom ,,,,, ale išiel kandidovať na starostu a aha ho on to dokázal hmm ďakujem pekne viem onom že to bol agresívny a výbušný psychopat a sprostý baran to je všetko !

  30. Namiesto bezduchého vypisovania, ak už máte nejaké informácie, keby ste sa radšej obrátili na políciu, prokuratúru a im oznámili čo sa v obci deje. Toto vám nijako nepomôže a ak máte úprimný záujem veci zmeniť a dosiahnuť požadovaný stav vrátane postihu starostu, nevypisujte na diskusiu.

  31. Anonym 5. júna 2021, 10:19 – v policii, na prokurature, ale aj v justicii aj na nizsich stupnoch musi prebehnut ocista od skorumpovanych, bezcharakternych policajtov, prokuratorov/ky, a sudcov/sudkyne, ktori s najvacsou pravdepodobnostou kryju či ucelovo ignoruju nezakonne konanie AJ VOLENYCH ZASTUPCOV.

    Ide v podstate o organizovane skupiny navzajom si vypomahajuce v kontaktoch a myslim si, ze aj financne. Prepojenia su dnes pomerne slusne identifikovane a stav je horsi a pre spolocnost nebezpecnejsi, ako si bezny clovek dokaze predstavit.

    Krok za krokom…

  32. Pán Majko držím palce a chcem Vás podporiť ,, dobre píšete ,, a ten Anonym je naivný kotrtko

  33. Keby malí čisté svedomie tak by pustili. Ináč je to pravda že všetko vybavujú cez okno.

  34. Otázne je, že prečo obec zamestnáva a platí právnika, keď náš pán starosta je sám právnikom, alebo nemáme kam dávať peniaze ? Nie je to hazard, a už nehovoriac o tom že zamestnáva celú svoju familiu, stačí sa len poobzerať, toto tiež asi nikomu nevadí.

  35. Preto tu píšu všetci v tajnosti lebo nová kontrolórka je taký istý psychopat ako starosta každý ju pozná a nikoho horšieho nemôžu dosadiť na tú pozíciu ako ju v
    ďalší chorý človek a potom to vyzerá u nás tak ako vyzera isto nebudem voliť starostu ani poslancov tých čo máme teraz hanba z oboch strán

  36. Jožo najväčšia sranda že aj tá čo chce byť kontrolórka má školu v Sládkovičove tiež si za ňu len zaplatila 😅🙈ako píšem hore chcú tam dosadiť ďalšieho psychopata a tým je pani Budyinska !!!!
    A ak dobre viem zmluvu mala nachystanu a odmietla ju podpísať tak neviem načo je dobrý tento mega trápny článok !!!!

  37. Akože s prepáčením, ale toto má byť hlavná kontrolórka?! A čo aký súlad so zákonom chce kontrolovať keď sama v tom má hokej a hovorí také absurdné nezmysly, že „zákon 369 obecného zastupiteľstva“ a že ju zvolili „poslanci obecného úradu“….sorry, ale toto je nepozerateľné od začiatku a po 3:15 minútach vypínam, lebo toto len svedčí o tom, že každý amatér je dnes v nejakej verejnej funkcii kde ho niekto nanominoval a zvolil…

  38. Pre Zuzka 7. júna 2021, 14:52

    Bohužiaľ máte pravdu. Tieto naoko detaily svedčia o mnohom.

  39. Úpadok tejto dediny za posledné roky je neskutočný! Stačí sa prejsť po dedine, všade špina, burina, o novom smetisku oproti rodinným domom ani nehovoriac. Keď toto ľudom nevadí a aj naďalej podporujú takéhoto starostu, tak si nič iné ani nezaslúžia! Výzor dediny veľa prezradí o ľudoch, ktorí tam žijú a VOLIA STAROSTU! Zdá sa, že ľudí netrápi ani to, ako narába s financiami dediny, keďže tu riešia len výzor kontrolórky a nie jej schopnosti. Za mňa má kontrolórka palec hore za to, že sa aspoň snaží poukázať na chyby, ktoré ľudom unikajú.

  40. Zuzka, aj tebe by vadila kontrolórka, ktorá by vám nazrela pod pokrievku? Podľa tvojich slov áno. Máš čo skrývať?

  41. Keď si niekto bude svedomite a čestne plniť svoju prácu, predsa sa nemusí báť kontrolóra, či to bude x alebo y. Som si vedomá svojej kvality, tak mi kontrolór môže kontrolovať od rána do večera všetky dokumenty .? Alebo to tak nie je vo Vahovciach. ? Preco sa tak bojíte keď máte každý čisté svedomie? Prečo nedať šancu novej pracovníčke?

  42. Zuzka. Že amatér😁 Na obecnom úrade ich je dost. A už prosim vás ludia otvorte oči však Adrian Kubica je …….Že starosta🤣 Simona a Eugen držim vám palce.

  43. Zuzka v rozhlase hlásili 4x nebola schodza OZ popritom bola zvolaná 3x.Niet o čom diskutovat ked nieje prehlad o chodu OU ked kontrolorka nemože vykonávat svoju robotu a oboznámit s výsledkami OZ a občanov ktorých zastupuju.Treba zvolat verejnu schodzu v kulturáku volaktoru nedelu o15hod. /nie o 8hod/

  44. Hm, vrátim sa trochu do histórie. Ako sa asi cítil bývalý kontrolór obce, ktorého určité (zatiaľ nemenované osoby) proti jeho vôli zadržiavali na OÚ ? Ale ako sa hovorí v poslednom čase : Padni, komu padni. Ak si porušil zákon, pykaj!!! Problém je v tom, že medzi zákonom a česťou je sakra veľký rozdiel. Nie všetko zákonné je aj morálne.

  45. Jožo moje IQ je úplne v poriadku na rozdiel od vás!!! Ja nikde netvrdím že je v poriadku čo robí starosta ,ale dosadiť tam ďalšieho blázna ako má byť nová kontrolórka nie je v poriadku tá osoba je tak isto narušená ako starosta poznám ju veľmi dobre a určite nie je vhodná ako kontrolórka!!!

  46. Ako obycajne, aj tu vela ludi (jasne ze nie ten chudak, ktory tu sam zo sebou diskutoval pod 10 nickami) nevie dostatocne identifikovat problem.

    Problem nie je v tom, kto je starosta, poslanec, ci kto je kontrolor, ale co robi a ci to robi v sulade so zakonmi a vo verejnom zaujme.

    Pisete tu anonymne o starostovi ako aj kontrolorke a rozoberate, kto je vacsi psychopat. Problem so sebou ma evidentne ten, kto tu anonymne taketo veci pise. Uz preto, lebo o konkretnycvh ludoch pise anonymne a nik teda nevie, ako je na tom mestalne sam anonymny pisatel.

    Ludia uvedomte si, ze ak ani vo vlastnej dedine nedokazete normalne otvorene hovorit o probleme, prist na zastupitelstvo a starostu vypiskat za jeho sposoby vedenia najdolezitejsieho 4 X rocne konaneho organu obce kde je rozhodovane ako budete zit, ako sa bude v obci podnikat, ako sa obec bude rozvijat a pod., tazko dosiahnete v obci transparentnost a pokrok.

    Starostovi evidentne vyhovuje OZ raz za stvrtrok, kludne si sadne medzi obecenstvo a nejako to tam vydrzi. A nasledne zase zoberie tri nie vyplaty na urovni platov vytazenych a do noci v sukromnych firmach makajucich menezerov, sem tam nieco podpise a poplati z penazi, ktore by bez vas obyvatelov obce v obecnej kase neboli.

    Vazte si tych poslancov, ktori VEREJNE vystupili na ukor narusenia osobneho a rodinneho komfortu a poukazuju tu na zufaly stav spravy veci verejnych v obci.

    Kontrolorka zvolenim do funkcie na seba zobrala zodpovednost, o ktorej sa beznemu cloveku nesniva. Ze nie je na obecnom urade vitana je znakom toho, ze ten, kto ma byt kontrolovany sa pos*al. Preco, vie hlavne on sam a mozno aj dalsie osoby. Za chod uradu ale zodpoveda starosta a statutar.

    Nase zakony nie su az tak zle, len ucelovo nie je vymahane ich dodrziavanie.

    Mame dostatok nastrojov na fungovanie demokracie a mechanizmov na kontrolu vykonu moci. Ak ale znefunkcnime system – napr. neustanovenim kontrolneho organu do systemu, musi zasiahnut zakon a stat !

    Ludia, ziadajte zvolanie najskor rokovania OZ niekde, kde moze prist vela ludi a zaujimajte sa o to, kto, preco a ako vedie vasu obec.

    Ak to nevyjde, tak ziadajte zvolat Verejne zhromazdenie obyvatelov obce Vahovce a vyzvite starostu a poslancov obce a podielajte sa na sprave veci verejnych aj vy. Umoznuje vym to zakon.

    Vyuzite demokraticke prvky zakonodarcom nastavene tak, aby sprava veci verejnych bola funkcna a v prospech vas obyvatelov obce, ktori to tam na urade (aj luxusny plat starostu) svojou pracou financujete.

  47. Väčšina poslancov chcú len pokračovať v tom rozkrádaní čo tu išlo pred 12 rokmi .O nič iné im to nejde .A pán Majko kľudne pozrite aký ľudia boli poslanci pred 12 rokmi .To je také že chvála Bohu odstránili Fica ale po Hegerovi dostaneme naspäť Pelegriniho a začal by sa rozprávať ako Matovič.

  48. A viete prečo nikto neoziva len stále tí istí ľudia ?Lebo všetci ích veľmi dobre poznajú čo sú zač.

  49. mne sa strašne páči tento koncept: nájdem si prácu, prídem podpísať pracovnú zmluvu, nakričím na zamestnávateľa, že čo si to dovoľujú mi dať hentaký pracovný čas, nepodpíšem to a idem dať na neho trestné oznámenie 😀

  50. Roman T, Roman K, Kropi a K.A. – vidiet, ze Vas tema zaujima dokonca natolko, ze idete v rozpoltenom stave pre istotu pod 4 nickami.

    Nielenze nie ste schopny podpisat sa pod svoje prispevky, nielenze utocite menovite na inych ludi, ale este podle vytvaranie dojmu, ako je Vas vela?

    To fakt musite?

  51. Miloš Majko mali by ste dať otázku koľko ľudí chce túto novú kontrolórka odpoveď bude ich tu pár aj to len poslanci mimochodom tiež nie pod pravým menom !!! Ľudia v dedine chcú už konečne pokoj a to tu nebude kým tam bude starosta pár týchto poslancov a nová kontrolórka ktorá to v hlave tiež nemá v poriadku !! To tu nieže napredujeme ale vraciame sa z kaluže do h..a P.s poznám novú kontrolórku viac ako vy viem co píšem tak už si ju tu toľko nezastavajte nie je žiadny anjel ako sa tvári, že chce spasiť celú dedinu od zlého 🤦

  52. Tatulo bude stArosta a ja ho aj budem voliť ! Alebo spálený alebo Petrík Mojzeš 🤣🤣🤣🤣🐖🐒🐒🤣🤣🤣🐽🐽🐒🐒🐒🐷🐷🐷💀💀💀💀💀💀🙊🦍🦍🦍🦍

  53. Pre Romana K.
    Fico vám nevolil starostu ani poslancou to ste si zvolili sami !!!!!!!!!!!

  54. Keby som nebol na rokovani OZ vo Vahovciach osobne a nezazil by som starostu Kubicu „v akcii“, skutocne by som bol nachylny verit, ze mu chyba uz len svatoziara okolo hlavy a kaplnka pred dedinou.

    Kedze mam OSOBNE POZNANIE z jeho konania a prejavov arogancie moci voci obcanom a poslancom, tazko ma o opaku presvedci anonym v diskusii.

    Zazil som prilis vela zastupitelstiev v desiatkach obci a miest a tak viem odhadnut coho vsetkeho je kto z volenych zastupcov schopny.

    Skutocny problem pre spolocnost nastava v momente, ked sa spoji niekolko obdobne zmyslajucich individui myliacich si verejnu sluzbu obcanom s vlastnou firmou a ked ich napriek dostatocne intenzivnym podaniam na prokuraturu (a inym autoritam), kompetentne organy nezastavia.

    Skutocne je vsetko o obcanoch. No pozor! Najaktivnejsi su zpravidla ti, ktori z popisaneho stavu a amoralnych volenych zastupcov tazia.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované