back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Vo Váhovciach pre deti bola najväčšou zábavou penová párty a „prekvapenie z neba“ – VIDEO

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Váhovce / Výborná sobotňajšia akcia sa dnes pre rodiny s deťmi konala na štadióne v obci Váhovce. Organizátorom akcie boli  OZ ŠKF Váhovce, OZ PRO VÁGA, JDS Jednota dôchodcov Slovenska miestna organizácia Váhovce, a FB stránka  Szeretlek Vága“.

Akcia pre rodiny a najmä detičky sa konala prakticky po celý deň. Nafukovacie hrady, iné atrakcie ako skákadlá, mega Človeče nehnevaj sa, futbalové zápasy, maľovanie v stane, maľovanie na tvár, detský futbal a výborné občerstvenie. Koláčiky od domácich gazdiniek a ručne na drevenom uhlí pukané pukance. Neboli práve Váhovčania známi pukancami?

Najväčším prekvapením vydareného dňa nepochybne bola cez meter vysoká halda peny, v ktorej sa vyšantili nielen tí najmenší.

Záver dňa zakončilo akrobatickými kúskami lietadlo nalietavajúce ponad hlavami prítomných ľudí. Ukážky pilota Klementa skutočne zaujali a nadchli všetkých prítomných – nielen deti ukážky sledovali s otvorenými ústami.

Organizátori podujatia v pondelok na obec doručili oznámenie o konaní verejného podujatia, no starosta obce, resp. obec Váhovce podujatie usporiadať nedoporučila. V telefonickom rozhovore nám starosta Adrián Kubica potvrdil doručenie oznámenia Eugenom Szabom s tým, že pre situáciu o ktorej poslanci hovorili v aj pondelok na zastupiteľstve, obec túto akciu neodporučila. Keď akcia bola napriek tomu  zorganizovaná, tak za ňu zodpovedá organizátor – vyjadril sa starosta obce Kubica. Poslanci OZ na podujatie finančnú podporu obce na základe starostovho vyjadrenia nežiadali.

Celodenné podujatie bolo zorganizované výborne, všetci organizátori boli viditeľne označení reflexnými vestami a po celom areáli, ako aj na jednotlivých atrakciách boli viditeľné upozornenia a usmernenia, ako sa v súvislosti s ochranou proti šíreniu korona vírusu a ochorenia  COVID-19, majú návštevníci podujatia správať.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Aj na dnešnom podujatí bolo možno vidieť, že všetko sa dá, len je potrebné chcieť a nájsť dostatok ľudí odhodlaných pre verejnosť niečo zmysluplné urobiť.

– – –

AKTUALIZOVANÉ 03.08.2020

 

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Urobit nieco pre ludi je naozaj namahave na cas, ochotu ludi a mnohokrat aj vlastnych sil a prostriedkov.
    Uznavam – klobuk dolu.

    Na druhej strane vidim zamer niekoho ineho, toho, co sa vo vasej obci dialo a este sa len bude diat…
    Trocha upresnim. Kedy sa pisalo o Vahovciah? Koho je to zamer a este k tomu tooolko fotiek…
    Ja si o tom myslim svoje. Na to mam pravo a hlavu. Zeby, volby predodvermi…?
    Vidim napisy AJ po slovensky. Bolo pocut aj slovencinu?

  2. Pochvala patrí usporiadateľom za kvalitne odvedenú prácu a kopu atrakcii pre detičky. Jediná moja výhrada je, aby druhý krát lepšoe zvážili výber „zlatého klinca programu“. Myslím si, že teplovzdušný balón by bol lepšou voľbou, než nebezpečné akrobatické kúsky lietadla nad zastavaným územím.

  3. ako to 2x vidim ja 8:14 – k tým fotkám, pám Majko vo svojich článkoch hlavne o organizovaných spoločenských akciách stále veľa fotí, môžte sa o tom presvedčiť na stránke Sereď online. A konečne sa píše o Váhovciach, nech všetci vidia ako to je u nás, lebo doteraz občania dediny mali oficiálne informácie len z obecného úradu.
    A k tej slovenčine, áno bolo počuť aj slovenčinu a často. Nehľadajte problémy tam, kde nie sú.
    Jedinú vec , ktorú by som vytkol je akrobacia lietadla nad ihriskom. Mohlo sa to posunúť mimo ihriska, ale všetko je v kompetencii pilota

  4. Vsetky reportaze za prakticky 13 rokov existencie SOL su spracovavane nie pre „politikov“ pri moci, ale pre beznych, obycajnych ludi a pre nase deti. Oni sa chcu najst na fotografiach a – mozno si to dnes neuvedomujete, ale cas neuprosne bezi a nikto tu nebude vecne.
    Uplne bezne mame e-maily ci telefonaty, v ktorych nas nam neznami ludia prosia o originaly fotografii z pred viacerych rokov (napr. z polnocnej omse ci jarmoku, alebo prave takychto reportazi, lebo si spomenuli, ze tam maju blizkych, ktori uz nie su s nimi. A pri prechode na novy mobil, poskodeni karty ci jeho strate prisli o vsetky fotografie rodicov a pod.
    Treba si uvedomit, ze dnes si malokto robi so zaberov v mobile tlacene fotografie a zpravidla hodnotu udajov na karte si uvedomi az v momente, ked o jej obsah nenavratne pride…

    SOL sa tak stalo najvacsou a najobsirnejsou ONLINE kronikou mesta a obci, kde kedy boli reportaze vykonavane.

    Pisu, fotografuju a uverejnuju na SOL ucitelky materskych a zakladnych skol. Pri zalozeni SOL deti na zakladke, su dnes dospelakmi, ktoi maju svoje deti.

    Priatelia, takto sa buduje pamat naroda, mesta, dediny. Ucta k nasej sucasnosti, ale aj tomu, co sme dokazali.

    A takto sa zapisuje aj do historie obce. Ci uz pozitivne, alebo opacne.

    Na vcerajsej akcii som si uvedomil, ze predsa len Slovensko je malicke a mal som sa s kym porozpravat napriek tomu, ze do Vahoviec chodim menej casto, ako napr. do Kosic.
    Niektori z ludi ma oslovili s tym, ze nasi rodicia spolu dlhe roky pracovali v byvalej NHS a – som rad, ze na mojho otca ktory bol majstrom na teplarni si radi spomenuli, aj ked cez spomienky uz nebohych blizkych.

    Stat, mesto aj dedina kde zijeme budu take, akymi ich urobime my. A to sirenim faktov, pravdy a odmietanim korupcie, porusovania zakonov, co totiz vedie vzdy len k destrukcii kazdej spolocnosti.

    Ak sa niekomu nepaci vela fotografii – nemusi ich pozerat. SOL nemusi a nie je pre kazdeho. Fotografie zaznamenali LEN realitu a vcerajsie dianie na akcii, ktoru dnes Vahovcanom mozu ini len zavidiet.

  5. Super akcia,no nikto sa ma neopýtal,či mňa a moje deti može fotiť a či to môže zverejniť na facebooku!

  6. Obrovska poklona a klobuk dole pred organizatormi … Konecne jedna naozaj skvela akcia na urovni ktora tu uz velmi davno nebola … prosim pokracujte v tom co robite pretoze to robite naozaj dobre

  7. V stredu pán. Starosta a jeho sestra ubezpečovali aj na RTV KREA že ľudia nie sú v žiadnom ohrození a v zapätí starosta na čele obecného úradu podujatie usporiadať neodporučil a odmietol aj vyhlásenie akcie v obecnom rozhlase. Naozaj komické a myslím že netreba veľa inteligencie aby človek pochopil prečo …

    Takúto Akciu Vám kľudne môže závidieť aj nejedno mesto. Skvelá práca

  8. Prečo niekomu vadí, že sa na SOL píše o Váhovciach? Veď patríme do Obvodu mesta Sereď a okresu Galanta. Skôr by mi vadilo, keby sa o nás nepísalo. Teraz obyvateľia obce aspoň vedia, že si nemusia vylievať svoje srdcia len na FB, ale kľudne môžu so svojimi podnetmi kontaktovať redakciu SOL. Myslím, že nám v mnohom pomohla. Ďakujeme, pán Majko. PS: Pre „Anonym 8.36“ : Akrobacia nad zastavaným územím nikdy nebola len v kompetencii pilota. Každý let sa riadi určitým letovým plánom a ten podlieha Leteckému zákonu. Výnimky z neho môže udeliť jedine ministerstvo. Pilot nemôže meniť letový plán svojvolne, aj keby to bol majster sveta v akrobatickom lietaní.

  9. Vďaka organizatorom, za neskutočne krásny deň. Všetko precízne zorganizované. Skvelý program, vyhovujúce miesto na uskutočnenie akcie. Úprimná vďaka.

  10. Chcel by som vediet jednu vec.Pán Majernik v kpz pravidelne organizuje akcie,predáva na kazdej dedinskej akcie,alebo ked fungoval Lacki,oni preco nemali problémy???preco nerýpali do Adriana, a preco im nerobil Adrian zle???

  11. Teraz si predstavte, aká mega akcia by sa dala zorganizovať, keby všetky organizácie, občianske združenia, hnutia, súkromní podnikatelia a obecný úrad ťahali za jeden koniec. Že sa to dá, ukázalo sa v sobotu. Na ťahu je obecný úrad. Nemal by organizovať všetko sãm, stačí ochota to celé zastrešiť…

  12. Už tu zas „nekšeftujte“ a nehľadajte zámienky k hádkam. Táto akcia bola potom tiež niekoho „kšeft“??? Všade závisť. Najlepšie by asi bolo nerobiť žiadne akcie a bol by pokoj. Alebo ani vtedy nie?

  13. Skvelá akcia , pre deti . Myslím , že by sa mohli aj susedné obce inšpirovať. Pretože , akcii pre detí , nie je nikdy dosť.

  14. Anonym 2. augusta 2020, 15:45 a Anonym 2. augusta 2020, 17:24
    Pre objasnenie … Nechapem preco porovnavas s majitelmi krciem ? .. je to ich napln prace a zdroj z coho ziju … v tomto pripade si ani neviem predstavit ze by im starosta vedel zakazovat robit akcie na vlastnych pozemkoch ked predmetom ich zivnosti je krcma + na vahovskych akciach hadam zaklad ako predaj ciganskej budu vahovcania a nie niekto z boh vie odkial nemyslis ?
    Ale ako iste vies organizatori sobotnajsej akcie nemaju vlastne pozemky alebo bar kde by mohli spravit nejaku tu akciu pre nas vsetkych.
    Su odkazany aby si prenajali napr Kulturny dom, stred dediny, bar na ihrisku a to prave od obce ktore im vsak starosta z nejakeho pravidla nechce prenajat a odmieta aj nieco vyhlasit v obecnom rozhlase

  15. Milí kompetentní, z akého dôvodu sa obecné dni a hody neorganizuju na štadióne? Prečo sa kolotoče natrieskaju do stredu dediny, na beton, blízko domov to sa vám zdá bezpečné? Týždeň uzatvorené cesty, to už je len organizovanie, akurát na nervy občanovi.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované