back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Podstatne dôležitejší ako vykonávateľ zločinu je jeho objednávateľ. Nielen pri vražde novinára.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Dnes sa verejnosť dozvedela ďalšiu mimoriadne závažnú správu týkajúcu sa vyšetrovania brutálnej vraždy Jána Kuciaka a jeho priateľky Martiny Kušnírovej.

Miroslav Marček sa priznal k trom vraždám (k jednej z minulosti) a senát špecializovaného trestného súdu ho odsúdil na 23 rokov väzenia. Prokurátor sa chce voči rozsudku odvolať nakoľko nie je spokojný s výškou trestu. Súd ďalej prihliadal aj na ďalšie aspekty a to napr. posúdil nemajetkovú ujmu poškodeným.

Sudkyňa Sabová sa vo veci rozsudku vyjadrila nasledovne: „Súd chcel a vyslal týmto trestom signál, že má význam priznanie a napomáhanie, a to nielen pri násilných trestných činoch, ale aj pri korupcii, na odhalení ktorej má táto spoločnosť záujem.“

Nemá zmysel vyjadrovať sa k brutálnosti samotného činu vykonaného Marčekom, k chladnokrvnosti a zákernosti jeho konania a teda k jemu samotnému. On je úplne jasný.

Z pohľadu celospoločenskej nebezpečnosti je v tomto momente podstatne dôležitejšie, minimálne rovnako dôležité aj exemplárne odsúdenie samotného objednávateľa týchto vrážd, prípadne ďalších objednávateľov a sprostredkovateľov. Bez objednávateľa schopného za vraždu človeka zaplatiť by ľudský odpad v podobe Marčeka nemal pre koho brutálnu vraždu vykonať.

Mnohí ľudia hovoria, že sa u nás za posledné roky veľa toho nezmenilo. Nesúhlasím s takýmto pohľadom. Nezmenilo sa  všetko čo sme očakávali a  čo v právnom štáte musí fungovať na to, aby všetci podlí a zákerní zločinci boli potrestaní. Nezmenilo sa to preto, lebo zmeny sme očakávali od politikov, ktorí si vytvorili vlastný svet. Svet, v ktorom slušní ľudia nemajú miesto.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Žiaľ, sú medzi nami ľudia, ktorí sú presvedčení o svojej totálnej moci a neohroziteľnosti, majú krytie nielen u skorumpovaných politikov, ale mnoho krát aj na rovnako skorumpovanej prokuratúre, polícii a v justícii. Pozor ! Nie všetci prokurátori, policajti a sudcovia sú skorumpovaní. Aj v tomto zhnitom systéme vytvorenom ľuďmi a pre ľudí riadiacich sa heslom „vyhraj voľby a môžeš všetko“ sú aj medzi politikmi, ale aj medzi policajtami, prokurátormi a sudcami ľudia čestní, ktorí však spravidla zo strachu o stratu miesta či dokonca preto, aby neprišli o existenciu, minimálne neboli perzekuovaní, sú radšej ticho a v systéme sa len vezú. Vďaka niektorým z nich aspoň za to, že našli v sebe odvahu a ochotu posunúť von z inak uzatvoreného systému informácie umožňujúce poškodeným a čestným ľuďom v skorumpovanom systéme sa vyznať, škodnú identifikovať a verejne na ňu poukázať. Následne je už na spoločnosti a právnom systéme štátu, aby sa s takýmito ľuďmi nehodnými policajného odznaku, prokurátorského či sudcovského talára dokázala vysporiadať.

Ak si verejnosť myslí, že prípadov obdobných ako ten popísaný vyššie veľa na Slovensku nie je, kruto sa mýli. Netreba chodiť ani ďaleko, stačí sa pozrieť kúsok do histórie, tu u nás v Seredi.

17. júna 2016 nájomný podpaľač Tomáš Anda úmyslne na objednávku jemu známeho objednávateľa krátko popoludní na bežnej ulici podpálil súkromné osobné motorové vozidlo. Auto konkrétnej osobe nepodpálil preto, lebo osobu nemal rád, mal s ňou spor, alebo sa jej chcel osobne za niečo pomstiť. Nájomný podpaľač Anda, osobu ktorej mal zničiť majetok vysokej hodnoty vôbec nepoznal. Anda bol na tento čin objednaný.

Nájomný podpaľač Tomáš Anda konal na objednávku konkrétnej osoby, ktorá podľa doterajších zistení bola sprostredkovateľom medzi ďalším sprostredkovateľom pracujúcim na objednávku konkrétnej osoby. Táto osoba (objednávateľ) mala mať záujem vlastníka osobného auta takto zastrašiť a zamedziť tak tým ďalšiemu písaniu  o osobe objednávateľa a jeho nezákonnom konaní vo významnej verejnej funkcii. Teda, toľko sme sa dozvedeli z doterajšej vyšetrovacej verzie z policajných zdrojov. V záujme neprezradiť viac ako je v danom momente vhodné a nevyhnutné, ďalšie podrobnosti zatiaľ (!!) publikovať nebudeme.

Áno, nájomný podpaľač Tomáš Anda je v procese v podstate „nikto“. Je to posledný výkonný článok, akých len v Seredi človek pohybujúci sa v kriminálnom podsvetí bez väčších problémov aj na takúto podlú nezákonnú prácu nepochybne nájde viac. Rovnako ako v prípade vraždy Jána Kuciaka a jeho priateľky, aj v prípade tohto bezprecedentného zastrašovania je najpodstatnejším článkom zločineckej skupiny práve objednávateľ, bez potrestania ktorého spravodlivosť nastolená nikdy nebude.

Práve zmeny v spoločnosti po voľbách z februára tohto roka a pripravovaná postupná výmena skorumpovaných funkcionárov v policajnom zbore, na prokuratúre, ako aj v justícii sú zárukou nastolenia práva a spravodlivosti, aj v ďalších doteraz účelovo neriešených kauzách.

Dnes je úplne nevyhnutné povedať verejne, že obdobne nebezpečnými pre spoločnosť ako takú sú nielen arogantní politici – zločinci, ale rovnako aj tí ľudia v policajnom zbore, na prokuratúre a v justícii, ktorí dlhodobo nezákonné konanie vplyvných ľudí účelovo prehliadali, alebo priamo tolerovali a neriešili. Je čas týchto ľudí postupne demaskovať a postaviť pred spravodlivosť rovnako, ako Kočnerovu opičku Jankovskú, či ďalších ľudí, ktorí sklamali nielen občanov a obyvateľov nášho štátu, ale nepochybne aj svojich poctivých kolegov, ktorí v záujme prinavrátenia dôvery občanov v samotnú podstatu štátu, budú musieť prejsť veľmi, veľmi dlhú cestu.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Pred spravodlivosťou by nemal byť rovný a rovnejší. Spravodlivosť a zákony by mali platiť pre každého rovnako. Ja som optimista a verím, že aj keď to nebude o rok či dva, aj keď o 5 či desať, spravodlivosť si každého nájde. Postupne sa nájdu ľudia, ktorí budú ochotní hovoriť. A ak by sa aj spravodlivosť potkla, jedno je pripravené každému. Niekoľko kubíkov hliny na drevený spacák. A pred touto spravodlivosťou nikto neutečie.

  2. Pred spravodlivosťou by nemal byť rovný a rovnejší. Spravodlivosť a zákony by mali platiť pre každého rovnako. Ja som optimista a verím, že aj keď to nebude o rok či dva, aj keď o 5 či desať, spravodlivosť si každého nájde. Postupne sa nájdu ľudia, ktorí budú ochotní hovoriť. A ak by sa aj spravodlivosť potkla, jedno je pripravené každému. Niekoľko kubíkov hliny na drevený spacák. A pred touto spravodlivosťou nikto neutečie.

  3. Michal Hanus 7. apríla 2020, 6:58 – v tomto musim byt zrozumitelny – nezaujima ma spravodlivost ina, ako ta, ktora v spomenutom pripade mala byt nastolena uz davno.

    Konkretni ludia UMYSELNE NEKONALI a svojim NEkonanim KRYLI OBJEDNAVATELOV, SPROSTREDKOVATELOV a zmarili tak spravodlivost.

    Konkretni ludia su v spisoch podpisani, na uzneseniach pri odvolaniach a 2 rocnom vyuzivani vsetkych opravnych prostriedkov a pravnych moznosti domoct sa prava.

    Ide mi vyslovene o to, aby konkretni ludia vedeli, ze sa nevzdame NIKDY a ze sice samotnemu podpalacovi dvoj rocna podmienka skoncila, no zneuzivanie pravomoci ma podstatne dlhsie premlcanie a konanie v organizovanej zlocineckej skupine tiez.

    Krok za krokom Michal a asi sa pomerne coskoro dozvieme veci, ktory by este dnes malokto veril…

  4. Michal Hanus 7. apríla 2020, 6:58 – v tomto musim byt zrozumitelny – nezaujima ma spravodlivost ina, ako ta, ktora v spomenutom pripade mala byt nastolena uz davno.

    Konkretni ludia UMYSELNE NEKONALI a svojim NEkonanim KRYLI OBJEDNAVATELOV, SPROSTREDKOVATELOV a zmarili tak spravodlivost.

    Konkretni ludia su v spisoch podpisani, na uzneseniach pri odvolaniach a 2 rocnom vyuzivani vsetkych opravnych prostriedkov a pravnych moznosti domoct sa prava.

    Ide mi vyslovene o to, aby konkretni ludia vedeli, ze sa nevzdame NIKDY a ze sice samotnemu podpalacovi dvoj rocna podmienka skoncila, no zneuzivanie pravomoci ma podstatne dlhsie premlcanie a konanie v organizovanej zlocineckej skupine tiez.

    Krok za krokom Michal a asi sa pomerne coskoro dozvieme veci, ktory by este dnes malokto veril…

  5. Majko ty sa stale samozvane volas novinarom a mas to vystudovane? Zurnalustiku a pod…??? Si obycajný pisálek ako to nazval sám Kocner. Cize internetová odnož ktoremu nikto za to neplatí ty poloróm…

  6. Majko ty sa stale samozvane volas novinarom a mas to vystudovane? Zurnalustiku a pod…??? Si obycajný pisálek ako to nazval sám Kocner. Cize internetová odnož ktoremu nikto za to neplatí ty poloróm…

  7. nie je dôležité či je Majko pisálek ale či osoba ktorá objednala podpálenie Majkovho auta sedí na úrade a do kedy tam bude sedieť

  8. nie je dôležité či je Majko pisálek ale či osoba ktorá objednala podpálenie Majkovho auta sedí na úrade a do kedy tam bude sedieť

  9. Keby bol Majko len pisálek,nezhorelo by mu za jeho články auto.Práveže on pisálek nie je a ten kto objednal podpálenie jeho auta sa jeho novinárskeho pera a tiež novín bojí.Počul som,že sa bojí strašne moc.Až je z toho mesiac chorý.

  10. Keby bol Majko len pisálek,nezhorelo by mu za jeho články auto.Práveže on pisálek nie je a ten kto objednal podpálenie jeho auta sa jeho novinárskeho pera a tiež novín bojí.Počul som,že sa bojí strašne moc.Až je z toho mesiac chorý.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

spot_img
- Inzercia -spot_img

Aktuality

spot_img

Aktuality

Sponzorované