back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

UZATVORENÝ MOST: Statik sa vyjadril, že je možné pustiť automobilovú dopravu v jednom smere, SSC s tým však nesúhlasí

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Na dnešnom stretnutí občanov s primátorom mesta Ondrejom Kurbelom, sa okrem iného primátor vyjadril aj k téme uzatvoreného mosta ponad železnicu v Seredi. Z odpovede primátora na otázku vyberáme:

„Most, podľa toho ako je podoprený, podľa vyjadrenia statika, ktorý rozhodol o uzavretí toho mosta, ktorý navrhoval komplexnú prestavbu mosta, ktorý navrhoval podoprenie toho mosta a pre nás vypracovával projekt ťažkej mostnej súpravy, čiže jedna statická kancelária, ktorá robila všetky úkony ohľadne nášho mosta, všetky projektové dokumentácie, tak tento statik vyjadril presvedčenie, že tak ako je podopretý, nie je potrebné vybudovať ťažkú mostnú súpravu, ale je možné tam pustiť osobnú automobilovú dopravu v jednom smere. Takisto, to isté čo by nám riešila ťažná mostná súprava.“

Ďalej však dodal, že na SSC bol poslaný zápis so žiadosťou o prehodnotenie a umožnenie pustenia dopravy za týchto podmienok. „Dostali sme od nich zamietavé stanovisko, zdôvodňujú to vo svojom stanovisku tým, že možno statický posudok vyjde tak, že to podoprenie je dostatočné na to aby tam mohla byť osobná automobilová doprava, ale že nikto nezabezpečí aby tam aj napriek tomu nešli ťažšie autá. Z toho dôvodu som volal aj s námestníkom, aj som sa snažil presvedčiť o nejakých technických riešeniach. Nebolo to možné z tejto pozície zmeniť, ten názor bol v podstate deklarovaný ako nemenný, SSC ako vlastník tohto mosta nebude súhlasiť s takýmto riešením. Preto mi prišlo ako jediné možné riešenie nájsť cestu na ministerstvo, to znamená nadriadený orgán, ktorý keď to prehodnotia a prijmú rozhodnutie také alebo onaké, podľa toho sa zariadime, či budeme tlačiť na tú mostnú súpravu alebo nie, pretože naozaj je to oveľa efektívnejšie vynaloženie finančných prostriedkov, pokiaľ by štátny tajomník naozaj presvedčil ministra a došlo by zhora politické rozhodnutie prehodnoťte to.“ – povedal primátor Ondrej Kurbel.

Celé dnešné stretnutie s primátorom:

AKTUALIZOVANÉ – Doložená audionahrávka zo stretnutia:

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Vedenie mesta by podla mojho nazoru malo nazyvat veci pravymi menami aj vtedy, ked to niekto vnima negativne.

    Konkretne:

    – mesto Sered je rovnako poskodeným subjektom, ako kazdy obyvatel mesta pracujuci ci podnikajuci za mostom

    – ako kazdy obyvatel mesta byvajuci za mostom a pracujuci, nakupujuci, vybavujuci veci, iduci na postu, urad, k lekarovi a pod. do centra mesta

    – obyvatelia su denne oberani o vlastne peniaze z dovodu PREDCASNEHO uzatvorenia mosta z dovodu nedostatocnej / nevyhovujucej udrzby majetku statu a ignorovania poziadaviek obcanov OSADIT mechanicke zabrany pred most tak, aby bol prejazd kamionom znemozeny

    – byvale vedenie mesta pre obyvatelov v case pripomienkovania projektov neurobilo NIC!! Nepedlozilo ziadne poziadavky na zjednodusenie prepravy spoza mosta do mesta.
    Nove vedenie uz nemalo sancu nieco realne riesit a ovplyvnit.

    – sucasne vedenie mesta zdedilo problem a vynaklada financie z rozpoctu, kdezto minule vedenie tazilo z vybranych pokut od kamionistov

    – na strane za mostom krachuje jedna firma za druhou.

    – za mostom pribudli nove ulice, no obsluzna infrastruktura ZIADNA!!

    Nie je mozne nakladat obcanom povinnosti a zvysovat poplatky do nekonecna!
    Cim skor si to uvedomia poslanci MsZ a vedenie mesta, tym menej budu poskodeni obcania nas°ati.

    18
  2. Tahaj zebrat zajtra uver do banky a postav to za mestke peniaze. Dokedy budeme cakat? Kym ti pokvete plešina?
    Alebo hybaj hrachovi nech vybagruje cele najazdy na most a sprav tam zeleznicne zavory. A nikdy dobuducna , do výbuchu vesmiru uz nebude problem so ziadnym mostom. A za dva tyzdne mozes strihat pasku pri otvarani.
    Ale uz sa kurva rozhyb a rob nieco

    19
  3. Trápna Sereď. Chudáci obyvatelia len píšete pic…. Ale ani jeden z vás nezdvihal rit a neriešil to dementi len píšete to vám ide

    1
  4. SSC ma pravdu, ze kto zaruci aby nejazdili v jednom smere tazsie vozidla. Ja by som vedel kto by to zarucil. Ked vedela MsP Sered vyberat pokuty a doslovne tam cihat jak smrad kedy pojde konecne kamion aby najebali peniaze a nestarali sa ze budeme stat pred mostom a ked pojde kamion tak ho otocime a ochranime tak most ktory sluzi pre obcanov mesta lebo financie su neni na novy. Tak nech tam teraz stoja a kontroluju vozidla aby nejazdili tazsie ako napr. 3.5t. Ale to uz nie lebo je to picovina a nic z toho by nebolo.

    6
  5. Do piče Kurbel 24. januára 2024, 20:39 – ako som uz napisal,nie je 1. april.

    Este jeden prispevok v ktorom bude vulgarizmus pouzity v nicku, alebo v suvislosti s menom konkretnej osoby a prispevok Vam bude zmazany.

    6
  6. Vy asi nie ste normálni, že viníte primátora za stav aký je. Prečo sa nepýtate SSC čo robili 30 rokov, keď všetky mosty, cesty, diaľnice tunely sú v takom stave, v akom sú? Možno, že jeden most je urobený v Hlohovci a ostatné sú zatvorené, lebo sú na spadnutie. Aj tam nadávajú na primátora alebo starostu? Ak si myslíte, že vy by ste dokázali zvrátiť túto situáciu – nech sa páči, skúste to! Veď sami vidíte, že SSC avizuje, že sú vlastníkmi mosta, čo znamená, že si budú robiť čo chcú a ako chcú. S nimi ani desať párov volov nepohne. Celé Slovensko je rozrýpané. Sto vecí začnú a nič nedokončia. A ako sa to ukazuje, že nikto nebude za nič zodpovední. Asi sa na to musíme pripraviť a zvykať si.

    12
  7. Pán Majko bude o vás video?Tomu z mesta nie je počuť.Nerozumiem nič primátorovi.Čo sú tam hluchý?

    5
  8. Milos Majko k clanku Policajti zo Sládkovičova zachránili život osobe v ohrození. Ked tu davate tie poucne videa o dopravnych nehodach tak to policajne BMW ma urcite kameru vo vozidle. Co keby ste to video ziskali zakonnym sposobom ako teda tie od MsP SEred a zverejnili ho tu ako teda Hanus soferoval. Aby to bola vystraha pre druhych ako sa to nema robit.

    5
  9. zvedavý 24. januára 2024, 21:03 – nie, videozaznam od nas nebude. Na MsU su za svoju pracu plateni ludia. Za jej vykon aj kontrolu.
    Nie je ulohou media na vlastne naklady nekvalitnu pracu tychto ludi nahradzat.

    Ja som sice zaznam nepocuval (bol som osobne), no ak to je tak, mozeme zverejnit AUDIO, ktore som vyhotovil ako zalohu pre potrebu archivacie.

    5
  10. Chudáci Sereď ani jeden nezdvihne rit len písať kedy si ty co toto čítaš povedal niekde alebo konkrétnej osobe? Asi nikdy tak tu len točite to isté nadávky a tak…. Trápne co spravíš ty pre Sereď? Nič len budeš písať bludy nadávky no jasne ved možno už máš niečo v sebe tak prečo ne písať ale v šenku to riešiť nejde a ráno nespraví nič aby si sa mal lepšie a tvoje mesto tak ocom?

    3
  11. namiesto mosta závory ? no teraz veľa aut používa poľnú cestu cez Stredný Čepeň s odbočkou na Horný a cez koľaje so závorami na Leopoldova a BEZ závor na Trnavu, dokonca kamioni sa vedia vyhnúť na úzkej ceste a už roky a žiadna nehoda Tak prečo by to nemohlo byť priamo v meste aj prístup na cintorin by bol pre všetkých – nemohlo by mesto zorganizovať petíciu, či ako?

    1
  12. Ak budú závory prosím naplánujte aj chodník na cintorín aby ľudia nemuseli chodiť po ceste ako je tomu teraz, a všimli ste si že už je v dezolátnom stave aj cesta z mosta na Kasárenskú?

    1
  13. Seredský mostík nad železnicou je názorný príklad ako to na Slovensku nefunguje. Dlhé roky sa vedelo, že most je v zlom technickom stave. Bol uzavretý pre vozidlá nad 3,5tony a vedelo sa, že príde deň keď sa bude musieť uzavrieť.
    Most sa uzavrel a až vtedy sa začali veci riešiť….najprv zvláštne „označili“ obchádzkové trasy, potom ho slávnostne otvorili pre peších a cyklistov a teraz po dlhých 9 mesiacoch vraj môžu chodiť autá v rámci jedného pruhu…
    Skrátka každý kto pozná túto problematiku, či už býva v Seredi alebo v minulosti využíval tento most na prejazd musí len nechápavo krútiť hlavou nad byrokraciou, zdĺhavymi procesmi, salámizmom úradov.
    Nebojte sa ľudia o 3-4 roky sa dočkáme otvorenia nového mostíka od SSC

    6
  14. Sereď bez mosta už pomaly rok a ešte min.4 toky Tolerujeme!
    Sered bez štadióna tolerujeme !
    ulice na Kasarenskej bez infraštruktúry tolerujeme!
    v meste nove budovy bez parkovacích miest a novej infraštruktúry lebo obchdzame stavebný zákon a to všetko s podpisom primátora tolerujěme!
    Psy bez vôdzky nás napadajú na prechdzke toleeujeme!
    Koncepcia cestovného ruchu? A načo? Bez infraštruktúry to nepôjde! ! Bez nepopulárnych VZN to nepojde! Haló poslanci a pán primator už rok za Vami a nič len cyklostojany, prázdne ihriská, plné ulice áut
    V škole cyklostojany, paráda! A kade na tých bikoch do školy? Lebo po ceste je to sebevražda!

    A most tolerujeme rok a ešte min. 4 roky budeme.
    Poslanci haló

    6
  15. V našom štáte je niečo normálne? Dá sa niečo bezproblémovo vybaviť? Tu sa hľadajú kadejaké obštrukcie, nezmyselné predpisy, že to človeka prestane baviť a rezignuje. Nehľadajú to, ako sa to dá, ale, ako sa to nedá. Keď niekto si niečo vybaví na prvýkrát, môže to pokladať za zázrak. Možno, že i my čakáme na nejaký zázrak a SSC sa spamätá a začne s mostom niečo robiť. Im ten most nechýba. Ako sa hovorí: z cudzieho krv netečie.
    P.S. Zvýšené náklady vodičom, ktoré vznikajú uzatvorením mosta a obchádzkou, by mala SSC preplatiť, nakoľko je to zavinené ich nečinnosťou a naťahovaním času. Možno, že keby museli platiť, by sa aj poponáhľali.

    1
  16. Zaujímalo by ma kam za posledné roky šli peniaze ktoré vyberala za pokuty MP???Netvrdím žeby to pokrylo rekonštrukciu mosta no policajti vybrali nie málo pokút!!!Tak kde sú tie peniaze???A veru určite nejde o malú sumičku!!!Žeby MP či poslancom mesta do vačkov???

  17. Takých zničených mostov ako je ten náš, je v republike vyše tisíc. Nevidím to veľmi ružovo a neverím, že z nejakého dôvodu by ten pod železnicu mal byť uprednostnený. SSC nemá zdroje. Len sa modlime, aby ešte vydržal most ponad Váh a most za Dolnou Stredou ponad R1. Aj tie už majú najlepšie roky za sebou a vidíme, ako sú využívané. Lebo ak sa uzavrú aj tieto, zo Serede zostane stredoveká dedinka odrezaná od sveta. V Hlohovci ten ich aspoň nejako polepili, aby ešte vydržal nejaký čas.

    1
  18. Ale co sa rozculujete obcania, ved si volite 2/3 casu bolsevikov a plagiatorov do vedenia a ti si dosadzuju svoje podrztasky do vsetkych uradov. Snad necakate ze tieto osoby budu riesit take vazne veci ako rozklad mostov na slovensku. Oni maju dolezitejsie veci na praci ako napr trestny zakon za korupciu tak aby nikto z nich uz nesedel. Jebat na vas ked ste sprosty jak tago tak nech vam tie mosty teraz Medvede opravia 😀

    9
  19. 22:43 – krásne zhrnuté. Čo všetko občan toleruje, zašomrá a potom sklopí hlavu. Ale čo sa mostu týka ja si zastanem primátora, myslím že keby tam bol Tomčány tak ten most nie ani podopretý a úplne zavretý. Naozaj primátor sa snaží riešiť len naráža na zadubenú vládu. Kaliňák dodnes neodobril zapožičanie ťažkej mostnej súpravy hoci všetci ostatní dali súhlasné stanovisko (opäť ďakujeme voličom smeru) a Ráž ani Doležaj nie sú/neboli schopní niečo spraviť s organizáciou práce na SSC (ďakujeme voličom smeru a sme-rodina).
    Ľudia darmo nadávate, akých neschopných ste si zvolili takú prácu vám vracajú. Hlavne že tu nebudú liberáli, 33 záchodov, manželstvá homo a neviem s čím vás ešte dokázali oklamať. Čo tam potom že nebudete mať prácu, čo jesť a cestovať po obchádzkach. Smer na vás zvysoka kašle. Len teraz vidieť že prvoradý je trestný zákon pre zločincov, zrušenie ÚŠP a čo najskôr dostať „našich ľudí“ z basy a vrátiť im nakradnuté majetky. Na inom nezáleží

    5
  20. Zavretý most v Seredi je hanbou alibistického štátu a nie mesta. !!! Psi brešú a karavána pokračuje ďalej…Ťažkopádna byrokraticko – korupčná vládna ministerská „Blavácka “ administratíva je hanbou celej EÚ !!!

    1
  21. A do je teraz primator? KURBEL
    Tak nech si zebere spacák a nech ide Kalinakovi spat pred ministerstvo.
    Tvarime sa tu jak keby ideme stavat egyptske pyramídy.
    V meste máme zippku, 5 metrov od mosta sidli betonarka, fazulastav a škrabeme sa za uchom.
    Kurva, ved sered vymiera. Ved odtialto od roku 2000 zdrhlo uz 3000 obyvatelov a v roku 2025 klesneme pod 15 000 ludi.
    Kvôli neschopakom a diletantom na mestkom urade. Ale ruky natahuju na penaze jak keby sa idu pre nas roztrhat.
    Uz malo mesto zacat davat kazdemu kto tu chce zostat a postavit dom pozemok za 1 euro na 100 rokov. Na kazde narodene decko co tu zostane do 18ky 50000 euro a podobne…
    Štatistiky neklamu. Ked tieto kundy na urade nic nespravia, tak v roku 2100 bude mat sered len tisic obyvatelov.
    A potom nam uz bude nejaky pojebany most na ko kot

    2
  22. Pan Primator: a co keby ste zobrali flasu dobreho vinka a zasiel osobne za tym namestnikom SSC, prip. ho pozval na obed a vyriesil to s nim osobne, nie po tel.. Telefonicky sa taketo veci nevybavuju – to by ste mohol vediet ako skuseny manazer. Namestnik je mozno stara struktura, mozno vychovany za stareho rezimu, s ktorym na dialku nepohnete.
    Poradim Vam z technickeho hladiska – premavka v jednom smere: vjazd nakladnych (tazkych) vozidiel sa da obmedzit napr. aj vyskovym obmedzenim – tyc zavesena na lankach vodorovne na nejakej rampe a je vec vyriesena.

    1
  23. Dobré ráno, stará mama. Neviem, či si prespal dobu, lebo inak by si vedel, že primátor osobne jednal aj SSC, aj s ministerstvo. No oni sa ti môžu na fľašu vína zvysoka vykašľať. A ak si myslíš, že to zaváži, nech sa páči, skús to, možno, že pochodíš!

    2
  24. Nemaju cas riesit nejake posrate mosty v seredi, oni potrebuju presadit novy trestny zakonnik aspon na 1 den nech su premlcane vsetky tie ojeby a kradeze a mohli pekne spinkat. Co chcete novy most telce sproste ved peniaze nanho rozkradli a ked ich mali uz sudit tak vas ojebali s Medvedmi a picovinami len aby ste ich zvolili a oni na oblatku si upravia zakony podla seba aby nemohli sediet uz nikdy. Ved to len jebnuta ficovolicska hlava nevidi.

    Aka Zippka? Zipp je sukromna spolocnost , oni sa ti mozu vysrat na charitu. Az pride filcka s ponukou, kde filcka predrazi projekt o 30% tak sa zacne stavat. A zippka ti s radostou spravi beton aky len chces akurat vas to bude stat o 30% viac ako normal cena pretoze mate Filcku vo vedeni a tam to tak vzdy funguje aj fungovalo. Zvykajte si jebliny na predrazene zakazky len aby ste naplnili vacky toho vasho serfdom posrateho wannabe Orbana co vam doma rozprava jedno a vonku je dosrany 😀

    3
  25. pre: pre demokracia 25. januára 2024, 12:12 a tiez pre: Anonym 25. januára 2024, 13:37,
    citaj s porozumenim: Z toho dôvodu som volal aj s námestníkom, aj som sa snažil presvedčiť o nejakých technických riešeniach.
    Pozri sa najskor do zrkadla, kym nieco napises.

  26. Síce tu čítam opakované sťažnosti na prejazd kamiónov po moste,ktoré ho vraj zničili/podotýkam,že zaplatili mastnú pokutu/,ale chýba mi tu zmienka o tom,ako sa pod katastrofálny stav mosta podpísal mnohoročný prejazd ťažkej armádnej techniky,keď dennodenne sa presúvala technika do kasární pri Váhu,alebo keď sa učili vojaci nakladať techniku na vagóny zo strany od železničnej stanice,keď chodili na cvičenia…
    Ministerstvo obrany koľko peňazí dalo?Keď odchádzajú vojaci na misie všetci sa sem prídu fotografovať,teraz keď je most zatvorený aj následkom prechodu ťažkej vojenskej techniky tak zrazu sú ticho.

    1
  27. Od kAmionistov brali peniaze nám kdo dá keď musíme denne obchádzať a platiť naviše aby sme sa dostali do mesta?

    3
  28. no treba napísať na vládu keď vieme dať ukrajincom sanitky a nám chýbajú tak nech neaky šašo postavia most nechápem do to ma nastarosti spravím 4 prefabrikáty. najebem ich tam spravím salung najebem betón zábradlie lampy nový koberec asfaltu a vybavené nebavíme sa o moste dlhom 40 metrov toto je len na slovensku aby som chodil 15 km okolo načo je nám únia nechápem aj toho kokota čo to dal podepret za 100tisc čo si to podoprel pre neaku ciklystku alebo pre 130kg chlapa čo ide peši úplne ma to rozčuľuje neschopný strabak fabrika meste už to malo byt správne treba to ľudia dať do správ lebo toto je veľký tunel a nie most tunel na € hanba tomu čo to ma nastarosti keby som mal badžet tak súkromne firmy by to spravili už cez leto hanba ešte raz

    1
  29. no treba napísať na vládu keď vieme dať ukrajincom sanitky a nám chýbajú tak nech neaky šašo postavia most nechápem do to ma nastarosti spravím 4 prefabrikáty. najebem ich tam spravím salung najebem betón zábradlie lampy nový koberec asfaltu a vybavené nebavíme sa o moste dlhom 40 metrov toto je len na slovensku aby som chodil 15 km okolo načo je nám únia nechápem aj toho kokota čo to dal podepret za 100tisc čo si to podoprel pre neaku ciklystku alebo pre 130kg chlapa čo ide peši úplne ma to rozčuľuje neschopný strabak fabrika meste už to malo byt správne treba to ľudia dať do správ lebo toto je veľký tunel a nie most tunel na € hanba tomu čo to ma nastarosti keby som mal badžet tak súkromne firmy by to spravili už cez leto hanba ešte raz

    2
  30. nechápem ako de sú € mestské € taký most nestojí moc € ľudia treba spraviť protest už ma nebavi chodiť po r1 keď môžem ísť 3 minuty cez most akože neskutočne mal by kurbel odstúpiť keď to nevie vybaviť toto sa dá vybaviť hneď ráno tam dám 2 bagre 2 tatry zhoda most donesú sa prefabrikáty a pracuje sa o 1 mesiac je všetko hotovo čo chcú zima neni betónovať sa dá nechápem kam spejeme ako spoločnosť nechápem

    2
  31. Vidíte smejeme sa z rusov alebo z číny ale myslím si ze je to naopak smiať sa nám mozu akurát tak oni… tú lávku Blatné / Senec ponad D1 koľko stavali?

    1
  32. Kazdemu,kto ma ma v meste trvaly pobyt, nech SSC vyplati 200e odskodne za mesiac a uvidime ako by sa vtedy rozhybali

    1
  33. Iba neznalý a hlúpy človek tu nadáva na primátora Kurbela. Primátor osobne pozval štátneho tajomníka do Serede a jednal tu s ním o moste. Bol tu o tom článok( to pre niektorých tupcov) Keď sa ešte nevedelo, že statik po podopretí mosta dovolí jednosmernú premávku tak vybavil príslub zo štátnych hmotných rezerv že nám poskytnú ťažkú mostnú súpravu. Potom vybavil, že vojaci ju bezplatne postavia. Dnes je to už podpísané aj ministrom Kaliňákom. Ale všetky s tým súvisiace náklady bude platiť mesto. Preto je oveľa lacnejšie a rýchlejšie dať zábrany pri moste, aby tade neprešli kamiony ale len osobáky. A už sa na tom pracuje. Ak chcete na niekoho nadávať tak nadávajte na brucha. Kto poslal mestských policajtov nie pred most ale za most aby vyberali pokuty? Brucho. Každý rok vybrali akolo 50 000 €. Prečo brucho netačil na to aby sa tam dali zábrany už pre 4mi rokmi? Lebo by nevyberal pokuty. Keby tam za 4 roky neprešlo 8800 kamionov od ktorých vybrali pokuty a možno že ďalších 8800 ktorých nechytili tak by most nebolo treba ani podoprieť. Môj názor.

    4
  34. STOP!!! takto si dovolim zastavit tuto … ani to neviem nazvat, diskusiu???
    Chcem vyzvat vsetkych obcanov mesta Sered vratane primatora, aby sme tahali ako obcania mesta za jeden koniec. Podme postavit most z vlastnych zdrojov (mozno aj formou uveru ako to spomenul niekto vyssie) , aby nam neutekali peniaze a potom si ich budeme narokovat od SSC.

    1
  35. A ked uz budes vo ,,svungu,, tak porosim aj kupalisko, cez mesto cyklotrasu a pri kazdom sidlisku veeelke podzemne parkovisko.
    A ked ti zostane cas, tak pred hotelom stanok s langosmi
    A…a…este svetovy mier .

    2
  36. Primátor sa ukazuje s novými stojan i na bicykle pred školami (kto vie na čo) Zatiaľ nič poriadne pre mesto neurobil. Bolo povedané ze v prvom štvrťroku 2024sa začne robiť most alebo si pán primátor myslí že sa na to už zabudlo.

    2
  37. Za rok a pol zrejme dojde k stretu NATO a ruskej armady. A to ten most postaveny este nebude takze to je jedno.

    1
  38. A za dalsieho pol roka sem posle Alf mimozemšťanky, aby si neumrel od smadu.
    A pre teho servusa nad tebou – tebe uz niet pomoci. Ty musis sprosty uz umret.

  39. Na jednej strane nemám rád Majka za to že prispel k mojím problémom, hádam by som sa ani neozval ak by som si minule nevšimol, že:
    pri prenose z hodiny otázok Kurbela , Majko pičuje aj za nás, žijúcích práve na druhej strane, za mostom- trnavská a okolie. A možno aj poukazuje na bývale vedenie, ktoré sa na veci ohľadom mostu – vysralo.

    Avšak minulé vedenie, za záhadných okolností dobre nastavilo harmonogram zberu odpadov, aj distribúciu vriec aj zvoz odpadov a my občania sme si zvikli. Neviem teda, prečo to teraz zase meníte. Len to kurvíte. V minulom roku ste nevedeli dodržať termíny zvozu odpadov, prešli ste z režimu raz tyzdenne na raz za tyzden, zdvihli ste poplatky,

    Vyrobili ste opatrenie, ktoré situáciu nám za Mostom len zhoršilo. Napr. to , že si mesto odkleplo – vohláriková , 25ks čiernych vriec si musíme chodiť brať na MÚ. Na to sa vám každý vysere a to vám vyhovuje že ? Na mestskom pozemku pred našimi RD je 99% stromov s opadavým lístím a na jeseň sa z toho občania môžu aj posrať, ak odmietate distribuovať čierne vrecia, tak zabezpečte odpratávanie takého lístia. Pretože len v minulom roku sme odpratali niečo cez 15 vriec s lístym od jedného RD tam za mostom a pre porovnanie niečo cez 20 vriec od RD v strednom čepeni. Takže vo vysledku tie vaše náreky , že niektorý občania produkujú nadmerny počet vriec, je spôsobený tým, že ten váš bordel ostraňujú samotní občania. Mali by ste to odstranovať VY vážené ctené mesto, alebo sa kurva už spametajte a začnete konečne robiť niečo aj pre ľudí…

    1
  40. Všade po úradoch sedia úradníci po známosti zamestnaní. Vysoká škola coc práce. Sociálny štát ich platí, chodia len pre peníze do práce. Zbytočne rozpisovať.

    1
  41. vsak aj stacilo by z vybranych pokút preniest peniaze na postavenie vstupného a výstupného rámu na urcitu výšku, kamion ani ziadne ine vyssie vozidlo tade neprejde, inak ako destrukciou a to si ziaden ani mantak kamionista nezariskuje ísť na cierno ked si jeho kabina dá celovku s ocelovou hrazdou

    1
  42. Pod to sa už slovne podpísal statik Verejne totiž povedal že podopretý most sa jednosmerne môže používať pre vozidlá do 3,5 tomy a on sa pod to aj podpíše

    1
  43. Keď dala SSC básnickú otázku, kto zabezpečí, aby cez most nešli kamióny je odpoveď rovnaká ako pri tuneloch…je tam brána, ktorá limituje výšku auta. Keby ju umiestnili aj pred tým pred nájazd k mostu, kým tadiaľ ešte autá chodili s obmedzeným režimom, nemuseli vyťažovať policajtov a nemusel tak rýchlo most skolabovať pretaženim.

  44. Ohladom umiestnenia ocelovej hrazdy ako vyskovej zabrany pre prejazd kamionov by musel byt rieseny prejazd poziarnickych vozidiel. Urcite sa to urobit da, ale jednoducha staticka prekazka sa tam z toho dovodu nainstalovat nemohla.

  45. Podopretie stálo 640 tisíc nie 100…?
    Musíte sa s tým zmieriť, lebo kapitalizmus priniesol nové a pravdivé porekadlo: „Peniaze boli aj budú…ale nie sú!“ :-))

  46. Neschopny primator je horsi ako zapchaty hajzel.
    Jeho neschopny amaterizmus ma pomník ponad kolaje

  47. Toto volacfo zámerne blokuje skorej , keď sa nechce tak sa nechce, dakto si na tomto naplnil vrecka ako keď ten cigan co ukradol náradie chalanovi tak naplnil vrecko tomu policajtovi co povedal ze je to slovo proti slovu a náradie naspäť nedostane

  48. Pár faktov:
    Rok 1950: postavený most ponad železnicu
    Rok 2011: zistené diagnostické poruchy na celom moste
    Rok 2016: technický stav mosta označený ako zlý
    Rok 2019: zákaz prejazdu po moste vozidlám ťažším ako 3,5 t
    Rok 2023: úplné uzatvorenie mosta pre všetky druhy dopravy aj peších a zákaz vlakovej dopravy popod most
    Rok: 2023: podopretie mosta drevenými hranolmi, povolenie prechodu peším a cyklistom a povolenie prejazdu vlakovej dopravy popod most
    A ako ďalej?

  49. Naši predkovia pred 74 rokmi boli iní fachmani, postavili a sprevádzkovali most.
    V roku 2024 sa zdá, že oprava alebo výstavba nového je neriešiteľný problém.
    Niečo bude zle.

  50. V Seredi sa uz vsetko, co vybudovali komousi rozpada. Vodne potrubia, plynove potrubia, vozovka, most, kolajnice, stanica…zial bohu nove sa neurobilo nic a asi ani neurobi.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované