back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Akcia VÍRUS: Obvinených je 16 fyzických osôb a 2 právnické osoby

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Prezídium PZ SR |MM|   Dnes od ranných hodín vykonáva NAKA zaisťovacie úkony na celom území SR v rámci akcie Vírus, ktorá súvisí s predraženými obrannými technológiami pre vojenské spravodajstvo v rokoch 2013 až 2020.

Škoda spôsobená v súvislosti s týmto prípadom je vo výške minimálne 74 miliónov eur.
Obvinených je 16 fyzických osôb a 2 právnické osoby. Tie sú obvinené z obzvlášť závažného zločinu porušovanie povinnosti pri správe cudzieho majetku a/alebo z obzvlášť závažného zločinu legalizácia výnosu z trestnej činnosti.

Obvinení sú Ľubomír S., Ján B., Daniel J., Tomáš S., Michal G., Edmund P., Martin K., s výnimkou Jána B. sú všetky tieto osoby zadržané. Obvinených je aj 9 osôb, tzv. „biele kone“ a 2 právnické osoby – F.T., a.s. a S.A., s.r.o. Ďalšie 4 osoby sú zadržané ako podozrivé, v súčasnosti bez obvinenia.

V rámci akcie bolo vykonaných 6 domových prehliadok a 1 prehliadka iných priestorov.
Pri zaisťovacích úkonoch bolo zaistených 101 utajovaných listín, investičné zlato (zlatá tehla) a mince, finančná hotovosť vo výške 326 000 eur a 1 kus fľaše limitovanej série škótskej whisky v hodnote 26 000 eur.

Zaistené boli aj finančné prostriedky na osobných účtoch v banke X vo výške 1,1 milióna eur a v banke Y vo výške 6,6 milióna eur, finančné prostriedky na účte obvinenej právnickej osoby vo výške 5 mil. eur, 4-izbový byt v Bratislave v odhadovanej hodnote 500 000 eur, 4-izbový byt v Prahe v odhadovanej hodnote 600 000 eur a podiely obchodnej spoločnosti v celkovej výške 600 000 eur.

Viac informácií zaznelo na dnešnej tlačovej konferencii k prípadu TU: https://www.facebook.com/policiaslovakia/videos/6088508734582140

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Presne, a niektorí si to chcú zvoliť znova lebo nás ,,ochránia,, pred migrantami ktorí tu nechcú byť 🤣🤣🤣
    Potom si asi iné ani nezaslúžime 😏

  2. Pekné rozkradacky…74 miliónov len na tejto jednej akcii pre pomerne menej známych verejných činiteľov…viete si predstaviť koľko to muselo byť pre ludi na tej najvyššej úrovni za všetky rezorty?..aký je ten celkový účet?..
    Ale tak prečo si nezvolit za premiera človeka čo tomu všetkému dlhé roky šéfoval a nevie preukázať pôvod svojho majetku…veď na MDŽ dostaneme kvetinku a to za to stojí…👍

  3. Zacina to vyzerat, ze ta suma co Igor spominal nie je prehnana. Ale tupa luza ich bude volit znova.
    A budu vrescat o igorovych kilometroch najazdenych s mamou.

  4. Skryté politické a iné hry na Slovensku nemajú konca . Obyčajný človek sa nemôže v pasti zlátanín v žiadnom prípade orientovať. Podľa svojho súdu sa vždy / oprávnene / priradí buď na tú, či tú druhú stranu. Otázne však je, ako to tu aj hecuje v svojich článkoch p. Majko / nič v zlom /. Presne pred pár rokmi sa ten najväčší, najspravodlivejší a najdokonalejší kontrolný orgán gubernie Slovensko, teda NKÚ rozhodol, že uskutoční strašnú kontrolu v hospodárení s bytmi rezortov ministerstva vnútra a obrany / a ozaj prečo nie hneď vo všetkých to rezortoch /? Tu je stanovisko NKÚ https://www.nku.gov.sk/aktuality/-/asset_publisher/9A3u/content/stat-stratil-miliony-eur-na-nezakonnom-predaji-sluzobnych-bytov?inheritRedirect=false
    Svoju predvolebnú kampaň aj na základe ,, tejto kontroly,, podľa mňa hneď zneužila Remišová, ale aj Naď. Kto chce, nech si dohľadá ich kuvičie výlevy. A . A čo? No nič. Skutok sa nestal. Máte stále pochybnosti o Slovensku? Ja teda nie. Tak do povoľbách priatelia.

  5. Majú silnú podporu kléru a ďalších požieračov našich peňazí, si myslím. Bicykle už nie sú v móde , modrá je zlá a na Ukrajine už Mikloš zanechal svoju stopu. Sťopu?

  6. Radšej zlodeja Hranola (ktorému nič nedokázali) ako sprosteho Matelka, hlupáka Edka, krvilacneho holohlaveho Musoliniho, inseminatora, uja Sasanku alebo spastačených progresívcov ..😂😂😂😂😂😂

  7. Pre Anonym 19. septembra 2023, 18:54 Pri 18:54
    Silno mas nasrate v hlave.

    Pre Anonym 19. septembra 2023, 21:33 Pri 21:33
    Ved mohol Ficko po tom ako padla Radicovej vlada. Preco to nespravil?
    Taku otazku si tvoj sprosty mozocek nedava?

  8. Anonym 20. septembra 2023, 7:23 Pri 7:23….na Fica by aj dokazy boli, len sa nedostanu k súdu lebo 363…aj to dokážeš rozviesť čo ti na tom Ficovi tak imponuje?…to že ťa tá jeho partia za bieleho dňa okráda?…ale budem hádať – vláčik zadarmo a karafiat na MDŽ to spraví že?

  9. Ratafak – Fico ma viac rozumu ako tí všetci debili dokopy … budem ho voliť, lebo nič lepšie nemäme…. Iba somárov .

  10. Anonym 20. septembra 2023, 8:43 Pri 8:43…áno, má rozum mobilizovať voličov ale čo sa týka chodu krajiny tak ako ti zlepšil život?…ved od roku cca 2009 sa prepadáme…žiadne reformy, žiadne nápady nič….vieš mi napísať ako ten jeho rozum pomohol k rozvoju krajiny?..ako zlepšil zdravotníctvo? školstvo?…dokončil dialnice (do roku 2010)?…čo ty máš z toho jeho rozumu? (ak nie si Bašternák, Počiatek, Bodor, Poor, Kmotrík tak asi nič…)…ale tak daj, ako ti on zlepšil život?
    Anonym 20. septembra 2023, 8:46 Pri 8:46…ja nepíšem o tom kto koho zvolil(bola to ich najvačšia chyba) ale to že Fica, Kalináka atd nepustí pred súd…..40 ľudí z jeho ery je už odsúdených a sedia, další sú na súde a čakajú čo bude, on sám nevie doložit odkial berie na svoj luxusný život….vážne si myslíš že je čístý?

  11. Dostal valorizovaný starobný dôchodok o 1,90 €, tak Fico má rozum podľa neho. Niektorí majú strašne krátku pamäť.

  12. Anonym 20. septembra 2023, 9:47 Pri 9:47….12 rokov vládol a oni nie sú schopní napísať čo na Slovensku zlepšil, aké sú jeho úspechy, kam Slovnesko posunul…desiatky či stovky kauz a rozkrádačiek a oproti tomu celých 0,000 úspechov či zlepšení v prospech SK…napriek tomu ho idú voliť znova….

  13. pises – strašne krátku pamäť
    nie!!!!
    niektori su strasne blbi. tak blbi, ze su ochotni si nechat srat na hlavy, z vacku tahat prachy a este pri tom kricat slastou. bolsevicke hovada.
    ten hascak mal pravdu. bohuzial.

  14. A kde to dotiahli tí debili , ktorý prišli pi Ficovi ? Zadĺžili krajinu z čoho sa tešia zapadne banky, ktoré si raz prídu po dlh s ujom exekútorom …

  15. Anonym 20. septembra 2023, 11:01 Pri 11:01….krajinu zadlžoval ešte Fico a to aj v čase kedy napríklad Češi tvorili prebytky, poliaci vystavali dialničnú sieť….náš hranol ani v konjukture nebol schopný nič ušetriť, tvoril dlhy a nič nebudoval….krajinu v covide odovzdával zadlženú, s plesnivými nemocnicami a rozkradnutými štátnymi rezervami….a čo myslíš v oni by v covide šetrili ked to nedokázali ani v dobrých časoch?..najlepšie to asi zobrazuje tento výrok Sakovej. Smer vymyslí opatrenia, Pelle: „Bude to drahé“ a Saková: „No a čo, veď oni na to budú hladať peniaze“…
    https://www.youtube.com/watch?v=JXdXDGuktCk
    a áno, aj tí čo prišli po Ficovi zadlžovali…len tie podmienky mali úplne iné…každopádne jak Fico tak Matovič by v normálnej krajine boli dávno mimo politiky…

  16. Keď boli vykradnuté sklady s muníciou, keď vtedy šéfoval teraz obvinený minister obrany, keď už vtedy sa avízovalo o jeho majetku, vtedy sa všetko zamietlo pod koberec a viac sa o tom nehovorilo? Doteraz nikoho nezaujímalo kam zbrane zmizli a kto za tým stojí? Myslím si, že tieto sklady sú strážené a odniesť také množstvo zbraní to len tak nie je možné.

  17. Ak tým osobám dokážu z čoho sú obvinení v poriadku, inak výborná politická akcia hlavne pred voľbami. Hamran slúži politikom. A hlavne že Gučík je kamarát so Žilinkom.

  18. Fico občanom nedal nič. Matovič sa chváli čo všetko dal občanom, požičal 8 miliárd a rozdal ich občanom v nádeji že vo voľbách dostane hlasy. Všetci to zaplatíme a draho. Ja blba voliť nebudem aj keď mi pridal.

  19. 19:14 celá Európa požičiavala a rozdávala, iba my sme mali počas covidu a inflácie šetriť, že? Bože, kde sa tu toľko sprostých blbov berie, to nechápem.

  20. Este do nedavne sme chodili okolo sochy bolsevika kubaca, este stale mame na namesti sovietsku pripomienku….staci takto.
    Vynesli ste ho z mauzolea ven, jak ale vynest stalina z dedicu po stalinovi…

  21. Veď aj preto bolo školstvo na okraji.. nepotrebovali múdrych ľudí, aby videli čo robia. . Im vyhovujú ľudia hlúpi. Tých oblbnú jednou ružou a gulášom.

  22. 16 zaistených na slobode, teraz sa dohodnú ako odrbat Hamrana či Lipšica. Zaistenie podozrivých splnilo účel v nádeji že Fico bude mat menej volicov. Čisté zúfalstvo.

  23. tolko voličov Smeru a ani jeden nevie napísať čo za tých 12 rokov spravil dobré pre Slovensko?…vážne vás nič nenapadá ale chcete ich aj tak voliť?

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované