ISSN 1337-8481

piatok, 29. marca, 2024

Rozdiel medzi cyklotrasou v okolí Serede a u susedov

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Do redakčnej pošty sme dostali fotografie s popisom od občana, ktorý pragmaticky zhodnotil stav cyklocesty vybudovanej v posledných rokoch v okolí Serede a porovnal toto, aj nami niekoľkokrát kritizované „dielo“ s cyklocestou takpovediac vo vedľajšom „chotári“.

Upozorňujeme, že ide o rovnaký násyp a v podstate rovnakú cyklotrasu s tým rozdielom, že naši susedia sa pravdepodobne boli inde pozrieť ako sa cyklotrasy robia, ako má vyzerať bezpečnosť na cyklotrase a u nás sme sa jednoducho rozhodli len niečo urobiť.

Cyklotrasa tu nie je na rok, ani jedno volebné obdobie. Takéto investície sú dlhodobého charakteru a mali by byť vyhotovované s ohľadom na predpokladaný vývoj v predmetnej oblasti. Povedané inak, pri vyhotovovaní nového diela financovaného občanmi by toto nemalo byť nevhodné, nefunkčné, nemoderné, zastaralé a nie bezpečné už v momente odovzdania diela do užívania.

Podnet občana s fotografiami majúcimi dostatočnú výpovednú hodnotu:

„p. Majko posielam Vám foto z cyklotrás ktoré sa nachádzajú v katastri obcí patriace do okresu TT obrázky poradie 2,6,7 , nádherne vyznačené, udržiavané, ktorú trasu výlučne využívajú len cyklisti a nikto iný. rýchlosť podľa zákona je max. 25 km/1hod. Náhodní cyklisti hovorili, že občas sa tam zjavujú a mest. policajti aby prípadné neduhy riešili“.

„Obrázky 4,5,8,9 to je trasa v katastri obce Sereď , úzka keď idú dva cyklisti tak je nebezpečie že sa zrazia, tráva po pás, a tráva dvíhajúci asfalt – samí hrb, kde o takéto hrby na trase nie je núdza. Po cyklotrase sa prechádzajú ženy idúce aj tri vedľa seba s kočíkom môžete zvoniť neuhnú ! je bežné že sa tam preháňajú na el. kolobežkách a el. bicykloch rýchlosťou aj minimálne 40 km/1 hod.
Najväčším nebezpečenstvom je to že na bicykli ide cca 90 kg matka a za ňou ma malom bicyklíku behá zo strany na stranu jej dieťa cca 4 ročné, pričom ona nemá vedomosť o dieťati. Nikto z mestskej polície tejto trase nevenuje pozornosť“.

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Táto akože cyklotrasa nemá s reálnou cyklotrasou nič spoločné!Je to len názov!Ba vlastne má,len vodiace značky a značenie na Tom chodníku, čo pripomína skôr tankodrom ako chodník!!!🤣

  2. Nuž čo, Ondro a ďalší platení poslucháči na MsU -zastupiteľstvo, nemajú záujem a prečo “ Jednoducho na takých dvojkolesových črepoch mi nechodíme, máme autá!!!!!!!! kde si svoje ryte vozíme.“
    Koľko je od zprznenia ochrannej hrádze týmto zmätkom ?, čo robil Tomčáni ?? ( asi len bral provízie ) prečo sa nevenuje tejto cyklotrase vedenie mesta ????, veď určená na šport a zveľadenie tela a ducha.
    Bolo vy vhodné aby niekto z MsÚ pridal stanovisko !!!!!!!!!

  3. zase oblbujete ludi. Porovnat novu cyklotrasu s trasou ktora ma uz niekolko rokov to je fakt inteligencia :D. Aky hlupak toto nafotil. Nafot ju za par rokov ako bude vyzerat ta nova potom mozme diskutovat.

  4. Vsetko sa robi len narychlo, naoko, zobrat peniaze a zabudnute, ziadna zaruka, ziadne svedomie, s. r. o. uz neexistuje. Firma na jedno pouzitie, ale za tie statisice sa to vzdy oplati, pre nich.

  5. No nie je cyklotrasa ako cyklotrasa. Nemozte porovnavat cyklotrasu v meste/dedine a cyklotrasu mimo zastavaneho uzemia. Ludia maju byt k sebe tolerantni. Aj chodci aj mamicky s kocikmi maju dovolene prechadzat po cyklotrase v meste.Su tam aj znacky,ze to dovolene je.Snad nebudu chodit dokola v parku alebo po chodnikoch v meste,kde sa aj tak vozia ludia na bicykloch. Takisto sa mozu stazovat, ale nikde nevidim,ze by to robili, lebo prave tie mamicky byvaju tolerantnejsie nez ti uhanajuci cyklisti na cyklotrase ktori nevedia,co je to 25km/h a aj ked z dialky vidia,ze maju pred sebou deti,starsich chodcov alebo kociky,tak ani nespomalia a predbiehaju ako keby len im to patrilo.a cyklotrasa mimo zastavaneho uzemia ako je trasa horny cepen-surovce je sirsia,krajsia,bez hrbolov, ale nikto vam neda zaruku, ze to tak bude aj o par rokov. Ale na druhej strane je pravda,ze by cyklotrasu v meste mohlo mesto Sered udrzovat a pravidelne robit opravy kde sa to ziada hlavne z bezpecnostneho hladiska. Stale vravim, ked sa niekomu nepaci, ze trasu vyuzivaju vsetci bez ohladu na to,ci je cyklista,pesi alebo s kocikom,tak nech tam nechodi. Nikto To nikomu nekaze. A nezaskodilo by trochu ohladuplnosti a tolerancie.

  6. už sa intenzívne pracuje aj teraz a stojí to zato sa isť pozrieť na tú prácu. za 15 rokov tej trase nebude nič bude ako nová.

  7. Ty si musel dlho rozmýšľať nad tou hovädinou čo si napísal, asi tak ked sa ti nechce srať tak neser. Ale to musíš ísť tie psie hovná pozbierať okolo Cyklotrasy , ževraj je to dobré od zuba bolenia, ale aj od hlavy.

  8. hlavne po Horný Čepeň je miestami skoro 1,5m vysoká tráva a burina, ktorá zužuje tak cyklotrasu, že pri včerajšom behu sme sa nevošli s protiidúcim cyklistom.

  9. Trochu poznám históriu cyklotrasy od parku po H. Čepeň. Bol na to vypracovaný riadny projekt ešte za čias V. Vranoviča, ale úspešnými intrigami exprimátora M.T. v MsZ sa stavba nemohla začať. Stalo sa tak až potom, ako sa ujal primátorského kresla,
    V tom čase som ešte používal bicykel aj na cestu do práce a preto som sa o vec zaujímal trochu hlbšie.
    S projektom cyklotrasy (najmä tech. časť) Sď – H. Čepeň som bol dosť dobre oboznámený a preto som zastával názor publikovaný v SOL zameraný na kvalitu vykonaných prác. O tom sa viedli debaty, kde zástupcovia MsÚ dosť tvrdošijne obhajovali výkon prác napriek tomu, že kontrola zloženia profilu cyklotrasy bola dosť elementárna záležitosť. Tam by sa preukázalo, ako boli práce zrealizované. Nikdy však ku tomu neprišlo lebo SOL, M.Majko a jeho „novinárske pindy“
    Výsledok poznáme už všetcj. Okrem rozdielov zvonka viditeľných nový úsek cyklotrasy od H.Čepeňa po Šúrovce má aj inú (lepšiu) štruktúru jazdného profilu. Hádajte prečo….
    Podobne je to aj s úsekom cklotrasy od Zberného dvora až po Váhovce a ďalej. Dôvod bude zrejme ten istý. Neišlo to za mestom Sď!
    Niekto tu spomenul cyklotrasu v meste. Zrejme tým myslel úsek vedený po hrádzi (týteši) od Vážskeho mosta až po hranicu s Dol. Stredou. To podľa všetkého sa realizovalo pod kuratelou Povodia Váhu a stále je v lepšom stave ako kritizovaný úsek Zámocký park – H.Čepeň
    Dovolím si obrátiť pozornosť aj na cyklotrasu vedenú (zatiaľ len na
    papieri) „od mosta po most“. Opýtam sa, je niekto z občanov informovaný o projekte tak, že mal možnosť si ho preštudovať (najmä trasovanie) a je s tou prijatou koncepciou (samozrejme bez pripomienok od občanov lebo v Seredi je to už „zabehnutý poriadok“ spokojný??
    Okolnosti známe ako „železničný most“ realizáciu tohto projektu trochu pribrzdili.

  10. Stači pozrieť okolo skate parku…nastavajuci fetosi..opilci….no bol nam tam veru sudeny ten skate park s 3troma chlapcami na skate…co tam chodia…a potom nastavajuci asociali vo veku do 15 rokov…nic sa neriesi s tym..na meste…

  11. chcelo by to komplexnú opravu aspoň úseku Stredný Čepeň – Horný Čepeň, je to katastrofa (možno aj havarijný stav), nie je bezpečný pre in-line korčule, bicykel LTT, vyhovuje akurát štvorkolke (toto bola irónia),…. Očakávam aktivitu MsZ a mesta Sereď s TSK, kde by našli kompetentní optimálne riešenie aspoň tohto kritického úseku (šírka, povrch a pod.)

  12. obcan 31. mája 2023, 11:59 ak sa teda nema porovnavat s cyklotrasou starou niekolko rokov,co tak skusit to porovnat s tou vyasfaltovanou na Kaskadoch uz niekolko desatroci ? Ako je mozne ze po takej dlhej dobe je asfalt na Kaskadoch v neporovnatelne lepsom stave,ako tato fuserina v Seredi ? Ale kazdu stavbu niekto prebera a staci sa pozriet kto sa pod to podpisal…

  13. „Najväčším nebezpečenstvom je to že na bicykli ide cca 90 kg matka“

    z tejto vety mi cvrklo 🙂 takže matky ak máte nad 90kg nešuchtajte sa po cyklotrase ste nebezpečne 🙂 🙂 🙂

    asi všetci vieme kto to pisal….

  14. prečo je uplne od novoty cyklotrasa od parku do Čepeňa v katastrofálnom stave? To sa treba spýtať Tomčányiho a Krajčoviča. Už po niekoľkých týždňoch od otvorenia tam dvaja zamestnanci jazdili po cyklotrase autom a striekali burinu vyrastajúcu z asfaltu.

  15. Pán Majko, prečo teraz nefotite zarastenú Sereď. VADILO vám pár búranie na nápise Sereď. Ašsi ste neboli objektívny ale zaujatý.

  16. Je nepochybne zaujímavé, že 80% diskutérov, ak sa ich výroky dajú nazvať diskusiou – jednoducho ŠTVÁČI, nikdy na cyklotrase neboli, nemajú ani bicykel, avšak z pohodlia svojho brloha mútia názory.
    Doporučoval by som takýmto mudrlantom ísť na cyklotrasu a vykladať prezentovať svoje výlevy, tak určite by mu poctivý cyklisti napravili jeho mozog ak nejaký má.

  17. A to ešte aká burina a vysoká tráva je v meste. Keď je pred voľbami to je sľubov a potom,, skutek útek. Chorá krajina, politici, vláda, celá spoločnosť. Byť mladší,odidem z tejto krajiny.

  18. Na jednu stranu myslím si ze ťažko sa porovnáva trasa vybudovaná a otvorená pred necelým pol rokom a pomaly pred 15 rokmi, taktiež v dolnej strede nie je taka istá kvalita ako v surovciach. No na stranu druhú už ked sa v Seredi robila tak mala byť širšia a aj tu je vidieť veľmi výrazný rozdiel v kvalite prác co sa týka úseku park-cepen a úsek cepen-horný cepen, jednosucjo6v meste sa lepšie spravil podklad a ďalej asi len natiahli asfalt na burinu. Bohužiaľ v tej dobe bolo cítiť ze všetko sa robilo za co najmenšie peniaze a kvalita nikde resp stavebný dozor nikde. Lebo to ze zákon káže ze musí vyhrať najnižšia ponuka musí zohľadňovať ze kvalita ma byt aj tak porovnateľná s tou najdrahšou a je len na zhotovitelivy kde che šetriť ale nie na kvalite co sa bohužiaľ deje. To je ako raz vravel kolega keď videl betonovat nejakú cestu a vždy ked zaliali nejaký úsek kari rohož co tam bola len vytiahli a položili ďalej. Ked sa pýtal co robia tak povedali ze to aby kontrola vydela ze sme ju tam dali..

  19. Tak chod, myslis ze je to niekde ine?Teraz som sa vratil zo zahranicia(Zap. Europa)to iste ako na Slovensku,ceny rastu,iste maju ine peniaze,ale kriza je aj tam.Ibaze, ludia su viac tolerantny,na Slovensku takmer kazdy hned „steka“ale pomoct nema kto,vsetko je len zle,dobre veci su malo vnimane.Pekny den.

  20. Síce to sem nepatrí, ale už to nevydržal. Na D. Štúra sused kosí, aj by som to zdokumentoval ale neviem ako sem dať foto.

  21. Týmto spôsobom terajší radní prídu nato ze stačí kosiť mesto 1 x ročne…
    Haha , ved permakultúra. V zeline meter vysokej nevidno ani neporiadok.

  22. a už je to tu,,,,,
    asi o 13,00 hod. dnešného dňa , okolo 65-70 rokov inteligent sa valil po cyklotrase na mopede a keď išiel okolo bicyklistov tak pridal a kričal koko–.
    Kde je mestská polícia ? asi popíjajú aj s primátorom – hlavným veliteľom plat ktorý si tak krvopotne zaslúžilý

  23. Podnet obcana o 90 kg matke je hodny tak akurat toho pofiderneho media.. mali by sme byt radi ze 4 rocne dieta beha na bycikliku.. ma ist po hlavnej do Suroviec a riskovat zivot?

  24. Telefonovali s Pezinka, že dovolenka ti už skončila, tak sa okamžite vráť, lebo ťa dajú hľadať políciou.

  25. Ja to nechápem. Mám odjazdené na bicykli pol Európy, ale to ako tu nadávame na cyklotrasu asi nikde nie je. To je ešte luxusná v porovnaní s Napr. Rakúskom. To je väčšinou udupaný makadam alebo poľná cesta. My máme sfalt a nadávame. Mne to takto vyhovuje. Aspoň nemusím s deťmi ísť po hlavnej ceste. Keby to bola len poľná cesta ani to vy mi nevadilo. Pokial tam nie sú kaluže a vyjazdené koľaje tak pre bicykel je dobré všetko. Len aby sa tu kydalo na Tomčanyiho. Tieto akože objektívne noviny teraz hladkajú ri Kurbelovi. Prečo teraz Majko nepíše čo sa deje na úrade. Aké kšefty tam sú.

  26. Anonym 1. júna 2023, 23:53 – kontakt na mna je zverejneny.

    Ak mate poznatky, ze na urade su ksefty, kludne ma kontaktujte hned po prokurature alebo policii.
    Som prvy, kto o nich rad napise.

    Ak mate o kseftoch vedomosti a nedoverujete menovanym instituciam, kontaktujte nas, predlozte dokazy a mozete sa spolahnut na dodrzanie zakonom ustanovenej povinnosti ochrany zdroja.

    Staci to takto?

  27. Každý normálny človek sa na cyklotrase vie dohodnúť či mamičky a psíčkari a cyklisti len treba rešpekt jeden k druhému Je to relax pre všetkých čo po cyklotrase chodia a nie iba pre určené osoby Tak trocha rešpektu a všetko pôjde

  28. Keď vidím pod mostom štýl jazdy mladých rodín, kde iba otec je dobrý jazdec a mama s deťmi sú už slabší…ako si to valia dolu, tak sa chytám za hlavu. Zázrak, že zatiaľ sa tam nič vážnejšie nestalo. Cez covid si rodiny nakúpili bicykle, výbavu a začali vo veľkom brázdiť okolie. Lenže pekné šortky cyklistu nerobia. Treba byť ohľaduplní jednoznačne. So psíkmi sa vo vysokej burine medzi panelákmi už nedá chodiť, musí sa po asfalte na títeši.

  29. Keď nemáte, na obhajobu niečo vážne, podstatne, vieruhodné, tak radšej mlčte. Lebo stále sa vracať do minulosti, kritizovať stále tých istých, hoci mate všetko vo vlastných rukách. Keďže vlastnú vinu, nedostatky „nemáte“, pukazovaním na iných, nedostatky nezakryjete. Skutky, nie reči, nepodceňujte obyvateľov, že sú slepí a bez pamäti. Žijú reálny život v meste, nie len ten svoj…. Ja, ja, ja…

  30. Jedna veľká katastrofa, tak isto ako úsek od zberného dvoru po raketu na tomto úseku aj cyklista s kolesom zakopne a v lepšom prípade ho vyhodí s týtešu 😆

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img