ISSN 1337-8481

štvrtok, 25. apríla, 2024

Víkend otvorených parkov a záhrad 2023 – téma Melódie záhrad v Múzejnej historickej záhrade v Seredi

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Dom kultúry – Mestské múzeum v Seredi sa zapája aj v tomto roku do celoeurópskeho podujatia „Víkendu otvorených parkov a záhrad 2023“.  Na Slovensku zastrešuje toto podujatie mimovládna nezisková organizácia Národný Trust n. o.. Tento rok sa koná jubilejný  už XV.  ročník podujatia Víkend otvorených parkov a záhrad, ktorého cieľom je priblížiť  krásu ako aj šíriť myšlienky  aktívnej ochrany a kvalitnej údržby našich parkov a záhrad. V dňoch 2.- 4.júna 2023 budete mať jedinečnú príležitosť navštíviť viac ako 110 verejných i súkromných parkov a záhrad z územia celého Slovenska. Podujatie Víkend otvorených parkov a záhrad je súčasťou medzinárodnej iniciatívy prezentujúce slovenské parky a záhrady ako dôležitú súčasť zeleného dedičstva Európy.

Mestské múzeum pripravuje v Múzejnej záhrade pre návštevníkov trojdňový program.

V piatok 2. 6. 2022 od 17.00 do 19.00 hodiny pre návštevníkov Čajový večer s ochutnávkou čajov s manželmi Ondejčíkovými z Bonsai centra v Nitre a hudobný koncert speváčky Ildiko Kali z Trnavy, ktorej nedávno vydali album Zlatá panna.

V sobotu 4. 6. 2022 od 10.00 do 17.00 hodiny pozývajú návštevníkov na prehliadky historickej záhrady, exteriérovej expozície múzea, kde sa dozvedia o histórii zaniknutého stredovekého kostola a bývalej fary (dnes budova múzea).

V nedeľu 4. 6. 2023 sa o 16.30 hod. uskutoční Rodinná nedeľa s bábkovým predstave-ním „O lúke, motýľovi a kvetinovej víle“ v podaní Teátra Neline. Tešíme sa na Vás!

– – –

Usporiadateľ:  DK – Mestské múzeum v Seredi v spolupráci s mimovládnou neziskovou organizáciou Národný Trust n. o.

Názov podujatia: Víkend otvorených parkov a záhrad – Múzejná záhrada Mestského múzea v Seredi

Miesto: Múzejná záhrada Mestského múzea – Fándlyho fara v Seredi, Ul. M. R. Štefánika 8

Trvanie kultúrneho podujatia: 02. 06. 2023 – 04. 6. 2023

Program:  2. 6. 2023 o 17.00 Čajový večer s hudbou – Ondejčíkoví z Bonsai centra v Nitre a koncert speváčky Ildiko Kali

  1. 6. 2023 od 10.00 do 17.00 Prehliadka záhrady: „Fándlyho nekvitnúca jabloň, história fary a kostola“ – prezentácia historických artefaktov a pamiatky zaniknutého kostola v záhrade a lapidáriu s odborným výkladom lektoriek PhDr. Evy Vrabcovej a Márie Dikovej.
  2. 6. 2023 o 16.30 hod. Rodinná nedeľa s rozprávkou Teátra Neline – O lúke, motýľovi a kvetinovej víle

 

Mária Diková, vedúca Mestského múzea – Fándlyho fary v Seredi

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img