ISSN 1337-8481

piatok, 29. marca, 2024

Stretnutie s primátorom korunoval nezáujem občanov

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Ľubomír Veselický / 25. MÁJ 2023 /  Pozvánka na hodinu otázok 24. mája od 16.00 do 17.00 hod. vo veľkej zasadačke Mestského úradu navodzovala predstavu plnej zasadačky. Opak bol pravdou. Pred auditóriom primátor, referentka komunikácie a pracovník IT. V hľadisku zástupkyňa primátora, prednostka úradu, dvaja poslanci, dvaja kameramani (Denis M. s matkou za SOL , druhý z RTV KREA s moderátorkou a rozhlasový reportér Viktor B.. Spolu 12 ľudí.

Osobný záujem prejavilo 10 občanov Serede. Teda organizátor s tými, ktorých účasť bola vecou ich profesionálneho prístupu k akcii, hrali presilovku. To je však iba štatistika. V rozprave boli položené očakávané otázky. Problém uzatvoreného nadjazdu nad železnicou a nedostatočné riešenie zvláštnej dopravy z Kasárenskej ulice, otázka na kroky vedenia pri riešenie lúženca, bývalého objektu MILEX, stavu futbalového štadióna a riešenie dlžôb bývalého prevádzkovateľa objektu v Malom háji, údajný zásah MsP do práv nájomcov parkovacích miest počas nedávneho Cyklomaratónu a neskoré kosenie trávnatých porastov. Primátor Ondrej Kurbel trpezlivo hovoril o okolnostiach a súvislostiach ku všetkým otázkam.

Očakávať zlepšenie v tých vážnych problémoch Serede by bolo veľmi optimistické. Preto mi to na uzatvorený nadjazd nad železnicou vychádza do decembra 2025. Lúženec po veľkom vyhlásení dnes už bývalého ministra životného prostredia Jána Budaja z 3. 7. 2020 ostáva v stave nezmenenom. Stačí si prečítať článok Ostali sme v tom sami. https://www.seredskenovinky.sk/clanok/2022-10-11-ostali-sme-v-tom-sami
Kto a či vôbec sa na ministerstve bude lužencom zaoberať, je viac než otázne, pretože tetrachlóretén z Vrakune ohrozuje vody Žitného ostrova. A to je pre životné prostredie obrovská hrozba. Koho bude zaujímať lúženec?
Vlastníci objektu MILEX držia podľa informácie primátora svoj objekt na Bratislavskej ceste ako investičnú rezervu do budúcnosti. (Asi preto ho nechali chátrať a zavážať odpadmi tridsať rokov.) Takémuto vysvetleniu neverím, lebo doterajšie rokovania s nimi neviedli nikam.
V odpovedi na otázku D. Irsáka, kto je zodpovedný za terajší stav futbalového štadióna, použil primátor veľmi jednoduchú skratku. Kto čítal môj článok Naša snaha o rekonštrukciu seredského štadióna mala od počiatku vážne trhliny
https://www.seredskenovinky.sk/clanok/2023-04-14-nasa-snaha-o-rekonstrukciu-seredskeho-stadiona-mala-od-pociatku-vazne-trhliny
by si mal rozmyslieť, či vôbec takúto otázku položí už aj s ohľadom na to že v predošlom období zastával post poslanca. Poviem to natvrdo. Označiť konateľa SMS za jediného zodpovedného za dnešný stav štadióna je svinstvo. Lebo inak by som musel konštatovať, že všetci ktorí sme o osude štadióna rozhodovali, sme na zastupiteľstvách boli duchom neprítomní.
Odporúčam pozrieť si film SIGNUM LAUDIS. Klasická to ukážka hľadania vinníka. Ale mám návrh ako z toho von. Keď mesto dá na účet SMS sedem miliónov eur, za dva roky máme novú tribúnu. Že sa to nedá? Tak sa teda musíme zmieriť s tým, že tribúna nebude a na stave štadióna sa nič nezmení.
Pohľad na uskutočnené stretnutie z inej strany. Aj bývalý primátor robil stretnutia s občanmi. Citujem z článku s názvom Marcové stretnutie s obyvateľmi (vid. aprílové číslo SN 2013) prvé dve vety: „Prvý marcový pondelok sa konalo opäť vo veľkej zasadačke MsÚ stretnutie s obyvateľmi. Okrem vedenia mesta bolo prítomných osem ľudí, z toho dvaja poslanci, dvaja pracovníci MsÚ a štyria obyvatelia.“
Ako vidieť, ani pred desiatimi rokmi si obyvatelia Serede kvôli účasti na stretnutiach s primátorom nohy nelámali. Nie je to však o kilometroch na úrad, ale o vôli a záujme. Kto chcel, ten prišiel.

 

zdroj: Mesto Sereď

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Zato, ked organizoval stretnutie s obcanmi brucho a jeho kecalek, bola plna sala, chodby a vraj aj na oknach viseli ludia.
    A ano,boli ste duchom nepritomni. A nielen duchom.

  2. Otázka: Plánuje predajňa Billa na Cukrovarskej závoru ? Z parkoviska sa stala odkladovňa áut ľuďmi ktorí nemajú diaľničnú známku tak využívajú kivadlovú dopravu autobusom od trafiky Pluto. A ľudia čo reálne idú nakúpiť nemajú kde zaparkovať. Myslím že Billa už túto problematiku rieši. Riešenie by bolo keby parkovanie bolo spoplatnené automaticky keby čas parkovania presiahol určitý čas.

  3. Anonym 25. mája 2023, 12:45!
    Príspevok obsahovo v poriadku.
    Akurát tá gramatika.
    Pravidlá slovenského pravopisu
    kyvadlo ‑a ‑diel s.; kyvadlový; kyvadielko ‑a

  4. Tela pre slovenčinára nado mnou 26. mája 2023, 0:28:
    Ahoj.
    Kam ides?
    Do kyna.
    Co davaju?
    Quo vadis
    Co to znamena?
    Kam ides?
    Do kyna.
    Co davaju?
    Quo vadis
    Co to znamena?
    Kam ides?
    Do kyna.
    Co davaju?
    Quo vadis
    Co to znamena?
    Kam ides?
    … (text automaticky skrátený)

  5. Súdruh exkecálek mesta zabudol, že väčšina vymenovaných problémov tu ostala vôbec neriešená ešte z éry jeho viceprimatorovania. Keď bol vo funkcii XY rokov prečo niečo neurobil s lužencom (ale od Kurbel to chcel za 6 mesiacov) , prečo štadión nechali za ich bacovania doslova dostať na úroveň Milexu…. Komunisti si ho dobre vychovali. Česť práci a LV daj pokoj (bolo by dobré odísť do histórie a prestať plakať)

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img