ISSN 1337-8481

štvrtok, 28. marca, 2024

Na týchto uliciach pribudla dodatková tabuľa TRANZIT. Čo to pre vodičov znamená?

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Mestská polícia Sereď /  Mesto Sereď postupne podľa novej vyhlášky č.30/2020 Z.z. o dopravnom značení obnovuje na uliciach dopravné značenia.

Jedna takáto zmena nastala aj na uliciach Nám.slobody vedľa parku a Komenského ul. pri materskej škôlke. Jedná sa o dopravné značenie „Zákaz vjazdu pre všetky vozidlá“ s dodatkovou tabuľou „TRANZIT“.

Dodatková tabuľa s názvom TRANZIT znamená, že umožňuje vjazd vozidlu, ktorého cieľ jazdy je dosiahnuteľný len cestou, na ktorú sa vzťahuje zákaz vjazdu alebo len prostredníctvom cesty, na ktorú sa vzťahuje zákaz vjazdu – značka ďalej umožňuje aj vjazd vozidlám autoškoly pri výcviku.

Jednoducho povedané – vodiči si nemôžu cez uvedený úsek skracovať cestu. Môžu tadiaľ ísť iba, ak v danom úseku majú cieľ jazdy (napr. návšteva školy, privezenie detí do školy, príchod do zamestnania, zásobovanie, bydlisko, nakupovanie a pod.).

Cez zákazový úsek na Komenského ul. napr. nemôžu prechádzať vozidlá, ktorých rodičia idú zaviesť deti na Cirkevnú ZŠ sv. Cyrila a Metoda alebo ZŠ Komenského budovu B. Ďalej nemôžu prechádzať vozidlá, ktorých majitelia si skracujú cestu na Dolnomajerskú ul. alebo Jesenského ul.

zdroj: Mestská polícia Sereď Fb

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Môžu tadiaľ ísť iba, ak v danom úseku majú cieľ jazdy (privezenie detí do školy).

    Cez zákazový úsek na Komenského ul. napr. nemôžu prechádzať vozidlá, ktorých rodičia idú zaviesť deti na Cirkevnú ZŠ sv. Cyrila a Metoda alebo ZŠ Komenského budovu B

    Neodporuje si to?

  2. ja som to pochopil tak,že keď sa napr.na cirkevnú ZDŠ dá dostať aj inou cestou,tak po tejto ceste kde je značka tranzit sa prejsť nesmie.

  3. Predpokladám že to aj tak nikto nebude kontrolovať a veľa ľudí to nebude dodržiavať, tak ako doteraz…bývam pri škole, tak vidím, že si tam skracujú cestu…a nikomu to nevadí…hlavne,že vysolili peniaze za nové značky

  4. Je to náhrada za pôvodnú značku „prejazd zakázaný“. Keďže vyhláška MV SR č. 30/2020 Z. z. nepozná značku „prejazd zakázaný“, po novom sa značí takto, keďže má rovnaký význam. Takže ten kto sa pýta kto tam navrhol danú značku, by si mohol spomenúť aká tam bola predtým.

  5. nech sa na mňa nikto neurazí, ale ten čo tú dodatkovú tabuľu na Komenského vymyslel musí byť solídny idiot! to tú „uličku“ okolo materskej školy môžete rovno zavrieť a vyrobiť ešte väčší chaos pri vození detí do školy. skutočne. MP búdú kontrolovať, ktoré auto ide ku hlavnej budove a ktoré až k nám na parkovisko pred bytovku 4747? a ste takto úplne kompletní? napadlo niekoho, že riešenie by bolo aj sprevádzkovanie príjazdovej cesty okolo garážíí z čepenskej odstránením stĺpikov pri garážach a tým odbremeniť vjazd ku škole z ulice Andreja Hlinku?

  6. Tak dajte parkoviska kde rodičia ráno bez problémov za parkujú a zanesu si deti do školy a škôlky. Alebo nech dajú školské autobusy a rodičia majú o starosť menej. Ale tu asi ťažko. Ked lepšie je dat zákaz a vyberať peniaze za pokuty to im ide na jednotku. Pomáhať a chrániť. V tomto štáte sa tak krásne žije

  7. Jasne, zburajte skolku,,dajte,, parkoviska, aby si vase rozmaznane deticky mohli vozit tie lenive rite az do triedy.

  8. hnile osoby nedokazu zaparkovat niekde na bocnej ulicke a odprevadit dieta PESO ku skole, ak teda nie je dostatocne velke a vychovane na to, aby zvladlo cestu po chodniku, treba parkovat rovno pred skolou, chudatka aby neboli unavene

  9. Roky som si myslel to isté. to To deti nevedia ísť pešo do školy? Teraz mám deti. Do 7:15 ich nedokážeš prinútiť opustiť dom, aby si si kludne pešo hobkal do školy a naspäť, lebo pravda nemusíš byť o 7 v robote. Ja chodím do ga do roboty a tam ti pri prechode zastaví každý. V Seredi nikto a 3/4 vodičov sa pri jazde hrajú s telefónom a necháš si zraziť dieťa debilom na telefóne? Ak mám stihnúť byť ráno v robote aby som nešiel poobede pre dieťa o 1640 tak to musím zmäknúť na aute. A áno autobus ktorý ich vysadí pred školou by bol fajn. Na Komenského B ísť z druej strany kde je zakaz vjazdu a točiť sa v kolóne na parkovisku pred bytovkou je super nápad ale chápem že nie všetky veci sa dajú riešiť aby boli všetci spokojní. 🙂

  10. Dušan, prečítal som si, že do 7.15 nevieš donútiť deti opustiť dom. Moje deti sme vodili na 6.30 do družiny ráno, lebo sme nemali na výber. Stačí len chcieť. Takže áno, deti sú rozmaznané.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img