ISSN 1337-8481

piatok, 26. apríla, 2024

Medzinárodné cyklistické preteky SEREĎMARATÓN 2023

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Máj je v Seredi tradične spojený s medzinárodnými cyklistickými pretekmi DHL SEREĎMARATÓN. V poradí 17. ročník sa konal v nedeľu 21. mája 2023. Organizátormi podujatia sú Cyklistický klub ŠK Cyklo-Tour Sereď v spolupráci s mestom Sereď a OZ Mám rád cyklistiku. Od roku 2018 sú preteky venované pamiatke zakladateľovi Dušanovi Holbíkovi.

Organizačný tím

Prestížna súťaž je každoročne pripravená na vysokej úrovni. Keďže z roka na rok naberá na popularite, organizátori neustále inovujú technológie, servis, bezpečnosť či služby pre pretekárov. Ako uviedli každý ročník je iný. Či už sú to nové spolupráce s partnermi, členovia v organizačnom tíme, vylepšenia, alebo zmeny v trase. „Vždy sa stretávame s novými výzvami. Každá jedna z nich nás posúva vpred a snažíme sa z nej vyťažiť čo najviac, aby sme pre cyklistov vytvorili čo najlepší športový deň a mohli si preteky užiť,“ povedal riaditeľ pretekov Lukáš Ríha a dodal, že pripraviť preteky takéhoto formátu s jedným človekom je nemožné. Vyžaduje si to tím zohratých ľudí, ktorí vedia čo majú robiť. K nim sa pridávajú policajné zložky, záchranná služba, sprievodné vozidlá, motorkári či neutrálne vozidlo, ktoré by v prípade poruchy poskytlo opravárenské služby.

Po trase Sereďmaratónu

Organizátori každoročne niekoľko dní pred oficiálnou súťažou pripravujú aj tréningové kolá pre verejnosť s názvom Po trase Sereďmaratónu. Cyklisti si tak môžu vyskúšať zajazdiť po trase, ktorá kopíruje oficiálnu trasu pretekov, zmerať sily s inými cyklistami alebo si iba vyskúšať jazdiť v pelotóne.

Naplnený maximálny počet pretekárov

Limit cyklistov na preteky bol ohraničený počtom cca 360 účastníkov. Na štart sa teda postavilo tento rok 12 žien a 347 mužov. Prihlasovať sa mohli výlučne online formou.

Štart a cieľ

Trasa tohtoročných pretekov mala dĺžku 116 km a 1150 výškových metrov. Prechádzala 2 krajmi, 4 okresmi, 21 obcami a 2 mestami. Profil trasy obsahoval roviny aj menšie kopce.

Štart bol o 10:20 hodine v Seredi na Námestí slobody za účasti riaditeľa pretekov Lukáša Ríhu a viceprimátorky Serede Márie Fačkovcovej. Trasa pokračovala na Šintavu, Šoporňu, Báb, Rišňovce, Alekšince, Zbehy a ďalšie obce s návratom cez Hlohovec, Bojničky, Dvorníky, Vinohrady nad Váhom, Šintavu s cieľom opäť v Seredi na Námestí slobody. Pretekári mohli na trase zbierať bonusové body na horských a rýchlostných prémiách. Prví cyklisti prišli do cieľa po 13:00 hodine.

Vyhodnotenie

Samostatne boli ohodnotení najlepší muži a najlepšie ženy. Okrem celkových víťazov DHL Sereďmaratónu bol ohodnotení aj najlepší jazdec do 25 rokov, ďalej víťazi horskej prémie, rýchlostnej prémie a víťazi v jednotlivých kategóriách. Víťazi získali dres, pohár, vecnú cenu a finančnú hotovosť. Pre tých, ktorým sa nepodarilo očakávané umiestnenie na pretekoch bola pripravená tombola s atraktívnymi cenami.

Absolútni víťazi DHL SEREĎMARATÓNU

kategória MUŽI:

1. ROVDER Pavol ( Dukla Banská Bystrica ) s časom 2h 55′ 47“
2. KUBIŠ Lukáš ( Dukla Banská Bystrica ) s časom 2h 56′ 59“
3. CHREN Martin ( Dukla Banská Bystrica ) s časom 2h 57′ 01“

kategória ŽENY:

1. KESEG STEVKOVA Janka ( Outsiterz by 8capital ) s časom 3h 03′ 19“
2. POKRYVAČOVÁ Dominika ( WLRMcc ) s časom 3h 06′ 14“
3. BAČÍKOVÁ Alžbeta ( CK DUKLA Bratislava ) s časom 3h 10′ 37“

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img