ISSN 1337-8481

štvrtok, 25. apríla, 2024

Polícia s pivovarníkmi štartuje preventívnu akciu proti alkoholu za volantom, či riadidlami „BUĎ ROZUMNÝ“

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Prezídium PZ SR |MM|   Dlhoročná pravidelná spolupráca Policajného zboru a Slovenského združenia výrobcov piva a sladu sa najbližší polrok rozvinie do intenzívnej kooperácie.

Preventívna dopravná akcia „BUĎ ROZUMNÝ“ sa od mája do októbra zameria na bezpečnosť na cestách a nulovú toleranciu alkoholu u účastníkov cestnej premávky. Prvá z polročnej série preventívnych akcií bude od 22. do 28. mája 2023 po celom Slovensku.

 Nasledujúcich šesť mesiacov budú príslušníci dopravnej polície vo všetkých krajoch kontrolovať nielen priestupky, ktoré sú najčastejšími príčinami dopravných nehôd, ale intenzívnejšie sa zamerajú aj na požitie alkoholu u účastníkov cestnej premávky.Krajšie počasie prináša viac príležitostí a dodáva na odvahe nezodpovedným motoristom, ktorí za volant, kolobežku či motorku idú pod vplyvom alkoholu. Netolerovanie alkoholu za volantom je jedným z faktorov, ktoré výrazne zvyšujú bezpečnosť na našich cestách,“ skonštatoval riaditeľ dopravnej polície Tomáš Vrábel.

ALKOHOL ZA VOLANTOM MÔŽE BYŤ FATÁLNY, VODIČI MAJÚ BEZPEČNEJŠIE ALTERNATÍVY

Policajný zbor a Slovenské združenie výrobcov piva a sladu spolupracujú dlhodobo, pričom ich spoločným cieľom je viesť ľudí k vyššej zodpovednosti na slovenských cestách. Krátke nárazové akcie z minulosti sa tento rok zmenia na súvislú polročnú spoluprácu, ktorá má apelovať na šoférov automobilov, motoriek, kolobežiek či cyklistov.Pre jazdu za volantom pod vplyvom alkoholu neexistuje ospravedlnenie. Sú situácie, kedy aj okolie môže zasiahnuť, aby kamarát, kolega či blízky neurobil nerozvážne rozhodnutie vedúce k fatálnym následkom. Na trhu pritom existujú nealko alternatívy, ktoré vodičom pomôžu k zodpovednej voľbe. Už takmer štvrtinu produkcie piva na Slovensku pritom tvoria práve nealko pivo a radlery, čo umožňuje verejnosti vyberať si z naozaj širokej ponuky. Zároveň tým neohrozia seba ani svoje okolie. Zodpovední vodiči po celom Slovensku budú preto počas akcie odmeňovaní nealko pivom, či radlermi,povedal Vladimír Machalík, výkonný riaditeľ SZVPS.

Počas dopravnej akcie „BUĎ ROZUMNÝ“ budú mať hliadky v hľadáčiku nielen hlavné cesty, ich pozornosti neuniknú ani menej frekventované úseky. Zlepšujúce sa teplé počasie prinesie viac príležitostí, ako napríklad rodinných či spoločenských podujatí, festivalov, kedy je potrebné brať ohľad na nulovú toleranciu za volantom. Vodiči motorových vozidiel by rovnako nemali podceniť ani zostatkový alkohol, ktorý môže ovplyvniť jazdu a ohroziť bezpečnosť na cestách. Účastníci cestnej premávky budú po vykonaní dychovej skúšky s negatívnym výsledkom odmenení nealkoholickým pivom, či radlerom.

Akcia prebehne aj v spolupráci s oddelením Bezpečnosti cestnej premávky (BECEP) Ministerstva dopravy SR.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Nuž od roku 1989 sa to v samo nazeraní na prácu policajtov skoro vôbec nezmenilo. Teraz tu musím dať vsuvku, ktorá v mojom mene hovorí o tom, že alkohol, či drogy po použití, či požití ,,za volant určite nepatria,,. /koniec vsuvky/
    Postávať na cestách, odchytávať a kontrolovať , skúšať a hľadať / kedysi podľa tuším Spišiaka – kto nechytí z policajtov aspoň x hriešnikov, ako keby ani nebol – je obraz aj dneška. Už teraz však na mňa neplatí, že aj na tom západe to tak robia. Nerobia, tam si samotní policajti vážia svoju prácu a na skusy ,,do terénu,, takto veru nechodia. Netvrdím o výnimočných akciách, ale na takejto báze ako tu v policajnom štáte – ešte stále áno – to veru nie je. Na strane druhej , ak policajtov upozorníte na porušovanie zákona na cestách div, že Vás nezačnú napádať / stalo sa aj mne a nie raz /. Úplný opak ich práce. Takže pivko sem, pivko tam, radšej oželiem a nepotrebujem, aby som bol presviedčaný, že aké moci majú tí policajti. Radšej nech sa riadne venujú prevencii mládeže a nech prosím už nestrieľajú po ľuďoch a naučia sa taktike zadržania s využívaním rozumu a technických prostriedkov. Nazdar.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img