ISSN 1337-8481

štvrtok, 28. marca, 2024

Národná rada schválila zmeny v zákone o štátnej službe príslušníkov policajného zboru

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

MV SR |MM|   Poslanecký návrh novely zákona bol vypracovaný v spolupráci s Ministerstvom vnútra SR a obsahuje významné zmeny, ktoré smerujú k personálnej stabilizácii Policajného zboru.

– Znižuje sa veková hranica pre prijímanie do služobného pomeru policajta z 21 na 18 rokov.

– Ruší sa štátna služba kadeta.

Od opatrenia sa očakáva, že prispeje k väčšiemu záujmu občanov o službu v Policajnom zbore bezprostredne po ukončení úplného stredoškolského vzdelania, čo bude mať vplyv na kvalitnejšie a taktiež udržateľné personálne obsadenie.

Príslušníkovi Policajného zboru v prípravnej štátnej službe bude počas denného štúdia ponechaný funkčný plat v plnej výške.

Mení sa tiež suma maximálnej výšky rizikového príplatku a príspevku na bývanie z 232 eur na 500 eur. Ide o fakultatívnu možnosť v závislosti od individuálnych faktorov a finančných možností bezpečnostného zboru.

Účinnosť novely bola schválená od 1. júla 2023.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. podla mna nespravny krok. Mlady frajerici, oplaseny co si chcu nieco dokazovat sa budu hufne hlasit. Mentalna uroven takto mladych ludi co dostanu do ruk zbran a moc moze narobit velke problemy. Cas ukaze ci je to dobry krok.

  2. Policajný zbor u nás nie je odrazom skutočných potrieb. Stal sa nástrojom politikov a nie nástrojom na prevenciu a dodržiavanie práva. Počet príslušníkov zďaleka presahuje potreby. Stále sme v slova zmysle policajným štátom. Obyčajný človek sa veľmi často nedočká skutočnej podpory práve tam, kde je ohrozený jeho život, či majetok. Všakovaké NAKY, HAKY, BAKY zasahujú / tu nepopieram , že či objektívne / ale často sa potom stanú samotné prípady zvadou politikou, či rozporom v samotnej polícii. K tomu veku. Osobne tu problém vôbec nevidím. ,,Starší,, , ktorí absolvovali vojenskú základnú, či náhradnú službu tiež nepresahovali štandarde vek moc cez 18 – ku. Najhoršie je to však s výcvikom a dodržiavaním taktických vystúpení a zásahov. Bohužiaľ, tu je čo doháňať. A na koniec – politici preč paprče od polície, či armády, teda žiadne narúšania ich interných aktov na využívanie a zneužívanie ich úloh a potrieb. Tu navrhuje za takéto preukazovanie / neoprávnený zásah politika/ minimálnu sadzbu 5 rokov natvrdo a zhabanie všetkého majetku. A vo vnútri polície – vynášanie informácii – 2 roky v árešte a po preukázaní spolupráce s kriminálnymi živlami + 50% sadzba trestu a zhabanie celého majetku vrátane myší a potkanov.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img