ISSN 1337-8481

sobota, 20. apríla, 2024

Obyvatelia mesta sa sťažujú na nepokosené verejné priestranstvá

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Sereď / Už niekoľko dní sa v diskusiách pod viacerými článkami objavujú postrehy občanov a obyvateľov mesta kritizujúce vysokú trávu a burinu na verejných priestranstvách v meste.

Na vedenie mesta sa listom dokonca obrátili aj listom:

Dobrý deň pani Vohláriková.

Na základe poverenia vlastníkov bytov a nebytových priestorov, ktoré spadajú pod našu správu (Domová správa Trnava) sa na Vás obraciam s požiadavkou o informáciu kedy mesto pristúpi ku koseniu verejného priestranstva. Na uliciach Vinárska, Novomestská, Garbiarska a Mlynárska je situácia ohľadom nepokosenej trávy neúnosná. V tráve sú premnožené najmä kliešte, ktoré sú prenášačmi rôznych vážnych ochorení. Nie jedna sťažnosť bola adresovaná hlavne týmto smerom, že obyvatelia si našli na tele kliešťa. Napadnuté sú hlavne deti, keďže tráva nie je pokosená ani v okolí detských ihrísk. Kliešťom sú napadnuté aj domáce zvieratá.

Prikladám aj fotografie vyhotovené dnes (05. mája 2023) o 13:00.

Ďakujem.

S pozdravom Ing. Peter Tóth, Domová správa, s.r.o., Trnava

Fotografie z e-mailu:

O stanovisko sme požiadali hovorkyňu mesta  Ing. Zuzanu Slahučkovú. Toto nám zaslala na konci pracovného týždňa.

Dobrý deň,

ohľadne aktuálneho kosenia mesta, oddelenie údržby je v časovom sklze oproti plánovanému harmonogramu 14 dní. Platný harmonogram nenapĺňame jednak kvôli veľmi daždivému jarnému počasiu, počas ktorého nebolo (a nie je) možné vykonávať kosenie a sklz spôsobuje aj poddimenzovaný personálny stav na oddelení. Oproti predchádzajúcemu obdobiu má oddelenie o päť zamestnancov menej. Stavy sa kvôli prebiehajúcemu personálnemu auditu na MsÚ a kvôli prebiehajúcej zmene organizačnej štruktúry nedopĺňali. Až v týchto dňoch je možné reálne zhodnotiť personálny stav a je isté, že oddelenie bude čoskoro posilnené o ďalších zamestnancov.

S pozdravom, Ing. Zuzana Slahučková, Samostatný referent pre komunikáciu mesta

Občania nás upozornili na zvláštne pokosený verejný priestor na Čepenskej ulici v blízkosti rekonštruovanej cirkevnej pamiatky.

Stav verejných priestranstiev v meste na konci kalendárneho týždňa:

   

Stav verejných priestranstiev budeme sledovať tak, ako tomu je posledné roky na SoL pravidlom. Veríme, že vedenie mesta bude prostredníctvom platených úradníkov o náprave verejnosť informovať.

Počas týždňa sa pozrieme na ďalšie verejné priestranstvá v meste.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. 1. Ja verím, že predovšetkým príde k náprave, samotné informovanie
    o náprave je druhoradé.
    2. V článku mi chýba meno konkrétneho voleného štatutára mesta, v
    obdobných článkoch za predchádzajúceho vedenia bolo
    spomenuté spravidla vždy.

  2. Zábava začína!
    Najprv slová Miloša Majka z 26. júna 2019:
    Za údržbu mesta, verejnej zelene a poriadok zodpovedá priamo občanmi volený a platený zástupca, primátor a štatutár mesta Ing. Martin Tomčányi.

    Na rokovaní MsZ 13.4.2023 poslanec Ján Himpán povedal zhruba toto: „ 27. februára som bol u pána primátora priamo v kancelárii, kde som navrhol, že bude treba riešiť doplnenie týchto ľudí pretože odišlo šesť ľudí z oddelenia, nie päť. My sme sa vtedy dohodli, že bude nejaké pracovné stretnutie. Kosba začala, a čo nevidíme, budú sťažnosti od občanov, ktoré som ja zažil.“

    V dnešnom článku sa dozvedáme, že „Oproti predchádzajúcemu obdobiu má oddelenie o päť zamestnancov menej. Stavy sa kvôli prebiehajúcemu personálnemu auditu na MsÚ a kvôli prebiehajúcej zmene organizačnej štruktúry nedopĺňali. Až v týchto dňoch je možné reálne zhodnotiť personálny stav a je isté, že oddelenie bude čoskoro posilnené o ďalších zamestnancov.“

    Prečo bol prebiehajúci personálny audit prekážkou doplnenia stavu pracovníkov údržby mesta je zvláštne odôvodnenie, ale takto bola odpoveď hovorkyni asi niekým nakoncipovaná. Za to, že od 27. februára do 9. mája 2023 k doplneniu nedošlo nie je vecou ani pani Vohlárikovej, ani pani Slahučkovej. Zákon o obecnom zriadení hovorí:

    (1) Ak je v obci zriadená funkcia prednostu obecného úradu, obecný úrad vedie a jeho prácu organizuje prednosta. Prednostu vymenúva a odvoláva starosta.
    (2) Prednosta obecného úradu je zamestnancom obce, ktorý zodpovedá za svoju činnosť starostovi. Spolu s ním podpisuje zápisnice zo zasadnutí obecného zastupiteľstva.

    Vzhľadom na zmenu v nahliadaní M. Majka na na vedenie mesta Sereď sa kritických slov na adresu primátora Ondreja Kurbela a prednostky Mariany Páleníkovej nedožijeme.
    P.S.
    Ak niekto bude chcieť reagovať na môj komentár k článku a nie na článok samotný, prosím, aby nezabudol spomenúť moje nezákonné odmeny. Dávno so o nich nečítal.

  3. Opakuje sa to každý rok. Kde sa stále robí chyba? Psíčkari platia nemalé dane do mestskej kasy, chceli by mať za to vykosené sídliská a náležitý komfort. A nie aby oberali kliešte po každej prechádzke. A tento rok ich je dosť veru. Skautské nábrežie na Garbiarskej takisto zarastá. Údržba nie je taká intenzívna ako minulý rok…Prírodné porasty pre hmyz sa môžu nechávať inde, nie v meste.

  4. Presne tak, výkon auditu nie je prekážkou na to, aby sa nemohli doplniť stavy na oddelení. To, že sa tak doteraz nestalo, za to nemôže audit. Dočkáme sa konkrétneho mena, kto je za to zodpovedný? Hovorkyňa to nebude, ona iba informuje o krokoch mesta.

  5. Keď bolo tých päť ľudí prebytočných, tak nech pán primátor zoberie kosačku a nech to urobí sám! Starých pracovníkov prepustil, ale zato si so sebou doviedol vlastný team.

  6. Ľubomír Veselický 9. mája 2023, 7:19 – najskor k Tvojim asi 8 rokov nezakonne poberanym odmenam – to nie pre Teba Lubos – Ty vies, ze si bol primatorom PISOMNE VYZVANY k ich VRATENIU do rozpoctu mesta, ale ako pripomenutie AROGANCIE MOCI a SVOJVOLE blizkej exprimatorovi Tomcanyimu a to nie len v tomto pripade.

    Aj v sucasnej dobe je za chod mesta zodpovedny primator – teraz Ondrej Kurbel.

    Ale je tu znacny,ba az zavratny rozdiel.

    Ludia, ktori z udrzby odisli, boli prijati za stareho primatora rovnako ako hovorkyna, ktorej odpoved radsej nekomentujem.

    A je tu dalsi zavratny rozdiel.

    Za ery vedenia mesta Tomcanyim, on na otazky 10 rokov nereagoval a Ty v pozicii hovorcu si ani pocas pracovnej doby nedvihal ani sluzobny mobil. Pri osobnej navsteve si vyplaseny utiekol z kancelarie.

    Do SoL si v diskusiach pisal prevazne anonymne.

    Dnes je stav taky, ze hovorkyna telefon dviha a odpoveda. Primator aj ostatni ludia obdobne.

    To su zakladne rozdiely vo fungovani samospravy.

    ZATIAL…

    A stav s kosenim je obdobny, aky bol v minulosti. Ato podla toho co pises Ty, ale aj hovorkyna, ste mali na kritizovanu cinnost vyclenenych + 5 ludi oproti sucasnosti.

    No fuj…

  7. Ti ludia su tam neni cely tento rok, tak nemelte hluposti. Toto mesto aktualne vedu totalny amateri a bude to mat dlhodoby dopad na nas vsetkych. To bude ten skutocny rozdiel vo fungovani samospravy nie to kto sa s Majkom bavi. Co som pocula stihli tam zamestnat uz aj teologa a vysvatit budovu, ale asi na travu to nepomaha.

  8. Nezákonné odmeny,podajte trestné oznámenie,a keď to nerobíte,tak je zrejmé všetko v poriadku.Znacny rozdiel? Tráva bola vtedy a je aj teraz.Takze nejaké rozdiely nikoho nezaujímajú.

  9. skus vymenovať tých 5 prepustených aj s ich pracovnými pozíciami aby sme vedeli či sú to tí čo kosia v meste

  10. Toto je tá zmena primátora ? Celá Sereď zarastená, nepokosená.
    Či zas budeme počuť kosačky a pach asfaltu pred voľbami primátora ?

  11. Na odlahcenie zacnem trosku humorne, Ondrik nas ty to nedavas :(. Cele mesto zarastene, vsade bordel. Po urade chodis strateny, nevies kde je sever, nevies co mas robit. Prednostka aj primator fatalne zlyhavaju. Nedostatok ludi na niektore prace na jednej strane a prepustanie ludi z uradu a na druhej strane prijatie nejakeho nepotrebneho teologa. Co tam len ten chudacisko bude robit? Bude sa s tebou kazde rano modlit Ondrik? A k tomu vysveteniu uradu jedna poznamka. Ondrej ty sa hanbis zato ze tam bol knaz? Preco prisiel az po pracovnej dobe? Zato aby ho nikto nevidel? Preboha, ved je to normalne ze sa da daco vysvetit, zato sa netreba hanbit. Ludia chceli zmenu ale zatial je ta zmena velmi zla. Co sa tyka reportera Majka zatial srtkas hlavu do piesku a nevidis nic. Ale ludia vidia a aj upozornuju tuna v diskusiach. Mala rada pre teba, nezhovad sa este viacej ako si tym ze budes pritakavacom terajsieho vedenia mesta a budes ignorovat ich chyby. Pomenuj ze na cele mesta je Kurbel a on je zorpovedny zato ako to tuna vypada. Ze je zarasteny napis SERED, ze je vsade trava po kolena, bordel na krajniciach. V minulosti si sa vyzival vo foteny tychto veci ale zrazu ta to preslo. Preco asi? Milosko trosku sa zamysli nad sebou. Zelam pekny den ludia a ziadnych kliestov z travy.

  12. jonny pridávam sa… 🙂

    Seredan – výborný komentár. Napísal si mi z duše. Som premýšľal, že som to napísal ja…

  13. Tak ako napisal Majko, (ne)pokosene je rovnako ako za minuleho vedenia, a to ma udrzba mesta o 5 ludi menej. Kazdy kto videl tu pracu tohto odelenia za Himpana tak vedel ze to nedava „Ondrik“ ale nas miestny Laszlo Stromokocur….
    Teraz je tam niekto, kto ma k tej praci trochu iny vztah, nie len byt s kazdym kamos a tvarit sa ako vsetko sa „urobi“ ale skutek utek….
    To ze sa pocas auditu neprijmali ludia je normalne, lebo sa tvorila nova organizacna struktura, to je dost podstatne, pretoze sa napriklad moze zmenit aj to kto si tych ludi bude vyberat a rovnako tak mohlo z auditu vyadnut ze trebars prave take kosenie bude robene externe (ako to je napriklad v TT). To ze tomu Veslo a niektori bruchodiskutovaci nerozumeju je uplne normalne. Reci ako je primator ci prednostka na urade strateni asi pochadzaju od byvalych privilegovanych zamestnancov na urade (vsak Branko, Danka…). Konecne je po audite tak ako to primator slubil, bude sa postupovat podla odporucani odbornikov. Aj ked Veslo bude vzdy tvrdit, ze odbornici tu nemaju co do toho kecat lebo vsak mi doma vieme co je najlepsie…. potom by ale Veslovi ani nemala vadit ta vysoka trava…
    A tomu co hovori ze s neni pozametane krajnice, tak ta opravim, praveze su, pretoze udrzba mesta este v zime pred kosenim krajnice upratala a to aj ked mali menej ludi. Za brucha to nevedeli urobit za 12 rokov….
    Tento rok sa este na urade budu diat veci a vymeny a buduci sa to uz rozbehne ako po masle, je to vidiet uz dnes, ze sa veli veci da, nie ako v minulosti….

  14. Problem s nedostatocnym kosenim je tu kazdy rok. Tych 5 alebo aj 10 ludi to nema sancu stihat. V tomto case je kosenie potrebne kazdych 7-10 dni.
    Jedine riesenie je zazmluvnit firmy ktore sa tomuto venuju- letnej udrzbe. A rozdelit si mesto a podla toho kosit. Ine riesenie nieje .

  15. Ja dufam,ze p.Kurbel to napravi.

    Ak by kosci kosili kazdy den 8 hodin,tak by stacili aj dvaja,len za ten plat sa bude zrejme tazko zhanat taka pracovna sila.

  16. Takže rátam že to výberové konanie na vedúceho údržby mesta nedopadlo dobre… zlatý pán Himpán… hovorte si čo chcete, ale za jeho úradu možno bolo niekde nepokosene, ale aspoň bolo vidieť koscov v meste a nepamätám si tak strašne zarastené detské ihriská… a myslím si, že vyhovárať sa na počasie je blbosť… tu zlyhalo manažovanie prác.

  17. To je už čo za blbosť, že počas auditu nemôžeme kosiť… To keď sa bude robiť audit napr v nemocnici, tak sa nebude robiť nič? Za bývalého vedenia sa kosilo. Boli aj nepokosené časti a ľudia sa sťažovali, ale nebolo to takéto. Vedenie zlyháva na plnej čiare všade. Pokiaľ vedenie počas auditu nevie zabezpečiť alternatívu a nič nerobí, tak potom nemáme dobrý manažment. Budeme robiť audit polície a počas neho sa môže kradnúť?

  18. myslím že Himpán bol dobry len nato aby robil zo seba šaša. Aspoň na mňa tak pôsobil. A tak sa predvádza aj na zastupiteľstvách

  19. A ešte jedna vec. Keď vidím ako kosia, tak sa chytám za hlavu. Kosačka ide 15 minút a potom hodinu je ticho. 3 veľké kosačky za den pokosia to, čo by som ja sám pokosil s vyžínačom. Nech sa na mňa nikto nehnevá, ale zlyháva organizácia práce. Zla zlou prácou robotníka stojí zlý nadriadený.

  20. Však ale sú tam rovnakí kosci ako za Himpana. Kto ich tak naučil robiť? Myslíš že nový vedúci? To asi ťažko. Samozrejme keď tam Himpana s Bruchom a Tiborkom pozamestnavali opilu ľudí za minimálny plat a potom kričali, že kto to bude robiť za tie peniaze….
    Len presne v tom je ten rozdiel, keby sa vedúci za 12 rokov snažil mohol tam mať menej ale schopných ľudí. Potom je ťažké tých ľudí odtiaľ inak aj dostať, „len tak“ to nejde…
    A ja kosacky počujem posledný týždeň v kuse v inom kúte mesta….
    Inak je naozaj na čase uvažovať či mesto malo ísť za čias brucha týmto nastavením že si to bude robiť vo vlastnej réžii. Obhajoval to Tiborko ale to bude super…..vidíme aké super to je…

  21. myslim, ze vedenie mesta robi co sa da, kosi sa aj v sobotu a nedelu, co sa doteraz nerobilo. Trava teraz rastie ako diva, po 5 dnoch je opat vyrastena,

  22. Chvalabohu reagujú a odpovedajú vďaka tomu je tráva skutočne nižšia ako v minulosti….
    Ale vážne, taka vysoká tráva ako je teraz, už dávno nebola… Budme naozaj aspoň trocha objektívny a pozrime sa a porovnajme. V okolí zihadielko tráva vyše kolien….

  23. Netrepte blbosti,takáto veľká nepokosena tráva,vlastne to je už lùka,na Mlynárskej,Garbiarskej ešte nebola..

  24. To už je problém aj zohnať ľudí na kosenie ? Ako chcete potom robiť veľké projekty pán primátor a mesto, keď nezvládate ani obyčajnú trávu pokosiť ? My sme stále na úrovni tretích krajín, o tomto by sa vôbec nemalo ani jednať, to by mala byť elementárna základná vec, aby boli trávniky nahladko pokosené. Slováci kam sa chcete pohnúť s takýmto prístupom ku kultúrnym národom sveta, keď ani verejné priestranstvo si neviete udržať kultúrne ???

  25. S tým kňazom je to pravda. A pravda je aj to, že na každom úseku ma vedúcu pozíciu človek, ktorý pravidelne navštevuje kostol. Je to tam cele zlé a dlhodobý zamestnanci na vlastnú žiadosť odchádzajú. Sam som zvedavý ako to tam pôjde ďalej.

  26. Snád by bolo dobre pokosiť aj burinu na chodníkoch na železničnom moste, stejne sú dosť úzke, s kočíkom sa dá ledva prejsť, ďalšie dieťa ak ide s matkou, nemá šancu kráčať vedľa nej a to nehovorím o tom, ak niekto ide oproti-a vyzerá to veľmi veľmi zanedbane už pre tých, čo do Serede vchádzajú

  27. seredan 9. mája 2023, 10:55
    Chodí po úrade ako stratený? A čím to asi bude? Žeby tou obrovskou podporou od viacerých poslancov, ktorí mu hádžu polená pod nohy? Predovšetkým z tábora neúspešných kandidátov na primátora, že páni. Personálny audit mal prebehnúť už dávno, ale vieme ako veci za býv. vedenia fungovali, či skôr nefungovali. Veselický o tom vie svoje, 12 rokov poberať plat za nič, práca snov. Za celú existenciu v úrade nenapísal toľko, odkedy je konečne tam kde patrí, v zabudnutí. Aktívny mal byť keď sme ho platili.

  28. Emil ved ten knaz teraz nahradil himpana a majko mu robi audit na kosackach, preto sa nekosi…. majko sa uci po novom modlit

  29. A prečo sa nedá diskutovať pod článkami p. Tóthovej? Ona má nejaké privilégium, po pridaní nejakého článku neumožniť diskusiu??? 🙂
    141 článkov a ani pod jedným jediným žiadna diskusia???! :-))
    Asi je demokratka 🙂

  30. anonym 20:42, ja si osobne myslím, že každý autor článku o tom rozhoduje či povolí alebo nepovolí diskusiu. Ak si p. Tóthová diskusiu neželá, je to len jej vec a má na to právo. p. Majko diskusiu otvára a tiež je to jeho vec. Je to súkromné médium a určujú si pravidlá také, aké chcú oni. Majú na to právo.

  31. anonym 9. mája 2023, 20:54 – bol som Vami v odpovedi predbehnuty. Ano, je to tak.

    Prakticky od momentu, kedy je mozne urcovat uroven diskusie (takmer 15 rokov) dodrziavame na zaciatku zavedene pravdila – AUTOR clanku si urcuje, aku diskusiu povoli, alebo diskusiu uplne zakaze.

    Nevidime dovod, aby bol kazdy povinny trpiet utoky nevzdelancov, luzrov a polodebilov neschopnych komunikovat ako ludia a aby si dobrovolne na seba nechal nadavat a utocit.

    Preco ja diskusiu nechavam?

    Lebo somsa dobrovolne dalna uroven volenych zastupcov, o ktorych tvrdim, ze slusne polozena anonymna otazka musi byt pre nich rovnako vitana, resp. akceptovatelna, ako anonymny hlas vhodeny do urny pri volbach. Teda hlas, ktory im da moc.

    Nechcem, (napriek tomu ze nemusim) aby niekto mohol povedat, ze sebe davam ine prava a to napriek tomu, ze som verejne vyhlasil, ze v Seredi nemienim kandidovat na poslanca ani primatora.

    Noviny robim preto, lebo ma to bavi a robit ich budem dovtedy, pokym ma to bavit bude.

    Jasne, administratori stale prisnejsie kontroluju dodrziavanie jednoduchych pravidiel diskusie a uznavam, ze niekedy su prisnejsi, ako ja.

    Problem je, ze mam hodne aktivit a malo casu a priorita ne je svoj cas travit s hlupakmi. Pripravujem nove zahranicne cesty,venujem saknihe o samosprave a samozrejme muzeu, ktore ma nasobkami vacsi uspech, ako som kedy bol cakal.

    Robim aj 16 az 18 hodin denne,pretoze na rozdiel od neschopnych, ale zato hodne ukricanych luzrov ja chcem,aby po mne nieco zmysluplne a hodnotne pre spolocnost zostalo.

    Rad ale diskutujem vecne a s ludmi, ktori chcu diskutovat a nie osocovat. Na tych si cas vzdy najdem.

  32. Tak pán Majko ,kde sú fotecky zo zarasteného Serede?
    Keď ste charakter buďte objektívny,ale zatiaľ Vám to nejde
    Čo sa primátora týka áno rozbehnúť sa potrebuje,ale akosi zostal stáť na štartovacej čiare
    Pán Kurbel je veriaci,ale to nech si nechá pre seba súkromne a s tým nech obyvateľov neotravuje mňa zaujíma z akých peňazí okrem iného vyplatil farára za vysvetlenie mestského úradu?
    Myslím že takého veľmi veriaceho primátora tu mať ktorý sa o nič iné ako poboznosti nestará nie je žiadna výhra

  33. Zase sa tu ozývaju chudáci, ktorých jediným cieľom je pošpiniť primátora a všetku jeho robotu. Zrejme tu vypisujú neúspešní kandidáti na primátora a bruchovci. Možno aj kandidát na viceprimátora a prednostu

  34. Ťahajú to do extrému a čakajú kedy vás napadne kúpiť si kosačky a každý pred či cinziakom si bude kosiť sami Tak ako to robia na domoch Potom dôjdu pani z Mnv a budú sa chváliť ako to zmenzovali To je tak keď prepustia robotníkov ktorí sa o to starali a ďalších ktorí robili okolo mesta poriadokJe to pánska vlada

  35. Mna len zaujima ako sa vysvetluje taky urad fararom. To len tak stuk vypinacom, alebo farar povie – bud svetlo?

  36. Myslím, že svoj podieľ na nekosení má určite celé vedenie, ale úrad má riadiť prednosta a tá pani s červenými vlasmi čo momentálne je prednostka nie je ani zo Seredi ,tak ju asi ťažko bude trápiť nejaká tráva… Ona potrebuje dostať na úrad „svojich ľudí “ pre Marienku a Ondríka a je to v suchu.. 😉Nič viac ,nič menej..koho s nich trápi nejaká tráva.. MM zablokuje a ľudia sa nič nedozvedia 🤷‍♀️..

  37. s primatorom je to rovnako ako s Matovicom. Pred volbami kopa kriku ako je vsetko zle a ako na vsetko maju recept a odpoved. Ludia ich slepo volili, dostali funkciu a vysledok cista katastrofa. Nepokosene mesto, otvaracie hodiny na zbernom dvore uplne na nic, hnede biosmetiaky vynasane raz za dva tyzdne, na mestskom urade chaos… Je tam cez pol roka a nezorientoval sa , to znamena ze o nicom. Hlavne ze si dosadil do struktur svoj trápny team a menia fungujuce veci, len aby bolo vidno ze vykazuju cinnost. Nemam proti katolikom nic, ale mal by oddelovat profesny a osobny zivot. Cize ked bude zvolena bukva, tak na mestskom urade bude viat duhova vlajka. Asi by bolo na mieste zlozit piesen Ondro, ty si to nedal… Na ospravedlnenie, vo volbach na primatora naozaj nebolo z coho vyberat

  38. Klamstvá, klamstvá a ešte raz klamstvá…
    Otváracie hodiny na zbernom dvore sa predĺžili v sobotu, neviem komu toto nevyhovuje….
    Vývoz hnedých biosmetiakov nastavili na 2 týždne predchádzajúce vedenie…
    Na mestskom úrade je chaos preto, že zrazu tam musia ľudia robiť a ukazuje sa ako vedia robiť….
    Koho si dosadil Ondrej zo svojho tímu na mestský úrad?
    Kosenie je v rovnakom stave ako za predchádzajúceho vedenia, a to inak na MsU aj priznávajú na rozdiel od predchádzajúceho vedenia.
    Zmeny sa dejú, nie je to také rýchle ako by sme to radi videli, ale dalo sa s tým rátať.

  39. On je skor taky Heger, co sa hovori tak Matovicuje Fackovcova, ta prednostka to bude taky skuseny Kollar co si s nimi robi to co potrebuje, strkanim sa do … Atomofky uz zacali mame 10 parkovacich miest v prdeli pri DK + ako bonus sedenie na betone medzi dvoma cestami pre nikoho, „rozbity“ mestsky urad, tam kde mali 5 ludi pribrat je o 5 menej ako predtym + cakam nejaku „kulturnu“ akciu od Priestoru kde zavru cele mesto a bude tam pobehovat 30 ludi ako ten ich festival pre nikoho kde oslavime tuto novu dobu… a poslanci budu samozrejme ti zli ked im nepojdu po ruke

  40. Z týchto neukojencov túžiacich sa čo najkôr posadiť na stoličku primátora, viceprimátora a prednostu a z nenávistných bruchovcov je slušnému človeku na vracanie.
    Že je tráva nedostatočne pokosená a prerastená je fakt ale tá nenávisť , klamstvá a osočovanie čo trčí z mnohých komentárov svedčí o úbohosti a zlomyselnosti pisateľov.

  41. 5 ľudí je tam menej preto lebo brucho tam zamestnal dôchodcov alkoholikov, sa tam pýtaj u neho prečo roky toto toleroval…

  42. V seredi som mal asi v r85 frajerku bol som tam parkrat a vtedy so bolo spatne mesto samy cigani a teraz je to asi to iste tak sa tam urcite nic nezmenilo

  43. Tráva najviac a najrýchlejšie rastie v máji a v júni. Počas sucha potom kosiť netreba skoro vôbec. Potom sa kosí možno až v septembri, októbri. Je problém najať na sezónne kosenie ľudí?

  44. Ano je pretoze na to musia byt vyclenene peniaze v rozpocte, musi to byt aj nejako transparentne obstarane a tak podobne. Druha vec je ze si treba zhodnotit ci sa to da zvladnut mestskymi silami alebo treba aj externe (na to sa robil audit). Bohuzial terajsie vedenie mesta prislo na urad koncom roka, a kym sa v takom nestatnom obdobi rozbehnes lebo su dovolenky, sviatky tak tie procesy jednoducho do jari nenastavis, k tomu odisla Himpanova partia dedkov.

  45. ako je pravda, že za predchádzajúceho obdobia bolo na „hlavného vinníka“ poukázané v článku a jeho meno zvyklo byť zvýraznené CAPS LOCKOM väčšinou už v nadpise.
    To že to v Seredi vyzerá ohľadom trávy ako vyzerá, jednoducho znamená, že ani nové vedenie sa nepochlapilo a minimálne zostalo zaskočené

  46. Išiel som dnes cez mesto a kosí sa. Nechápem tú nenávistnú kritiku.
    V máji tráva rastie ako divá, je to problém každého mesta. Nie je to v našom meste horšie ako minulý rok.

  47. Ale veď Himpán je teraz poslanec a ako sa zaujíma o kosenie v meste?
    Mal by poradiť novému vedeniu ako sa to má robiť. Alebo poradil? a máme výsledok…

  48. ste trapny ako sa vyhovarate. Proste nove vedenie to nezvlada. To vidi kazdy kto ma triezvy pohlad na vec. Vyhovorky ako audit, odchod pracovnikov neobstoja. Su to len trapne vyhovorky. Nove vedenie zatial velke sklamanie.

  49. bruchovci ale vas tá nenávisť riadne zožiera. Len tak ďalej, onedlho vás to úplne zoženie a nezosta z vás vôbec nič

  50. Bohuzial aj tak ma trava v meste napr.zeleznicna 80-100cm,ci sa tu budeme vyhovarat na brucha,alebo kurbela

  51. Už sa začalo kosiť. Asi treba viac upozorňovať a budeme sa mat dobre. Doteraz to robil Majko. Teraz keď je kamarát, tak to musí niekto iný. Kto sa hlási?

  52. pani MF bolo by dobre sa podpísať, keď niečo vysvetľujete ,,Alebo sa bojíte, že vy ste za to zodpovedná ?

  53. Tráva na Garbiarskej vo vnútrobloku je asi najvyššia čo si pamätám. Takto zlé to ešte nikdy nebolo. To sme sa zhodli viacerí, čo máme psov a poctivo za nich platíme to mestskej kasy. Človek ktorý nemá psa, si to nevšimne, ale je invázia kliešťov. Už ani len tú skautskú lúku si skauti nekosia. Haló pán nový primátor, zobuďte sa už!

  54. Anonym 30. mája 2023, 13:14!
    Tá tráva v Trnave a Nitre je aj taká zelená ako v Seredi. A zelená ukľudňuje. Iba Seredčania sú z nej nervózni.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img