ISSN 1337-8481

sobota, 27. apríla, 2024

Kamionisti v meste blúdia. Chýba navigácia do firiem a logistických centier – VIDEO

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Sereď / Ak si myslíte, že to nie je tak, postavte sa na hodinku napr. na Trnavskú, alebo Bratislavskú ulicu. A zistíte, ako vážnym problémom je prakticky nulová navigácia kamiónovej dopravy do množstva logistických centier nachádzajúcich sa v blízkom okolí mesta.

Desiatky krát sa nás (a ďalších obyvateľov najviac vyťažených ulíc) zmätení vodiči bezradne stojac s kamiónom na križovatke pri stavebninách na Trnavskej ulici pýtali, kadiaľ sa dostanú do hľadaného logistického centra.Prišli z rýchlostnej komunikácie  R1 vjazdom do mesta  SEREĎ – sever. Keďže cieľ ich vykládky je Amazon či Lidl, do mesta ale vchádzať vôbec nemali. Akurát to nevedeli a navigácia ich doviedla tam,kde zbytočne (nie však z vlastnej viny) blokujú dopravu, strácajú drahocenný čas a  veľakrát dokonca zmätene kamión s návesom otáčajú, alebo prejdú cez nadjazd pre dopravu nad  3,5 t uzatvorený.

Nie, nesmie nám ísť o úspechy v represii v podobe vybraných pokút. Prioritou musí byť bezpečnosť a tú zabezpečí dobrá navigácia umiestnená včas a dostatočne viditeľne. Ide však o ďalšie vážne zlyhanie bývalého vedenia mesta, ktoré malo už pri povolovaní logistických centier počítať s nevyhnutnosťou dopravu navigovať správne a účelne. Nie zaťažovať už aj tak ťažko skúšanú infraštruktúru mesta a trpezlivosť jeho obyvateľov.

Riešenie?

Okamžité (aj tak je už neskoro) navrhnutie a zhotovenie dostatočne účinného navigačného systému k jednotlivým logistickým centrám a firmám. Nie na náklady mesta, ale dotknutých firiem. Mesto by malo pôsobiť ako iniciátor a koordinátor projektu. A stavebný úrad nekomplikovať  veci tam,kde je príslušný v rozhodovaní.

Nevymýšľajme už dávno vymyslené! Odpozerajme si plne funkčné a v praxi otestované veci a hlavne – robme rýchlo. Napravujme to, čo pre neschopnosť za roky nezrealizovala predchádzajúca samospráva mesta.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Cele zle, mesto pripadne sprava ciest nezabezpecia dostatocne znacenie a tak sa stava, ze obcas nejake vozdidlo nad 3,5t prejde. Dobre, na toto sme si uz na Slovensku zvykli. Ubohe ale je to co robi mestska policia, od jej vedenia az po obycajneho mestskeho policajta. Stat za mostom a pokutovat kamiony po tom, ako prejdu cez most? Ved to je cisty primitivizmus, keby som bol na mieste MP tak chodim po kanaloch a hanmbim sa, nie ze sa este rozvazaju po meste, vyspavaju kade tade a buzeruju obycajnych ludi. Bohuzial kazdy mestsky policajt si mysli o sebe, ze je Sheriff. Pri prijati do zamestnania ich asi posudzuju podla toho kto ma nizsie sebavedomie aby si potom adektvatne mohol nieco dokazovat na obycajnych ludoch.

  2. Všade na západe sú priemyselné a log. parky značené už pred vjazdom do miest a z diaľnic do nich vedú extra zjazdy. Len u nás bohužiaľ nie. Aj v Seredi, keď ide kamión z Rky do amazonu, tak ho gpsko stiahne do mesta, resp. k mostu a potom ho začne ťahať znovu na diaľnicu. Lenže ani v meste nie sú firmy, nachádzajúce sa v log. parku nijak značené. Pritom stačí málo.

  3. So všetkým súhlasím akurát jedno mi je nejasné. Stovky kamiónov denne trafia tam kam majú. Poznajú značky ako prikázaný smer jazdy aj zákaz vjazdu. Potom je zopár vodičov čo pozerá len na GPS a značky totálne ignorujú. To sú taký „vodiči z povolania“ ktorý asi spravili autoškolu za klobásky. A potom to tak vypadá.

  4. Ahoj chalani! Já najradšej jazdím do dvojky jeden radí s kutáčom rýchlosti a druhý točí s kolečkom bodol by ešte jeden do trojky ktorý by sledoval značky 🌈

  5. Nerespektuju dopravne znacenia a parkuju si kde chcu. Aj prave teraz kamion si pekne parkuje vedla GaG cerpacky kde je zakaz zastavenia a samozrejme najskor aby sa tam mohol takto odstaviť tak musel behnut do zakazu vjazdu sa otočiť. Takze v pohode porusil dve dopravne znacenia. Zasobovanie kauflandu to nieje a policia asi spí.

  6. Pán Majko. Môžete napísať článok aj o burine po pás v meste? Alebo odkedy je primátor kamarát, tak už platí dvojaký meter. Vždy bolo na 1. mája mesto pokosené.

  7. Pre Anonym 4. mája 2023, 23:24
    Vo viacerých mestách, pristúpili postupne už v uplynulých rokoch ku projektu nekosenia vybraných plôch pre zachovanie biodiverzity územia. Zachovanie pásov s lúčnymi kvetmi dokáže v mestách podporiť napríklad včelstvo, ale aj ďalší hmyz a tým celý ekosystém.

  8. Prepáč ale väčšiu hlúposť som dlho nepočul… ozaj a bol si dakedy v rakúsku? (Kúsok od nás “európskeho tigra”) tam tiež nekosia?

  9. Typické odpovede na nič nerobenie, „pristúpili k projektu nekosenia“..to vačšiu trápnosť som nepočula. Na úrade sa robia čistky, tak nie je čas na iné práce. Len všetko má svoje hranice a čím dlhšie sa nebudeme starať o mesto ,tým viac nás toho dobehne.

  10. Už ma to nebaví. Zo psa ťahám kliešte každý deň a hovná už ani nájsť neviem. Toto nie je možné ako sa po voľbách všetko serie. Vraj zmena. Hej, ale k horšiemu. Na úrade sú “naši” ľudia. Vyhadzujú peniaze na blbosti, ale aby niečo robili to nie. Tým Ondro super. Dokázali ste to čo nikto pred Vami. Že nič
    neviete v rekordnom čase.

  11. Nekosenie. Väčšiu kravinu som nepočul. Kľudne to môže robiť Ondrík u seba v záhrade, ale nie na sídlisku kde sú deti. Viete koľko kliešťov je tam? Páči sa. Keď moje dieťa chytí z kliešťa niečo, tak zažalujem mesto a nášho neschopného gazdu. Zlatý Tomčányi. Nech bol aký bol, ale bol v meste poriadok.

  12. ked tvoje dieta chyti kliesta z vysokej travy, tak ja zazalujem teba za zanedbanie starostlivosti o prcka.
    co za macochu pusti decko do vysokej travy, ked vie, ze je sezona kliestov? ty holena.
    poriadok za brucha? to mas z praskov?

  13. Ty si aký pako? Kliešte sú celý rok. A kam máme ísť s deťmi? Však na sídlisku kde sú detské ihriská je tráva po pás. Zobuď sa. Že zanedbanie starostlivosti. U Teba zanedbali starostlivosť – vo vzdelaní.

  14. Chyba je hlavne v tom, že most je uzavrety už 5 rokov a nikto s tym nic nerobi, to iste aj most za šopornou smer štrkovec. Uzatvaraju sa cesty, mosty, chodniky a 5 rokov nemáš kadial prejsť. To nesere nikoho, iba to, že sa tam niekto z polska kvoli tomu otáča v križovatke. My tiež musime chodiť tankovať hasičské autá naokolo cez dolnu stredu na shellku za most. Lebo bohuzial, 5 rokov sa nič nevie pohnuť. Nemate na to financie? Tak sa na to vykašlite a najdite ine riešenie, ten most ma zlú statiku, tak ho treba uzatvorit uplne, denne tade prejdu stovky osobnych aut. Ktore dokopy urcite prevyšuju hmostnost jedneho kamionu, nejde vobec o zaťaženie, ktore je chvilkove, to je ten kamion, ide o to zataženie tych osobnych aut, to dlhodobe

  15. A dobre ze sa meskaci vyvazaju potom meste. Kolkorazi v noci nespim az ked pocujem tichucky motor pomaly prejst okolo spokojne zaspim. Vy co tu picujete na policajtov. Nech sa paci chodte si to slusit, debili.

  16. Tvoja zena nech chytí kliešťa okolo šušky… určite tiež nemá “pokosené” a bude tam ako doma

  17. primator je len taky paholok,pekne zalezeny sere na mesto .uz nepojdem volit ked by kandidoval aj panboh. vzdy plno reci pred volbami a po volbach stiahnuty chvost a nic sa neda, nejde to,nie su peniaze,ale do riti sa strkat nagyovi a hegerovi tam bol prvi.

  18. Vsak Kurbel s Majkom vsetko poriešia. Majko preco nenafotis fodnik od Horného Cepena na Sereď?Vsetko zaburinene. Keby je brucho primátor uz mu to dávaš za vinu. Preco to Kurbel neda pokosit vytrhat upravit?

  19. V dnešnej dobe treba používať autonavigáciu, nie je to žiadny luxus a ako vidno, pre zablúdených kamionistov aj nutnosť. Ak sa profesionálny vodič nevie postarať o bezproblémové nájdenie cieľa, tak bude chyba v ňom. Zvaľovať vinu na nejaké tabule je názor zaseknutý kdesi v 90. rokoch minulého storočia a dôvod ako si kopnúť do Tomčányiho.

  20. Presne súhlasím s komentárom nadomnou… Ak aj navigácia nejde presne, vždy predsa musí každý jeden vodič najmä ak je profesionál dodržiavať dopravné značenie..! A keď si prejdete trasy k mostu ci už od R1 alebo od Mace ci z mesta minie 6 ci 7 dopravných značení, ktoré ho jednak upozorňujú na uzavretý most, ale aj prikazuju smer obchádzania a zakazujú vjazd.. Ak toto nedokáže ani profesionálny vodič kamióna tak nech odovzdá vodičský preukaz. Ako je možné že väčšina dokáže značky rešpektovať…?

  21. Kokoti však sa asi s tým neotoci pred značkou nie? Či myslite si že to je len tak ako z osobným že uvidím zákaz zmením smer? Malý ste najebat tabule kadiaľ sa dostane kam a nie len jebat na kamionistov keby ich nebolo nemáte čo do papule

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img