ISSN 1337-8481

sobota, 20. apríla, 2024

Obyvatelia Mestských sociálnych bytov si z ulice urobili sklad netriedeného komunálneho odpadu

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Sereď / Už desiaty deň je odpad neodvezený smetiarmi (vrecia mimo smetnú nádobu) priamo na ulici. Nevadí to jeho tvorcom, ani správcovi mestského objektu.

V pondelok pred viac ako týždňom k smetnej nádobe obyvatelia Mestských sociálnych bytov na Trnavskej ulici vyložili aj niekoľko vriec plných nevytriedeného komunálneho odpadu. A polovicu bochníka chleba.

Prirodzene, tento odpad výrazne presahujúci zazmluvnené množstvo odpadu, smetiari neodviezli. A tak zostal na ulici. Nie deň, dva, či tri, počas ktorých nepochybne tvrdo pracujúci obyvatelia sociálnych bytov nemali šancu neporiadok z verejného priestranstva spratať, ale 10 dní!! A to stále nevyzerá na žiadnu aktivitu smerujúcu k odprataniu odpadu od cesty z ulice.

Medzičasom u kopy zmizla polovica bochníka chleba a niektoré z vriec sú poškodené. Asi mačkami a psami. Onedlho pravdepodobne budú odpadky roznesené po chodníku a ceste.

O niekoľko dní bude opätovne termín pravidelného odvozu komunálneho dopadu. Predpoklad je, že k súčasným vreciam pribudnú ďalšie a smetiari znovu odvezú len to, na čo má tvorca odpadu nárok. Ak teda za odvoz odpadu platí.

Je skutočne otázkou, čo robí, resp. akosi plní povinnosti správcovská spoločnosť. Vie, akí ľudia žijú v mestskej nehnuteľnosti, ako si plnia povinnosti a ako sa správajú voči svojmu okoliu?

– – –

Keďže je vo verejnom záujme eliminovanie takýchto prejavov arogancie niektorých spoluobčanov a separovanie odpadov im nič nehovorí, aktívne by malo do ich edukácie vstúpiť samotné Mesto Sereď.

Riešenie vidíme v školení týchto občanov pracovníčkou MsÚ  Zuzanou Slahučkovou, ktorej skúsenosti s pôsobením s odpadmi by bola škoda nevyužiť. Veríme, že pani Slahučková iniciatívne navštívi sociálne byty mesta, no aj nehnuteľnosť obývanú Rómami (škoda že návštevu primátora na mieste v čase, kedy bola na mestskom pozemku týmito občanmi vytvorená nelegálna skládka odpadu v počte asi 13 veľkých vriec, úradníčka a hovorkyňa Slahučková odignorovala)   a osobne, prípadne názorne im vysvetlí čo separovanie odpadu je a ako práve týmto spôsobom môžu tvorbu odpadu výrazne znížiť.

Nesmieme ani len pochybovať o tom, že keď v minulosti museli obyvatelia znížiť tvorbu netriedeného odpadu prakticky o polovicu, nedosiahne už skúsená pracovníčka mesta to isté aj v Mestských sociálnych bytoch a v Rómskej komunite v meste. Aj na Cukrovarskej ulici, kde odpad tvoria v množstve, ktorého odvoz musí byť realizovaný vo  veľkoobjemových kontajneroch.

A perlička na záver – už bola aj Veľká noc. Blíži sa 1.Máj. Ten vyschnutý vianočný stromček už v januári vyhodený na ulicu čaká na 24. december 2023?

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Mna by zaujimalo kedy bude clanok o tom ako trava dosahujuca po kolena bola za stareho primatora ale je aj za noveho. Kedy sa tu objaví clanok ako zaspali dobu a cakaju kedy sa budu deti schovavat v trave az ked bude po krk.

  2. Aj nápis SERED pri železničnom moste začína zarastat burinou,nebude nejaký článoček?😁😁 či teraz sa to už nehodí?

  3. Je zaujímavé ako sa zrazu zmenili články z co robia volený zástupcovia mesta na co robí správca nehnuteľnosti.. A aj nápis Sereď začal pomaly ale isto zarastat

  4. Pijavice sa nezmenia pokiaľ majú hostiteľa žijú. Všade na svete žiju rovnakím spôsobom priživujú sa a cicajú sociálny sistém do ktorého nič nedali. Zaujímavé, parazit má vždy nadmernú rozmožovaciu schopnosť.

  5. Anonym 6:03,ja nerád rýpem ale pravopis má pekný,to skôr si myslel gramatiku,že ? Tak mu hned nenadávaj,aj ty máš svoje chyby !

  6. Treba to odniesť a pri sociálnych dávkach im to strhnúť Mesto už musí nájsť nejakú páku pre neprispôsobil občanom Prajem dobre nervy

  7. A mohol by si ísť nafotiť zelinu čo je po kolena napr. Garbiarska … či už netreba fotiť keď je kurbel ? ( to bola tvoja obľúbená činnosť )

  8. Treba si uvedomit, ze ludia zijuci na socialnom okraji nasej spolocnosti maju de facto priestupkovu imunitu. Za priestupky sa udeluju pokuty. Ci takemu cloveku pride k mnozstvu doteraz nezaplatenych pokut jedna navyse, to ma na zivot toho cloveka nulovy dopad. Faktom je, podla mna, ze bud to bude mesto ako doteraz za Tomcanyiho odnasat na svoje naklady, co by v zaujme ostatnych obcanov robit malo, alebo bude na tej ulici okolo tych ludi a okolo nas vsetkych smetisko. Ine riesenie na zaistenie poriadku tam nevidim.

  9. Anonym 26. apríla 2023, 12:45 – Vami popisany stav sa tu nevyskytol, ale postupne vznikal prave na zaklade TOLERANCIE SPOLOCNOSTI, resp. kompetentnych, ktori si za nase peniaze zvolili jednoduchsi sposob fungovania v poziciach – naco sa natahovat s asocialmi, ked sa to da aj inak…

    Prave to, co tu bolo robene za Tomcanyiho, tymto ludom ukazalo, ze mozu tvorit odpadu kolko chcu, mesto ho odprace a ide sa dalej.

    A POZOR !!

    Toto nie je z dovodu „zneprijemnenia“ zivota ludom zvyknutym na to, ze mozu vsetko. Ti ma nezaujimaju.

    Toto je pre zrovnopravnenie ostatnych obcanov, ktori si plnia povinnosti, aj ked to je pre nich stale drahsie a narocnejsie. Toto je o odstraneni skodlivej pozitivnej diskriminacie sposobenej pohodlnostou kompetentnych uradnikov, alebo ignorovanim pre okolie neakceptovatelneho stavu volenymi funkcionarmi. Tymi predchadzajucimi- aby bolo jasne.

  10. Iste. Pocit nespravodlivosti citia vsetci slusni obcania. Ale kym tam ti ludia budu, tak sa budu, obavam sa, spravat takto. Ja na to ine riesenie nevidim, nez v zaujme cistoty mesta tie smeti skratka brat. Ked tie smeti nezoberie nesto, neurobi to nikto iny. Aj ked to je nespravodlive. Mensie zlo.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img