ISSN 1337-8481

piatok, 29. marca, 2024

„na miesta, ktoré naozaj stoja za to, nevedú žiadne skratky“

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Zvláštna doba. Môj syn bude na rok končiť základnú školu a tak už doma rozoberáme čo ďalej. A občas mi je z týchto rozhovorov smutno. Môj otec ma učil, že mať v rukách remeslo je na nezaplatenie, ale dnes je doba vraj iná. Dnes chcú byť deti influenceri, mať sledovateľov na TikToku, Instagrame… “Oci, oni zárabajú tisíce, nie ako obyčajní ľudia,” takéto a podobné vety mi zabodávajú tŕne do srdca. Ja viem, byť obuvník dnes nie je terno. Ja to však robím rád i keď je to možno niekomu na smiech. Vždy som sa snažil učiť svoje deti vážiť si ľudskú prácu. A to každú, ktorá je robená poctivo. Či je to lekár, alebo murár. Či je to univerzitný profesor, alebo krajčír. A dnes je zrazu viac u našich detí “cenená” smiešna postavička z internetu, ako napríklad zdravotná sestra, ktorá denne polohuje pacientov, aby nemali preležaniny. Čudná doba. Na piedestál sa dostávajú ľudia, ktorí nevytvárajú hodnoty, stačí rýchlo a ľahko zbohatnúť. Keď si však naozaj prestaneme vážiť ľudskú prácu, tak je naša spoločnosť odsúdená na zánik. Prosím, skúste sa dnes porozprávať so svojimi deťmi, aj keď sa vám to možno bude zdať zbytočné. Vysvetlite im, že na miesta, ktoré naozaj stoja za to, nevedú žiadne skratky.

Zdroj: Internet od ľudí

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Pravdivo a spravne napisane. Existuje take prislovie: nie je vsetko zlato co sa blysti. Vela tzv.”influencerov” je bohapustych dealerov, podvodnikov, dphckarov a pod. Hraju sa na nieco cim vobec nie su, napr. legalizuju prijmy z trestnej cinnosti. Decka im to “zeru”, ale na kazdeho raz pride, napr. ako ten podvodnik zo Skalice co zobral 300tis.Eur na zalohach a predvadzal sa na instagrame aky je on uspesny, uz sedi vo vysetrovacke. Ludia su fakt hlupy, ked sleduju takychto nimandov na nete.

  2. Hoci podvodník už sedí, ale kto vráti tých 300 tis.€. On určite nie. On je jeden z tých, ktorí sa do väzenia dostali. Ale koľko ich chodí a vyhľadáva si obete? Oni sú takí vynaliezaví, že keď sa im príde na ich taktiku, tak vymyslia inú a dômyselnejšiu. Chcú prísť ľahkým spôsobom, hoci podvodným k peniazom. Už mladým sa robiť nechce. Ale už opraviť topánky vám nemá kto, nemá vám kto skrátiť nohavice, chýbajú elektrikári, vodari…Dievčatá chcú byť speváčky alebo modelky, chlapci IT-čkari, ale je málo, kto sa chce vyučiť remeslu, lebo je ponižované a zaznávané, hoci ho potrebujeme. Príslovie: remeslo má zlaté dno, je v dnešnej dobe pravdivé, alebo je to len fráza, nakoľko ľudia, ktorí túto prácu vykonávajú, robia za pár šupiek. A konečne, nemajú sa kde vyučiť, lebo naši vládni činitelia potrebovali ľudí s diplomami. Učňovky zrušili.

  3. Netreba sa učiť vláda plagiatora Matoviča to dokazuje. Kollar plagiator predseda parlamentu. Vieme kde žijeme,na Slovensku. Ak takto pôjde ďalej Slovensko zanikne ako štát.

  4. Anal+líza 5. apríla 2023, 17:33
    Zdroj: Štatistický úrad Slovenskej republiky
    K 30. júnu 2022 mala Slovenská republika 5 431 235 obyvateľov.
    V 2. štvrťroku 2022 sa v Slovenskej republike narodilo 13 405 živých detí a zomrelo 13 601 osôb. Prirodzený úbytok obyvateľstva tak predstavoval 196 osôb.
    Zahraničnou migráciou získala Slovenská republika 111 osôb (prisťahovalo sa 1 262 a vysťahovalo sa 1 151 osôb).
    Celkový úbytok obyvateľstva Slovenska bol 85 osôb.
    K slovenskej národnosti sa v sčítaní prihlásilo viac ako 4,5 milióna obyvateľov s trvalým pobytom. Podiel slovenského obyvateľstva je takmer 84 percent z celkového počtu obyvateľov. Druhou najčastejšie uvádzanou národnosťou bola maďarská, ku ktorej sa prihlásilo viac ako 422-tisíc ľudí, čo predstavuje 7,75 percenta z celkového počtu obyvateľov s trvalým pobytom. Rómsku národnosť uviedlo viac ako 67-tisíc obyvateľov, čo zodpovedá 1,23 percentám. Národnostné menšiny na Slovensku tvoria podľa sčítania 10,8 percenta obyvateľstva s trvalým pobytom. K rozličným menšinám sa prihlásilo 600-tisíc ľudí. K českej národnosti sa prihlásilo necelých 29-tisíc obyvateľov, čo je viac ako pol percenta obyvateľstva s trvalým pobytom. K rusínskej národnosti sa prihlásilo 23 746 obyvateľov a obyvateliek Slovenska. Ukrajinskú národnosť v sčítaní uviedlo viac ako 9 400 obyvateľov a obyvateliek a vyše 3 300 ich uviedlo nemeckú národnosť. Na Slovensku tiež žije 596 osôb hlásiacich sa k židovskej národnosti, ale aj temer 3 800 osôb, ktoré uviedli poľskú národnosť. Obyvatelia sa v sčítaní hlásili aj k moravskej, ruskej, vietnamskej, bulharskej, chorvátskej, srbskej, rumunskej, albánskej, rakúskej, gréckej, sliezskej, čínskej, talianskej, kórejskej, ale aj anglickej, francúzskej, tureckej, iránskej, írskej či kanadskej národnosti. Inú národnosť uviedlo 8 888 obyvateľov a obyvateliek. Národnosť nebola zistená u 295 558 osôb, čo predstavuje 5,42 percenta z celkového počtu obyvateľov.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img