ISSN 1337-8481

štvrtok, 25. apríla, 2024

Vďaka sponzorovi bolo vynovené ihrisko na A. Hlinku

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Ing. Zuzana Slahučková, referent komunikácie MsÚ Sereď /30. MAR 2023/   Sereď postupne obnovuje detské ihriská na svojom území. Práce sa realizujú zväčša z vlastných zdrojov, ale nezriedka vstupuje do spolupráce aj sponzor. Takouto spoluprácou sa v marci podarila obnova detského ihriska vo vnútrobloku na ulici A. Hlinku.

V predchádzajúcom období sa spoločnosť Samsung postarala o nové ihriská na Fándlyho a Cukrovarskej ulici, aj o interiérové ihrisko Mimoňovo, či agility prekážky pre psíkov vo výbehu na Dolnomajerskej ulici (a rovnaké prekážky má mesto zatiaľ od sponzora skladom a budú osadené po vybratí vhodného miesta). „Tento rok sa podarilo vďaka rovnakému sponzorovi zrealizovať krásne nové ihrisko na ulici A. Hlinku. Za 20-tisíc eur sa mestu podarilo osadiť pre deti osem hracích prvkov, pričom sme sa snažili vyberať také, ktoré deti nielen zaujmú, ale si na nich budú môcť cibriť svoju motoriku,“ uviedla Miriam Klottonová z oddelenia životného prostredia mesta Sereď.

Útulný priestor medzi činžiakmi sa tak stal sídlom obnoveného ihriska „Vláčik“ a deti sa tu môžu hojdať na nových dvojhojdačkách, veľkej rodinnej hojdačke, skryť sa môžu v drevenom domčeku, obsadiť si môžu svoje miesto vo vláčiku, zahopsajú si na pružinovom koníkovi, balans si natrénujú na otočnej kladine aj v sieti, alebo môžu  zdolať veže pevnosti so šmýkačkou. Všetky hracie prvky sú vyrobené z kvalitného agátového dreva.

Aby boli všetky ihriská pre deti bezpečné, aktuálne preveruje ich technický stav špeciálna revízna kontrola. Dopadové plochy a pieskoviská na ihriskách boli v týchto dňoch špecializovanou firmou dezinfikované na vyhubenie prípadných škodcov (mikroorganizmy, choroboplodné baktérie a plesne). Záverečný protokol uvádza, že naše ihriská sú nezávadné a z hygienického hľadiska bezpečné. Prostredníctvo neziskovej organizácie Teen Challenge je vykonávané ich pravidelné čistenie od odpadkov a buriny. Všetky ihriská mesta sú tiež raz mesačne kontrolované pracovníkmi oddelenia životného prostredia a nedostatky, ktoré sa zistia, alebo sú nahlásené, sú priebežne odstraňované.

V prípade, ak zistíte poškodenie na detskom ihrisku v Seredi, môžete toto nahlásiť osobne na oddelení životného prostredia mesta, mailom na miriam.klottonova@sered.sk alebo telefonicky na 031/7892094, klapka 189. 

foto: MsÚ Sereď

zdroj: Mesto Sereď

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img