ISSN 1337-8481

sobota, 20. apríla, 2024

Trnavská arcidiecézna charita začala s rozvozom balíkov pre najchudobnejších  

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

TACH |MM| Ľuďom, ktorí žijú pod hranicou chudoby, začala Trnavská arcidiecézna charita v týchto dňoch distribuovať balíky s potravinami a drogériou. Pomoc privezie do konca apríla takmer 3-tisíc ľuďom zo šiestich okresov.

Balíky s potravinami a drogériou sú určené pre ľudí v hmotnej núdzi a pre ľudí v mimoriadne nepriaznivej alebo krízovej životnej situácii. Na túto pomoc získalo Slovensko z európskych fondov viac než päť miliónov eur. Počas roka uskutoční Trnavská arcidiecézna charita celkovo tri distribúcie, prvú na jar, druhú pred letnými prázdninami a poslednú na jeseň.

„V marci vydáme potravinové a hygienické balíky v okresoch Dunajská Streda, Nové Mesto nad Váhom a Piešťany, v apríli následne v okresoch Trnava, Hlohovec a Galanta. Ide o takmer 6-tisíc balíkov, ktoré do miest a obcí rozvážame v charitnej dodávke na základe zoznamu, ktorý stanovil Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny,“ povedala PR manažérka Trnavskej arcidiecéznej charity Darina Kukuľová – Kvetanová. Dodala, že o doručení informujú každého príjemcu vopred prostredníctvom SMS správy alebo listom.

Potravinové balíky vážia 14 kilogramov, ľudia v nich nájdu múku, olej, cestoviny, strukoviny, ale aj med, krupicu či sušené mlieko. V hygienických balíkoch sú potreby pre osobnú hygienu, potreby na pranie a čistiace prostriedky.

Distribúcia prebieha na celkom Slovensku. Prostredníctvom regionálnych charít zabezpečuje Slovenská katolícka charita rozvoz tejto pomoci v celkovo 41 okresoch. Chudobným ľuďom doručí 85-tisíc balíkov. Z nich, 50-tisíc potravinových balíkov je určených pre 34-tisíc núdznych ľudí a 35-ticíc balíkov s hygienickou pomocou pre 12-tisíc ľudí. Počet a druh balíkov pre prijímateľov pomoci závisí od počtu detí v rodine.

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Zase trepeš hlúposti, ako obyčajne. Je niečo na svete, čím si bol spokojný? Aby sa cirkev nemusela hrať na spasiteľa, nič ti nebráni, aby si to urobil ty. Tým spasiteľom môžeš byť ty.

  2. Pre 20:43 Cirkev žije aj z mojich peňazí, takže spasiteľom som, vždy pomôžem a prispejem na dobrú vec. Som človek nie kresťan.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img