ISSN 1337-8481

štvrtok, 28. marca, 2024

Vypätá situácia s ozbrojeným mužom: Na mieste zasahovali vyjednávači, vyšetrovateľ aj PPÚ

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

KR PZ Trnava |MM| Policajti zasahovali v nedeľu bezprostredne po incidente medzi ozbrojeným 41 ročným mužom a rodinnými príslušníkmi z Ukrajiny, v obci neďaleko Skalice.

 

MUŽ SA ZAMKOL V PRÍSTAVBE DOMU

Policajti prijali v nedeľu o 10.30 h informáciu s tým, že medzi mužom a osobami, ktoré bývajú v ubytovni, došlo ku konfliktu a muž sa im mal vyhrážať so zbraňou.

Spúšťačom celého incidentu mala byť zo strany cudzincov hlasnejšia hudba a na druhej strane muž pod vplyvom alkoholu. Osobám mal najskôr búchať na dvere, vyhrážať sa im a nakoniec mal na cudzinca namieriť krátku strelnú zbraň. Konflikt pokračoval na dvore a muž okrem strelnej zbrane vytiahol na poškodeného aj nôž. Po incidente sa útočník ukryl do prístavby rodinného domu.

Z dôvodu podozrenia a obavy, že by mohol podozrivý muž pokračovať v útoku, prípadne ohroziť seba, alebo iného na živote, udalosť bola vyhodnotená ako vysoko profilový incident a operačné stredisko povolalo na miesto policajných vyjednávačov, policajtov PPÚ aj celý policajný výjazd s vyšetrovateľom.

 

PRÁCA POLICAJTOV NA MIESTE

Na miesto sme vyslali policajného vyjednávača zo Skalice a podporný tím vyjednávačov z Trnavy. Policajti si situáciu na mieste zhodnotili, do úvahy sa brala aj možnosť, že osoba môže mať pri sebe ďalšiu zbraň, preverili sa únikové  možnosti a zvolil sa najvhodnejší spôsob nadviazania komunikácie s mužom. Muža, ktorý sa ukrýval v dome nakoniec policajní vyjednávači presvedčili a s políciou spolupracoval. Hliadka ho vzápätí obmedzila na osobnej slobode a  previezla na policajnú stanicu. Za skutok môže hroziť osobe v zmysle zákona strata slobody na 3 až 8 rokov.

 

NEDOVOLENÉ OZBROJOVANIE, VYHRÁŽANIE 

Skalický vyšetrovateľ začal vo veci trestné stíhanie pre zločin nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami v súbehu s prečinom nebezpečného vyhrážania.

Policajti mu po skutku zaistili viaceré zbrane, ktoré budú podrobené expertíznemu skúmaniu. Podozrivý muž zostáva naďalej zadržaný v cele policajného zaistenia.

 

VYSOKOPROFILOVÝ INCIDENT – VYJEDNÁVAČI 

Polícia v tomto prípade označila udalosť ako vysoko profilový incident.

Účelom krízového vyjednávania bolo najmä nadviazať s osobou kontakt, a cestou obojstrannej komunikácie upokojiť situáciu, čo sa nakoniec policajtom na mieste úspešne podarilo. V zálohe boli pripravení zasiahnuť aj policajti PPÚ ako taktický tím, ktorí by situáciu riešili intervenčne.

Do akcie boli nasadení aj dvaja naši noví vyjednávači, ktorí úspešne ukončili 2 týždňový kurz vyjednávania a o 2 dni boli nasadení do ostrej akcie. Doplnili tak stavy kolegov, ktorí už 26 rokov na Slovensku poskytujú pomoc osobám v núdzi, v krízových situáciách pri riešení vysoko profilových incidentov.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Stačí sa ist pozriet do činžiakov o proti Ga zastavke..cukrovarska…podla miestnych v činžiaku..sú nahlaseny v byte 3 ukrajinci..a si predstav že ich tam býva okolo 7 8 😃 aj na to by sa mohlo mesto pozriet…a istotne su neni na návšteve u babky..😃 xy po Seredi pripadov..a mesto nič???

  2. Ano máš pravdu..osobne vidim meander..plus garbiarska..kokos ty nenahlasis len psa a už ta likvidijú..papiermi..a hento 10ty v byte dvaja nahlaseny a ako keby sa nic nestalo..Mesto haloo treba sa aj na toto pozriet..ci mate zakazane ukrajincom co by len upozornenie dat?????

  3. Treba hnať všetku tú bandu či ukrajinskú alebo Srbsku preč a podniky ktoré ich zamestnávajú napariť dva krát také dane

  4. ti ludia si prenajimaju tie byti ako chcu ziadny dozor kontrola suhlas spoluvlastnikov bytov proste nic .vsade su cudzinci v kazdej bytovke na cierno .kazdy jeden byt v prenajme by mal byt legalne nahlaseny na meste …ved to je tiez biznis podnikanie ..ako je v tom pekny chaos

  5. Prenajímateľom ktorí sú chamtiví za pár grošov a napracú si ich do obydlia bez akejkoľvek kontroly , prajem pevné nervy keď im príde vyúčtovanie 😏

  6. Anonym 28. marca 2023, 19:57 – tak isto jak aj madarov, cechov, ciganov, cernochov, vychodniarov v Ba… o com to vypoveda?

  7. Prečo útočíte na mierumilovných ukrajincov? Trošku sa skúste vcítiť do ich kože, doma majú vojnu nemajú moc na výber

  8. Nehádžme všetkých do jedného vreca! Aj medzi našimi sú takí, čo znepríjemňujú život ľuďom okolo seba. Ale je to pravda, že by spolubývajúci mali vedieť kto tam príde, koho si tam nasťahujú a tiež by sa mali informovať, ako sa správajú a potom to riešiť. Nie len brať peniaze. A vôbec, či si majitelia dávajú daňové priznanie, či domová správa vie, koľko osôb je tam ubytovaných?

  9. Neuvedomujú si to veľké riziko, ktoré im hrozí zo strany Finančnej správy vo forme pokút a dorúbených daní.

    Ak si prenajímateľ nesplní registračnú povinnosť v ustanovenej lehote hrozí mu pokuta od 60 € až do 20 000 €.
    Ak prenajímateľ nepodá daňové priznanie v ustanovenej lehote – pokuta od 30 € až do 16 000 €.
    Ďalej mu hrozí pokuta, ak uvedie v daňovom priznaní alebo dodatočnom daňovom priznaní daň, ktorá je nižšia ako daň, ktorú mal v daňovom priznaní uviesť.
    A nakoniec bude musieť aj tak doplatiť dorúbenú daň, o ktorú si krátil svoju daňovú povinnosť.
    Každý musí zvážit riziká zatajovania príjmu z prenájmu. Osobne si myslím, že bezsenné noci a nočné mory o nečakanej kontrole z finančnej správy za pár ušetrených stoviek € určite nestoja. Poznám zo svojho okolia tri prípady, kedy pokuta naozaj prišla a prenájom na čierno za pár stoviek € mesačne dopadol pokutou vo výške viac ako 10 000 €.

    Finančná správa vie vďaka informáciám z viacerých zdrojov, najmä z katastra nehnuteľností, identifikovať súkromné osoby, ktoré majú príjmy z prenájmu nehnuteľností, ale nepriznajú ich v daňovom priznaní. Ide najmä o vlastníkov viacerých nehnuteľností, ktoré prenajímajú.

  10. Z katastra nehnuteľností vie identifikovať osoby, ktoré majú príjmy z prenájmu? Ako? Nájdu mi v katastri tri byty a čo vedia z toho zistiť? Holé nič

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img