ISSN 1337-8481

streda, 24. apríla, 2024

Namiesto informácií iba hmla

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Ľubomír Veselický / V článku s názvom Okolo tlačených Seredských noviniek je zatiaľ iba veľké ticho som 10. februára 2023 poukázal na dovtedy nezverejnené vyhlásenie súťaže na dodávateľa Seredských noviniek. Zastupiteľstvo navyše zatiaľ ani nerozhodlo o tajomníkovi SN.

V programe  rokovania zastupiteľstva  9. 2. 2023 návrh nebol.

Pred desiatim rokmi 26. 2. 2013 zastupiteľstvo uznesením č. 51/2013 tajomníka redakčnej rady schválilo a uznesením č. 52/2013 aj  určilo redakčnej rade základné úlohy pre prípravu tlačených Seredských noviniek. Tento postup nebol samoúčelný. Mal svoju logiku a  opodstatnenie. Možno sa tento spôsob  tvorby  mestských novín vymyká predstavám nového vedenia mesta, ale faktom ostáva, že ničím zatiaľ  nahradený nebol. Preto dnes  verejnosť netuší, kto redakčnú radu vedie, a komu možno prišiť školácke chyby pri schvaľovaní článkov do tlače. Ten prvý lapsus by som mohol  pripísať neskúsenosti. Takže vianočný príhovor pána dekana miestnej farnosti uverejnený v januárovom čísle Seredských noviniek beriem ako chybičku. V týchto dňoch sa nám do schránok dostalo druhé tohtoročné vydanie Seredských noviniek.  Na 5. strane sa dozvedáme o účasti Seredčanov na referende, ktoré bolo 21. januára 2023.  Ďakujem za pripomenutie. Ale ja som už ako väčšina ľudí  na referendum  zabudol.

Na prvej strane marcových Seredských noviniek je fotografia družstva mladších žiačok hádzanárskeho klubu Slávia a pod ňou článok s názvom  Na mestskú cyklotrasu bolo vydané stavebné povolenie, realizácia je však zatiaľ v nedohľadne.

Takto hádam nie. Fotografia má predsa dopĺňať článok o oceňovaní najúspešnejších športovcov a kolektívov. Ten je ale na trinástej strane. Zosúladenie fotografií s  článkami je prácou tajomníka redakčnej rady. Kto ním je, alebo bol touto funkciou aspoň poverený, je malým tajomstvom  vedenia mesta, ktoré chcelo  byť transparentné.

Tak sa teda pýtam, kam sa  podel obsah vety: Nové riešenia vidíme v systematickej, transparentnej a kontinuálnej komunikácii, ktorá je ich základom. ( Vid. Sereď v ktorej chceme žiť strana č. 16.)

Vo štvrtok 2. marca 2023 bola v článku Sereď komunikuje: čo bude so Seredskými novinkami, webom mesta a kedy stretneme primátora v teréne? zverejnená informácia: „Ďalšie dvojčíslo potom očakávajte vo svojich schránkach koncom mája a následne budú Seredské novinky vychádzať v novom šate, ale v intervale ako ste ich poznali doteraz, a teda desaťkrát ročne.“

Teším sa  na ten nový šat. No zatiaľ na informačných kanáloch mesta stále nevidím vyhlásenie obchodnej súťaže na ich dodávateľa. Kto ich bude tlačiť? Je táto informácia „iba“ utajená alebo ešte stále nebolo toho, kto by rozhodol?

zdroj: Mesto Sereď

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Neprešli ani štyri hodiny od umiestnenie môjho článku na webovej stránke mesta a „redakcia SOL“ ho vložila na stránku SeredOnLine. V pohode. Som spokojný. Lebo s obsahom článku budú takto oboznámení skalní diskutéri SOL. Ani majiteľovi Majkovi to nebude dlho trvať a spomenie moje neoprávnené odmeny a položí mi otázku, čo som počas pôsobenia ako zástupcu primátora robil ostatných 12 rokov. To je to jediné, na čo sa zmôže, a podporí pridávanie nenávistných komentárov na moju osobu. V rámci nich aj bezzubé odporúčania, aby som čušal a venoval sa dôchodcovským aktivitám. Tak do toho! Podstate veci, ktorou je nekonanie vedenia mesta v záujme hľadania dodávateľa Seredských noviniek relevantné návrhy neočakávam.

  2. Pán Veselický ,načo treba Seredské novinky to budú vyhodené peniaze ,veď máme „nezávislé“ noviny, ktoré sú alebo v blízkej dobe budú dotované z mesta🤦‍♂️..Čo ste nesledoval predvolebnú kampaň nášho nového „mocipána“ a jeho družinu. Treba vydržať a všetci sa pekne „vyfarbia“. Je to len otázka „nezávislosti“ nášho vedenia mesta. 😜

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img