ISSN 1337-8481

štvrtok, 28. marca, 2024

Po zimnej prestávke je mestská tržnica v Seredi opäť v plnej prevádzke

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Po zimnej prestávke bola dňa 25.marca znovu obnovená prevádzka mestskej tržnice na Mlynárskej ulici. Mesto chce po novom zaviesť novovznikajúcu tradíciu jarného otvárania trhu atraktívnejšou formou ako tomu bolo doposiaľ.

Návštevníkov vítalo v sobotné dopoludnie Ľudové trio z Trnavy a kávičkárov šálka voňavej kávičky zdarma. Pre mnohých je opätovné otvorenie tržnice znamením, že zima sa konečne skončila a prichádzajú teplejšie dni. V nasledujúcich mesiacoch sa tak môžete na tržnici tešiť na sadenice, kvety, domáce vajíčka, med a neskôr na pestrosť ovocia, zeleniny a mnoho ďalších produktov. Trh poskytuje priestor pre miestnych predajcov, aby sa podelili o svoje výpestky, jedinečný tovar ale aj služby s verejnosťou. Pre kupujúcich je zas návšteva trhu príležitosťou podporiť lokálnych pestovateľov a nakúpiť si kvalitné potraviny priamo od nich. V neposlednom rade ide o miesto na stretávanie rôznych komunít, rodín či priateľov. Tržnica bola z historického hľadiska aj miestom spoločenských udalostí. OZ Vodný Hrad, ktoré bolo spoluorganizátorom sobotného dopoludnia uviedlo, že trhovisko na Mlynárskej, na jednej z najstarších seredských ulíc, bolo okrem iného i miestom pre rôzne podujatia okolo Veľkej noci či Prvého mája za zvukov nádhernej a veselej hudby.

Mestské trhovisko prešlo v rokoch 2020 a 2021 veľkou rekonštrukciou. Pribudli nové spevnené plochy, osvetlenie, predajné stánky, prestrešenie, mobiliár, hracie prvky pre deti a zeleň. Koncom roka 2022 bola zrekonštruovaná aj okolitá vozovka s chodníkmi. Tento rok v marci došlo k miernej zmene parkovania v prednej časti trhoviska. Mesto znížilo počet parkovacích státí a to osadením zábran a lavičiek, aby tento priestor viac slúžil ľuďom ako motorovým vozidlám. Vodiči majú možnosť tak ako doteraz, odstaviť svoje vozidlo v zadnej časti trhoviska a na priľahlých odstavných plochách. Ďalšou zmenou v prospech motoristov je odstránenie zákazovej značky na druhej polovici parkoviska so šikmým státím, kde môžete zaparkovať bez toho, aby ste porušovali zákon. Erik Štefanek z OZ MRC a poslanec MsZ k tejto problematike uviedol, že mestské trhovisko má byť priestorom, kde sa stretávajú ľudia, má mať v sebe ducha tradície, zvyklostí a niečoho príjemného. „Som veľmi rád, že sa po našej spoločnej snahe s Martinou Hilkovičovou z OZ Vodný Hrad a poslankyňou MsZ podarilo dosiahnuť zmenu a polovicu tejto časti parkoviska sme vrátili späť ľuďom. Vytvoril sa tu priestor pre ľudí s možnosťou oddýchnuť si na lavičke a bezpečne navštíviť naše mestské trhovisko.“ Tržnica bude otvorená v utorok, štvrtok a sobotu v čaše od 6:00 do 12:00 hodiny.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img