ISSN 1337-8481

piatok, 26. apríla, 2024

Stavba mosta ponad železnicu mala začať vlani

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Ľubomír Veselický  /23. MAR 2023/     Mgr. Martin Guzi ako hovorca Slovenskej správy ciest, Bratislava dal v roku 2021 na otázku Ivety Tóthovej jasnú odpoveď. Jej článok s názvom Termín rekonštrukcie mosta nad železničnou traťou je známy. Premávka bude vylúčená, pre peších a cyklistov bude postavená dočasná lávka bol na webovej stránke mesta 16. septembra 2021. Z neho vyberám:

 „V súčasnosti  SSC spracováva majetkovoprávne vysporiadanie dočasných záberov pozemkov potrebných pre stavbu a zabezpečuje potrebné vyjadrenia, stanoviská k vydaniu stavebného povolenia (SP). Zároveň prebieha proces posudzovania vplyvov na životné prostredie EIA (zisťovacie konanie). 

Predpoklad začatia stavby je v druhej polovici roka 2022. Dĺžka realizácie sa predpokladá na cca 12 mesiacov. Stavba bude realizovaná za vylúčenia premávky po obchádzkových trasách. Pešia doprava bude zabezpečená dočasnou lávkou pre peších a cyklistov,“ povedal pre Seredské novinky  Martin Guzi z SSC.“

 

Celý článok nájdete pod linkom:

https://www.seredskenovinky.sk/clanok/2021-09-16-termin-rekonstrukcie-mosta-ponad-zeleznicu-je-znamy-premavka-bude-vylucena-pre-pesich-a-cyklistov-bude-postavena-docasna-lavka

Vyjadrenie  investora k termínu začatia výstavby mosta odoslané pred stretnutím s občanmi Serede 15. 3. 2023.

– aké sú termíny plánovaného začiatku?
Po získaní všetkých potrebných povolení, vydaní stavebného povolenia a zabezpečení finančného krytia predpokladáme vyhlásenie verejného obstarávania na zhotoviteľa stavebných prác ešte v tomto roku a začiatok stavebných prác v prvom štvrťroku 2024. Doba rekonštrukcie sa predpokladá na 12 mesiacov.

Mgr. Martin Guzi
Komunikačný odbor

 

Nuž, hovorca to má vždy ťažké. Prednesie oficiálne stanovisko a keď čosi nevyjde, musí zverejniť iné. Čo teda môžeme očakávať? Možno naplnenie  Murphyho zákona o neohraničenosti možností. Keď sa zdá, že už nemôže byť horšie, bude.

 

zdroj: Mesto Sereď

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Autor článku ti nepovie prečo stavba nezačala. Ale dozvedel si sa, kde to viazne. A to bol aj účel článku. Takže si sa z článku dozvedel kde je problém a nie, že si sa nič nedozvedel.

  2. Stavba storočia. Tak ako sa všetko robí v našej republike, že štát v tomto slimačom tempe a ešte aj nekvalitne, dochádza o milióny eur, to nikoho netrápi a ešte nikto neniesol za to zodpovednosť. Nikto nebol potrestaný, tak potom, čo by sa trápili? Všetko sa toleruje. Myslím, že je rozdiel rok 2022 a rok 2024. To len teraz začínajú vybavovať všetky povolenia? Čo zaspali? To je len tak uzatvoriť most a čakať čo sa bude diať a či vôbec?

  3. Zlatí komunisti ! Miestny predseda strany buchol päsťou po stole a už aj sa išlo na to. Títo skurvení kapitalisti čo sami seba nazývajú demokratmi sa nerozhýbu an za 10.rokov. Šak načo ? Plat im ide aj bez roboty…

  4. A ty si čo anonym 3:12 – zlatý komunista akebo skurvený kapitalista? Len aby sme vedeli s kým máme tú česť

  5. Táto plánovaná rekonštrukcia v ničom nevybočuje z rámca nepísaných pravidiel, podľa ktorých postupuje SSC. Najprv treba nechať vyhniť problém (možno sa vyrieši aj sám), potom celý rad výhovoriek prečo sa ešte nezačalo, potom u nás smutne preslávená ale platná legislatíva, … a napokon, keď sa už malo začať s prácami vypíšeme tender na zhotoviteľa. Nečudujte sa, veď žijeme v Slovakistane!

  6. Neskutoční babráci pracujú v našich inštitúciách. Za komunistov by bolo takých primitívnych vodorovných minimostov postavených minimálne päť. Preboha, čo je technicky náročné na takomto moste typu netónové piliere na krajoch a preklady cez ne ? Čo je to most SNP alebo Apollo ?

  7. Do organizácií si nominujú svojich politických nominantov, ktorí o danej práci nemajú po odbornej stránke šajnu a tak to vyzerá.

  8. Konštrukčne najjednoduchší most aký len existuje, dĺžka nejakých 25 metrov, ale v SSC sú z neho zjavne mimo. Štyri roky sa vie, že je v havarijnom stave, za ten čas mali mať všetko 3 krát pripravené. Tupci

  9. v zippke spravia nové nosníky , zatiaľ spevnia základ na ich uloženie a zábradlie budú farbiť 10 mesiacov . to je také slovenské riešenie . kto to tu vlastne vedie ? prečo sa vlastne pýtam keď auditor v bruseli môže byť politolog tak stavebný dozor je kľudne sociológ .

  10. Čakajú kedy sám spadne a potom budú ďalšie 3roky riešiť kdo bol na vine a 3roky ho stavať to je 6 rokov súdruhovia z NDR chybu nerobia ale Tyto stále a ešte im budeme zato aj tlieskat

  11. Ale má, len to na mostovej porade nevzišlo ako dohodnutá požiadavka občanov tak to nemôže zverejniť.

  12. Pre Anonym 26. marca 2023, 14:48 – nedela popoludni a tak zufaly stav? Alebo este?

    Vsetky mozne riesenia a poziadavky boli odprezentovane VEREJNE na stretnuti a su zverejnene na videu.

  13. Lubos Veselicky, NEzaregistroval som ani slovo o tom, co samosprava pod vedenim Tomcanyiho a Teba osobne (!!) urobila v zaujme eliminacie nasledkov odstavky nadjazdu pre pbyvatelov mesta spoza zeleznice.

    Predloz prosim fakty a to zaroven aj ku konkretnym opatreniam, ktore ste vykonali v zaujme zamedzenia prejazdu kamionov cez nadjazd v havarijnom stave.

    Dakujem.

  14. To je výsledok tohto štátu, 90% úradníkov je protekcne zamestnaných (bez odborných znalosti) a každý sa tvári že niečo robí a pritom robí možno tých 10%.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img