ISSN 1337-8481

piatok, 19. apríla, 2024

Na spoločné cezhraničné projekty medzi krajinami v strednej Európe pôjde 75 miliónov eur z programu Interreg Stredná Európa

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

MIRRI |MM| Podporujeme spoluprácu medzi krajinami strednej Európy. V novom programovom období sme vyhlásili už druhú výzvu z programu Interreg Stredná Európa v objeme 75 miliónov eur. Eurofondy z tohto programu pôjdu na zelené investície či lepšiu dopravu vo vidieckych regiónoch.

Výzva je určená pre verejný a súkromný sektor vrátane malých a stredných podnikov, neziskové či medzinárodné organizácie. Záujemcovia môžu získať podporu napríklad na projekty na zvyšovanie odolnosti voči následkom klimatickej zmeny, projekty podporujúce udržateľnú spotrebu a obehové hospodárstvo, na ochranu prírody a rozvoj inovácií, ale aj na vylepšenie dopravnej siete.

Žiadosti o nenávratný finančný príspevok sa môžu predkladať do 17. mája 2023. Podmienkou je zapojenie minimálne troch partnerov z troch rôznych krajín programu Interreg Stredná Európa. Viac informácií o výzve nájdete TU.

„Program, ktorý slúži na podporu územia s rozlohou viac ako milión km2 a prináša pozitívne zmeny pre takmer 150 miliónov obyvateľov, pomáha regiónom lepšie čeliť spoločným výzvam ako sú hospodárska transformácia či zmena klímy. S našimi partnermi z Rakúska, Chorvátska, Českej republiky, Nemecka, Maďarska, Talianska, Poľska a Slovinska sa vďaka projektom z programu Interreg Stredná Európa snažíme vytvárať inteligentnejšiu, zelenšiu, lepšie prepojenú a lepšie spravovanú strednú Európu. Tomu pomáhajú financie z celkového 281-miliónového rozpočtu tohto programu,“ uviedla vicepremiérka a ministerka investícií Veronika Remišová.

V minulom programovom období program Interreg Stredná Európa pomáhal pri ochrane lesov pred zmenou klímy či ochrane historických pamiatok. Podporu získal napríklad projekt SALUTE4CE, do ktorého bol zapojený aj Liptovský Mikuláš. Projekt podporil výsadbu pôvodnej a klimaticky odolnej vegetácie v našich lesoch.

Ďalším úspešným projektom bol tiež projekt RUINS, ktorého cieľom bolo vdýchnuť nový život stredovekým zrúcaninám prostredníctvom moderného riadenia a nového využitia. Výsledkom projektu je lepšia starostlivosť o pevnosť Bzovík v okrese Krupina a podpora turizmu v tejto oblasti.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img