ISSN 1337-8481

piatok, 19. apríla, 2024

List generálneho riaditeľa Slovenskej pošty Ľubomíra Mindeka občanom mesta Sereď

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Ing. Ľubomír Mindek, generálny riaditeľ Slovenskej pošty /  Vážené dámy a páni, milé občianky a občania mesta Sereď, dovoľte mi využiť tento priestor, aby som v mene Slovenskej pošty, a. s. , aspoň symbolicky vstúpil do Vašej domácnosti a osobne Vás informoval o zmene, ku ktorej musí Slovenská pošta, a.s., pristúpiť.

Svet sa rýchlo mení a s ním sa mení aj náš životný štýl. Služby, ktoré sme využívali pred pár rokmi a nevedeli sme si život bez nich predstaviť, sa odrazu stanú menej nevyhnutné a rýchlo na ne zabúdame. Tak sa to stalo aj s poštovými službami vo Vašom meste. Ich využívanie kleslo tak, že Slovenská pošta, a. s., nemôže u Vás naďalej prevádzkovať rovnaký počet „kamenných“ pôšt a sme nútení prikročiť s účinnosťou od 01.04.2023 k zmene spôsobu poskytovania poštových služieb.

Chcem Vás uistiť, že pri zvažovaní tejto vážnej zmeny sme naozaj veľmi podrobne naplánovali, ako Vám pošta bude v budúcnosti zabezpečovať služby tak, aby ste žiadnu zmenu takmer nepocítili. Na základe dlhodobých skúseností z viac ako 1 600 obcí, v ktorých neprevádzkujeme poštu, a tiež nedávnej minulosti, keď sme k rovnakej zmene pristúpili aj v iných obciach a mestách, som presvedčený, že budete s poskytovaním poštových služieb spokojní ako doteraz. V prvom rade sme mysleli na Vás, najmä na starších občanov a na tých, ktorí môžu mať problém s presunom.

Najväčšia zmena pre Vás bude spočívať v tom, že „kamenná“ Pošta Sereď 3, na ulici Cukrovarská 28, skončí a takmer všetky služby, na ktoré ste boli doteraz zvyknutí, vybavíte u Vašej pani poštárky/pána poštára a poštového kuriéra. Cez poštového doručovateľa a kuriéra dostanete list aj balík, kuriér môže prevziať expres zásielku. Doručovateľka či doručovateľ Vám donesú dôchodok ako doteraz, donesú Vám noviny, kúpite poštové známky či žreby a dokonca si môžete zriadiť aj osobný účet v 365.bank, a. s., odštepný závod Poštová banka. Poskytnú Vám aj rôzne iné doplnkové služby.  Cez poštového kuriéra si môžete objednať aj podaj expresnej zásielky.

Zmeny v zabehanom živote väčšina z nás nie veľmi obľubuje. Dôležité však pre Vás, milí občania, je, že Slovenská pošta, a. s., z Vášho mesta  neodchádza. Mení len formu a spôsob poskytovania služieb pre Vás.

Verím, že nájdeme u Vás pochopenie a že naďalej bude Slovenská pošta, a.s., pevnou súčasťou Vášho života. Naša pošta.

 

zdroj: Mesto Sereď

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. vazeny pan ony, general. myslite tie panie postarky/panov postarov co za ten smiesny, akoze plat roznasaju zlte listky o odlozeni zasielky na skamenelej počte?

  2. Už doručovateľa – poštára len málo kto chce robiť. Je ich stále menej a menej. Za taký plat chodiť či je páľava, či prší, alebo neprší, či je poľadovica a doručiť či dôchodok alebo inú poštu, to nie je na závidenie. A keď sa zatvorí železničný post, doručiť poštu na Trnavskú starú alebo novú cestu, Nový majer… a kto sa im má ešte pridať práce naviac? Ľahko sa rozhoduje od stola. Ten, čo nosí poštársku tašku má na to iný názor. Sýty hladnému neverí.

  3. Ufff tak tlak 800/100
    Debil jeden prihorety zase ďalšie rovnaké naučené všeobecne frázy aké používajú všade. Name ani šajnu o tom, ako tu u nás funguje…! Ved na tej poste strávime vždy hodinu, nikde nie sú otvorené viac ako dve oknička a rada vždy vonku az po chodník pri ceste…!
    Véd nech a sem najskôr príde pozrieť a potom nech zvažuje! Keď mi raz, príde doporučená pošta a nie som doma ale osa pani poštárke nechce hore a nechá žltý listok tak, tam už musím ísť a nepomôže mi nič ani poštár ani, dorucovatel a nikto a nič ine…!

  4. Nech žijú počtové poukážky, nech žijú večné rady až po mestský úrad, keď aj cez prechod. Čo by sme kurňa robili keby sme nestáli v rade, tak sme naučený. Pomohlo by ešte keby bola počta otvorená len doobeda. Donesiem aj faktúry, všetky, kebyže mám poukážok málo. Nech žijú žlté lístky kašlať celé slovensko.sk. My potrebujeme žlté lístky na každu možnú voloviny. Neuznávame email ani elektronickú komunikáciu, ani inkaso, ani trvalý príkaz, internet banking fuj to v USA vymysleli. Nech žije obálka, nech zdražejú služby počty na nekonečnú bezhraničnú úroveň, my budeme platiť. Máme na to. Dôchodky na adresu, nech nafasuje počtárka rano do kabely 200k na keš, dnes je znova doba kešu, nech za 700e mesačne chodí počtárka 23 dní mesačne s kabelou nafasovanou na 300k, nevadí, že do banky pre 10k ide securitas pancierový v nepriestrelnej veste, počtárke stačí liberta. Mám právo dostať dôchodok keš, na účet si ho potom zanesiem, zaplatím aj poplatok za vklad aj radu v banke vystojím, času je dosť. Mám právo vyhukovať po počtárke, kde bola doteraz, dokedy mám čakať, čo mi minule dala žltý lístok, ona je tu za 700e na to. V daždi, v mraze, vo vetre, v horúčave, na slnku…

  5. pre Anonym 20. marca 2023, 13:25
    Kým ešte roznášajú tie žlté lístky, tak je dobre. Mne žltý lístok nedali, o tom že ma nezastihli a mám uložený list z úradu som ani nevedela, a zistila to náhodne po 3 mesiacoch, kedy už bol dávno vratený na úrad ako neprebraný. Tým pádom som prišla o možnosť regovať „15 dní odo dňa prevzatia“ a hádajte čo? Nemám to ako pošte dokázať. Úradu to tiež nemám ako dokázať.
    Môžem sa aj roztrhnúť od zlosti a vyplakať kýble vody, nepomôže mi to.

  6. Čo hovorí, uráža nás? My frustráti máme počtové, počtu, počtárku, fejzbúk a vodku. A vodku nie hocijakú ale ruskú. Gorbačovku alebo Jelcinovku, aj ked Feri hovorí, že to je francuzska ale my nie sme sprostí, vieme že to sa tie dezinformácie na moj veru. a Janovi dneska pípal mobil raz ked mu žlty lístok došiel z oného slovenskoSK a druhý raz ked mu anča písala na fejzbúk. Toto je namojveru borďeľ, kto sa v tom má vyznať kedy pípa anča a kedy lístok, bodaj ho para tlačila. My komunisti sme za to, aby sa žlté lístky zachovali na moj veru ozaj. Každý týždeň jedon alebo dva do každej bránky aj schránky, aj na cyprus alebo inú matičku rus.

  7. Nie uľahčiť ľuďom ale ešte viac zaťažiť. Vymyslieť blbosť a brať zato odmenu, veľký plat prípadne zlatého padáka. Poštárkam minimum, keď chcú viac nech čakajú na vietor, dážď a sneh.

  8. Ja dúfam, že tie pani za přepážkou aspoň presunu do budovy hlavnej pošty 🤭🙈. Už toto je čistá katastrofa…

  9. Pobavilo, vážne. Čakala som v covid čase na rodný list dcéry. Týždeň, dva, nič. Volám na úrad a oni ho už dávno poslali to len ten žltý lístok mi nik nedal do schránky. Volám na poštu a zisťujem od nepríjemnej vedúcej že áno je to tam a pondelok je posledný deň na vyzdvihnutie inak ho vrátia naspäť na úrad. Ďakujeme pekne takisto aj za peniaze ktoré cez poštu poslala prababka vnučke a nik z pošty nezanechal lístok. Až sme išli priamo na poštu… A to odkiaľ viete že tu máte peniaze? Opýtala sa poštárka zvedavo. No prababka volala, minulý týždeň ich už poslali ale v schranke nič. Bežný postup? Vytiahla viacero peňažných poukážok a hľadala v nich. Našla ho pani poštárka našťastie, peniaze máme. Ale majú ich tam viacerí, takých poukážok tam majú veľa, snáď oni o nich aj vedia a k peniazom sa dostanú.

  10. Nebolo treba zrušiť ani jednu poštu stačilo odvolať tu kopu výkonných riaditeľov čo máte na riaditeľstve pôšt.

  11. Veď pošta na cukrovarskej už nefunguje dlho…
    To až teraz oznamuje?
    Ja keď potrebujem niečo odoslať,či vybaviť,idem na dedinu
    Žiadna fronta,žiadne čakanie…

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img