ISSN 1337-8481

streda, 24. apríla, 2024

Nemôžete naraz chcieť európsky životný štandard, európske istoty a bezpečnosť, európske slobody, ale zároveň chcieť, aby Ukrajina prehrala a Rusko vyhralo.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img
Keby som bol odborníkom na strategickú komunikáciu, čo nie som, tak by som sa ľudí pýtal takto: myslíte si, že môžete denne zjesť 4 čokoládové torty a schudnúť 15 kíl? Lebo zjesť tony cukru denne je legitímne, podobne ako chcieť schudnúť 15 kíl. Ale naraz to určite nepôjde. Podobne, nemôžete naraz chcieť európsky životný štandard, európske istoty a bezpečnosť, európske slobody, ale zároveň chcieť, aby Ukrajina prehrala a Rusko vyhralo. Musíte si vybrať.
Lebo keď chcete žiť ako Európania, tak nemôžete nechať padnúť celú európsku bezpečnosť. Alebo potom to nechajte tak a nech sa naplní aj u nás „ruský svet“, ale potom sa môžete rozlúčiť s európskym životným štandardom, slobodami, nádejou na lepší život.
Je to reakcia na prieskum verejnej mienky od Ipsosu, ktorý zverejnil Denník N: 60 percent ľudí si myslí, že dodávky zbraní Ukrajine predlžujú vojnu, ale zároveň 64% chce zabrániť tomu, aby sa Slovensko dostalo do ruskej sféry vplyvu. Odhliadnuc od toho, 64% je dosť málo a znamená, že takmer tretina obyvateľstva nedokáže pochopiť, že žiť v ruskej sfére vplyvu znamená diktatúru, úpadok, stratu slobody, stratu ekonomického progresu a akejkoľvek nádeje na normálny život, je to aj celkom zvláštny rozpor vo vnímaní reality. Lebo: keď prestaneme dodávať zbrane Ukrajine, Ukrajinci prehrajú. A keď Ukrajinci prehrajú, tak to bude najkratšia cesta, aby sme sa aj my dostali do ruskej sféry vplyvu. Čiže opäť platí, že veľká časť ľudí chce navzájom sa vylučujúce veci.
Tiež 44 percent ľudí hovorí, že Ukrajina by sa mala vzdať časti svojho územia za mier. To znamená, že nechápu základnú vec: akceptovať, že vojnou možno dosiahnuť trvalú anexiu územia, znamená kolaps európskej bezpečnosti. A kolaps európskej bezpečnosti znamená, že po prvé, budeme žiť v stálom nebezpečí, po druhé, môžeme sa rozlúčiť s rastom životnej úrovne. A nemôžete chcieť aj stabilnú európsku bezpečnosť, aj ruské víťazstvo naraz. To sa nedá.
Tieto jednoduché logické rozpory by som vysvetľoval. Možno nie tým cca 20 percentám, ktorí sú asi ok s ruským svetom, lebo tých už asi nič nepresvedčí – hoci ja som si istý, že tí ľudia si neuvedomujú, čo si želajú. Možno ročný pobyt na ruskom vidieku im pomohol, ale to zase neželám nikomu. Ale vysvetľoval by som to tej tretine (možno aj viac), ktorá si želá európske životy, ale osud Ukrajiny je im ľahostajná. Lebo tam nejde o zaslepenosť, ale o to, že nechápu ten rozpor.
Musíme to vysvetľovať, dookola. Iná cesta neexistuje.
Zdroj: FB

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Ja by som dal otazku tu pro puttler orientovanym obcanom Serede. To vazne by ste chceli aby nas ruSSko dobylo potom co by porazili Ukrajinu? Alebo ze by boli v Uzhorode rozmiestnene ruSSke vojska, ktore by mohli kedykolvek palit na nase uzemie? To si myslite ze by bol plyn a elektrika, potraviny lacnejsie keby sme zili pod ruSS? Co by tu tak akoze ostalo? Vsetci pricetni, rozumni by odisli, zostali by ste tu len vy dezolati a ruSSom boskavajuci prdele. Vsetci zahranicny investori by odisli, bola by tu vysoka nezamestnanost, kolaps ekonomiky. To chcete vy pro putlerovsky bezmozgovci? Slava Ukrajine! Gerojom slava! puttler – idi na chuj.

  2. Zo západu prichádzajú pandémie,zadlžovanie,zbrane a zlo.
    Slnko a nádej jedine z východu !
    Ale tomu ty liberálny bezmozgovec nado mnou nemôžeš rozmieť.
    V roku 1989 sme sa tešili že sme vyhnali totalitu.
    Omyl !
    Tá sa iba schovala a naučila sa novým trikom. Teraz útočí oveľa zákernejšie a vymýva hlavy tým menej chápavým ako si ty cez médá !

  3. Pre Anonym 19. marca 2023, 7:49
    Ano totalita utoci zakernejsie cez takych poloretardov ako si ty…
    A Slovensko dost prehrava ten boj.

  4. USA, GB hovoria, že Rusi sú slabo vycvičení, dochádza im výzbroj, munícia, rakety, že už dlho nevydržia. Potom sa tvrdí ako tu , že pozor Rusi nás dostanú. Jedno aj druhé tiež nejde dokopy. Propaganda.

  5. Anonym 19. marca 2023, 7:00
    Boskávajúci sa píše po slovensky bozkávajúci.
    Zahraničný investori sa píše po slovensky zahraniční.
    Proputlerovský bezmozgovci sa píše po slovensky proputlerovskí.

  6. Samovládcu v Rusku treba odstaviť od kormidla, inak Ukrajina prehrá. Ešte treba odstaviť špinavé USA, na vojne ruska proti ukrajine majú veľký podiel. A tých našich samovladcov treba zavrieť.

  7. tie hnusne zapadne krajiny, kde su vyplaty, zivotna uroven, zdravotnictvo, skolstvo (a co este) niekde uplne inde nez tu, chodime tam pracovat a zavidime, ako ziju a my sa chceme podobat Rusku, slovanskemu narodu s dobrym srdieckom. Ved ano, k Rusku je to realne blizsie…

  8. Vôbec si tí ľudia neuvedomujú čo by pre nás znamenala prehra Ukrajiny a susedstvo s Ruskom …ekonomicky(staneme sa pre domácich aj zahraničných investorov rizikovou krajinou), vojenský ( obrovské navýšenie financií pre armádu, tie peniaze budú chýbať inde) a aj demograficky (ešte väčší odliv ľudí-nikto pricetny nechce žiť v dostrele nepriatelskych tankov) atď…

  9. Ratafak plachta 19. marca 2023, 10:27
    A teba volajú ratafak krištáľová guľa? Baba Vanga aj s Nostradamom aušus a šuvix. Na jednej strane západ o Rusoch hovorí ako o neschopných, nevycvičených, otrasne vystrojených, vyzbrojených, nevedia dobyť ani to, čo by na východe Ukrajiny chceli. Na druhej strane západ hovorí, pozor na Rusov, po Ukrajine sa nezastavia a prevalia sa ďalej do Európy.

  10. Rusko je zaostale, nedostatocne vyzbrojene modernymi zbranami, ale ma jednu velku vyhodu a tou je pocet ludi a potencionalnych „vojakov“, takze prinajmensom mozu vyhravat na vyraznu prevahu ludi, aj ked nevycvicenych. A taka obrovska krajina sa zotavi ovela rychlejsie nez ktorakolvek ina.

  11. Anonym 19. marca 2023, 10:37…a v čom konkrétne sa mýlim? Ak by západ nepomáhal Ukrajine ( čo mnohí kritizujú), tak je veľmi reálne že Rus by zabral celu Ukrajinu až k našim hraniciam…a ty sam by si chcel žiť, pracovať či investovať v dostrele ruskych zbraní?…veď nemusíš byť Nostradamus aby si si nato odpovedal…každý človek, firma, štát sa snaží eliminovať riziká a nie že postaví fabriku, diaľnicu atď pár kilometrov od ruskych tankov…

  12. Ratafak plachta 19. marca 2023, 11:35
    V dostrele ruských zbraní sme aj bez toho, aby Rusi zabrali Ukrajinu, takže žijem a pracujem celý život v dostrele ruských zbraní a to nie som ozaj Nostradamus a investori chodia na Slovensko, dokonca aj do Košíc – US steel, Volvo atď. Na jednej strane Rusko a jeho armáda západom vykresľovaná ako neschopný odpad, na druhej strane Rusko a jeho armáda západom vykresľovaná ako hrozba, ktorá zaberie Ukrajinu a potom vtrhne do EÚ. Viac sa asi šliapať po jazyku nedá.

  13. Stačí 10 minút a je po Berlíne alebo Moskve či po celom svete. Gramatik, tvoja vyspelá gramatika, ty bude na hovno, jednoducho vykapeme.

  14. Jasne su zbrane ktore doletia vsade…Ale je iné riziko mať zbrane tisíce km ďaleko s tým že raketa musí priletieť celé územie Ukrajiny a iné mať tanky hneď v Užhorode…ci ty v tom rozdiel nevidíš?…ten reakcny čas je úplne rovnaký že?…nehovoriac o incidentoch ako napríklad pretláčanie migrantov cez hranice, ničenie ploty ako sa to dialo na polsko- bieloruskych hraniciach…toto potrebujeme? Naozaj si myslíš že by sa na východe dobre žilo s tou ruskou armádou na našej hranici?

  15. Anonym 19. marca 2023, 11:27 – skusim to recou Tvoho kmena:

    Medzi primitivnym polodebilnym a zakomplexovanym anonymnym luzrom ako si Ty a autorom statusu je jeden zasadny rozdiel.

    Ty si anonymny chudak, vrchol ktoreho je primitivny koment v diskusii a autor statusu je velvyslancom SR vo Velkej Britanii a jeho oficialne oslovenie je „excelencia“.

    Takze tym otrokom si Ty a nie on.

    Tito ludia medzinarodne zehlia skandaly sposobene vami pologramotnymi chudakmi a vysvetluju, ze na Slovensku ziju aj vcelku normalni ludia, to vy len dokazete hlasno kricat.

    – – –

    Presne toto su diskutujuci, ktori maju rovnake volebne pravo, ako kazdy normalny mysliaci jedinec.

    Pisem to preto, aby verejnost vedela kto za kazdu cenu okupuje verejny priestor a ze to aj medialne vyhra v momente, ked slusni a mudri ludia budu mlcat…

  16. Majko,daj si lieky na ukludnenie,zjavne ich potrebujes,o akej excelencii tu taras?aj zalud (Steinhubel) bol velvyslanec na seycheloch tiez bol excelencia?alebo obycajny mafiansky vyjebanec?
    Stale nerozumiem spinavcom ako je Macko,teno smrad Ondrejcsak a mnoho iny preco neroztiahnu slovensku vlajku pri prilezitostiach ktore maju urcitu nalezitost pre Slovensko.
    Kedy tito vyjebanci diplomaticky budu ziadat riadne presetrenie zabitia slovaka a hajlovanie vo fasistickom Bruseli?

  17. Majko s novinami ti to ide, pozri kolko ukrajincov tu je, daj sem stranku, chyt svojho ukrajnca, budes to mat plne a ukrajinci mozu ukazat v boji ako sa im bude darit. Nie tu sa budu ukazovat v bezpeci

  18. Tak henteho primitíva oslovujú excelencia😁😁 zbohom zdravý rozum,celý svet je v sračkách kvoli takým bláznom ako je tento.

  19. Ratafak plachta 19. marca 2023, 12:49
    Západ tvrdí, že Rusko a jeho armáda sú slabé, nestoja za nič, tak to splietanie o Rusku na našich hraniciach, prípadne v EÚ sú nezmysly, alebo šliapanie po jazyku. Buď je pravda jedno a druhé klamstvo, alebo pravda druhé a prvé klamstvo. Rusi by sa ich pohľadu fliačikom zeme ako Slovensko ( v Rusku okres) určite urgentne zaoberali.

  20. V Iraku bol agresor zabil tam milión civilov. Nech žije mierotvorca USA nás kamarát. Kde bol ten pán excelencia? Nemohol by napísať nejakú oslavnú odu o americkej armáde.

  21. A už som ti písal že bez západnej pomoci by to rusi asi aj dokázali a navyše majú stále veľký mobilizacny potenciál aj keď sa očakávalo že aj s tým čo už použili dokážu viac….tak že tebe by vyhovovalo ak by západ prestal pomáhať a hrozilo by že tie ruské tanky budú na našej hranici?

  22. Ratafak plachta 19. marca 2023, 15:44
    Rusi sa určite zľaknú našich mohutných tankových síl v počte 1ks Leopard 2 a 30 ks T-72 a nasadia na slovenskú hranicu po fiktívnom obsadení Ukrajiny najlepšie tankové jednotky. Ratafak, tanky sa nenasadzujú v hornatom teréne, oni sú určené na nasadenie v rovinatom teréne, kde sa môžu rozvinúť do bojovej zostavy. Tak prestaň blúzniť o ruských tankoch na našich hraniciach.

  23. Len ho nechajte už sa nemá na kom ventilovať (bývalý primátor) tak sa vystrieka tu v diskusii… ak mu v tom zabránite môže mu prasknúť cievka a nebude tu mať kto písať tieto brečky

  24. Anonym 19. marca 2023, 18:36…je úplne jedno či to budú tanky alebo iná technika…proste agresívnu armádu pár km od domu mať nechceš, alebo áno?…
    Ps: Pár metrov od našich hraníc končí dráha užhorodského letiska, je to tam pekné rovinka a aj široká…tam by to šlo aj s tými tankami…ale tá podstata je v tom že sa ti asi nebude dobre zaspávať, pracovať, žiť kúsok od okupacnej armády a môže ti byť jedno aku techniku tam ma prichystanu

  25. Ratafak plachta 19. marca 2023, 20:09
    Západ hovorí, že Rusi majú slabú armádu a nevedia sa pohnúť ďalej, tak čo ty točíš stále o tom, že Rusi budú na našich hraniciach. Alebo vieš niečo, čo nevedia ani americké a britské tajné služby a mal by si v záujme našej bezpečnosti podať informácie na príslušných miestach. Ale tak, či tak buď tajné služby, alebo ty šíriš dezinformácie.

  26. Ondrajcsak ty nebytecne hovado uz si bol v amerike na vidieku,ked teda porovnavas?aj tam bohuzial ziju ludia ako v praveku v papierovych domoch dokonca este horsie v privesnych karavanoch,uz sa do tej vysnenej ameriky nehrnu ludia za pracou ako pred 30-timi rokmi.
    Excelencia,drzis tu vlajku ako taky posero,co na teba miery americky diplomat s M16.Obkundes zapredany.

  27. Anonym 19. marca 2023, 20:59…..ak sa prestane pomáhať Ukrajine tak je pravdepodobné že aj tí „slabí“ Rusi dokážu so svojou početnou a vojenskou výhodou poraziť 3-4 menšiu Ukrajinu a posunúť sa na naše….rozumieš tomu už takto?

  28. flanc 19. marca 2023, 21:17 – standardne by som napisal, ze si dalsim nevychovanym primitivom. Ale Tvoj prispevok ma zaujal obsahom. Hlupym obsahom.

    Diplomat Ondrejcsak Ti odpovedat nebude, ale ja sa rad odpovedou pobavim.

    Ja som bol v USA od New Yorku, cez Miami, Key West, Tampu, Orlando, Atlantu, LA, San Francisco, Las Vegas, Santa Monicu atd.

    Mam prejdene velke mesta, ale aj baziny Floridy a vidiek.

    A tzv. „papierove“ domy su vsade rovnako, ako mobilne domy. No nie preto, ze by v nich byvali zobraci. Ti su na ulici.

    Aj mobilne domy obyvaju manazeri zarabajuci prniaze, o ktorych sa chujom ako Ty nesniva. Byvaju tak nie pre chudobu, ale pre ine zivotne priority, ako mas Ty a Tebe podobni jedinci. K tomu praveku ste zial daleko blizsie vy, ako oni.

    To zasnes, co? Cudujes sa aky si nevzdelany hlupak?

  29. Nie p.Majko necudujem sa poznam velmi dobre podmienky v amerike a sam dobre viete,ze uz to nie je co byvalo a ten manazer v karavane to ste trosku prestrelili,ale ano aj tam su skrachovani manazeri co ich jednoducho situacia pritlacila k takemuto zivotnemu stylu.Ani sloboda slova uz tam nefunguje v takej miere ako pred 30timi rokmi.

  30. Zabudol som. som rad ,ze mi odpovie M.Majko a nie nejaky Ondrejcsak,p.Majko je viac ako nejake hovno Ondrejcsak.
    Len taka uvaha,ak by ste sa opytali 100 ludi ci niekto pozna Ondrejcsaka a co robi,alebo ci poznaju Vlhovu a co robi,tipnem si ,ze toho zmrda by poznalo tak 10% opytanych a to je pan diplomat excelencia.

  31. flanc 19. marca 2023, 21:53 – u manazerov sa spravidla nejedna o zivotny styl, ale o priority !!

    Na Slovensku nevieme pochopit stav, kedy firma manazera presunie pracovat do ineho mesta, ci statu a to v case napr. do troch dni.

    Manazer povie asistentke cislo mobilneho domu a ta obratom zariadi jeho transport cez pol alebo cele USA velakrat aj s autom. A manazer v obleku prileti do mesta na nove posobisko, kde si v campe najde svoj mobilny dom s oblubenou rozcitanou knihou a nedopitou kavou na stole. Jasne, ta uz bude asi studena… 😉

    Tento druh byvania je vyhodou a umoznuje mobilitu, ktora Slovakom chyba. On sa totiz murovany dom so zahradou, jablonkami, vinicom a rajcinami stahuje tazko.

    V nevyhode oproti tym Americanom sme teda my. Slovaci v hladovych dolinach totiz cakaju, ze im investor s dobre platenou pracou otvori fabriku v dedine, najlepsie na konci ulice.

    Priatelu, my zijeme za opicami, nie oni. Oni si za dobre platenou pracou kludne vycestuju aj tisic mil, oni si zivot uzivaju, my nie.

  32. Ratafak plachta 19. marca 2023, 21:26
    Nórsko je v NATO od rolu 1949 a má s Ruskom 220 km hraníc a asi je ruská armáda na hraniciach s Nórskom takmer trištvrte storočia a zdá sa, že aj napriek tomu sa tešia z dobrej životnej úrovne a ten posledný, čo by mal odísť tam ešte nezhasol. Tebe tuším Rus aj zo záchodu vyskakuje, keď zdvihneš poklop. Aj keby Rus došiel na hranice, veď Slovensko je v NATO tiež a je tam odstrašujúci článok o vzájomnej obrane. Leda potom, že by si si myslel, že NATO je slabulinká organizácia, ktorá nie je schopná ubrániť nič a to zasa vieš viac ako kompetentní k tejto otázke a potom by si im mal ponúknuť svoje analytické schopnosti.

  33. Anonym 20. marca 2023, 6:24..
    – no Rusi zatial Norsko nepovažujú za súčasť svojej sféry vplyvu tak ako to je u štátov bývalého ZSSR a ich satelitov…
    – ak ti príde východoslovenská nížina dosť komplikovaný terén na nejaký útok, tak je divné že tá krajina za severným polárnym kruhom ti už príde OK…
    – píšem to už po X-té..to že sme dnes v NATO, neznamená že tam budeme o 3, 5, 10 rokov…stačí jedna „správna a vlastenecká“ vláda a sme vonku…Rus si počká a bude na tom pracovať…
    – aj napriek tomu že Pobaltie či Polsko v NATO sú – občas sa im tam nejaký ten incident z ruskej strany objaví – potrebujeme to?
    – Norsko zvyšuje vojenskú pohotovosť (a to stojí nemalé peniaze), Finsko a Švédsko sa tlačia do NATO, Pobaltie navyšuje výdaje na obranu, Polsko buduje najsilnejšiu armádu v Europe, Ukrajina bojuje, Moldavsko a Gruzínsko sú posraní až za ušami…ale všetci sú asi blázni čo nevedia čo robia,…len ty si lietadlo…
    Niečo k tomu Norsku:
    https://www.idnes.cz/zpravy/nato/rusko-nato-norsko-ropna-plosina-plyn-drony-lord-stream-armada-valka-ukrajina.A221101_165226_zpr_nato_inc
    naozaj toto potrebujeme riešiť aj my?

  34. Ratafakovi môžeš dať akýkoľvek argument,on to zahrá,rozkuskujeto on určí sám samotný,čo vlastne Rusko chce no proste génius.A takto strašia ľudí Ruskom.Na jednej strane čítaš,aké je Rusko neschopné,a na druhej sa chcú prevaliť do Európy.Uz sa spamätaj.Ako to tu vykrikujú niektorí“? Sláva PRAVDE,idi do chuja!!!!!!!Ja nemám strach z Ruska,ja mám strach z takýchto vojnových štváčov.Ukrajinska strana udala,že zomrelo 250 000 ruských vojakov,o svojich stratách nič.Kolko myslíš,že bude vojna ešte trvať.? Ty ,ako veľký expert stále trepeš,že je “ možné“ poraziť svetovú jadrovú veľmoc.Ludia verte mu ,lebo,keď to on povie,tak to bude pravda.NIKTO TUTO VOJNU NEVYHRA! VSETCI PREHRAME,do akej miery,to ozaj záleží len na tom,keď si celý svet naleje čistého vína.

  35. ty si zase ten domýšlavý?….Nie, ja neurčujem čo Rusko chce, to si určujú oni, oni útočia a oni sa vyhrážajú….ja hovorím že vačšina štátov s ktorými majú hranice má s nimi negatívne skúsenosti a vačšina štátov dnes posiluje svoju obranu a snaží sa pomocť Ukrajine aby sa konflikt udržal ďalej od ich hraníc…..je to úplne prirodzené – každý sa snaží predchádzať rizikám a držať si nepriateľa ďaleko od tela….
    a ty nám tu hovoríš že napriek historickým negatívnym skúsenostiam, napriek tomu že dnes rus útočí v susednom štáte a vyhráža sa celému západu nepredstavuje susedstvo s ním problém ale naopak problémom sú tí, ktorí na možné riziká poukazujú….
    …ako čo viac potrebuješ aby si vyhodnotil že niečo pre teba predstavuje hrozbu ak už ani historická skúsenosť, dnešná agresivita a vyhrážanie pre teba nie dosť?…
    ja som pre teba hrozba a vojnový štváč ak píšem že nie je múdre mať hranicu s agresorom?

  36. Keďže je viac než nepravdepodobné, žeby sa na SOL objavil pod.článok, kritizujúci USA, i keď sa hráme na objektivitu, tak to napíšem. Dnes je 20 ročné výročie nelegálnej invázie NATO do Iraku. Dôvod poznajú všetci. Dokonca aj tí, ktorým trčí zo zadku americká vlajka. Bolo to porušenie medzinárodného práva, spáchali sa desiatky vojnových zločinov. Napr. Falúdža. Zahynuli tisíce civilistov. Žiadny z amerických vojakov, veliteľov či politikov, nebol za toto nikdy potrestaní, dokonca ani na Busha nikto nevydal medz.zatykač, ako teraz na Putina.

  37. 20. marca 2023, 13:14
    Len vo Falúdži bolo zabitých niekoľko tisíc civilistov. Celkový počet obetí v Iraku je cca milión. Ale keďže boli zabitý demokraciou tak je akýkoľvek postih vylúčený, že?

  38. Ratafak,to už si písal tisíckrát,opísal si situáciu po tvojom,na to sa ti už môže každý vykašľať.Uz sa Rusko odsúdilo tisíckrát,môže sa odsúdiť ešte raz tisíckrát,čo z toho? Zachráni to život,čo len jedného človeka,stanoviská sú už každému jasné,zmenilo sa niečo na bojisku?To by musela hádam aj tá pomoc pristáť tam kde patrí.A potom s tým susedstvom.Prestan už sprosto zavádzať.Ake susedské krajiny? Keď už tak veľa píšeš,tak sa oboznam s históriou Osetska,a kto koho napadol( v čase olympiády v Soči.,Nápis,ako to bolo s Afganistanom,a kto vytvoril Taliban,A nápis,prečo Američania napadli tisíce km.od svojho štátu iné suverénne krajiny,to sú desiatky.Co myslíš,že by sa stalo,keby Mexiko vytvorilo vojenský pakt s Ruskom.? To by bol frmol.Nie tak,ako ty trepeš je Európa bezpečná.Bezpecna bude len vtedy,ak budeme akceptovať aj potrebu bezpečnosti Ruska.Vtedy bude bezpečná,ak bude Ukrajina v NATO.? Už ste mohli všetci pochopiť,že to bez krvavej,sebaznicujucej vojny nepôjde.A na konci dňa to môže tak eskalovať,že sa všetko na svete skončí.

  39. Anonym 20. marca 2023, 14:01..takto – pokial vy budete opakovať tie vaše klamstvá, tak ja na ne bude reagovať…takže zase:na Rusko nikto od čias Hitlera neútočil, všetci akceptovali jeho bezpečnosť…naopak že by Rusko rešpektovali bezpečnosť okolitých krajin sa to povedať nedá….
    Ukrajina v žiadnom vojenkom pakte s Natom nebola, v roku 2008 zamietli jej žiadosť…Putin aj tak zaútočil…
    Ak chceme mier treba apelovať na agresora aby sa stiahol, inak ten mier proste nedostiahneš – ak bude jedna strana útočiť a druhá sa prestane brániť myslíš že bude mier?….alebo mi teda vysvetli čo navrhuješ?….ako chceš dosiahnúť ten spravodlivý mier s krajinou, ktorá za to slovo zatvára vlastných ľudí, s krajinou kde je to zakázané slovo?…ale buď už prosím konkrétny…čo by mala Ukrajina/europa spraviť – akú časť svojho územia obetovať aby sa vojna skončila, rusi sa prestali vyhrážať a bol ten mier?….napíšeš mi to už konečne?…všetci by sme to už chceli a asi najviac Ukrajinci – majú sa vzdať a žiť štastne pod krídlami Vovku ktorý ich napadol a bombarduje?…aké je tvoje riešenie?
    PS: vojna v Osetsku bola 2008, OH v Soči 2014..

  40. Ratafak plachta 20. marca 2023, 14:25
    Raťafák, podľa teba sú klamstvá všetky názory a tvrdenia, ktoré sa nezhodujú s tvojím alebo mainstreamom. Tak sa ťa na rovinu spýtam jednu vec. Prečo majú Rusi, Číňania, Sev. Kórejci to je jedno kto, dodržiavať medzinárodné právo a rezolúcie, ak vaši obľúbenci spoza oceánu, hrdiaci sa titulom najväčšia demokracia na svete a naši super spojenci na nejaké medz. právo z vysoka serú a riadia sa jedine vlastnými záujmami? Nemôžeš vodu kázať a víno piť. Ak sám kradneš nemôžeš kázať o poctivosti. Od Rossevelta má každý jeden americký prezident na rukách hektolitre cudzej krvi a idú kázať svetu o pravidlách a mieru. Napádajú suvérenne krajiny, raz kvôli vojne proti terorizmu, i keď mnohé ter. skupiny sami financovali a cvičili, inokedy za demokraciu a slobodu ale stále je to to isté. Napadnú cudzí štát, zabijú tisíce alebo desaťtisíce civilov a každý im nato prikyvuje. A z pravidiel OSN si spravili s prepáčením hajzelpapír. Ak by Rusov kritizovali Rakušáci, Švajčiari, Škandinávci, ok, ale krajiny, ktoré zbohatli na krvi otrokov a stáročnom drancovaní cudzích krajín idú moralizovať? Takto to nefunguje kamarát. Dnes je 20 rokov od zločinu spáchaného NATOm voči Iraku. Mimo jediného článku v Pravde som nenašiel nikde ani zmienku. Ale zato o Zelenskom a UA je každý druhý. Už čakám, kedy sa objaví o Zelenskom správa koľko krát denne ide srať alebo vypisuje do éteru čo všetku mu kto má poslať a koľko mld. ešte zacvakať aby mohol robiť geroja.

  41. Tak dement sa cuduje, ze noviny nepisu o tom, co sa stalo pred rokmi, ale pisu o tom co sa deje teraz. To jako vazne? Niekto dokaze byt tak blby? A este caka spravy o srani.

  42. Anonym 20. marca 2023, 19:49 – ja sa ta na rovinu opytam, preco do frasa stale mate tu Ameriku v hube? Hovoril Ratafak, alebo “mainstream”, ze Amerika moze a Rusi nie? Preco sa stale snazite ospravedlnovat Rusko, lebo USA… uz som tu jednemu daval otazku na ktoru som odpoved nedostal. Ked Jozo da po kotrbe Janovi, znamena to, ze mozem aj ja teba vyslahat?
    Apropo predstav si, ze Rusov kritizuju aj Rakusaci, Svajciari a Skandinavci. Ak si si nevsimol, Svedi s Finmi prehodnotili a chcu do NATOa s kritikou Ruska nesetria.

  43. Anonym 20. marca 2023, 19:49…ty tu píšeš o tom že niekto neakceptoval potrebu bezpečnosti Ruska alebo že Ukrajina vstupila či vstupovala do nejakého paktu – tak sa ťa pýtam:
    – Kedy kto ohrozoval bezpečnosť Ruskej federácie?
    – Kedy Ukrajina vstúpila do Nato alebo nejaké paktu ?
    Je nemám potrebu obhajovať agresie USA, Číny, Nemecka, Ruska alebo hocikoho iného…nikdy som to nerobil…

  44. Ratafak,je to jednoduché,vysvetli to čo ty tu neustále vypisuješ Rusom a oni ťa určite pochopia.Aj ja by som bol za.My sme to už všetci pochopili,ale ešte ti Rusi.

  45. A napíš jeden dlhý článok pravdivý a nie len polopravdivy,alebo ako sa ti to práve hodí.A potom ťa bude každý uznávat..Propaganda už ľudí nebaví.Teraz som dal až dva príspevky za sebou.

  46. Ratafak,považoval som ťa za inteligentnejšieho.Ved tam máš odpovede.Dobre,tak ti pomôžem.Rusko považuje rozširovanie NATA za hrozbu svojej bezpečnosti.Bodka,že ty to nepovažujes,to bohužiaľ Rusi neberú v úvahu.Ukrajina mala perspektívu,alebo sa usilovala a aj usiluje o vstup do NATO.Keby nebolo Merkelovej a Franzuskeho prezidenta,už mi tam hádam bola.A zase,ty niečo konštatujes,a neustále to omielas,no treba to vysvetliť tým Rusom,treba im aj vysvetliť,že Krym aj tie tri republiky dostanú svoje práva,a možno to pochopia.A to sa dá vysvetliť len diplomaciou a nie vojnou.Bohuzial RUSI už agresiu spustili,samozrejme že je to svojvola,ale prvý predpoklad pre nejakú budúcnosť regiónu je nejaká forma prímeria.Nejak sa spoliehať na to,že možno Ukrajina to dosiahne vojenský,je nebezpečná utopia.A to už potom pocíti aj celý svet.

  47. máš staré noty – dneska už nefrčí zámienka NATO ale denacifikácia. Ak by bol problém s NATO a bezpečnosťou, tak ako to že nevadí vstup Fínska a Švedska?
    Tak ešte raz – od Hitlera nikto rusov neohrozil (naopak rusi ohrozujú svojích susedov), Ukrajina nemala šancu sa dostať do NATO minimálne od 2014 ked stratila územnú celistvosť….tak prestaň klamať o nejakej „ukrajinskej perspektíve v NATO“ – to totiž vobec nehrozilo a Rusi to vedeli a aj tak zaútočili….
    a preto to píšem tebe, lebo ty sa tu tými klamstvami snažíš obhájovať rusov…rusi vedia že je to len výhovorka, tam to nemá zmysel písať, ty si naivný veriaci hltajúci tú propagandu ktorá v základe nedáva zmysel (Ukrajina ktorá nemala šancu byt v NATO im vadí, ale Fínsko nevadí..)
    a ešte raz sa ťa pýtam – už tak po dvadsiate: ako chceš s krajinou ktorá slovo „mier“ postavila mimo zákon ten mier vyjednať? Čo im chceš slubiť?..ja súhlasím že diplomacia je lepšia ako vojna, len na tú diplomaciu treba 2 ochotné strany, ak jedna slovo „mier“ zakáže tak ho asi ťažko dojednáš..keď naposledy jednali o mieri tak Rus stále bombardoval Charkov….ale tak daj – ako diplomaticky dojednáš ten mier?…čo im ponúkneš?

  48. OSN a svet v tichosti sleduje,ako dlhé roky Izrael okupuje palestínske územia,ako bombarduje a zabíja nielen dospelých, ale aj deti..to nás tak nezaujíma,len preto,že to je ďaleko..

  49. tiktok asi by si nechcel sedieť v autobuse, kde má samovražedný atentátnik z Palestínx pod tričkom pás s výbušninou, to by ťa takéto reči hneď prešli

  50. A Ty by si asi nechcel bývať v dome,do ktorého narazí bomba a je tam kopec mŕtvych civilistov,pozri si faktografiu,reálne zábery s mŕtvymi deťmi,OSN minulý rok v októbri rezolúciou odsúdila Izrael za okupáciu palestínskych území,alebo,že by si bol z rodu dezolátov a Palestínci sú pre Teba menejcenní..

  51. Ratafak plachta 20. marca 2023, 8:50
    Ratafak lietadlo si sám, že o tom nevieš, to neznamená, že to nie je pravda. Nóri s Rusmi sa budú sporiť o iné veľké veci – zdroje v roztápajúcej sa Arktíde a tam budú asi iné fofry a nestraš s Rusmi na východe Slovenska ( tankový terén je nížina v Poľsku, ja by som sa do Európy necpal cez Karpatský oblúk), ty asi vieš viac ako napríklad švédske Volvo, ale keď im poskytneš svoje jedinečné a neoceniteľné zdroje, tak si okamžite zbalia svoje fidlátka a spakujú sa zo Slovenska. Alebo sú oni oproti tebe tak nevedomí a hlúpi, že prídu a postavia automobilku napriek prípadným nažhaveným ruský tankistom, ktorí čakajú na prevalenie sa so svojimi tankami do Východoslovenskej nížiny. Ako hovorím, zavolaj Henrymu Kissingerovi nech sa konečne stiahne z obehu, lebo pri všetkej tvojej skromnosti, ta si nová vychádzajúca analytická star, ktorá ho nahradí. Všade a za všetkým vidieť Rusa, neviem ako to tí Rusi stíhajú keď sú ako sa tvrdí na západe neschopní, ale ty máš asi informácie, ku ktorým iní prístup nemajú, tak o tom niečo musíš vedieť. Mal by si sa s tými informáciami podeliť s MI5, CIA, ABW, BND, DGSI, aby sa dostali k relevantným informáciám, ktoré im v boji proti Rusom chýbajú.

  52. Anonym 21. marca 2023, 18:55…máš pravdu, uznávam od Rusov nebezpečie nehrozí, všade kam prídu rozdávajú radost a kvetinky – a všetci sa plašia úplne zbytočne….presvedčil si ma…a zatial čo si ma presvedčil tak v Rusku dostali další nápad. My sme v bezpečí, máme karpatský obluk ten chudáci Turci asi nemajú..:-D:
    https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/ruskoturecko-istanbul-anexe-navrh-poslanec-semjon-bagdasarov.A230320_130000_zahranicni_remy
    ešte by ma zaujímalo ako to v 68 zvládli cez ten „karpatský obluk“..ten v tedy asi neexistoval, že…

  53. Ako hovorím, kontaktuj CIA, MI5, budú radi, určite čakajú na tvoje neoceniteľné informácie. Ja si zaplatím a do novín dám platenú inzerciu, že sa chystáme obsadiť Mikronéziu a v Mikronézii sa z toho poserú. Rus sa smerom na západ len troška zle pozrie a armády analytikov hútajú, aká hrozba je za tým. V 68 sme boli spriatelené štáty, tak si mohli prejsť aj cez Karpaty bez toho, aby ich niekto ohrozil. Teraz, ty analytik sme znepriatelené štáty a tie prípadné tankové a iné kolóny s vojenskou technikou by boli asi napadnuté a v horách by sa asi tie megaširoké a udržované horské cesty určite neupchali zo zlikvidovanou bojovou technikou a ďalej by kolóny veselo mašírovali ako na korze v 68.

  54. aha…áno, hlavne je sa vyhnuť tej vychodoslovenskej nižine a ísť radšej cez Karpaty útočiť na nejaké horské osady..:-D, ale kedže to teraz nejde lebo znepriateľený štát tak sme v bezpečí…:-D…keby sme boli spriatelený štát, tak to by sme sa asi mali báť, vtedy by to šlo cez tie kopce lepšie…:-D…to je logické vysvetlenie…ono podľa tej tvojej logiky je teda asi lepšie sa s nimi nepriateliť a v kombinácií s Karpatským oblúkom predídeme útoku…to je chytré riešenie…
    len teda ešte nám vysvetli ako to bolo v roku 2008 v Gruzínsku…ako sa Rusi dostali cez omnoho vyšší a neprístupnejší Kaukaz?…či vtedy boli zase spriatelený štát a Gruzínci na nich nestrielali?….alebo nevedeli o tejto tvojej teorií….
    a teraz vážne: viacmenej je šum a fuk či na druhej strane hranice sú tanky, delá, BVP, rakety, stíhačky, ponorky alebo hocijaká iná nepriateľská technika…či sa chystajú alebo nechystajú zaútočiť, alebo to je len „cvičenie“ ako ked rusi rozostavia vojsko na ukrajinských hraniciach (predpokladám že aj vtedy si sa smial z možného útoku)…neviem si predstaviť komu by sa na východe dobre zaspávalo s pocitom že pár km od nich je nepriatelská armáda ktorá vybombardovala a vyvraždila časť susedného štátu….na to nemusíš byť žiadny Kisinger a ani nejaký analytik aby si vedel že to asi nie je to čo chceš…či áno?
    PS, vyzerá že sa vyznáš a toto mi ešte nedá: očakávaš územný konflikt RF – Norsko, sú Nori spriatelený alebo nespratelený štát? či tá arktída je tak fajn terén že to je jedno…

  55. Ratafak plachta 21. marca 2023, 22:59
    PS, ver tomu, že sa nevyznám a nefandi si, ani ty sa nevyznáš a neboj sa nie za každým rohom je démon v podobe Rusa.

  56. no podla analytických schopností to vyzerá že sa vyznáš….Rus nie je za každým rohom, to netvrdím…ale ak rozpútal najvačšií konflikt v Europe od druhej svetovej, vyhráža sa, a o konci ZSSR ktorého sme boli satelit hovorí ako o najvačšej chybe tak tie hrozby nemožeme podceňovať….to je celé….nikto mu do hlavy nevidí, nestačil mu Krym, Doneck, Luhansk bombarduje dalej, zatvára každého kto vysloví slovo „mier“…každý zodpovedný človek, firma, štát sa snaží eliminovať riziká…a mali by sme to robiť aj my….

  57. Klameš Ratafak,najväčší konflikt po druhej svetovej vojne? A neopovaz sa má nazvať nejakým Rusofilom,lebo ja som si od Rusov vytrpel svoje,ale na rozdiel od teba,mal som a mám rád pravdu.Takych agitátorov a podnecovatelov nenávisti som zažil neúrekom.Ste všetci z jedného cesta.Vtedy to boli zarytí komunisti,teraz ste to vy.Najdi si nejaké články z tej doby a zlaknes sa,ako ich napodobnujete.

  58. Ratafak plachta 22. marca 2023, 8:16
    Viem, že nič neviem, čo povedal Sokrates, to platí u ľudí aj v dnešnej dobe a nie si výnimka. Lebo prezentovať svoje názory a náhľady vôbec neznamená, že o tom máš šajnu.

  59. Anonym 22. marca 2023, 9:59…áno, to je jasné…nikto nevie všetko a každý sa može aj mýliť…ale od toho je diskusia – aby sa prezentovali názory….ty máš nejaký napíšeš ho, ja mám nejaký napíšem ho…

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img