ISSN 1337-8481

štvrtok, 18. apríla, 2024

ДЕТИ – napísali na budovu divadla v Mariupole. Nepomohlo, Rusi budovu zbombardovali a zabili minimálne šesťsto civilov. Aj detí…

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Od jedného z najväčších vojnových zločinov Ruskej armády na území okupovanej Ukrajiny nepochybne patrí bombardovanie budovy divadla, v ktorom sa ukrývali stovky civilov. Budovu ruské bomby zrovnali so zemou a zabili minimálne šesťsto civilov, medzi nimi detí. Bez milosti a šance budovu divadla opustiť.

Ruská armáda je armádou teroristického štátu, ktorého prezident sa v dvadsiatom prvom storočí verejne vyhráža použitím jadrových zbraní. Prezident Putin evidentne mentálne zostal niekde v dobe Karibskej krízy a ako človek sa historicky dostal na úroveň  Stalina a Hitlera.

Do Mariupolu som išiel vlakom z Kyjeva. A takto si budem cestu, mesto a historickú budovu divadla v Mariupole pamätať ja osobne…

Pred necelým rokom sme k téme uverejnili tento článok s množstvom fotografií z doby, kedy Ruská armáda na rozkaz V. Putina už a ešte nebombardovala Mariupol:

Obedoval som v reštaurácii s výhľadom na divadlo. Rusi ho zbombardovali a zabili v ňom stovky ľudí.

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Akw 19. marca 2023, 20:54 a Ernst 19. marca 2023, 20:51 a tiez Adrian 19. marca 2023, 20:57 – co takto prestat „debatovat“ sam so sebou a obratit sa na odbornika? Doba pokrocila a taketo uchylky su liecitelne…

  2. hoaxy,sprostosti, blaboli,kde je relevantny zdroj?alebo len mokre sny autora.zapadne televizie potvrdili,ze nie je to pravda.len dotycny zaspal dobu a siri tu nezmysli.
    ale aspon je prca.
    Majko dal si sa na alkohol?

  3. Z Mariupolu zostali len trosky…rusi to mesto zrovnali zo zemou, ale zrovna u toho divadla si určite dávali bacha aby ho náhodou netrafili…..rozbombardované divadlo v rozbombardovanom meste je určite ukro propaganda…to by si tí rusi predsa nikdy nedovolili..

  4. sunaj 19. marca 2023, 21:35 – Teba doma vsetci ignoruju a trpis deficitom v komunikacii, ked v jednom prispevku okrem nezmyslov sa pytas na relevantny zdroj a nasledne v prispevku – tanko 19. marca 2023, 21:37 – odpovedas sam sebe?

    Ludia, spamatajte sa, ved to je uz cista psychiatria. Co budete stvarat zajtra? Nebudete skakat z balkona?

    No a drobnost na zaver – alkohol je Tvoja zachrana, kedze este aj v diskusii spominas vlastne nocne intimnosti… 😉

  5. OSN potvrdila3300 žien a detí ruskej národnosti zabila na Ukrajine ukrajinská nacionalistická bender banda. To čo robí Rusko sa nedá ospravedlniť. Najväčšie lietadlo na svete zničila Ruska armáda, a nebola to pravda, zničili ho Ukrajinci.

  6. Dezinformácie tohoto typu na SOL beriem už ako samozrejmosť. Ked ukrajinci v roku 2014 zabíjali rusov,neobjavil sa tu ani jediný článok…
    Aj tento komentár bude určite zmazaný lebo nepasuje do Majkovej predstavy o politike.

  7. Anonym 20. marca 2023, 0:39 – nebude zmazany. Akurat ocakavam, ze konecne niekto kto blaboce tento udaj, uz konecne da aj nejaky cislo podporujuci podklad, kde je mozne verejne sireny udaj overit.

  8. Dufam ze ked to Ukrajina neustoji a bude to v blizkej dobe, po zmene geopolitickeho rezimu budu ockovacie, dezinformacne, proukrajinske kurvy trpiet….

  9. Anonym 20. marca 2023, 19:56 – ktory poslanec to cital? Preco ta “sprava OSN” nie je nikde na internete? Prosim uved zdroj.
    Ako to mas s kritickym myslenim a medialnou gramotnostou?

  10. Anonym 20. marca 2023, 22:39 – hahahaha. Myslis ten poslanec Suja, ktory hovori, ze netreba pomahat Ukrajine a kvoli financnemu prispevku ubytuvava Ukrajincov? Myslis toho poslanca Suju, ktory tvrdi ze to robi zadarmo a novinar aktualit mu to vyvratil, ze mal od statu preplatene vsetky naklady v celkovej vyske 120tis.€? Ale no tak!
    A nejak neviem najst tu “spravu OSN” nikde na internete, to ju napisali specialne pre poslanca Suju?

  11. Anonym 20. marca 2023, 22:39 – myslis toho poslanca Suju, ktory na kazdom kroku hovori ako netreba pomahat Ukrajine a kvoli financnemu prispevku od statu ubytuvava Ukrajincov? Toho poslanca Suju, ktory tvrdi, ze to robi zadarmo a novinar aktualit mu to vyvratil, ze mu bolo preplatenych 120tis.€? Ale no tak!
    A s tou spravou to je ako? To ju napisali v OSN specialne pre poslanca Suju, lebo nikde na internete o niecom takom nie je ani zmienka, po slovensky, rusky ani anglicky.

  12. Všetci, čo píšeme do týchto „diskusií“, vrátane autora, máme jednu spoločnú vlastnosť. A tou je strach z vojny, ktorá nás môže v budúcnosti priamo zasiahnuť. To, akým spôsobom sa s tým vyrovnávame, ako reagujeme, to už vypovedá o našej povahe, charaktere, inteligencii, skúsenostiach, empatii, či dokonca veľkosti toho strachu. Stavajme na tom, čo nás všetkých spája. A to je, že tu vojnu nechceme. Začnime tým, že sa spojíme za túto vec. A netrieštime sa ako krajina len preto, že každý má svoj vlastný názor na to, PREČO tu vojnu nechceme. Ak to dokážeme, ďalej sa môžme pokúsiť viesť diskusiu o tom, prečo ju nechceme. Ale ak to nedokážeme, ak sa roztrieštime skôr, než si zadefinujeme, čo máme spoločné, potom nás budú ovládať propagandisti ako na ruskej, tak na ukrajinskej , americkej, čínskej a akejkoľvek strane, čo sa práve naplno deje. Je to len na nás, či to dokážeme, alebo nie.

  13. Lajnova povedala že padlo v boji 100000ukrajincov všetko sa ututlalo. Aj Lajnova trepe? Povedala to pred pol rokom. Zo Švajčiarska je banánová banková republika. Ideme kúpiť milión nábojov delostreleckých pre ukrajinu. Žobrák slovenský nemá na chleba ale kupuje muníciu. Aká je pravda, treba veriť zapredaním novinárom. Suja ma pravdu.

  14. Ešte by som doplnil svoj názor z 8:30 citátom Jimmyho Cartera:
    “ Konflikty a vojny príliš často vznikajú vo chvíľach, keď neberieme na vedomie názory ostatných a nedokážeme diskutovať o rozdieloch „.

  15. K tej implozii doslo 16. marca. Ukrajinci drzali mesto do 30. marca. Existuje nejaka fotodokumentacia, ktora by potvrdzovala tie „stovky“ obeti? Co som videl reportaz z obdobia kratko po oslobodeni mesta ruskou armadou, tak pivnice boli neporusene. Tam nezomrel nikto. Akurat auditorium bolo zrutene. Co tam tie stovky ludi v divadle pocas prebiehajucich poulicnych bojov robili? Ludia sa vacsinou ukryvaju pod zem, nie na povalu.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img