ISSN 1337-8481

sobota, 20. apríla, 2024

Z ropného vrtu až do auta – prvýkrát v histórii Slovnaftu spracujeme vlastnú ľahkú ropu z Azerbajdžanu.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img
Z ropného vrtu až do auta – prvýkrát v histórii Slovnaftu spracujeme vlastnú ľahkú ropu z Azerbajdžanu. Ropu, ktorú pomohli vyťažiť a prepraviť naši kolegovia z MOL GROUP.
Posilňujeme tak pozíciu v rámci diverzifikácie zdrojov, ale aj logistickych trás. Ropu Azeri light dopravili kolegovia cez ropovod, ktory spája Turecko a Azerbajdžán, kde má MOL tiež podiel.
Ďalej tankerom cez Jadranské more do prístavu Omišalj. Ropa sa tu prečerpá a dopraví ropovodom Adria cez Maďarsko až na Slovensko.
Celkovo prišlo tankerom 90 000 ton ropy, ktorú spracujeme v Slovnafte a palivá plus ďalšie produkty z nej budú smerovať na trhy EÚ.
Hoci sme Slovensko a Maďarsko „landlock“ vnútrozemské krajiny v nevyhode, bez prístupu k moru, ukazujeme, že sme schopní nájsť riešenia.
Tanker prišiel v piatok v noci a dnes sme ho boli pozrieť. Chorvátsko sa stáva pre Slovensko klúčovym priamo strategicky dôležitým partnerom, čo sa tyka dopravy ropy, ale aj plynu.
Národny prepravca JANAF nám umožnil navštívit terminál a pozriet sa na cely proces prečerpávania a prepravy.
Zdroj: FB
 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. slava nepatri ukrajine, kazda krajina by mala mat viac zdrojov surovin, ci je to ropa, zemny plyn alebo cokolvek, ak je to mozne. Viazat sa na 1 krajinu, aj keby to bola akakolvek seriozna sa nevyplati

  2. Tie komenty keď čítam.Vam pekné jebe v tých hlavách.S Ruska sme mali všetko lacné ale presne taký ľudia ako Vy a táto vláda je celá jebnutá preto máme s to ho odporneho západu všetko nehorázne drahé!!!!

  3. Čo si myslíte odkiaľ tá ropa z Azerbajdžanu asi v skutočnosti je ? Len aby to nebola tá istá ropa z Ruska, len pritiekla iným potrubím. Samozrejme za vyššiu cenu, lebo išla cez kopu priekupníkov.

  4. No tak sa to robí a my ovečky to pekne zacvakáme. A na UA vyvezieme lacnú a hnusnú Ruskú naftu aby si mohli napojiť Leopardíky nenažrané a maľovať hákenkreiz na nej.

  5. Rusofily hovno tomu rozumiete. Putina by ste zdymili za halier. Strávil som v Rusku pár rokov. Skorumpovaná, chudobná krajina (okrem okrem oligarchov). Že má štát bohatstvo neznamená, že ho má svoloč.

  6. To však nevylučuje, že môže ísť o ruskú ropu prehnanú cez niekoľko štátov. Ak si sa chcel pochváliť, že si bol pár rokov v Rusku, to ti veru nevyšlo. Kto normálny tam vydrží pár rokov?

  7. Divadlo pre ovce!!! Slovnaft nevie spracovať ľahkú ropu! Majú s tým problém!!! Ropa bola dovezená od arabov na skúšku.

  8. A z čoho budeme robiť oleje? Z ľahkej ropy to nejde. I USA kupujú ruskú a Venezuelskú ropu, inak by boli kde? No boli by v ….!

  9. Od prvého kubíka plynu, a od prvého litra ropy sme sa rusom museli poklonkovať a spravať ako čipok aby nám nezastavili dodávky. Nechápem, že to toľko Slovákov ešte stále baví aj keď je tá ropa či plyn lacnejší

  10. Všetkým Rusofilom doporučujem navštíviť zbombardovane mesta na Ukrajine aby sa presvedčili akých zverstiev sú ich miláčikovia schopní

  11. Nájdite si americké armádne noviny stripes.com
    Tam sa dočítate, ako sa obchádza embargo na ruskú ropu,preváža sa v tankeroch ..

  12. V 68. Sme mohli dopadnúť rovnako ako Ukrajina . Vojaci ostali povinne v kasárňach (našťastie ) . Nazabúdajte!!!!

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img