ISSN 1337-8481

piatok, 29. marca, 2024

Slovenské MIG-Y pomôžu Ukrajincom na obranu

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

“Stíhačky MIG-29 potrebujú Ukrajinci na protivzdušnú obranu: ochranu administratívnych centier, ochranu kritickej infraštruktúry, to všetko súvisí s utrpením civilného obyvateľstva”, hovorí veliaci generál Daniel Zmeko.

Slovensko a Ozbrojené sily SR už nikdy nebudú používať stíhačky MiG-29 z viacerých dôvodov:

– už takmer nemáme personál, ktorý ich môže obsluhovať,
– nedokážeme robiť generálne opravy – tie je možné vykonať iba u výrobcu, teda v Ruskej federácii,
– nakúpili sme nové stíhačky F-16.

zdroj Ozbrojené sily SR Fb

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Ešte aby sme neplakali. Ale potom to treba zobrať rád radom a vyriešiť to ručne,strucne(⚰️) čo to odsúhlasili.

  2. vo vojne s Ruskom je každý kto tvrdí niečo iné než oni. So stíhačkami súhlasím, pre nás to aj tak nemá žiadnu hodnotu a ani do budúcna.

  3. Ukrajina je tuším krajina zázrakov. S 300ka u nás nefungovala, na UA zachraňuje životy. Migy u nás hrdzavejú, ale na UA zázračne vzlietnu, možno aj s nejakým kyjevským fantómom 😀 Takže buď tu niekto dobre ojebáva národ alebo si o niečo koledujeme. Ale najväčší vtip tohto roka bol dnes vydaný medzinárodný zatykač na Putina. Kurňa, tak tento sa im podaril 😀

  4. Medzinárodný súd v Haagu? Ten je ten súd, o ktorom Washington dlhodobo tvrdí, že občania USA nemôžu podliehať jurisdikcii ICC bez ich súhlasu?

  5. Aj tak je to majsterštik.
    Presvedciť uniu, že tých 10 staručkých Migov a ďalšie tri kusy bez motorov, majú hodnotu viac ako 400mil eur a dostať za ne 200mil€ cash + 700mil USD v materiály 😀 😀 😀
    Zatial sme darovali techniku v hodnote 168mil a vratilo sa nám 550mil. Po novom to bude 568mil a vrátilo sa 1,45mld. Za neupotrebiteľnú techniku. 😛

    Náckovia však o premierovi aj naďalej budú hovoriť, že je vlastizradca

  6. Počul som, že Zelensky má majetok 1miliardu dolárov, že tie samoleti kúpi za svoje svoje doláre. No a Heger bude deliť peniaze, každý občan dostane svoj podiel ako za Jánošíka. Len aby nám Rus neposlal raketu.

  7. Majsterstik,ty si pekný kus kokota,keď veríš hentakým pičovinám.Určite si volič OLANO😁😁tí majú v hlavách vákuum😁

  8. Anonym 17. marca 2023, 19:26 – kto na SVK dokaze servisovat S300 alebo MiG? Vies kto to zabezpecoval? To neni felicia, ze to opravi kazdy Jozko aj na parkovisku pred cinziakom. Ukrajinci maju s tymi strojmi dlhorocnu prax a kvalifikovany personal narozdiel od SVK.

  9. Zmeko to je ten kokot co ma zmaknuty zeleny mozog,ak by pomohli tie nase trapne stihacky ukrajine uz davno by tam boli,nebodaj Ukrajina vyhra vojnu?to by muselo Rusko mat armadu na urovni Ugandy.
    Zelena tupa guma ma v kotrbe len pusny prah.

  10. 12.12.2018

    „Zavŕšili sme proces obstarania nových stíhacích lietadiel. Slovenská republika ukončí ochranu vzdušného priestoru lietadlami MiG-29 a nakúpi lietadlá F-16, najmodernejšiu verziu. Slovensko podpísalo dokumenty, na základe ktorých nakúpi 12 jednomiestnych a dve dvojmiestne, ktoré budú slúžiť na výcvik,“ ozrejmil premiér Peter Pellegrini, ktorý bol osobne pri podpise kontraktu.

    Dnešných 12 lietadiel MiG-29 spĺňa technické požiadavky NATO iba na 40 %. Lietadlá majú nízku dostupnosť,
    v dôsledku čoho nie je možné dosiahnuť požadovaný počet nalietaných hodín pilotov. Lietadlá MiG-29 boli vyrobené v rokoch 1989 – 1995, chýba im interoperabilita so systémami NATO, moderné zbraňové a ochranné
    systémy, či schopnosť tankovania za letu.

    Od 27.8.2022 už nelietali, piloti sa učia na simulátoroch F-16.Prví štyria slovenskí piloti ukončili v novembri základný dvojročný výcvik na lietadlá F-16.

    Získať za hrdzavú kopu šrotu 700+200mil. je oskarový úspech. Švédi posielaju na Ukrajinu Gripen, Dánsko a Holandsko F-16.

  11. Anonym 17. marca 2023, 20:18 nebuď na posmech. Rusi zaútočili na Ukrajincov a keby im to vyšlo tak zajtra aj na nás.

  12. Chápem tých, čo sa boja toho, že sa Rusko pustí aj do nás. Niekedy sa treba postaviť aj proti váhajúcej väčšine. Nám tie MIGy nie sú už na nič. Proti novým ruským Suchojom nezmôžu nič. Zásadne ale dokážu ničiť rakety s plochou dráhou letu a útočiť na vojnové línie. A tým zachraňujú životy napadnutej Ukrajine. Dobrý kšeft. Plne súhlasím.

  13. Ja by som tieto Slovenské MIGy nepodceňoval.Oni sú totižto veľmi nebezpečné.Ked sa za letu pokazila tak padajú strmhlav dolu a pri dopade na zem narobia veľké škody.To keď uvidia Rusi tak pomrú od smiechu a je po vojne.Paráda.

  14. Poslať na Ukrajinu najprv svoju kompletnú protiletecku obranu štátu a následne kompletnú leteckú obranu, to by neurobil nikto príčetný.
    Momentálne sme vo svete unikát a celý svet môže s pukancami sledovať, čo sa stane s miništátikom, ktorému sa zazdalo, že môže šťuchať prstom do sršnieho hniezda.
    Rus nám toto nikdy nezabudne.
    Rus tu bude a naše deti, deti našich detí a všetci tí po nich, budú pre Rusa už naveky nepriateľom.
    Pád vždy predchádzala pýcha.

  15. Spravne rozhodnutie, nam tie stihacky nepomozu, su uzemnene, vyradene, nepouzivame ich, Ukrajinci si ich vedia servisovat, im pomozu. Na Slovensko pridu buduci rok nove stihacky F-16, ktore mili dezolati objednal este Vas milovany Danko za ficovej vlady. Nas vzdusny priestor chrania stihacky spojencov: Cesko, Polsko a uz aj onedlho Madarsko, takze klud. Za tieto stihacky dostane Slovensko okolo 200mil.Eur platbu a z USA dostaneme zbrojny system v hodnote 700mil.USD, takze ide o dobry obchod. Chranime tymto rozhodnutim zivoty Ukrajincov.

  16. Anonym 18. marca 2023, 1:06

    Drahý ruský agent, možno aj príslušník služieb,

    nikdy nezabudneme Rusku útok na Fínsko v roku 1939, útok na Gruzínsko v roku 2008, útok na Ukrajinu. Nejdeme sa posrať z rozmerov ruskej tajgy. Rusko so svojou ekonomikou podobnou Španielsku a obyvateľstvom 3x vačším ako Ukrajina vynášaš do nereálnych výšok. Rus terorizoval túto malú krajinu 40 rokov po druhej svetovej. Ziješ donu kedy už zastrašovanie nefunguje, to je hrozné volačo že???

  17. Nazval ste ma ruským agentom a možno aj príslušníkom služieb.
    Rád sa s vami stretnem osobne a zverejním pred vami svoju identitu.
    K tomu zastrašovaniu.. ani Ukrajinci (ktorých je 10x viac ako slovakov) sa nezľakli rozmerov ruskej tajgy. Už ich tam údajne zahynulo 200 000 a koniec vojny je v nedohľadne.
    Nemám osobne nič proti vám. Nepoznám vas. Kľudne majte svoj názor. Bolo by dobré, keby ste aj vy rešpektovali ten môj. Nevidím zmysel, aby sme sa mi dvaja hádali. Vyjadril som len svoj názor. Nereagoval som na vás ani na nikoho. Neodsudzujem vás ani nikoho s iným názorom. Vyjadril som len svoj názor na darovanie stíhačiek a za ním si aj stojím. To je všetko. Ak by som bol cudzí agent, vyhovovalo by mi hádať sa s vami. Ale ja sa s nikým nepotrebujem hádať. Pochopte to prosím všetci Milošovia, Ratafakovia, všetci tí páni, ktorý majú iný názor na vojnu. Ďakujem a prajem všetkým krajanom pokojný deň.

  18. Pán pána 8.54 18. marca 2023, 9:45

    Nie, ty nevyjadruješ svoj názor, ty šíriš ruský naratív o veľmoci, to sme tu mali za komunistov. Šíriš strach v zmysle ruskej propagandy.

    Okrem toho opisuješ našu krajinu ako svetový unikát, dávaš nás do pozície ako keby sme útočili na veľmoc. Pritom pomáhame susednej krajine brániť sa agresii, brániť sa zabíjaniu civilného obyvateľstva, ktoré nastáva rozhodnutím zopár vymetencov v Kremli.

  19. Pre pre pána 8:54,veľmi dobre napísané.Palec hore,ale tu na týchto stránkach je ťažko,nejakú rozumnú vec napísať.Alebo sa sem vôbec nedostane,alebo je primitívnym spôsobom tak napadana ,že vás prejde chuť,sa vôbec vyjadrovať.Najlepsie bude,keď ich necháme medzi sebou.

  20. Poslankyňa Kira Rudiková na Twitteri poďakovala Slovensku a Poľsku za schválenie dodávky stíhačiek a spýtala sa: „Kto bude ďalší?“

    „Drahí Holanďania, Švédi, Francúzi, Briti, Nemci, Fíni, Američania – a čo vy? (Stíhačky) F-16, F/A-18, Eurofighter, JAS39, Rafale a Tornado by nám pomohli zvíťaziť rýchlejšie.“.

    Prečo asi tie západné krajiny váhajú a prečo my musíme byť medzi prvými? Kto mi to vysvetlí?

  21. Anonym 17.marca 2023 22:52
    Putin je vojnový zločinec, svojou vymyslenou propagandou ovláda ruský národ. Patrí na smetisko dejín. Slovan nikdy nepošle na slovana …muslima (kadyrovcov).
    Držte sa Ukrajinci!

  22. Anonym 17.marca 2023 22:52
    Putin je vojnový zločinec, svojou vymyslenou propagandou ovláda ruský národ. Patrí na smetisko dejín. Slovan nikdy nepošle na slovana …muslima (kadyrovcov).
    Držte sa Ukrajinci!

  23. Anonym 18. marca 2023, 16:59

    Jednoducho, sú stále vo vzduchu a zostrelia strelu s plochou dráhou leto, ktorú Putlerov režim vystrelil na sídlisko kde sa hrajú deti. MIG29 je určený na ničenie vzdušných cieľov. Čiže útočí na útočnú raketu. Po lopate bráni civilizovaný svet pred útočnou raketou. Špecialne pre frustráta je to obranný stroj.

  24. Anonym 17:56, v dnešnej dobe,kde má vlastné každý si overiť všetko a o všetkom,napíšeš absolútne bludy,a samozrejme hneď sa nájde ďalší,ktorý,je ešte hlupejsi ako ty.MIG 29 je bojové lietadlo!!!!! A napr.sa nedá tankovať vo vzduchu,tak nemôže byť stále vo vzduchu ty dilino.

  25. Anonym 18. marca 2023, 19:01

    Slovenská verzia MiG29A raz modernizovaná na verziu AS sa na bojové lietadlo nepodobalo ani na obrázku. Tieto staré šroty boli modernizované rusmi v roku 2005. Ich bojová funkcia je nulová. Ich obranná funkcia je limitovaná katastrofálnou spoľahlivosťou, technickou zaostalosťou, takmer žiadnou výbavou, resp. výbavou podobajúcou sa na výbavu lietadiel NATO a ak sú schopné vzlietnúť ich jediná úloha bude tak na polroka pomôcť ukrajincom brániť vzdušný priestor, ktorý stále ovládajú. Jediná funkcia tohto obranného lietadla(v slovenskej verzii-OBRANNÁ, ako by povedal chamradin OB-RAN-NÁ) je zostrelenie strely s plochou dráhou letu za lacno, za veľmi málo penazi. Je veľmi drahé použiť protivzdušnú ochranu zem vzduch a minúť tento typ rakety. Na to, aby takáto obrana účinne fungovala, musí byť letka stále vo vzduchu. Ak pozostáva z 12 lietadiel, niekoľko z nich je vo vzduchu a ostatné na zemi. Kedže tieto prehistorické hrdzavé šroty z roku niekde 1986 nie sú schopne tankovať vo vzduchu musia sadnúť na zem a medzi tým musia byť doplnené inými zo zeme. Keď sa ukrajinská armáda naučí používať gripen alebo F-16 so všetkými systémami tak MiG29 je zbytočný.

    Nemáš za čo, teraz ti pomáham.

  26. F 16 po hodine letu potrebuje 8 hod údržbu, mig 29 pristane natankuje a vzlieta bez údržby a to 4 krát za sebou.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img