ISSN 1337-8481

utorok, 23. apríla, 2024

Medzinárodný trestný súd v Haagu pre zločiny na Ukrajine vydal zatykač na prezidenta Putina

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Ruská armáda na rozkaz prezidenta Ruskej federácie Vladimira Putina 24. februára 2022 rozpútala regulérny vojnový konflikt v suverénnom štáte Ukrajina, keď na územie Ukrajiny vtrhla z niekoľkých smerov okupačnými vojskami.

Od prvých dní na ukrajinskom území prebiehajú mimoriadne tvrdé boje a bombardovaním sú postihnuté aj civilné ciele v mnohých ukrajinských mestách.

O zverstvách ruských vojakov informovali prítomní novinári a ľudia žijúci na Ukrajine prostredníctvom sociálnych sietí v Buči, Irpine a na mnohých iných miestach hlavne vo východnej a juhovýchodnej časti Ukrajiny. Známy je úplne zbombardovaný Mariupoľ a množstvá detí a dospelých obyvateľov, ktoré mali byť nezákonne deportované z okupovaných oblastí Ukrajiny do Ruskej federácie.

Už dlhšiu dobu bolo zrejmé, že za vojnové zločiny armády bojujúcej na cudzom území sa bude musieť skôr či neskôr niekto zodpovedať.  Už mesiac po začiatku vojny, teda v marci 2022 začal Medzinárodný trestný súd (ICC) sídliaci v Haagu vyšetrovať podozrenia z vojnových zločinov spáchané ruskými vojakmi na Ukrajine.

Dnes, 17. marca 2023, teda o rok Medzinárodný trestný súd vydal zatýkací rozkaz na ruského prezidenta Vladimira Putina a zároveň na prezidentskú komisárku pre práva detí Mariju Ľvovu – Belovu.

Pre úplnosť informácie treba uviesť, že Ruská federácia nie je členom ICC a jurisdikciu medzinárodného trestného súdu neuznáva.

Tweet vedúceho Kancelárie prezidenta Ukrajiny:

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Putinko by mohol do Haagu poslat jeden zirkon aj so svojou foteckou a mohli by bludny Holandania sudit.
    Je zaujimave,ze USA vydali zakaz sudenia svojich obcanov v Haagu bez zvolenia americkej vlady.
    Ale druhych mozu sudit,je to minimalne usmevne.

  2. Je zaujímavé. , Že nikto nerieši juhosláviou, Irak…všetci riešia len toho zlého ….lebo vždy je nutné nájsť obetné ho baránka. …nebyť toho údajne zlého my sme tu uz neni. A som rada , že je tu a stále existuje a robí Max pre zachovanie slovanského národa

  3. sali 17. marca 2023, 21:20 zirkon vystreliť môžu, a možno zasiahne cieľ. Druhý zirkon už vystreliť nestihnú. Ale máš pravdu. Je to úsmevné – lenže je to reakcia civilizovaného západu na ruské vojnové zločiny. Čisto verbálna. Nič viac.

  4. Anonym 17. marca 2023, 21:49
    Americké vojnové zločiny, na ktoré upozornil Edward Snowden a Julien Assange ostanú bez odsúdenia? Bez trestu? Bez sankcií?

  5. Putin je frajer človek a politik z ktorého by si naši šašovia ako je Heger pica Čaputova, Naď a šašek ako je aj Majko s jeho bilboardami brat príklad nie len podporovať vojnu a posielanie zbraní

  6. Práve som sa dočítal na lepšej stránke ako je táto,že pán Lavrov odkázal sudcom do Hágu že si s tým zdrapom papiera (zatykačom) môžu vytrieť…

  7. Špinavé nemecko napáchala veľa zla, koľko miliónov židov skantrilo zopár esesakov popravili a to je všetko. Reparacie Nemecko neplatilo prečo?

  8. Anonym 18. marca 2023, 0:52 – Ako uvádza známy český odborník na túto problematiku, profesor Václav Pavlíček z Karlovej univerzity v Prahe, víťazné mocnosti „odklepli“ Československu nárok na reparácie za 19,5 miliardy vtedajších dolárov.

    Samozrejme, najväčšie podiely pripadli veľmociam: po 25 percent Sovietskemu zväzu, Spojeným štátom a Veľkej Británii. Francúzsko malo dostať 15 percent. A len zvyšných 10 percent z objemu reparácií sa delilo medzi členov protihitlerovskej koalície „druhého radu“.

  9. Akože ja sa ho nezastávam neznášam vojnu ani žiadny vojnový konflikt. Ale prečo nie sú všetci americký prezidenti zločinci. Prečo nie sú v base? Prečo nie sú trestne stíhaný? Dá mi na tieto otázky niekto normálnu odpoveď? Prečo taký Bush nebol na elektrickom kresle?

  10. pre 21:38 – robí max pre zachovanie slovanského národa? Vyvražďovaním Slovanov na Ukrajine? Si robíš srandu?

  11. Rusko v úterý iniciovalo schůzi Rady bezpečnosti OSN, aby diskutovalo údajnou „rusofobii“. Na zasedání byl přizván také americký historik a přední světový odborník na střední a východní Evropu, holokaust, totalitní režimy a fašismus profesor Tymothy Snyder. Tady je jeho pojednání o „rusofobii“ v odpovědi na nehoráznou, ostudnou a cynickou iniciativu ruského vyslance:
    „Dámy a pánové, předstupuji před vás jako historik dotčeného regionu, jako historik východní Evropy, konkrétně jako historik masového zabíjení a politických zvěrstev. Jsem rád, že jsem byl požádán, abych vás informoval o používání termínu „rusofobie“ ruskými státními aktéry. Věřím, že taková diskuse může objasnit něco o charakteru ruské agresivní války na Ukrajině a ruské nezákonné okupace ukrajinského území. Budu hovořit stručně a omezím se na dva body.
    Prvním bodem je, že poškozování Rusů a poškozování ruské kultury je především důsledkem politiky Ruské federace. Pokud někoho znepokojuje poškozování Rusů a ruské kultury, pak by se mě zabývat politikou ruského státu.
    Můj druhý bod bude spočívat v tom, že termín „rusofobie“, o němž dnes diskutujeme, byl během této války zneužit jako forma imperiální propagandy, v níž se agresor prohlašuje za oběť. V tomto roce pak posloužil k ospravedlnění ruských válečných zločinů na Ukrajině.
    Dovolte mi začít od prvního bodu. Předpokladem, když hovoříme o „rusofobii“, je, že se obáváme o osud Rusů. To je premisa, kterou rozhodně sdílím. Obavy o Rusy sdílím. Sdílím obavy o ruskou kulturu. Připomeňme si tedy akce, které v uplynulém roce způsobily Rusům a ruské kultuře největší škody. Stručně jich vyjmenuji deset.
    Donucení nejkreativnějších a nejproduktivnějších Rusů k emigraci. Ruská invaze na Ukrajinu způsobila, že Rusko muselo opustit asi 750 000 Rusů, včetně těch nejkreativnějších a nejproduktivnějších. To je nenapravitelná škoda pro ruskou kulturu a je to výsledek ruské politiky.
    Zničení nezávislé ruské žurnalistiky tak, že Rusové nemohou poznat svět kolem sebe. I to je ruská politika, která způsobuje nenapravitelné škody ruské kultuře.
    Všeobecná cenzura a potlačování svobody slova v Rusku. Na Ukrajině si můžete říkat, co chcete, buď rusky, nebo ukrajinsky. V Rusku ne. Pokud se v Rusku postavíte s nápisem „ne válce“, budete zatčeni a velmi pravděpodobně uvězněni. Pokud se postavíte na Ukrajině s nápisem „ne válce“, bez ohledu na to, v jakém jazyce je, nic se vám nestane. Rusko je země jednoho hlavního jazyka, kde toho můžete říci jen málo. Ukrajina je země dvou jazyků, kde si můžete říkat, co chcete. Když navštěvuji Ukrajinu, lidé mi podávají zprávy o ruských válečných zločinech v obou jazycích – ukrajinsky nebo rusky, jak jim to vyhovuje.
    Útok na ruskou kulturu formou cenzury školních učebnic, oslabování ruských kulturních institucí doma a ničení muzeí a nevládních organizací věnujících se ruské historii. To vše je ruská politika.
    Poškození památky na Velkou vlasteneckou válku vedením útočné války v letech 2014 a 2022, čímž o toto dědictví připraví všechny budoucí generace Rusů. To je ruská politika. Ruské kultuře způsobila velké škody.
    Degradace ruské kultury ve světě a konec toho, čemu se dříve říkalo „russkij mir“, ruský svět v zahraničí. Dříve bylo na Ukrajině mnoho lidí, kteří se cítili přátelsky k Rusku a ruské kultuře. Tomu učinily konec dvě ruské invaze. Tyto invaze byly ruskou státní politikou.
    Masové vyvražďování rusky mluvících obyvatel Ukrajiny. Ruská agresivní válka na Ukrajině zabila daleko více rusky mluvících lidí než jakákoli jiná akce. Ruská invaze na Ukrajinu vedla k masové smrti ruských občanů bojujících jako vojáci v její agresivní válce. Přibližně 200 000 Rusů je mrtvých nebo zmrzačených. To je samozřejmě jednoduše ruská politika. Je to ruská politika posílat mladé Rusy umírat na Ukrajinu.
    Válečné zločiny, trauma a pocit viny. Tato válka znamená, že generace mladých Rusů, těch, kteří přežijí, bude mít podíl na válečných zločinech a bude do konce života zahalena traumatem a pocitem viny. To je velká škoda pro ruskou kulturu.
    Všech těchto škod Rusům a ruské kultuře dosáhla sama ruská vláda, většinou v průběhu posledního roku. Pokud bychom se tedy upřímně obávali poškození Rusů, jsou to některé z věcí, o kterých bychom měli přemýšlet. Ale možná nejhorší ruská politika vůči Rusům je ta poslední.
    Trvalý výcvik nebo výchova Rusů k přesvědčení, že genocida je normální. Vidíme to na opakovaných tvrzeních ruského prezidenta, že Ukrajina neexistuje. Vidíme to v genocidních fantaziích v ruských státních médiích. Vidíme to v roce, kdy státní televize denně oslovuje miliony nebo desítky milionů ruských občanů. Vidíme to, když ruská státní televize prezentuje Ukrajince jako (…následuje dlouhý výčet označení, které zazněly v minulosti v ruské televizi, které tu nebudu parafrázovat kvůli pravidlům Facebooku, nicméně ve videu je můžete slyšet).
    Kdybychom se upřímně obávali škod na Rusech, zajímalo by nás, co ruská politika dělá Rusům. Tvrzení, že Ukrajinci jsou „rusofobové“, je dalším prvkem ruské nenávistné mluvy v ruské státní televizi. V ruských médiích se ona tvrzení o Ukrajincích mísí s tvrzením, že Ukrajinci jsou rusofobové. Tak například ve výroku v ruské státní televizi, kde řečník navrhoval vyhubit všechny Ukrajince, bylo jeho zdůvodnění takové, že by měli být všichni vyhubeni, protože projevují „rusofobii“.
    Tvrzení, že (…stejný důvod pro vynechání jako výše), je pro Rusy špatné, protože je vychovává ke genocidě. Pro Ukrajince je však takové tvrzení samozřejmě mnohem horší.
    Toto je fotografie, kterou jsem pořídil ve sklepě školy v Jahidne v Černihivské oblasti na Ukrajině. V Jahidném ruští okupanti drželi ve sklepě školy všechny obyvatele vesnice. Někteří lidé byli popraveni, jiní zemřeli vyčerpáním. Text zní „59 dětí“; tolik jich bylo mezi takto uvězněnými na velmi malém prostoru. V přízemí školy byly ruské graffiti opakující televizní propagandistická hesla, například že Ukrajinci jsou „ďáblové“.
    Tím se dostávám ke svému druhému bodu. Pojem „rusofobie“ je rétorická strategie, kterou známe z dějin imperialismu. Když impérium zaútočí, tvrdí, že je obětí. Rétoriku, že Ukrajinci jsou jaksi „rusofobové“, používá ruský stát k ospravedlnění útočné války. Jazyk je velmi důležitý. Nejdůležitější je však kontext, v němž je používán. Toto je kontext: ruská invaze na samotnou Ukrajinu, ničení celých ukrajinských měst, popravy ukrajinských místních představitelů, nucené deportace ukrajinských dětí, vysídlení téměř poloviny ukrajinského obyvatelstva, zničení stovek nemocnic a tisíců škol, záměrné cílené odpojování dodávek vody a tepla v zimním období. Takový ne kontext. To je to, co se skutečně děje.
    V tomto kontextu se používá termín „rusofobie“, aby se prosadilo tvrzení, že imperiální mocnost je obětí, i když imperiální mocnost, Rusko, vede krutou válku. To je historicky typické chování. Imperiální mocnost dehumanizuje skutečnou oběť a tvrdí, že je obětí. Když se oběť (v tomto případě Ukrajina) postaví proti tomu, aby byla napadána, vyvražďována, kolonizována, říše tvrdí, že chtít být ponechán v klidu je nerozumné, nemocné. To je ona „fobie“.
    Toto tvrzení, že oběti jsou nepříčetné, že jsou „fobické“, že mají „fobii“, má odvést pozornost od skutečné zkušenosti obětí v reálném světě, která je samozřejmě zkušeností s agresí, válkou a zvěrstvy. Termín „rusofobie“ je imperiální strategií, jejímž cílem je změnit téma ze skutečné války a agrese na pocity agresorů, a tím potlačit existenci a zkušenost lidí, kteří jsou nejvíce poškozeni. Imperialista říká: „Jsme tu jen my. My jsme skutečné oběti. A naše ublížené pocity se počítají víc než životy ostatních lidí.“
    Nyní mohou být a budou válečné zločiny Ruska na Ukrajině posuzovány podle ukrajinského práva, protože se odehrávají na ukrajinském území, a podle mezinárodního práva. Pouhým okem vidíme, že jde o útočnou válku, zločiny proti lidskosti a genocidu.
    Použití slova „rusofobie“ v tomto prostředí, tvrzení, že Ukrajinci jsou duševně nemocní, a nikoli že zažívají zvěrstvo, je koloniální rétorika. Slouží jako součást širší praxe nenávistných projevů. Proto je toto zasedání důležité: pomáhá nám vidět genocidní nenávistné projevy Ruska. Myšlenka, že Ukrajinci trpí nemocí zvanou „rusofobie“, je používána jako argument k jejich zničení, stejně jako argumenty, že jsou škůdci, paraziti, satanisté atd.
    Tvrzení, že jste oběť, když jste ve skutečnosti agresor, není obrana. Je to vlastně součást trestného činu. Nenávistné projevy namířené proti Ukrajincům nejsou součástí obrany Ruské federace nebo jejích občanů. Je součástí zločinů, které ruští občané páchají na ukrajinském území. V tomto smyslu našel ruský stát svoláním tohoto zasedání nový způsob, jak se přiznat k válečným zločinům.

  12. V putlerovom pripade ide len o symboliku. Ale ta kurwa uz nevycestuje.
    A co si myslite, ako dlho este vlastnici russka budu ochotni platit a hlavne tratit? Uz prisli o triliony šušňov.

  13. Maďarsko: Maďarská prokuratúra pripravuje obvinenia proti 92-ročnému maďarsko-americkému finančníkovi Georgovi Sorosovi za napomáhanie vraždám tisícok Maďarov židovského pôvodu počas nacistickej okupácie Maďarska cez Druhú svetovú vojnu.
    To len aby ste vedeli…..O tom kedy dá Majko správu?

  14. Sláva miliardárovy, Zelenskému. Ak má rád, svoj národ, doláre ktoré má mal investovať do armády. Žobrák slovenský pomáha Ukrajine.

  15. Anonym 7:28. A čo také zlé povedal?? To musíme biť všetci proamerický. Tak keď je na neho vydaný zatykač, môže biť aj na mnoho ďalších.

  16. O co sa snazia liberalne zufale hovna,Putinovi mozete tak pekne docista kakac oblizat,len nech ho skusia nebodaj zatknut a ja dufam,ze rakety budu lietat vsetkymi smermi a tie zdegenerovane zapadne civavy a ich prisluhovaci budu pekne kvicat v kute.Uz sa na to tesim.

  17. Tak tak, uz nikdy nevycestuje do ziadnej zapadnej civilizovanej krajiny, moze tak akurat do severnej korei a ciny, smradlavy komunista jeden krpaty zakomplexovany trulo.

  18. Putin patrí za mreže. A vy, čo si to nemyslíte, choďte si vyskúšať Putinove milosrdenstvo a to ako sa stará o občanov do Ruska.

  19. Fuuuu tu sa ale zislo kretenov,odbornikov, imbecilov a podobnej chamrade ktora obhajuje pitina a jeho rezim. Ved sa nebojte. Podporovanie teroristickeho statu a zlocinov proti ludskosti je trestne. A kedze pisete tie debilne komentare zo svojich elektronickych zariadeni ktore su dohladatelne podla ip adresy (a pan Majko ma k nim pristup) tak predpokladam ze budu posunute spravnym organom. A ked vam zaklopu policajti doma tak budete urcite hrdinovia tak isto ako aj tu. Jedine zeby ste sa chceli odstahovat smer vychod. Vy zakomplexovane neeuropske…dalej nemam ani pomenovanie pre vas.

  20. Lukas ty by si potreboval zaklepat po čele ale kladivom ! Aj USA je teroristický štát a koľký mu lezú do zadku ! A tebe z toho zadku už netrčia ani podrážky z topánok ! Myslíš že tá slávna „demokracia“ á la USA ti pomôže k niečomu ?

  21. Pre 7:25
    Aháá,takže Usáci ked napadli inú krajinu,tak to bola vlastne mierová misia,že ?
    Díky za upozornenie 🙂

  22. Anonym 19. marca 2023, 7:58 – Ktore uzemia anektovali? Co tak nespravat sa detinsky?
    Nie ja tu ospravedlnujem Rusko, ze ved aj USA…
    Ked Jozo dal po kotrbe Janovi, to znamena, ze aj ja mozem teba vyslahat?

  23. USA nenapadli Ukrajinu ani neanektovali žiadne územie. Napadli však niekoľko krajín, ale to si sa akosi zabudol opýtať, lebo zjavne kladieš sugestívne otázky.

  24. Anonym 19. marca 2023, 9:36 – a nie je sugestivne ospravedlnovat Rusko, ved aj USA?
    Este raz sa opytam, ked Jozo dal po kotrbe Janovi, to znamena, ze aj ja mozem teba vyslahat?

  25. Absolutne nič to neznamená…kedže tento súd Rusko neuznáva takže nemajú žiadne právomoci…aj keby prišiel Putin do krajiny ktorá má podpísanú spoluprácu z Hágom nemali by žiadnu právomoc ho zadržať..mimochodom hág neuznáva ani napríklad USA alebo ČÍNA.

  26. 🟢 POĎME SA SPOLOČNE ZASMIAŤ

    ℹ Štátmi financovaná organizácia prezývaná „Medzinárodný trestný súd“ vydal zatykač na V. Putina a Máriu Belovú za údajnú krádež Ukrajinských detí.

    SPOJENÉ ŠTÁTY ANI NIE SÚ ČLENOM

    📌Morálny chrám všetkých liberálov Spojené Štáty nie len že nie sú súčasťou Medzinárodného trestného súdu (ďalej len ICC) dokonca majú zákon, ktorý chráni všetkých Amerických politikov, členov armády ako aj dosadených zahraničných politikov pred jeho následkami

    📌Takzvaný zákon ASPA, ktorý je známy aj pod menom „Haag invazívny zákon“ chráni akéhokoľvek Amerického vojnového zločinca pred Medzinárodným trestným súdom. Na tomto zákone sa podieľali najväčší Americkí vojnoví štváči ako napríklad Hillary Clinton a Chuck Schumer

    🤣 Aj napriek tomu, že USA chránia svojich vojnových zločincov svojim vlastným zákonom a nie sú ani členmi ICC, Biden povedal, že zatykač je oprávnený

  27. V súvislosti so zatykačom Medzinárodného trestného súdu teraz zo všetkých strán zaznie veľa treskúcich vyhlásení – triumfov a faciek. Ak abstrahujeme od momentálnych okolností, príhoda je zaujímavá. ICC je apoteózou univerzalistického prístupu éry liberálnej globalizácie, pokusom o vytvorenie nadnárodnej spravodlivosti, ktorá by bola nad akoukoľvek národnou suverenitou. Existovali jednotlivé prípady – tribunály pre konkrétne epizódy, ale po prvý raz vznikla komplexná inštitúcia. Iniciatíva nikdy nezískala plnú podporu, mnohé vedúce svetové mocnosti nepodpísali ani neratifikovali štatút ICC. Spochybňovanie samotnej myšlienky univerzálnej spravodlivosti sa však koncom 20. a začiatkom 21. storočia považovalo za nepohodlné pre slušnú spoločnosť.

    Teraz medzinárodné inštitúcie vo všeobecnosti a inštitúcie medzinárodného práva zvlášť prežívajú hlbokú krízu – účelnosť inštitucionálneho usporiadania sveta, vytvoreného v druhej polovici 20. storočia a vyvinutého začiatkom 21. storočia, je v r. pochybovať. Táto kríza viedla k procesu boja o reorganizáciu z iných dôvodov, ktoré s najväčšou pravdepodobnosťou neposkytujú inštitúcie medzinárodného riadenia vyššie uvedeného typu. Politický a právny priestor bude štruktúrovaný inak. Univerzálna nadnárodná spravodlivosť je možná len vtedy, ak existuje nepopierateľný hegemón a jeho zmiznutie robí samotnú myšlienku nerealizovateľnou. (Samozrejme, svedčí to o tom, že samotný hegemón sa nikdy nepridal k ICC, to znamená, že sa odmietol podriadiť univerzálnym normám a vo zvyšku ich podporoval.)

    Súčasný konflikt je indikatívny. Stalo sa, že Vladimír Putin sa stal zosobnením nesúhlasu s „poriadkom založeným na pravidlách“ (ROP, alebo jednoduchšie hegemónia) a spochybnil ho, hoci neexistuje žiadna záruka, že Rusko bude jedným z hlavných príjemcov ďalšieho zloženia. svetove, zo sveta. A v zásade je prirodzené, že telo, ktoré sa vydáva za kvintesenciu tohto príkazu, sa ho pustilo do trestnej zodpovednosti. Sadzba bola zvýšená takmer na maximum, teraz je otázka, čo ďalej.

    Pokus postaviť Putina mimo zákon je signálom nielen pre neho, ale aj pre ostatných, ktorým sa ponúka, aby rozhodli o svojom postoji k „vzbure“. Inými slovami, nový návrh, aby sa nezápad pripojil k protiruským opatreniam, ale teraz vyjadrený v extrémne ostrej forme.

    Predchádzajúci návrh nebol úspešný, koalíciu tých, ktorí uvalili sankcie na Rusko, tvoria len oficiálni spojenci USA, zvyšok krajín sa radšej vyhýba. Teraz bude únik, a to bude vyjadrený v pokračovaní interakcie s osobou, ktorá má byť podľa vydaného zatykača umiestnený do doku, ešte demonštratívnejší. Ak táto miera tlaku funguje a okolo ruského prezidenta sa objaví riedky priestor, potom je predčasné pochovávať POP. A ak sa tak nestane, bude možné hovoriť o zrýchlení úpadku bývalého systému.

  28. Medzinárodný trestný súd sú pokrytci. Keď obviňovať a chcieť súdiť, tak nepoužívať dvojaký a selektívny meter.

    Američania však Medzinárodný trestný súd neuznávajú a teraz voči nemu zavádzajú sankcie. Terčom nie je len samotná inštitúcia, ale aj právnici či vyšetrovatelia, ktorí sa na stíhaní amerických občanov budú podieľať, či dokonca svedkovia, alebo aj priamo obete, ktoré sa rozhodnú svedčiť. Terčom sankcií budú aj ich rodiny.
    Čítajte viac: https://svet.sme.sk/c/22425005/icc-medzinarodny-trestny-sud-haag-usa-donald-trump-afganistan-vojna-taliban.html

  29. Dnes je myslím 20. rokov napadnutia Iraku,bez akéhokoľvek mandátu,výsledkom bolo cez 1 milión obetí a absolútne destabilizovany región,ktorý sa ešte z toho nevzpamatal.V dôsledku tohoto napadnutia vznikol Islamisticky štát,ktorý terorizoval všetko naokolo,a zabíjal len tak ľudí.Nastala nesmierna vlna emigrácie,ktorá sužuje Európu doteraz.Rozbila sa Ľybia,suverénny štát,ktorý prestal byť štátom,Násilím sa odtrhlo Kosovo od Srbska,čo pre Srbov predstavovalo nesmiernu historickú hodnotu.A takto by sme mohli pokračovať do nekonečna.Kto je ešte vojnový zlocinec okrem Pútina?

  30. Doteraz nám nevyplatili peniažky za jún za ubytovanie Ukrajincov.Nevie niekto čo sa deje?Pán Majko nemôžete to zistiť?

  31. Plati ten zatykac aj na Mesiaci? Mozno sa nakoniec uchyli tam. Kto je vlastne obetou tych sankcii? Rusko, ktore si pod sankciami nadalej za svoje peniaze a so svojimi zbranami vytrvalo valci na Ukrajine a popri tom aj posiela lunochody na Mesiac, alebo my, obycajni ludia, co musia s vychodoeuropskymi platmi platit zapadoeuropske ceny? Mlieko u nas stoji tak isto, ako v krajinach, kde je minimalna mzda 1 600 eur. Kdeze to sudruhovia urobili chybu?

  32. Anonym 11. augusta 2023, 22:09:
    Je tu taky mudrlant vyssie, ktory ti vysvetli, ze ak tu niekto malo zaraba, tak si za to moze sam.

  33. Anonym 11. augusta 2023, 22:09 – tak optimisticky by som to nevidel. Po 50 rokoch poslat jeden Sojuz na mesiac. Bohvie ci tam vobec doleti a ci vobec ten modul Luna 25 bude fungovat.

    Inak dneska som videl mlieko v akcii za 0,49€. Prosim ta, napis mi kde na zapade stoji mlieko 0,49€.

  34. Ci tam doleti a ci bude fungovat? 🙂 Uvidime. Pristatie je naplanovane na utorok myslim. Ruska misia je sucastou spoluprace Ruska a USA v oblasti kozmonautiky. USA vyvijaju program Artemis, v ramci ktoreho chcu v roku 2025 poslat opat cloveka na Mesiac. Takze ta dilema, ci rusky modul doleti a ci bude fungovat, bude vyriesena v priebehu par dni. Sam som na to zvedavy.

  35. Prosím Vás pekne,o čom tu snívate,som zvedavý,kto by ho tak asi zatkol.Americania jednoducho napr.Rozborbardovali Gadafimu jeho sídlo v hlavnom meste,a to bez súdu.Tak si to nejak predstavujete?

  36. A to ešte aj sám Tony Blair priznal, ako to s Bushom pohnojili v tom Iraku. Akoby sa sám ponúkal súdu v Haagu. A nič

  37. Ten článok je na viacerých médiách, mainstreamové aj alternatívne. Stačí si vybrať, aj keď obsah je rovnaký. Aspoň nikto nebude pindať, že to musí čítať na Zjem aj vlek. Horšie ale je, že sa nájde blbec, ktorý nevie používať internet a zmôže sa akurát na to, že to niekto povedal v Kocke pri fkaskovom Corgoni. Úbožiak neschopný.

  38. Zas vidim ze tu je acohentista aby zlahcoval zlociny Putina a vyhol sa teme o ktorej je clankok.
    Dobre povedal chod si do kocky na corgona za tie tvoje milene reci ti ho aj niekto kupi a usetris si kapitalisticke euricko

  39. Vladolf, tvoj problém je ten, že vyhlasuješ za pravdu to čo si myslíš. Nikto nič nezľahčuje, Putin je agresor. O tom sa baviť nemusíme. Ale tomu zúfalcovi, ktorý nevie používať internet a akože sa snažil zosmiešniť niekoho svojim názorom, že Blair sa priznal v kocke pri fľaši Corgoňa, som poslal dva linky, kde si naozaj môže prečítať ako to s tým priznaním Blaira bolo. Odvtedy je ticho, lebo je za blbca. Zastúpil si ho ty a to tak, že práve ty niekoho označíš za ačohentistu, pritom ty jediný si sa tiež vyhol tomu Blairovmu priznaniu, lebo zjavne na tú tému nemáš argument. A nezostalo ti nič iné ako ma poslať do Kocky (kde to vlastne je), pretože ak nie je argument, nastupuje zúfalstvo a urážanie. Pre teba typické.

  40. Ospravedlňujem sa za to, že sme pracovali so zlými informáciami od špionážnych služieb,“

    Chapes tie slova, alebo ti to treba pri tom pive nakreslit.

  41. Ja nezavadzam a viem aj o jeho vyjadreniach o zbraniach hromadneho nicenia radikalnym islamistom.

    Patria Velkej Britanii nejake uzemia v Iraku?
    Ci si ich privlastnil Blair urobil referendum o zacleni Irackych uzemi do UK? To by ma zaujimalo.

    Dal rozkaz na unos Irackych deti do UK?

    Dostuduj si v akej veci je na Putlera vydany zatykac. A potom to prestuduj s tvojim velvyslancom V OSN ohladne postupov vydania zatykaca

  42. Podla mna by ruskemu prezidentovi Putinovi mali udelit Nobelovu cenu za zdravotnictvo. 24. februara 2022 ukoncil epidemiu Corony.

  43. Neviem či sa za to udeľuje Nobelova cena,ale nejakú cenu by si naozaj zaslúžil ! Lebo až skončí tá vojna,tak usáci hodia do pľacu nejakú inú chorobu,ktorú už majú určite nachystanú niekde v labáku.
    Svet treba predsa neustále niečím plašiť !
    A ovečky im to žerú.

  44. Klaniam sa pred tvojou mudrostou , si dokonca tak nadpriemerne inteligentny ze dokazes vidiet za horizont casu a chces nas ako terminator z buducnosti informovať pred zahubou. Tvoja mysel nesputana hned aj odhali vinnika.

    Zhodou okolnosti vinnik je vzdy protivaha s ten kto nieje v oblube sucastneho kremelskeho rezimu.

    Povies mi aj o biolaboratoriach na ukrajine kde trenovali vtaky na boj? Kedze tvoje bytie presahuje cas a priestor tak aj k tejto teme by si mal vediet vsetko.

  45. A zase to jeho rumble. Na všetko má odpoveď v podobe linku na rumble alebo nejaká myseľ. Vlastný mozog vymletý. On aj s manželkou debatuje asi iba linkami na rumble. Neviem či si sa už dal liečiť, ale buď si utiekol alebo liečba je neúspešná.

  46. Rumble :)) to je hodne relevantny zdroj. Dneska chapem kto kupoval, Bosorku a Zraloka v PNS 🙂 chalan si rovno kupil po 5 kusov

  47. 😂pre vas je super zdroj markiza, joj a denník N. Tolko cocotov na kope sa najde len tu. V hlavach len zmanipulovana propaganda.

  48. Anonym 13. augusta 2023, 10:00 – pre teba je super zdroj James Patrick Anthony Dore – americky stand-up komik, politicky komentator, konspiracny teoretik, podcaster a osobnost YouTube.

    Tlieskam ti, najotvorenejsia mysel

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img