ISSN 1337-8481

piatok, 29. marca, 2024

AKTUÁLNA VÝSTRAHA: Na sídlisku Meander páchateľ sleduje ľudí v bytoch s dronom – AKTUALIZOVANÉ

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Sereď / Práve v tejto chvíli polícia rieši systematického nalietavania dronu k činžiakom na sídlisku Meander. Obsluha má dron smerovať k oknám bytov a pravdepodobne prostredníctvom kamery nazerať dovnútra a pravdepodobne robiť videozáznamy.

POZOR! Jedná sa o porušenie zákona a prípad začína riešiť polícia.

Bližšie informácie zisťujeme.

Za videozáznamy ďakujeme pozornému obyvateľovi jedného z bytov.

AKTUALIZOVANÉ

Polícia potvrdila nahlásenie udalosti.

Žiadame občanov o identifikáciu miesta, odkiaľ obsluha dron ovláda.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. jedna vec je pilotovanie dronu (a legalnost/nelegalnost) a druha je otazka sledovania/natacanie bytov/osob cez okna

  2. Ak urobím fotografiu na verejnom priestranstve z ktorej nevyplýva nič „mimoriadne“, avšak sa na nej nachádzajú ľudia (podobne ako by som to urobil na námestí mobilným telefónom), ťažko môžeme hovoriť o zásahu do práva na súkromie. Ak však vyfotografujem človeka v jeho súkromí, to už je zásah do súkromia celkom určite, rovnako ako keby som mu vnikol na pozemok (po zemi) a vyfotografoval ho.
    A právo chránit si súkromie mám.

  3. Toto už čo je jaké psycho. A bude ešte horšie. Keď je inflácia všetko sa zdražuje, tak ľudia budú vykrádať vo veľkom. To ale neznamená že ich musia sledovať dronom, čo a kedy by mohli ukradnúť. Toto je normálne obmedzovanie slobody. Dúfam že toho blázna čoskoro nájdu a zavrú do psychiatrie. Človek aby nemal už svoje súkromie. Fakt silná káva!

  4. S najväčšou pradepodobnosťou sa jedná o zlodejov, pochybujem že nejakého pubertiaka, by bavilo kontrolovať byty, kde boli zhasnuté svetlá. Sledovali byt po byte !!!

  5. to že je inflácia a všetko zdražuje nie je dôvod na vykrádanie, je to len zámienka, zlodeji budú vždy a nie je ich málo. Ja som si istý že nepôjdem kradnúť ani keď nebudem na väčšinu vecí mať.

  6. Trošku sa zamyslite…
    To je fakt super nápad zostreliť….
    Čiže protizákonnému konaniu, streľbou v meste porušovať zákon…
    Už som zažil doma na dvore jebn…ho suseda so vzduchovkou, čo skoro vystrelil synovi oko, keď strieľal cez záhradu na holubov…
    A keď niekoho trafíš, potom budú zase zabraňovať tvojmu konaniu. Čo budú strieľať po tebe ?

  7. Určite to bol zlodej a nechal si zapnuté blikanie, aby ho každý videl 🤣🤣 To určite nebolo dieťa ktoré dostalo darček dron, ktoré bolo zvedavé ako sa lieta potme 🤣🤣
    Ľudia začnite používať rozum a prestaňte byť paraniodný. 😇

  8. Polícia by mala skôr konať z dôvodu šírenia poplašnej správy a autorovi to poriadne zrátať.
    Ani nevie ci mal dron kameru. Keď ju mal, ci ju mal zapnutú ale už tu ide vyvolávať paniku, stres a pobúrenie obcanov.
    Dakujem

  9. „…pravdepodobne prostredníctvom kamery nazerať dovnútra a pravdepodobne robiť videozáznamy.“.

    Ako vždy fakty.

  10. Pre Lolo bajkerski 18. marca 2023, 12:30
    Tak ked si vyjebany voyaer daj sa liecit a neries autorov clanku…
    Dakujem

  11. vláda nemusí monitorovať občanov, občania sa monitorujú aj bez vlády tým čo vypisujú a zverejňujú na soc. sieťach xD

  12. patriot by to vyriešil, jaj počkat patrioti už na slovensku niesú. teraz mame buk, vlastne nie, ten sme darovali ukrajine, tak potom už len taliani nas zachrania pred dronom

  13. Pri mojej extremnej tolerancii respektujem aj hlupaka, ak svoj hlupy nazor nevydava za fakt.

    Tu su fakty z Trestneho zakona:

    § 194a

    Ochrana súkromia v obydlí

    (1) Kto úmyselne poruší právo iného na jeho súkromie v obydlí, právo na jeho súkromný a rodinný život vedený v obydlí tým, že bez jeho súhlasu zadovažuje pre seba alebo iné osoby neoprávneným sledovaním jeho obydlia poznatky o jeho živote a živote osôb, ktoré sa zdržiavajú v jeho obydlí, a s využitím informačno-technických prostriedkov a iných technických prostriedkov vyhotovuje z tohto pozorovania záznamy alebo inú dokumentáciu, potrestá sa odňatím slobody až na jeden rok.

    (2) Odňatím slobody na jeden rok až dva roky sa páchateľ potrestá, ak spácha čin uvedený v odseku 1

    a) závažnejším spôsobom konania,

    b) prekonaním prekážky, ktorej účelom je zabrániť vniknutiu do obydlia,

    c) najmenej s dvoma osobami, alebo

    d) z osobitného motívu.

    (3) Odňatím slobody na dva až štyri roky sa páchateľ potrestá, ak spácha čin uvedený v odseku 1

    a) voči chránenej osobe, alebo

    b) ako člen nebezpečného zoskupenia.

  14. No vidíte… A principiálne to platí aj o špionážnych lietadlách poblíž hraníc cudzieho štátu. Tiež nazerajú dovnútra, tam kde by nemali…

  15. Poprosím hrdinov, ktorým nevadí, že ich bude niekto špehovať, aby sem napísali svoje adresy 😉
    Operátor dronu sa môže potom hrajkať bez trestnej zodpovednosti 😉

  16. Ja som videla sa motať dron , ktorý lietal okolo panelákov už keď bola tma,ale bolo to v Galante!Ako keby stál na mieste,blikal,no poviem vám, sú nebezpečné,lebo sa dať snímok všetko,mali by byť len pre políciu a vojakov.

  17. Takže ľudia to nahlásili a majú si aj sami identifikovať, odkiaľ je dron ovládaný. A policajti len spisu zápisnicu a zatknú páchateľa.

  18. Ako majiteľ drona…. Zostreliť = myslite na to že aj tá diabolka niekde skončí keď netrafíte (čo pravdepodobne netrafíte) a k tomu strieľať – strieľať v intaviláne? To je rozum ako toho úchylka čo špehuje ľudí…

    Dnešné komerčne dostupné drony funguju na takom princípe, že pokiaľ je prekážka medzi pilotom a dronom, tak je jeho stroj neovládateľný so zlom signálom.
    Takže stačí jednoducho pozorovať kam dron letí a ona sa vráti k majiteľovi, určite je blízko
    Batérie vydržia cca 8 až 15 minút takže pilot nebude ďaleko

    Trochu trpezlivosti a určite ho pristihnete. Nám zodpovedným majiteľom dronom robia len hambu takéto indivíduá

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img