ISSN 1337-8481

sobota, 20. apríla, 2024

V objekte na Cukrovarskej napriek zákazu v nelegálnej stavbe pokračovali. Mestská polícia znovu zasiahla.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Sereď /  Už 10. marca 2023 sme v článku pod titulom „Vďaka všímavej obyvateľke mesta v objekte na Cukrovarskej ulici obývanom Rómami nezákonné práce zastavil úrad“ uverejnili fotografie terénnych prác a prípravy stavby pravdepodobne rodinného domu.

Na tom by nebolo nič mimoriadne, keby sa nejednalo o stavbu na cudzom pozemku a bez akýchkoľvek povolení vlastníka pozemku a tiež stavebného úradu.

Preto zasiahla Mestská polícia a práce boli zastavené. Nie však nadlho. Už v utorok v doobedných hodinách obyvatelia predmetnej lokality opätovne vykonávali práce na tejto čiernej stavbe a opätovne teda musela zasiahnuť Mestská polícia. Tentokrát už ale nešlo len o terénne úpravy, ale o vyhotovovanie základov samotnej stavby.

Podľa informácií príslušného stavebného úradu, včera bola na stavebnom úrade vlastníčka stavby, ktorá bola oboznámená o realizácii nelegálnej stavby a o tom, že stavba je zastavená. S vlastníčkou stavby bol spísaný úradný záznam a stavebný úrad na mieste vykoná štátny stavebný dohľad.

Je mimoriadne vážnym problémom pre spoločnosť, ak je stavebník príslušnou autoritou upozornený na porušovanie zákona a protiprávnosť výstavby na cudzom pozemku bez príslušných povolení v jeden deň a on napriek tomu následne o dva či tri dni v stavbe bez obáv pokračuje a legislatívu takto fatálne ignoruje.

Dlhodobo upozorňujeme na fakt, že príslušné orgány sú až príliš benevolentné voči takýmto chronickým porušovateľom zákonov, čím tieto skupiny ľudí získavajú pocit, že môžu všetko a aj keď je to nezákonné, tak si spoločnosť neporadí.

Už je vážnym problémom, že tieto skupiny ľudí vo veľmi veľa prípadoch nehnuteľnosti majú na cudzích pozemkoch a nie sú tlačené do toho, aby si tieto pozemky právne a majetkovo vysporiadali tak, ako to musíme urobiť všetci, pokiaľ nechceme byť sústavne v konflikte so zákonmi.

Je normálne, aby takýto stav v spoločnosti pretrvával desaťročia? Nechceme nič, len reálnu rovnosť pred zákonmi pre všetkých občanov bez rozdielu. Chceme, aby každý zákon rešpektoval a pokiaľ nie, aby voči každému nasledoval rovnaký postup a boli vyvodené sankcie kompetentnými orgánmi. Toto sa žiaľ nedeje.

Je potrebné uvedomiť si, že čím bude doba náročnejšia pre bežného občana, tým si občan bude viacej všímať nespravodlivosti, neprávosť a tým viacej bude poukazovať na de facto diskrimináciu voči sebe v porovnaní so skupinami ľudí, ktorým je (prípadne bolo) nezákonné konanie tolerované.

Z dokumentácie Mestskej polície vyplýva, že k porušeniu stavebného zákona napriek predchádzajúcemu upozorneniu už došlo. Bude stavebný úrad konať v súlade so svojimi kompetenciami voči vlastníkovi predmetnej stavby? A uvedomí si už aj vlastník pozemku, že arogancia a ignorovanie vlastníckych práv niektorými občanmi zašli priďaleko?

zdroj foto: Mestská polícia Sereď

 

– – –

Prípadu sme sa venovali v tomto článku:

Vďaka všímavej obyvateľke mesta v objekte na Cukrovarskej ulici obývanej Rómami nezákonné práce zastavil úrad

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Nech si dokončia čo začali,nový zákon prikazuje, nezákonne postavenú stavbu zbúrať. Obyvatelia dvora si robia čo chcú, presne ako slovenská vlada v demisii.

  2. Nezákonné práce zastavil úrad. Zasiahla MsP. Nezákonné práce pokračovali, znovu zasiahla MsP a na úrade spísali úradný záznam. Nezákonné práce budú znova pokračovať, znova zasiahne MsP a znova sa na úrade napíše záznam a takto to pôjde až pokým sa čierna stavba komplet nepostaví. MsP bude až párkrát zasahovať, napíše sa niekoľko úradných záznamov. Nech žije Slovensko aj s jeho prijebanými a bezzubými zákonmi.

  3. Presne tak, budú zasahovať, no oni si z toho nič robiť nebudú. Rád by som prečítal článok. Nelegálna stavba bola dokončená, ale pár hodín na to aj zbúraná. Ale čohosi takého sa dočkáme.

  4. S pánom Cyrilom Talapkom, majiteľom zámočku v Réci, na pozemku štátnych ŽSR si ani Bohovi štát nevie poradiť minimálne od roku 2010. A nie že by sa niečo búralo.

  5. Nie, to je realita,ak budu volici volit znova liberalne chore strany,co budu vynasat do vysin rozne pokutne etnika,gender magorov a nasich milovanych romov, tak sa absolutne nic nezmeni.
    Nemam rad ziadneho politika dokonca aj toho co som volil a nikdy politikov nebudem milovat ani im verit,len si vacsinou vyberam ktori toho urobi pre mna o trosku viac, hoci zazrak nikdy necakam a je mi uplne jedno ci bude konzervativny,lavicovy pravicovy,ak mi bude vyhovovat dzurinda volim dzurindu,ak to bude mazurek zvolim mazureka.

  6. A odberatelia budú mať kvôli lepšej identifikácii na oknách nálepky McFet. Na príjazdovej ceste si povedia do mikrofónu požiadavky, pri prvom okienku vyplatia a pri druhom obdržia tovar.

  7. vy bilí otroci ajtak nam to pekne zaplatyte amy budeme pekne odychuvat a vy pekne makat,tak to bude na vecne veky.icte uz spat rano treba iic do roboty cvarga bila.

  8. Aké pekne bungalovy a modulovky by tam mohli byt, škoda toho veľkého pozemku 😄 ale možno raz sa mi podarí aj toto skúpiť ako všetko 🤗

  9. Robilme za fety… ráno koleso robíme jak zmyslov zbavený potom ked dochádzajú sili hadžeme po sebe ihly jak šipky v bowlingu

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img