ISSN 1337-8481

sobota, 20. apríla, 2024

Spôsob zisťovania spokojnosti občanov má svoje úskalia

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Ľubomír Veselický  /   Pravdupovediac neviem, akú výpovednú hodnotu bude mať aktuálny  prieskumu prieskum spokojnosti s úrovňou vybavovania  požiadaviek občanov.  Vychádzam z toho, že každý zamestnanec mesta  vie,  že jeho povinnosťou je vybaviť požiadavku občana  slušne, odborne  a v zmysle zákona.  Jeho spokojnosť je ale vždy daná  jeho subjektívnym pocitom. Tento  aktuálny typ prieskumu má niekoľko slabých miest.

Príklad č. 1

V priebehu dňa príde  dať overiť podpis 9 občanov. Bezproblémové vybavenie zhodnotia všetci vhodením deviatich  zelených  lístkov  do urny.

Na oddelenie životného prostredia príde občan s požiadavkou na vydanie súhlasu s výrubom stromu na jeho pozemku vo vegetačnom období. Súhlas nedostane a  do schránky vhodí červený lístok.

Výsledkom bude deväť spokojných a jeden nespokojný občan.   Hodnotenie dňa – veľmi dobrý výsledok.

Príklad č. 2

V ten istý deň, ani jeden z deviatich  spokojných s prácou pracovníčky pri overovaní podpisov,  zelený lístok do schránky nehodí.

Výsledkom bude jeden červený lístok v schránke. Hodnotenie dňa  – veľmi zlý výsledok.

Účasť na prieskume nie je povinná. Respondent nemusí na lístok napísať vôbec nič.  Objektívne  hodnotenia poskytnutých služieb nie je možné vykonať, ak vybavenie  v zmysle požiadavky občana  zákon nedovoľuje. Po spočítaní lístkov na konci mesiaca bude mať pani prednostka  tri kôpky farbených lístkov . No  ktorých útvarov sa hodnotenia týkajú,  to tento „semafor spokojnosti“ nepovie. Nepochybujem ale o tom, že najviac tých lístkov bude zelených.

zdroj: Mesto Sereď

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Lubos, Ty si okrem NEDVIHANIA sluzobneho mobilu pocas pracovnej doby, NEZAKONNEHO poberania platu, stravnych listkov a dalsich benefitov v dlzke skoro desat rokov co zmysluplne urobil pre obcanov?

  2. Prečo preberáte „články“= bludy tohto tragéda? Chudák, nevystúpil a už nikdy zrejme nevystúpi z tieňa svojho majiteľa.

  3. Prečo môže pán Veselicky prispievať do oboch médií? To si kto chce môže dávať svoje výlevy na stránku mesta a následne do súkromného média? Existuje niekde redakcna rada? Ďakujem za odpovede.

  4. Počúvajte vy ludia,je to jednoduché,vy,ako je to teraz u takzvaných demokratov zvykom,popierate a likvidujete názor človeka,bez toho,aby ste sa len slovíčkom zmienili o téme,o ktorej sa má “ akože diskutovať“.Tak sa teda pýtam,z akých dôvodov si tento majiteľ prevezme tento článok a uverejní ho na svojom Webe.Mozte trikrát hádať.

  5. Počúvajte,to je predsa také demokratické,keď si akože redakcia tu vycapi článok,len z toho jediného dôvodu,aby si ľudia mohli do sýtosti zanadavat,a majiteľ webu je nadšeny,ako to zase Veselickemu ľudia vytmavili,až na to,že k téme nikto nenapísal ani slovíčko.

  6. Keď je niekto nespokojný, má právo sa sťažovať. Ale či bude vypočutý a nastane náprava, z vlastnej skúsenosti ,nie je to tak jednoznačné. Tak načo taká rošáda?

  7. Ááa…,Veselický, trafená hus zagága…
    Desí ho strach ,že bude musiet konečne zapracovať ,neignorovať občanov a ten svoj plat si aj odrobiť.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img