ISSN 1337-8481

piatok, 26. apríla, 2024

Primátor začal verejnosť informovať aj prostredníctvom SeredOnLine

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Ľubomír Veselický /   V článku Predvečerný výrub pár hodín pred ukončením platnosti povolenia  z  2. novembra 2022 Miloš Majko napísal: „Nie je načase začať občanov oboznamovať s dianím v meste aj iným spôsobom, ako výveskou pred MsÚ, či na webovej stránke mesta?  Je naivné dúfať, že občan denne chodí na mestský web alebo pred MsÚ sledovať to, čo tím úradníkov vyvesí.“

K obsahu týchto dvoch viet poznámka.

Práve mestská webová stránka je určená občanom, ktorí sa na nej môžu dozvedieť, čo primátor, prednostka a zamestnanci mesta pre občanov aktuálne robia, a o čom by mali byť informovaní. Ak  sledovanie  stránky mesta považuje  Miloš Majko za naivitu, je to jeho názor. A za každým názorom je aj nejaký dôvod.

Ten, koho zaujíma viac zájazd Šintavanov na lyžovačku, zabitie nemeckého ovčiaka v Štrbe, , diskusia ministra obrany a ministra zahraničných vecí v michalovskej kinosále, či výstava motocyklov v Inchebe, otvorí si stránku SOL, na ktorú jej redakcia dáva články zo všetkých webových stránok na Slovensku.

Kocky teda boli hodené v novembri 2022 a dnes už o úzkej spolupráci mesta s vlastníkom stránky SeredOnLine  nemusí nik pochybovať.  Tu je prvá lastovička.

V stredu 8. marca 2023 uverejnila SOL-ka na video s primátorom Ondrejom Kurbelom natočenom  v štúdiu SOL.  Na webovej stránke mesta toto video nenájdete. Stačí krátky pohľad na  https://www.seredskenovinky.sk/zoznam.

Nenamietam voči rozhodnutiu primátora rozšíriť zdroje  informácií o Seredi o SeredOnLine. Nakoniec videá so zamestnancami mesta robí aj RTV KREA. Ale považujem za dôležité, aby   sa videá s našim primátorom objavili aj na stránke mesta, rovnako ako videá nakrútené inými médiami.

Ani v tomto prípade nemôžem súhlasiť s nedávnou odpoveďou zástupkyne primátora Márie Fačkovcovej, citujem: „Primátor nemusí uverejňovať na mestských komunikačných kanáloch rozhovory, ktoré na požiadanie poskytol rôznym iným súkromným médiám.“

Nebudem špekulovať o tom, z akého dôvodu zabezpečil Ondrej Kurbel takúto exkluzivitu portálu Miloša Majka. Veta Václava Klausa  „Vždy je něco za něco.“ však stále platí.

A preto si hneď kladiem otázku, aká čiastka sa v rozpočte mesta na rok 2024 objaví ako podpora SOL-ky mestom.

zdroj: Mesto Sereď

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Lubos Veselicky – doba „Vždy je něco za něco.“ skoncila odchodom Vasich ludi z uradu !!

    Ty osobne si mi pred nieco viac ako 11 rokmi ponukol odkupenie SOL a pamatas, co som Ti do huby ponukol… 😉

    Lubos, akosi si zabudol, ze uz si mimo urad a rozhodovat mozes tak akurat o tom, co sa tyka Tvojich sukromnych veci. Chapem, ze po tolkych rokoch vo funkcii, poberania nezakonne vyplacanych odmien a nakupovania za nezakonne Ti vydane stravne listky, sa zrazu citis osamotene a proste na niekom parazitovat musis. Fakty nepustia…

    Nemaj obavy, uz pracujem na materiali, v ktorom verejnosti trosku ukazeme, ako ste zneuzivali aj mestske SN a ako ste noviny davali k dispozicii tym, kto bol ochotny znizit sa k vam vyhovujucim spinavostiam.

    A Lubos, to netvrdim ja, ale ti, ktori tu moznost dostali. A za co? Esteze mame dlhorocny archiv a zverejnovanie povinne zo zakona.

  2. Ak by druhé súkromné médium spravilo takúto diskusiu s primátorom, tak by v tom problém nevidel. Ako ho nevidel ani v tom, že stránka mesta Sereď na sociálnej sieti Facebook jednostranne preberá články z daného média. A už aj slepý vidí, ako si druhé médium „časuje“ určitý typ článkov a PR vždy, keď je haló okolo nejakej témy alebo osôb. Trošku menej by sa chalani mali nechať úkolovať alebo ak to tak nie je, tak byť menej iniciatívnym blbcom.

  3. Trošku sebakritiky by možno neuškodilo, pán „novinár“.. stačí povedať, áno pán Veselický , máte pravdu… všetci to vidíme a dávno vieme, ale len čas ukáže kde je pravda a za koľko sa dá kúpiť.. a tie vaše opakované vyhrážky, vášmu bývalému kamarátovi… Ach jaj..

  4. No,konečne sa niekto dočkal,odteraz bude Sered to najkrajšie mesto na Slovensku.To je všetko také priehľadné,ako horská bystrina.Ale ľuďom je to vlastne jedno.

  5. pre 23,48 brucho nema medium.je to predvolebny platok pre jeho tatka preto tam neni brucho ani podpisany.solka je len jedna a preto to vesla hnevá lebo majka nekúpili

  6. V tomto prípade súhlasím, v oficiálnych zdrojoch a kanáloch mesta by mal minimálne aspoň dôkaz na to video.

  7. Veselický sa nám nejako rozpísal. Dvanásť rokov sme ho z daní živili za nič a zrazu, koľká kritika na všetky strany. A zrovna on, čo nehol pre mesto a jeho občanov ani prstom.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img