ISSN 1337-8481

sobota, 20. apríla, 2024

Už zajtra majú ísť Šintavania na lyžovačku

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Šintava / Na tom by nebolo nič mimoriadne, keby voľnočasovú aktivitu neorganizovala Obec Šintava. Aspoň tak stojí v texte  SMS, ktorú vedenie obce rozposielalo občanom.

„Obec Sintava organizuje jednodnovy lyziarsky zajazd do Rakuskeho strediska Sthuleck, v sobotu 11.3.2023, s odchodom z namestia obce o 5.45 hod. V cene je zahrnuta doprava, skypas a poistenie: dospely – 75,- €, junior 15-18rokov – 70,- €, dieta 0-14 rokov – 50,- €. Cena dopravy a poistenia bez zakupenia skypasu: 25,-€.V pripade zaujmu sa zavazne nahlasujete a platite do pokladne obce v termine do 3.3.2023. V pripade otazok volajte na c.t. 0903252094.“

Pravdepodobne nik nespochybňuje potrebu takýchto akcií, no ich organizovanie by malo byť nie na obecnom úrade (takúto aktivitu sme nenašli ani v Zákone o obecnom zriadení), ale na neziskovke, občanoch, alebo CK, ktoré na takúto činnosť majú oprávnenie. Obec prostredníctvom rozhodnutia poslancov OZ môže dokonca organizovanie obdobných akcií  pre občanov podporiť aj finančne. Samotní obyvatelia obce sa nás pýtajú, či starostka a úradníčky nemajú nič iné na práci, len riešiť financie a logistiku zájazdu.

Vychádzajúc z verejných vyjadrení starostky obce Šintava Stanislavy Režňákovej, roboty na úrade majú veľa. Vlastne, vypočujte si to priamo z jej úst:

Obyvatelia obce majú nárok na služby vykonávané za ich peniaze vo verejnom záujme a pracovná doba úradníčok je obmedzená.

Obyvatelia obce iba nedávno registrovali žúrku konanú v obecnej nehnuteľnosti za účasti starostky Režňákovej a jej pozvaných prívržencov, teraz to je organizovanie zájazdu. Čo bude nasledovať „len“ pre určitú časť občanov? Snáď letná dovolenka pri mori?

Možno by bolo vhodné, keby účtovníčka a starostka svoju energiu a čas vysoko nadštandardne platený obyvateľmi obce využili napr. na riadenie obce a kontroly, aby „obec“ zbytočne neporušovala zákony a tým jej v kase nechýbalo viac ako štyridsať tisíc Eur „len“ v jenom z kontrolovaných procesov správy obecného majetku.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. nj lebo nieco vybavit pre obec s povoleniami a vsetkym co k tomu nalezi trva tak rok… zatial co zorganizovat vylet trva 10 minut a obnasa 3 telefonaty… cize ak chce ist niekto lyzovat, nechce ist sam a nema auto, nech si pocka kym to v sintave zorganizuje neziskovka… pravda je, ze prvorada ma byt pre zamestnancov obce ich pracovna napln, ale toto je taka vec, ze urobili nieco rychle pre obcanov a hovno nakladmi…

  2. Tak v zákone č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení ste nenašli nič o tom, že obec organizuje lyžovačku. A čo možnosti organizovania obecných dní, zabíjačiek a podobných podujatí pre občanov? Ani tie tam nie sú. Nenapadlo vás, že organizáciu zabezpečuje subjekt, ktorý bol obcou oslovený? Alebo je pre vás novinkou, že bežne obce zabezpečujú výlety a zajazdy prostredníctvom iných subjektov?

  3. Anonym 11. marca 2023, 8:22 – vobec nie je podstatne, co si myslim ja.

    Cely clanok vychadza z dvoch veci:

    – stanovisko starostky obce Reznakovej poslancom a verejnosti vyslovene na OZ

    – obsah pozvanky na akciu

    Ide o jeden urad a – akosi mi to nevychadza… 😉

  4. To som si všimol, že vám to nevychádza. Hlavne úplne zbytočne spomenúť, že „takúto aktivitu sme nenašli ani v Zákone o obecnom zriadení“.

  5. Neviem ale autor článku podľa mňa rozoštváva občanov jak v Seredi tak v Šintave. Čo bolo všetko napísané, čo všetko porobil Tomcanyi v Seredi a stále som si neprečítal pravdu čo porobil. No a ešte sa stará o Šintavu.

  6. 22:29 mne staci vidiet tu sms co prisla aj nam a to co povedala starostka. je sprosta jak hus a Majko napisal len pravdu. Tebe to vadit nemusi ale ja mam k domu roz*ebanu cestu ze ked odtrhnem koleso tak ho nakotulam Slave do kanclu

  7. Ani by som neverila, že sa dá takto verejne klamať. Na videu starostka hovorí, že majú strašne, ale strašne veľa práce, ale na organizovanie lyžovačky majú čas?!

  8. Vidíš to panenko podsrpenská? Majko je už totálne zúfalý keď dáva do placu takéto témy. Keď nefotí zo všetkých uhlov burinu pri Hokejke tak rýpe do okolitých dedín len aby mal sledovanost lebo Seredani ho už prekukli a kašlu na jeho články. Ozaj ako si vyriešil kauzu starého vodovodného potrubia a špinavej vody v regióne ty zúfalec?

  9. Ľudia, keď nebude nikto poukazovať na chyby takých, ako je veľkomožná pani Šintavy, tak všetko pôjde dolu vodou. Veď si robí čo chce. Každý ako pštros, hlava do piesku, však nejak bude. Treba ju trochu skrotiť, na každého drzá jak ploštica, len jej posluhovači sa ako tak pri nej majú. Ale ako povedala, tri roky ešte nejak vydrží a potom pôjde do dôchodku. A pán Majko, len tak ďalej, držím Vám palce. A Tí, ktorí Vás tak „pekne“ oslovujú, sú podobní aroganti ako pani veľkomožná v Šintave.

  10. Lyžovačku som organizoval ja, bolo tam aj moje číslo nie obecné. Obec to len zastrešovala – finančne neprispela. Lyžovačku sme si všetci užili dúfam, že o rok sa nám to podarí znova.
    Keby ste článok uverejnili skôr mohli sa ešte doplniť voľné miesta.

  11. V SMS je napísané, že organizuje obec Šintava a nie Vohlarik. Žeby Vohlarik už bol obec Šintava. To ide nejak rýchlo…

  12. Dobre, že Majko poukazuje aj na takéto veci. Nenapadá lyžovačku, len slová p. starostky. Zisťujeme, že času je veľa, aj keď verejné sa tvrdí, že nie je. Dobre zrkadlo nastavene starostke.

  13. majko najprv si zisti všetky informacie a až potom tu na niekoho kydaj.Takto si zase zostal za somara,ako zvyčajne.

  14. Igor Vohlárik 13. marca 2023, 8:58 – pevne verim, ze NEuverejnenie clanku skor nie je z Vasej strany vycitkou…

    Pan Vohlarik, skuste sa so starostkou a statutarkou Obce Sintava dohodnut, ako bude akcia prezentovana – takto to az prilis okato pripomina tu zurku, po ktorej (rovnako na nu upozornili obcania) sme boli svedkami obdobneho zavadzania.

    SMS rozposielana OBECNYM URADOM je sutocne OFICIALNOU INFORMACIU pre obcanov a Vy ste Vasim prispevkom spochybnili starostku, ale – a to je podstatne vacsi problem – aj OBSAH SPRAV rozposielany OBCANOM.

    Ako budu mat obcania v buducnosti doveru k spravam rozposielanym Obecnym uradom – alebo starostka Reznakova si myli svoju funkciu, urad, jeho komunikacne nastroje a zodpovednost voci verejnosti s pieskoviskom v nedalekej materskej skole a hrami deticiek na nom?

    Pan Vohlarik, cinnost samospravy, jej kompetencie a ucel je upraveny v zakone o Obecnom zriadeni. To nie je – vlastne by nemala byt zabavka starostky a ludi okolo nej…

  15. To čo si dovoľuješ? Ďalší prisluhovač veľkomožnej? Čo Ti je Majko aká jeblina? Ty smrad,to si sa sám seba pomenoval. Nesiahaš Majkovi ani po členky. Nech len píše. Tam, kde sa robia veci podľa toho ako majsterke vyhovuje, tam treba pozrieť hlboko pod pokrievku. Inak sa veci nepohnú.

  16. Dočítal som sa, že p. Vohlarik spomenul, že zostali nejaké miesta (zrejme v autobuse) voľné. Kto ich uhradil? Obec? Kto objednával autobus? Dúfam, že stratu z lyžovačky nezaplatí obec. Či?

  17. Závistliví,úbožiaci,retardi a jebko Majko. Akcia bola skvelá,obec nič neplatila a keby aj. Nech vás aj rozgniavy. Pôjdeme zas. Pozdravujem.

  18. Znovu, uz snad desiaty raz sa ma pytali, ci mi nevadia invektivy od anonymov pod tymto faktografickym prispevkom a preco taketo utoky ktore su v rozpore s pravidlami diskusie nie su zmazane.

    Moja odpoved – vadia, no zmazane NEbudu.

    Dovod?

    Uroven diskusie a primitivne osocovanie anonymami jasne a zrozumitelnou formou ukazuju uroven ludi obhajujucich inak NEobhajitelne a obsahom si odporujuce ZVEREJNENE FAKTY tykajuce sa priamo starostky a statutarky obce Reznakovej.

    Je uplne zrejme, ze znovu, obdobne ako pri dnes uz exposlancovi Kavonovi, zurke a pod., bolo trafene takpovediac priamo do cierneho.

    Sudiac podla primitivnych anonymnych utokov v diskusii, starostka a luza nemajuca nic zmysluplne do diskusie sa ukazala v plnej parade. Presne taketo prispevky ODHALUJU PODSTATU MYSLENIA konkretneho cloveka zastavajuceho klucovu funkciu v obci.

    Za mna – ked takyto primitivny spolocensky odpad podporuje starostku v klamani (?) poslancov a obcanov, som spokojny. Inteligencia sa predpokladam, ze ozve na rokovani OZ, kde sa poslancom a obcanom starostka ako vykonny organ obce zodpoveda.

    Je to ale zla sprava pre obyvatelov obce. Preco? Nuz tento odpad je motivovany konanie voleneho funkcionara obhajovat aj ked nie pouzitim argumentov, ale len takto primitivnych utokov. A to je uz na zamyslenie, kto a kam vedie obec.

    Niekedy pre odhalenie podstaty problemu skutocne plati stare zname „cim horsie, tym lepsie“…

  19. Imro, môžeš znovu ísť. A prosím Ťa 🙏, zober so sebou aj „pani starostku“ a už sa nevracajte odtiaľ, ako dobre bude v Šintave, určite nebudete ani jeden chýbať.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img