ISSN 1337-8481

sobota, 27. apríla, 2024

Ruskí okupanti práve stvorili hrdinu, ktorý ich porazí: Česť jeho pamiatke

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Hoaxy a podvody – Polícia SR |MM|  Video, ktoré koluje najmä Twitterom ukazuje, ako ukrajinský vojak zajatý ruskými vojakmi fajčí cigaretu a povie „Sláva Ukrajine“. Následne ho okupanti doslova rozstrieľajú. Áno, toto je tá špeciálna vojenská operácia, na Slovensku nazývaná aj „mierová“.

Video nie je publikovateľné.

Šéf prezidentskej kancelárie Ukrajiny Andriy Yermak už odsúdil túto vraždu a Generálna prokuratúra Ukrajiny už začala vyšetrovanie pre vojnový zločin.

Zdroj: https://twitter.com/nexta_tv/status/1632810823667032070?s=20

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Je mi nesmierne ľúto , že prišiel o život tento človek. A je mi nesmierne ľúto, že denne vo vojne zomierajú ľudia na oboch stranách. A zároveň mi rozum kolabuje, keď sa ktokoľvek pozastavuje nad tým, že vo vojne sa páchajú vojnové zločiny. To myslíte vážne? Že vás prekvapuje, že vo vojne niekto niekoho rozstrieľa bez súdu a proti medzinárodným konvenciám? Naozaj? Naozaj s tým nerátate, že sa to deje?
    Tak v tom prípade ste bud infantilní romantici alebo megapokrytci.
    Pýtate sa, prečo si niekto želá mier a ide pochodovať ulicami? Tak niekto tam ide aj preto, aby sa zastavilo práve toto vraždenie. Myslíte si, že táto konkrétna poprava bola tým najhorším nefér činom tejto vojny? Ach bože..

  2. Idú pochodovať ulicami a vykrikujú tam nikdy proti Rusku a velebia Putina, áno presne tak vypadajú pochody za mier…možno v nejakom dezolátnom svete frustrátov a senilných dôchodcov…Pre mňa je to nič iné len stretnutie prako#otov ktorý oplakávajú bývalý režim a nevážia si čo majú v EU. V ich milovanom v Rusku by takýto pochod za mier bol rozohnaný a účastníci zbitý, pozatýkaní a v cele…

  3. A čo si slubuješ od Putina keby vyhral vojnu? 😀 Nepoznám oblasť života v ktorej sa žije priemernému rusovi lepšie, veď majú dĺžku života ako na Haiti.

  4. Anonym 8. marca 2023, 15:34

    nijkto nieje sokovany, ze sa deju vojnove zlociny, ale nikto nemoze byt prekvapeny, ked publikuje video, ako zlocin pacha a rozbehne sa z nejakej strany apel na vysetrovanie… pochod za mier je ok, ohanat sa vlajkami agresora je chore a volat po rokovani za podmienok primeria, ktore si urci agresor je chore… takyto pochod ma byt organizovany pred ambasadou agresora a prejavit natlak verejnosti… to ze ludia bliakaju kktiny a velebia putina na mierovom pochode je totalny vrchol debility a je mi uprimne luto kazdeho cloveka, co sa niecoho takto zameraneho v prospech ruska ucastni…

  5. Nemoze byt aj toto hoax? Odkial zobrat istotu,ze to video je pravdive? Aj mna zarazilo, ze je to zo stranky o hoaxoch.

  6. Anonym 8. marca 2023, 19:13 , Anonym 8. marca 2023, 19:20 – co tak skusit si otvorit stranku Hoaxy a podvody – Policia SR a pozriet sa na obsah? Nemuseli by ste sa pytat…

  7. Tomu, co tvrdi slovenska policia, by som dvakrat neveril. To sme tu uz mali, ze nam policia hovorila, co si mame mysliet. Dakujem, stacilo.

  8. charakteristika proputlerovskej proruSSkej hordy: frustrovani zo svojho zivota, neuspesni, zakomlexovani antivaxeri, zavistlivi, obvinujich vsetkych naokolo za svoj mizerny zivot. Nizke vzdelanie, nizke mzdy, alkoholici….Slava Ukrajine a hrdinskym Ukrajinskym vojakom! Gerojom Slava! putler – idi na chuj

  9. Anonym 9. marca 2023, 5:24 – preco takto prekrucas? Kto ti tvrdi, ze ti policia hovori co si mas mysliet? Ta stranka vznikla aby upozornila ludi na podvody a vyvracia lzi.
    Komu chces verit? Tomu co tvrdil, ze nikdy nebude vykrikovat v parlamente ako opozicny poslanec? Fico
    Alebo tym co tvrdia, ze nie su fasisti a pochodovali v uniformach Hlinkovej gardy? Este aj Lavrov ich oznacil za fasistov? Kotleba, Uhrik, Mazurek

  10. A tebe 6:18 tento neoliberálny fašistický teror čo nám tu dnes vládne rozožral mozog ? Asi už nemal aký…

  11. neoliberálny fašistický teror ???
    a doma ako, uz ste lieky uzili? vyzera to, ze nie. drbe ti stale viac a viac.

  12. Teror je na Ukrajine a sposobuje ho rus. Svet podcenil rusa v Gruzinsku v 2008. Uz tam mali poslat zbrane celeho sveta. My sa tu mame este dobre, vzhladom na to co tu sudruh Fico s Meciarom narobili.

  13. 🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺

  14. ty idiot tupy, kde v tom prispevku vidis nieco o vlade?
    takze drbe len a len tebe. ale ty o tom ani nevies, lebo si idiot. takto to dopadne ked sa paria ozrati surodenci.

  15. Anonym 9. marca 2023, 6:59
    Soudruhu a ako vypadá v praxi taký neoliberálny teror čo tu dnes máme? 😀

  16. Ja tu vidím skôr blahobyt ako teror. To len dezoláti sú z konšpiračných a dezinformačných informácií taký vyhecovaní, že bojujú proti teroru. Vytvoria si nejakú ilúziu a potom bojujú, napríklad proti lekárom, prezidentke…

  17. Anonym 9. marca 2023, 6:59 – nevsimol som si ze by boli vo vlade LSNS, Republika ani Smer, takze neviem aky neoliberalny fasizmus ti kde vladne.
    Vies vobec co tie slova znamenaju frustrat?

  18. Anonym 9. marca 2023, 9:51
    Samozrejme volíme si dlhé roky samých populistov, tak úplne v poriadku to nie je ani u nás, ale na míle lepšie ako v Putlerovom Rusku, kde je myslenie dobrých 150 rokov dozadu. Ja sa pýtam, kde je ten liberálny teror o ktorom tu básnite. Kúp si jednosmerný lístok na vlak do Ruska a uvidíš čo je teror dezolé.

  19. Frustráciu u jednoduchších ľudí vyvoláva Fico s Blahom svojimi sprostými rečami. Potrebuje sa zachrániť pred doživotným trestom za zosnovanie zločineckej skupiny vo veľkom rozsahu, tak robí čo vie, aby bol vo vláde. Fico v nedelu na STV dosiahol úroveň Kotlebu. Ani moderátor neveril vlastným úšiam.

  20. Eduard Chmelár: Najväčšie lži o vojne na Ukrajine

    Dlhoročný mierový aktivista, historik

    Eduard Chmelár nabízí ve svém článku celkem deset největších lží o válce na Ukrajině, které se dnes objevují ve veřejném prostoru. (casopisargument.cz)

    Prívrženci mierového riešenia konfliktu na Ukrajine sú vystavovaní takým nezmyselným obvineniam, urážkam a zámerným dezinterpretáciám ich postojov, že som skeptický voči tomu, či sa podarí presvedčiť tých, ktorí ignorujú fakty a sú imúnni voči racionálnym argumentom. Každá šialená doba, či už to bol hon na čarodejnice alebo mccarthizmus, inkvizičné, fašistické alebo komunistické monsterprocesy, každé takéto vybočenie z humánneho vývoja ľudstva, nemalo dlhé trvanie. Má však veľmi ťažké mravné dôsledky, a preto si treba pamätať všetkých, ktorí krivo obviňovali, špinili, ostrakizovali a prenasledovali nevinných ľudí v mene svojej paranoidnej až zvrátenej posadnutosti vnútornými nepriateľmi. Nasledujúci text preto nie je určený pre fanatikov, ktorí si mýlia kritické myslenie s hejtovaním, ale pre všetkých ľudí dobrej vôle, ktorí čítajú s porozumením a s úctou k pravde. Tu je desať najväčších lží, ktoré sa propagandisticky opakujú v diskusiách o vojne na Ukrajine:

    1. Svet je jednotný v podpore vojenskej pomoci Ukrajiny
    Skutočnosť: Vďaka nášmu skreslenému vnímaniu svetovej reality máme tendenciu preceňovať vojnu na Ukrajine, ktorá znižuje špecifickú váhu Európy vo svete. V skutočnosti sa globálny juh nezaujíma o boje v Európe v takej miere ako o konflikty na Blízkom východe. Rusko sa odvrátilo od Európy a začína sa orientovať na východ a na juh, pričom Európska únia si ešte stále neuvedomuje, aké to môže mať pre ňu v budúcnosti zničujúce následky. Nedávno skončený summit latinskoamerických a karibských štátov sa zmienil o vojne na Ukrajine iba okrajovo a aj to len v súvislosti, že odmietol dodávky zbraní do konfliktu. Vysoká predstaviteľka OSN pre otázky odzbrojenia Izumi Nakamicuová na zasadnutí Bezpečnostnej rady OSN 8. februára tohto roka upozornila na skutočnosť, že dodávky zbraní Ukrajine a Rusku vedú k eskalácii konfliktu a zvýšeniu civilného utrpenia. Prieskumy agentúry Ipsos ukazujú, že vôľa vojensky podporovať Ukrajinu klesá a že s posielaním zbraní súhlasí len 30 percent Talianov, 48 percent Nemcov a 52 percent Francúzov. Takmer 90 percent obyvateľov Českej republiky je podľa prieskumu agentúry Median pre Český rozhlas Radiožurnál za vyriešenie vojny na Ukrajine diplomatickou cestou. A najľudnatejšie štáty sveta a nastupujúci globálni hráči ako Čína, India, ale aj Bangladéš, Vietnam, Irán a ďalšie veľké krajiny vôbec nepodporujú postup Západu. Nie, takto jednotný hlas rozhodne nevyzerá.

    2. „Západ sa snažil tejto vojne do poslednej chvíle zabrániť.“
    Skutočnosť: Tento výrok slovenskej prezidentky Zuzany Čaputovej, ktorá príhovor k 1. výročiu vojny na Ukrajine precítila viac ako prejav k 30. výročiu nezávislosti Slovenska, je neskutočná lož. Je veľmi jednoduché vyhľadať si postoje Spojených štátov, ktoré odmietali pred vojnou rokovať s Ruskom, hoci k tomu ruský prezident svojho amerického partnera do poslednej chvíle vyzýval. Rovnako už poznáme aj postoje Nemecka a Francúzska, ktoré boli síce garantom Minských dohôd, no podľa vyjadrenia bývalej nemeckej kancelárky Merkelovej a francúzskeho exprezidenta Hollanda ich nebrali vážne a snažili sa iba získať čas na vyzbrojenie Ukrajiny. Západ dlhodobo vyhrocoval konflikt s Ruskom, ktorý siaha hlboko do deväťdesiatych rokov minulého storočia, čo som už podrobnejšie analyzoval tu.

    3. Ľudia, ktorí volajú po diplomacii, sú Putinovi agenti a ruskí kolaboranti, ktorí podľahli kremeľskej propagande.
    Skutočnosť: Rozumným ľuďom vari netreba vysvetľovať, že ide o primitívny argumentačný faul, ktorí prekvapujúco používajú aj zdanlivo inteligentní jednotlivci, ktorých inak rozhorčuje, keď niekto nadáva Zuzane Čaputovej do amerických agentiek. O akú suterénnu úroveň argumentácie ide, najlepšie pochopíme, keď si vymenujeme len zopár osobností, ktoré vyzývajú na mierové rozhovory a zastavenie dodávok zbraní: pápež František, XIV. Dalajláma, generálny tajomník OSN António Guterres, bývalý šéf americkej diplomacie a nositeľ Nobelovej ceny za mier Henry Kissinger, profesor Jürgen Habermas, profesor Jeffrey Sachs, profesor Noam Chomsky, profesor Janis Varoufakis, profesor John Mearsheimer, predseda Zboru náčelníkov štábov armády USA generál Mark Milley, bývalý predseda Vojenského výboru NATO generál Harald Kujat a mnohí mnohí ďalší. Ľudia, ktorí fakticky označia za ruských agentov hlavu katolíckej cirkvi alebo najvyššie postaveného amerického veliteľa, by sa mali dať liečiť. Je symptomatické, že od nich nepočujete žiadne racionálne argumenty, ale iba nadávky a urážky. Faktom zostáva, že väčšina z tých, ktorí kritizujú správanie západných vlád na Ukrajine, sa cítia byť súčasťou západnej civilizácie. Na rozdiel od militantných vládcov Západu však tvrdia, že súčasný postup je nesprávny. Rovnako ako sme to tvrdili v prípade Juhoslávie, Afganistanu, Iraku, Líbye či Sýrie a nemýlili sme sa.

    4. Tí, ktorí chcú mierové rokovania, nechcú pomáhať Ukrajine a chcú, aby sa Ukrajina vzdala
    Skutočnosť: To je taktiež bezočivá lož. Osobne si ju vyprosím. Mnohí z nás pomáhajú Ukrajincom ako vládzu. Len si z charity nerobíme okázalú živnosť ako napríklad Andrej Kiska. Slovensko je jednou z najaktívnejších krajín na svete pri pomoci Ukrajine. Ľudia poskytujú utečencom ubytovanie, posielajú Ukrajincom peniaze, potraviny, šatstvo, hračky, elektrospotrebiče, dokonca aj uhlie, drevo či benzín. Obviňovať nás, že nepomáhame, lebo im nechceme poslať ťažké zbrane na zabíjanie ľudí, je zlomyseľné nevďačné klamstvo. Nikto nepožaduje, aby sa Ukrajina vzdala svojej vlasti. Väčšina z nás podporuje znovuzískanie územnej celistvosti a nezávislosti Ukrajiny a úprimne to našim ukrajinským susedom želáme. Ibaže tí, ktorí rozmýšľame triezvo a opierame sa o skúsenosti a znalosti veci, neveríme, že sa toto všetko dá vybojovať vojensky. Naopak, sme presvedčení, že čím neskôr sa začnú mierové rokovania, tým menej Ukrajina získa, že to, čo mohla vyrokovať pred rokom, by bolo určite viac ako môže vyrokovať dnes, a to, čo vyrokuje o rok, bude určite menej ako to, čo môže získať diplomatickou cestou v súčasnosti. Na bojisku je patová situácia, ktorá si už teraz vyžiadala státisíce mŕtvych a nikam to nevedie, lebo vojenská prevaha Ruska je napriek najmasívnejšej vojenskej pomoci Ukrajine výrazná a jednoznačná. Musia všetci Ukrajinci umrieť na bojisku? Čo znamená ukrajinské víťazstvo? Chcete dobyť Moskvu? Vyvolať jadrovú vojnu? Ak by tu existovala otvorená racionálna diskusia, v ktorej chceme výmenou argumentov dospieť k riešeniu, a nie chápať spoludiskutujúceho ako nepriateľa, ktorého treba zničiť, možno by sme zistili, že máme rovnaký cieľ. Vrátiť Ukrajine slobodu a ukončiť jej okupáciu ruskými vojskami. Ibaže každý z nás má odlišné predstavy, ako to dosiahnuť. A my hovoríme, že jediný spôsob, ako donútiť jadrovú veľmoc opustiť Ukrajinu, nie je vojna, ale diplomacia. Keby vo vojne vo Vietname odmietli Kissingerovu kyvadlovú diplomaciu, zabíjajú sa tam dodnes.

    5. Rusko je teroristický štát, lebo cielene útočí na civilné obyvateľstvo a kritickú infraštruktúru
    Skutočnosť: Každá vojna je zločinom proti ľudskosti, ale pri hodnotení jej charakteru treba byť realistický. Civilné obete na Ukrajine tvoria podľa doterajších odhadov „len“ desatinu z celkového počtu mŕtvych. Vo vojne v Iraku to bolo presne naopak. To nesvedčí o tom, že by útoky na civilné obyvateľstvo boli cielené. Čo sa týka útokov na kritickú infraštruktúru, Spojené štáty takto začínali každú vojnu. Juhosláviu v roku 1999 vybombardovali tak, že 70 percent ľudí stratilo prístup k vode a elektrine. Ak chceme manipulovať s takým zavádzajúcim termínom ako „teroristický štát“, potom by musel slovenský parlament označiť touto nálepkou aj USA, Veľkú Britániu, Francúzsko či Taliansko a navyše sa ospravedlniť za podporu všetkých nezákonných vojen, keďže súčasné vojenské ťaženie Ruska je barbarské, ale nie bezprecedentné. V opačnom prípade nejde o nič iné ako o šovinizmus.

    6. Putin chce touto vojnou obnoviť Sovietsky zväz
    Skutočnosť: Keby to tak bolo, prečo to neurobil v roku 2014, keď Ukrajina fakticky nemala armádu a čakal, kým si ju vybuduje? Čo je to za logiku? Putin vo svojich prejavoch nikdy nenadväzoval na leninské sovietske myslenie, ale na cársku ideu. Pritom zástancovia tvrdej línie naozaj kritizovali ruského prezidenta, že Ukrajinu nenapadol skôr. Skutočnosť, že na ňu vtrhol len so 150-tisícovou armádou, svedčí skôr o tom, že takýto zámer nemal, lebo aj v Kremli muselo byť každému jasné, že totálna invázia na Ukrajinu zničí akúkoľvek nádej na zblíženie s Európou, ktorú vženie do náručia USA a zároveň ponechá Rusko čiastočne izolované a nebezpečne závislé od Číny.

    7. Putin sa správa ako Hitler po Mníchove v Sudetoch
    Skutočnosť: Som naozaj alergický na to, keď sa nekompetentní politici hrajú na insitných historikov a účelovo dezinterpretujú význam historických udalostí. Odhliadnuc od toho, že kým ČSR bola opustená západnými veľmocami, Ukrajina dostáva najmasívnejšiu vojenskú pomoc v svetových dejinách a že okolo nacistického Nemecka sa na rozdiel od Putinovho Ruska nezhromažďovali vojská a vojenské základne – Nemci v českom a Maďari v slovenskom pohraničí mali na rozdiel od obyvateľov Donbasu zastúpenie v česko-slovenskom parlamente a zabezpečené kultúrne práva. Nehovoriac o tom, že česko-slovenská armáda nezabíjala sudetských Nemcov, čo sa nedá povedať o ukrajinskej armáde na Donbase. Podľa údajov vysokého komisára OSN pre ľudské práva zahynulo v tejto „neviditeľnej“ vojne (neviditeľnej pre Západ) v rokoch 2014 – 2015 3 393 civilistov, 4 641 vojakov ukrajinskej armády a 5 772 bojovníkov z radov povstalcov. „Genocída“ (ako tvrdia Rusi) to nie je, ale casus belli áno.

    8. Podmienky mierových rozhovorov si určí len a len Ukrajina
    Skutočnosť: Tragikomicky falošné tvrdenie. Ak je to tak, prečo Západ rozhodol o ukončení vyjednávania, keď Ukrajina a Rusko boli už vlani v marci ochotní uzavrieť prímerie? A prečo Spojené štáty odmietli čínsky mierový plán ešte skôr, ako sa k nemu stihli vyjadriť Ukrajinci? Pritom nijaký iný reálny plán momentálne nie je na stole – to, čo predložil Volodymyr Zelenskyj, nie je mierový plán, ale vojnový cieľ.

    9. Pacifisti sú zbabelci a nie sú dobrí vlastenci
    Skutočnosť: Pacifizmus znamená radikálne odmietnutie akéhokoľvek mocenského a štrukturálneho násilia. Čeliť agresii takýmto principiálnym postojom si v skutočnosti vždy vyžadovalo obrovskú odvahu, vnútornú silu a statočnosť. Ľudia, ktorí sa vzopreli militarizmu uprostred krvavého násilia – či už to bol Petr Chelčický, Lev Nikolajevič Tolstoj, Mahátmá Gándhí, Nelson Mandela alebo hoci aj náš Michal Miloslav Hodža, Albert Škarvan či Ján Maliarik – boli vystavení krutému prenasledovaniu, väzneniu i teroru. Sú úctyhodným duchovným predvojom sveta, na ktorý civilizácia ešte nedozrela. Obvinenia z nedostatku vlastenectva sú absurdné. Jednak preto, že to hovoria kultúrne vykorenení ľudia ako Rastislav Káčer alebo Michal Šimečka, ktorí rýdzim vlastenectvom vždy pohŕdali a objavili ho až v súvislosti s americkými imperiálnymi záujmami a ukrajinským nacionalizmom. No predovšetkým, používať v súvislosti s odmietaním násilia v 21. storočí slovník o dobrých a zlých vlastencoch oživuje tie najtemnejšie tradície totalitárneho myslenia. Americký psychológ Gustave Gilbert pracoval v roku 1945 pre Medzinárodný vojenský tribunál v Norimbergu ako väzenský psychológ. Po návrate do Spojených štátov napísal knihu Norimberský denník (1947), v ktorej zaznamenal okrem iného odpoveď Hermanna Göringa na otázku, ako sa podarilo dosiahnuť absurdný súhlas drvivej väčšiny nemeckej verejnosti s nacistickými vojnovými aktivitami. Göring odpovedal: „Prirodzene, prostí ľudia vojnu nechcú. Ani v Rusku, ani v Anglicku, ani v Amerike a z rovnakého dôvodu ani v Nemecku. V tomto smere nie je nijaký rozdiel medzi diktatúrami a demokraciami. Podstatné však je, že ľudia napokon vždy poslúchnu rozkazy vodcov. Je to jednoduché. Všetko, čo musíš urobiť, je povedať, že im hrozí nebezpečenstvo a obviniť pacifistov z nedostatku vlastenectva a ohrozovania vlasti. To spoľahlivo zaberie v akejkoľvek krajine.“ Azda nastal čas spýtať sa obhajcov predlžovania a eskalácie vojny, či sa inšpirovali nacizmom.

    10. „Ukrajinci nechodia na úrady a nenosia papiere, že odmietajú bojovať za svoju vlasť.“
    Skutočnosť: Týmto výrokom minister zahraničných vecí Rastislav Káčer nielen hrubo skreslil realitu, ale aj primitívne urazil Slovákov. 40 000 mladých ľudí, ktorí odopreli vykonať mimoriadnu vojenskú službu, neodmietlo brániť svoju vlasť, ale bojovať za cudzie záujmy. To je dosť zásadný rozdiel a ak pán minister nevie, kde je jeho vlasť, je to jeho problém. Okrem toho nie je pravdou, že Ukrajinci nechodia na úrady, aby odmietli bojovať za svoju vlasť. Naše občianske združenie Zjednotení za mier je v kontakte s Ukrajinským hnutím pacifistov, ktoré zastupuje tisíce Ukrajincov, ktorí sú vystavovaní násilným odvodom. Jeho výkonný tajomník Jurij Šeljaženko pripomína, že nútená vojenská služba je toxickým pozostatkom militarizmu Sovietskeho zväzu. Ukrajina nerešpektuje výhradu vo svedomí ani v čase mieru napriek tomu, že ju k tomu niekoľkokrát vyzval Výbor OSN pre ľudské práva. Bez tohto militarizmu by Putin nedokázal ospravedlniť svoju agresiu a Zelenskij svoje plány poraziť Putina aj za cenu utrpenia a smrti státisícov mierumilovných ľudí. Ukrajinská pohraničná stráž zadržala do týchto dní vyše 8 000 mužov, ktorí sa pokúsili ujsť pred násilnými odvodmi. Desiatky z nich sa utopili v rieke Tisa alebo zamrzli v Karpatoch. Podľa Šeljaženka sa ukrajinská militarizovaná kultúra hlási k Západu, no pohŕda kultúrou mieru, ktorá je základom demokratických hodnôt. Preto ukrajinskí pacifisti právne zastupujú odmietačov vojenskej služby, napríklad 46-ročného praktizujúceho kresťana Vasilija Aleksejenka, ktorý bol odsúdený na rok väzenia za vernosť princípu „nezabiješ“. Alebo pacifistu Andrija Vyšneveckého, ktorého z ulice v Odese násilím odvliekli priamo na front. Zorganizovali aj kampaň na podporu 20 000 odporcov svedomia a dezertérov v Bielorusku, ktorí odmietajú zabíjať Ukrajincov. Odsúdili žiadosť Kyjeva o zakázanú kazetovú muníciu, ktorú označili za hanbu a stratu dôležitých morálnych základov spoločnosti.
    Je toho iste viac, ale podstatné je, aby sme vrátili verejnú diskusiu do roviny faktov a overiteľných tvrdení a nešírili nepodložené obvinenia a bludy, ktoré nikto nehovorí. Vyčistením diskurzu od týchto klamstiev, dezinformácií a zavádzajúcich vyhlásení zvyšujeme šancu, že sa naše rozhovory dostanú do vecnej roviny a prispejú k spoločenskému zmieru a doh

  21. Anonym 9. marca 2023, 11:21
    Si zabudol dodať k Edovi, neúspešný kandidát na čokoľvek a dlhoročne nezamestnaný človek, ktorý bude pravdepodobne živený Putlerovým režimom. Preto ostatné vypúšťam ani nečítam. Ale stále čakám na odpoveď, ako v praxi funguje ten neoliberálny teror ktorý tu máme.

  22. Presne takto vyzerá ruská propaganda, rozprávky plné bludov, lží, výmislov, konšpirácií, dezinformácií, úplny brak.

    Eduard Chmelár – prvotriedny obhajca Putina a jeho zločinov. Za každú cenu vytvára čo najlepší obraz o Rusku o jeho mierotvornej misii, húmannej vojenskej operácii. Píše a hovorí to isté ako ruské štátne media. Je ho vidieť na všetkých akcia ruskej ambasady v BA. Jeho protislovenský a protieurópsky postoj nemožno poprieť. Fuj hanba!!!

  23. Kto chce nech si velebí Ukrajincov, len človek so skutočným nadhľadom naozaj vidí ako to je. Jediný kto profituje z tejto vojny je USA, oni sú nasratý v každom jednom konflikte lebo z toho majú ryžu. Ukrajinci budú musieť západu všetko vrátiť aj s úrokmi. A keď to nebudú mať ako splatiť zoberú im ich zem za ktorú tak hrdo bojujú. Už im aj tak veľa nezostalo 1/3 Ukrajiny patrí USA.

  24. Otvorte si oči ľudia 9. marca 2023, 11:48…tak prečo sa Rus nestiahne ak jediný kto z toho profituje je USA?…prečo Putin robí to čo škodí Rusku/Ukrajine a profituje z toho USA?..prečo nestiahne okamžite vojakov a neukončí to?…vie toto už konečne niekto vysvetliť?

  25. Napíš sem svoje úspechy, nech ich zdieľame . Urážať, to Ti teda ide.
    Dopĺňam :
    Narodil sa v Modre, v dome, v ktorom zomrel Ľudovít Štúr.[2] Jeho detstvo sa spája s Pezinkom, kam chodil na základnú školu i gymnázium a žil tu do roku 1996. Študoval žurnalistiku na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave[3] a interkultúrne vzťahy na University of Warwick v Spojenom kráľovstve.[1] Počas Nežnej revolúcie v roku 1989 bol predstaviteľom VPN v Pezinku. Pracoval ako novinár, dostal niekoľko cien za žurnalistickú tvorbu, založil a viedol spoločensko-politický týždenník Slovo.[1]

  26. zase otvaras mysle? preboha, uz nebud za idiota.

    Od 1. júla 2021 nadobudla účinnosť reforma ukrajinského pozemkového zákona, podľa ktorej je predaj poľnohospodárskej pôdy zahraničným osobám a spoločnostiam zakázaný.

    Podľa článku 130 nového zákona o pôde môžu poľnohospodársku pôdu nadobúdať len ukrajinskí občania, miestne orgány Ukrajiny alebo samotný ukrajinský štát. Spoločnosti môžu kúpiť takúto pôdu len vtedy, ak boli založené v súlade s ukrajinským právom a sú vo výlučnom vlastníctve ukrajinských občanov. Ak chcú akcionári spoločností nadobudnúť ukrajinskú poľnohospodársku pôdu, musia byť tiež občanmi alebo štátnymi inštitúciami Ukrajiny.

  27. zdá sa teda, že Ukrajina má lepší zákon ako my ( ak sa teda nedá nijakovsky obísť).To im pripravil Miki a Miklošom , keď tam robili poradcov ?

  28. Anonym 9. marca 2023, 11:54
    Dovolím si ešte trošku doplniť zopár výrokov tohto študovaného fundovaného, dlhodobo nezamestnaného nestranného odborníka s „obrovským nadhľadom“.

    ,,Som presvedčený, že Rusko neplánuje žiadny útok na Ukrajinu bolo by to šialenstvo a Putin nie je šialenec, aj keď sa ho tak geostratégovia karpatského typu pokúšajú vykresľovať.“ – Edko Chmelár 22.1.2022

    ,,Nielen fundovaným odborníkom, ale aj všetkých príčetným ľuďom je dávno jasné, že Rusko zaútočiť na Ukrajinu nechcelo a ani nechce. Tí, ktorí to tvrdili, sa dokonale strápnili, ale to nie sú ľudia, ktorí by boli schopní uznať chybu a ospravedlniť sa“ – znova Edko Chmelár 16.2.2022… dokonca do poslednej chvíle si šiel svoje ako to robí doteraz.

  29. Anonym 9. marca 2023, 6:14
    Ty máš aké vzdelanie, že ti dovoľuje takto fundovane rozprávať? MIT to asi nebude….

  30. Slava Ukrajine : to že sa Chmelár mýlil ( ako sa mýlili iné štátnicke kapacity) neznamená, že uvádzané fakty nie sú pravdivé.

  31. Anonym 9. marca 2023, 13:46
    Ktorí z jeho uvedených faktov je pravdivý a ktoré štátnicke kapacity ktoré sa mýlili ďalej nekriticky vystupujú voči Putlerovi? Minimálne po tých jeho výrokoch, mohol uznať chybu a ospravedlniť sa, ale ani to nespravil. V každom prípade je jasné odkiaľ v jeho prípade fúka vietor.

  32. Vieš v čom je ten jeho článok manipulatívny?…priestor a kritiku venuje všetkým okrem agresora – Ruska…píše o USA, Nemecku, Francúzsku, Čaputovej…presne vie kde všetci spravili chybu a čo by mali robiť (prestať podporovať Ukrajinu) ale elegantne sa vyhýba tomu aby nejakým sposobom navrhol čo by mal robiť agresor….
    navrhuje diplomatické riešenie – len to zabezpečí mier…jasné asi nie je nikto kto by nesúhlasil, všetci chceme mier a aby prestali boje…no zase totálne ignoruje to že ak chceš rokovať musíš prestať útočiť, musíš ukázať nejaký náznak toho že chceš mier, vidíš toto z ruskej strany? – o tom ani zmienka, ako keby západné štáty bránili diplomatickému riešeniu….zatial čo mi sa tu bavíme o diplomatickom riešení o ktorom všetci vieme že je jediné správe, tak v Rusku len pri náznaku slova mier vypadneš z okna alebo ťa zadržia na námestí….zatial čo tu sa organizujú veľké pochody za mier tak v Rusku je to slovo zakázané….ako chceš vyjednať mier s krajinou, ktorá to slovo nemože ani cítiť?….skús si predstaviť „pochod za mier“ na Červenom námestí….uvedomujete si pri tejto predstave že chcete diplomaticky o mieri jednať s krajinou, ktorá o to absolútne nemá zaujem?..kde vás za takéto slová zavrú?

  33. Tak na základe tohto všetkého Nordstream si museli Rusi odpáliť len a len sami, nech nás amíci nebalamutia s nejakou ukrajinskou stopou

  34. Gruzínsko, Moldavsko, Kazachstan…tam to už vrie, v RuSSku už tiež,v Bielorusku tiež…začína koniec vraždiaceho diktátora Putina.

    Ruský oligarcha rozumie mieru opretý o raketu držiac v ruke samopal. Bohužial, jediné čomu rozumie je sila päste. Nedá sa s tým nič robiť, treba mu ju ukázať. Na Ukrajine narazil, cesta späť neexistuje.

  35. Anonym 9. marca 2023, 11:21 – Eduard Chmelar: Podľa portálov Infosecurity, .týždeň a portálu Omediach Miroslavy Kernovej je kritizovaný za šírenie proruských dezinformácií.[10][11][12]

    Podľa Dušana Mikušovica (Denník N) čelil obvineniam z plagiátorstva[13], ktoré odmieta.
    Zdroj: wikipedia

  36. V roku 2015 sa pokúšal o registráciu hnutia SEN s ambíciami zúčastniť sa volieb do Národnej rady SR. Žiadosť bola zamietnutá Ministerstvom vnútra SR z dôvodu nedostatočného počtu platných podpisov, potrebných pre registráciu politickej strany, resp. hnutia.

    Podľa oznámenia Ministerstva vnútra SR pri jednotlivých podpisoch boli uvedené falošné či skartované občianske preukazy, alebo išlo o neexistujúcich ľudí.[

  37. Ďalšia informácia, ktorá odporuje tomu čo nám tu médiá už mesiace prezentujú…

    Rusko je podľa odhadov litovskej tajnej služby VSD schopné pokračovať v útočnej vojne na Ukrajine ešte ďalšie dva roky. TASR správu prevzala z agentúry DPA.

    „Odhadujeme, že zdroje, ktoré má Rusko dnes k dispozícii, budú stačiť na to, aby ešte ďalšie dva roky viedli vojnu s rovnakou intenzitou ako v súčasnosti,“ povedal vo štvrtok šéf VSD Elegijus Paulavičius, ktorý predstavil výročnú správu tajných služieb Litvy.

  38. Tak to musia byt riadne vyzbrojeny,s dostatocnou financnou rezervou a to tam dodava zbrane 80% sveta.Najivny zelensky aj so zapadnymi divakmi si myslia,ze rusov len tak porazia.

  39. Anonym 9. marca 2023, 11:21 – Takze rozhodol som sa vyvratit Chmelarovych 10. bodov

    1. Svet nie je jednotny pri vojenskej podpore Ukrajiny
    Prehlad krajin poskytujucich vojensku pomoc:
    Albansko, Australia, Rakusko, Azerbajdzan, Belgicko, Bulharsko, Kambodza, Kanada, Kolumbia, Chorvatsko, Ceska Republika, Dansko, Estonsko, Finsko, Francuzsko, Nemecko, Grecko, Island, Irsko, Izrael, Taliansko, Japonsko, Litva, Lotyssko, Luxemburg, Cierna Hora, Maďarsko, Maroko, Holandsko, Novy Zeland, Macedonsko, Norsko, Pakistan, Polsko, Portugalsko, Rumunsko, Slovensko, Slovinsko, Juzna Korea, Spanielsko, Sudan, Svedsko, Taiwan, Turecko, Anglicko, USA.
    141 krajin v rezolucii OSN vyzvalo Rusko, aby okamzite stiahlo svojich vojakov z Ukrajiny, proti bolo 7, 12 sa zdrzalo!
    8.2. tohto roku nebolo ziadne zasadnutie bezpecnostnej rady OSN, kde by I. Nakamicuova hovorila ze dodavky zbrani vedu k eskalacii konfliktu, tu Chmelar ocividne klame. K Latinskej Amerike a Afrike iba tolko, ze maju dost svojich konfliktov a sami potrebuju vojensku a humanitarnu pomoc, preto ziadna podpora Ukrajiny.
    2. Tu Chmelar prebral retoriku Kremla a ani sa nesnazil pouzit vlastne slova.
    Co vsak Kremel neuvadza a ani Chmelar, ze Minske dohody nedodrziavali ani Separatisti a ani Rusko, takze cas nato aby bola Ukrajina silnejsou nie je nic co moze Rusko Ukrajine vycitat.
    3. Zase klamstvo Chmelara, uz pri prvom menovanom, Papez Frantisek v septembri minuleho roka oznacil dodavky zbrani Ukrajine na sebaobranu za moralne legitimne!
    4. Ludia pomahajuci akymkolvek sposobom Ukrajine su za mierove rokovania, ake urcite nepodporuju Rusko ako Chmelar. A silne pochybujem ze Chmelar prispel co i len centom na pomoc.
    5. Tu vidime acohentizmus a odvracanie pozornosti od tvrdeni Ruska, ze utoci vysokopresnymi zbranami na vojenske ciele, nie na civilne. Tvrdenie ze civilne obete tvoria iba “desatinu” z celkoveho poctu mrtvych patri iba ak tak v porovnani s ruskymi vojakmi.
    6. Tu Chmelar popiera tvrdenia samotneho Putina o ZSSR! A co neurobil v 2014? Neposlal na Krym, Donbas a Luhansk 45000 vojakov v neoznacenych uniformach?
    150000 armada len svedci o ochote mladych Rusov umierat za Putina.
    7. Tu Chmelar zas zavadza, lebo Ukrajina zacala dostavat podporu AZ po napadnuti Ruskom. Dovtedy boli odmietnuti ako z EU tak aj Nato a ziadne zakladne na Ukrajine nie su.
    Na margo zastupenia v parlamente CSR a Ukrajiny, treba uviest fakt, ze na Ukrajine do 2014 bol premierom a prezidentom Viktor Janukovyc, ktory bol silne prorusky a ktory 1. marca 2014 poziadal Putina o pouzitie ozbrojenych sil RF k nastoleniu zakonnosti, mieru, prava a poriadku, stability a ochrany obyvatelstva Ukrajiny. Ruske vojska v tej dobe uz obsadzovali Krym. Neskor bol sudom v nepritomnosti(zdrhol do Ruska) uznany vinny z vlastizrady.
    8. Opat zas raz loz a prekrucanie. Ukrajina od zaciatku pre mierove rozhovory pozaduje stiahnutie ruskych vojsk z celeho uzemia aj z Krymu a Rusko ma moznost prestat utocit, ak chce rokovat o mieri, co ocividne nema kedze pokracuje v utokoch.
    9. Tento cely odsek by mohol Chmelar venovat Rusku, keby nemal strcenu hlavu v jej zadnici. Vojnu eskaluje len Rusko ako agresor a nie Ukrajina ako napadnuty stat, ani krajiny ktore ju podporuju ako napadnutu krajinu. Bojuju za slobodu.
    10. Tu by sa hodilo uviest konkretne cisla, kolko je tych ukrajincov ktori odmietaju bojovat a porovnat ich s tymi, ktori dobrovolne sa prihlasili. Ale to Chmelar vie a preto zas podsuva nekonkretne info

  40. Anonym 9. marca 2023, 19:00 – ktore media ti co podsuvaju? Tvrdil ti niekto ze vojna skonci zajtra, o tyzden alebo o rok?
    Kazdy vojensky analytik v mediach sa vyjadril, ze vojna sa neskonci v 2023.

  41. Tak za prve – podakovanie za objasnenie klamstiev toho bolsevickeho hajzla. A za druhe, co ti šije, stracat cas venovanim sa tej bolsevickej kurve?

  42. Pre Anonym 9. marca 2023, 20:44

    Pred niekoľkými mesiacmi sa bežne objavovali správy, že Rusko má zaostalé zbrane a nepotrvá dlho a budú na kolenách. Nielen čo sa týka dostatku zbraní, ale aj ekonomicky. Nepotvrdilo sa nič z toho do dnešných dní. Bohužiaľ

  43. Anonym 21:14
    Nie Bohužiaľ. Chvala Bohu ! Pán Putin odpustite týmto bezmozgovcom,oni nevedia čo činia !
    Modro žltý mor im zatienil rozum.

  44. pre Anonym 9. marca 2023, 20:38
    Anonym 9. marca 2023, 11:21 – Takze rozhodol som sa vyvratit Chmelarovych 10. bodov:

    – stačí keď uvádzaš, že aj Viktor Orbán poskytuje Rusku vojenskú pomoc. To myslíš vážne ? Aký zdroj si kopíroval. To je výpovedná hodnota tvojho príspevku.

  45. Anonym 9. marca 2023, 21:14 – nepotrva dlho znamena neaky presny casovy usek? Vies o tom ze vojny trvaju roky? Co sa zbrani tyka, nejak nanasadzuju nove zbrane vo velkom pocte a vytahuju 60 rocne tanky zo skladov. Prigozin vyplakava ze maju slabe zasobovanie.
    Co sa ekonomiky tyka, vies ze prijmy Ruska podla ministerstva financii RF medzirocne klesli o viac ako 40%? Ze vytiahli 38 miliard z fondu narodneho bohatstva zaciatkom roka a predtym v oktobri 17miliard?
    Vyckaj casu…

  46. Anonym 10. marca 2023, 6:02 – predstav si ze poskytuju vycvik vojenskym medikom Ukrajiny a pomahaju s hospitalizaciou a liecbou ranenych vojakov.
    Zdroj:
    https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_military_aid_to_Ukraine_during_the_Russo-Ukrainian_War

    Povodne som nechcel zahrnut Madarsko do zoznamu,pocital som s tym ze nejaky chytrak sa toho chyti. Ale nechcem byt na urovni Chmelara ze si budem prisposobat pravdu na zaklade vlastnych sympatii. Chytrejsi ludia ako ja alebo ty robili ten zoznam.

  47. Treba ešte niekomu aby videl čo sa tam deje. Natíska sa mi komentár – mŕtvy Rus dobrý Rus. Ale obyčajný rusi vedia veľmi málo o tom čo sa deje na Ukrajine. Rusi si týmto vykopali vlastný hrob. Čo spraví jedna fotografia,stvorý hrdinu ktorý o tom ani nevie. Česť jeho pamiatke.

  48. Vážení,môže tu každý vypisovať čo chce.Dolezita je realita.A realita je taká,že sme všetci prehrali,a to ma a bude mať nedozerné následky.Preco sme všetci prehrali? Lebo sme tu vojnu dopustili.Propaganda to len všetko zhoršuje.Tato vojna proste nebude mať víťaza,len porazených.!!Dúfam len,že sa nájdu ešte vo svete rozumní politici,ktorí sa budú snažiť nájsť kompromis.

  49. 8:33 – máš absolútne pravdu. Len debilko si môže myslieť, že v prípade eskalácie sa ho to bytostne nedotkne. Žiaľ, čas nám beží, v neprospech všetkých.

  50. Tooooolko zbytočnej energie!!
    Kde vám to bude chýbať, ani nezistíte!! Lebo vaše mozgy sú už ,,zdezolovane,, a počuli ste už vetu zo sv. PÍSMA…/???/
    ….VAŠE MYŠLIENKY, SÚ PREDOMNOU HLÚPOSŤOU…❗
    Asi nie😟 tak ,,dezolujte ďalej

  51. Ešte by mohli ukázať ako ukro svine vypichovali rusom oči, rezali nosí,gule,uši a zažíva ich drali z kože a pálili ,priklincovali ku stolu a pitvali ich z okenných rozbitym sklom,zabudol som na napichovanie na kôl sláva špinám

  52. Anonym 10. marca 2023, 8:33 – pisete, ze sme vojnu dopustili.

    Prosim konkretizujte, necitim vinu za napadnutie Ukrajiny na rozkaz Putina Ruskou armadou.

    A pisete, ze – citujem: Dúfam len,že sa nájdu ešte vo svete rozumní politici,ktorí sa budú snažiť nájsť kompromis.

    Mozete prosim vysvetlit, ktori „rozumni politici vo svete“ by mali najst kompromis v rozhodovani Ruskou armadou napadnuteho a bombardovaneho suverenneho statu Ukrajina a co by podla Vas bol “ rozumny kompromis“?

  53. Vladimirovičovi sa prisnilo o Sovietskom zväze a teraz si plní sen. Je to úbohé koľko ľudí mu žere jeho propagandu. Tie mierové pochody mali byť pred russkou ambasádou! Tam mali prívrženci totality volať „my chceme mier“

  54. Skusali to odvazlivci v russku. Od vtedy ich uz susedia nevideli.13 rocnu skolacku odnali otcovi a jeho zavreli zato, ze dievcina v skole nakreslila obrazok s textom – net vojne.
    Co vy na to, chmelari, blahovia a ini dezolati?

  55. Na tieto otázky vám nikto z tých „mierotvorcov“ neodpovie…vedia len papagajovat to čo počujú u vodcov- Fico, Blaha, chmelár atď..“My chceme mier“.. no veď to je jasné, kto by nechcel, ale keď sa spýtame ako chcú vyrokovat mier s niekým kto za to slovo zátvara do basy vlastných občanov tak sú ticho…lebo toto im už nikto nepovedal/nenapísal, takže nemajú čo skopirovat a z vlastnej hlavy to nevyprodukuju…

  56. pre proamerických a proruských zmrdov uvádzam vyjadrenie pápeža – ferina: konflikt na Ukrajine poháňajú „imperiálne záujmy nielen Ruskej ríše, ale aj ríš odinokadiaľ“. Nemám k tomu čo dodať, de facto de jure. Všetko ostatné sú len keci,

  57. Urobili hrdinu kde je dôkaz,že to bolo tak???A teraz budú Ukrajinci rúbať.Potrebujú adrenalín pre Ukro.a zmiešané vojsko.To je klamstvo vojny a vojna je špinavá…

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img