ISSN 1337-8481

piatok, 26. apríla, 2024

Primátor Mesta Sereď Ondrej Kurbel odpovedá na otázky občanov – 1. časť

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Na konci decembra 2022 sme publikovali článok obsahom zameraný na občanmi dlho očakávané zmeny v samospráve. Ide hlavne o transparentnú samosprávu a komunikáciu vedenia mesta s občanmi.

Z článku vyberáme:

„Účinná a včasná  komunikácia vedenia mesta s občanmi je asi najdôležitejším prvkom spravovania vecí verejných v prospech občanov a vo verejnom záujme. Ako to (NE)funguje, alebo to funguje zle, prípadne len pre niektorých občanov a firmy, sme videli posledných dvanásť rokov.

Zmení primátor mesta Ondrej Kurbel zaužívané spôsoby riadenia a (NE)fungovania správy vecí verejných v prospech väčšiny občanov, zabezpečí transparentnosť chodu úradu, rozdeľovania peňazí a bude sa s občanmi radiť o tom, čo občania chcú a ako si predstavujú mesto, na ktorého chod sa svojou prácou skladajú?

Primátor mesta Ondrej Kurbel s tímom komunikáciu s občanmi sľuboval aj verejne na svojich billboardoch. Dajme jemu, jeho tímu a ostatným poslancom, ktorí do verejnej funkcie kandidovali dobrovoľne, šancu ich sľuby splniť.“

Novému vedeniu mesta sme dali štandardných 100 dní na rozbeh, zorientovanie sa v problematike vedenia mesta následne sme primátora mesta Ondreja Kurbela uvítali v štúdiu SOL, kde sme nahrali prvú reláciu jeho odpovedí na otázky občanov.

Prvé odpovede primátora boli nahraté na záznam, no už onedlho prinesieme okrem tohto formátu aj novú reláciu, ktorú plánujeme vysielať online. Do relácie budú mať možnosť občania telefonovať a zapájať sa tak aktívne do jej tvorby.

Nateraz prinášame sľúbené odpovede na prvú sériu otázok zaslaných primátorovi mesta Ondrejovi Kurbelovi:

Ďalšie otázky na primátora Kurbela môžete zasielať sem:

Spýtajte sa primátora – 2. časť

Materiál z decembra si môžete prečítať tu:

Pýtajte sa primátora a poslancov

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Staré veľiké Brucho sa bálo s ľuďmi stretať aby sa nepýtali na jeho kšefty.Sestra chodila na jeho stretnutia a aj to zrušil.ľudia sa sťažovali na problémy.Ondrej je iný.

  2. Toto je super, primátor vystúpil pred občanov prostredníctvom tak zvaného“ nezávislého média „,ktorého majiteľ je „takzvaný“ novinár.. Takže vidíme akým smerom sa bude naše mesto uberať. Tu je vidieť ako ďaleko je nezávislosť tohto média,,,,,

  3. hlavne, ze ty nie si takzvany. ty si priamo zvany – chruno pocmarany. to vas debilov sem nieco taha, tak ze musis ten svoj vyblvok ukazat?

  4. Ďakujem pekne za zodpovedanie mojej hneď prvej otázky :). A príjemne ste ma prekvapil že takto otvorene komunikujete. Takže vďaka.

  5. takto si predstavujem komunikaciu primatora. Profesionalna úroveň, odbornosť nie len vyhovaramie sa, kultúrnosť a záujem o obyvateľov. Ďakujem pán primátor. Dúfam že to nebolo prvé a zároveň posledné „stretnutie“ s vami na SOL

  6. Čo vlastne chceš? Tebe asi nikto na svete nevyhovie. Nepoznám človeka, ktorý by vedel robiť zázraky z hodiny na hodinu, z dňa na deň. Možno, že ty jediný si taký výnimočný. Keď to dokážeš, prečo si sa neuchádzal o post primátora a tak dokázal svoju genialitu? Ale ako vidieť, že vieš len sa sproste vyjadrovať. Asi to čo si napísal, je tvoj obraz.

  7. Priatelia , treba vydržať času, možno že sa pánovi „mediálnemu mágovi“ zunuje priateľstvo s vedením mesta ,keď zistí , že nie všetko sa dá len zo súhlasom vedenia. Tak ako bol kamarát s predchádzajúcim viceprimátorom a primátorom (dokonca si tykajú) tak to aj skončilo .Niečo sa mu nepáčilo, niekde sa mu v niečom neustúpilo , v niečom sa mu nevyhovelo ,takže bol koniec kamarátstvu s vedením mesta .Tak nakoniec to možno bude aj v tomto prípade a začnú chodiť vyhrážky, udania a trestné oznámenia ako na predchádzajúceho primátora a vedenie mesta. A zistíme kto s akého lona vyliezol…

  8. pre 11,42 ja si mylsím že klameš.podľa toho čo čítam asi desať rokov nie majkovi sa nepáčilo ale bruchobi a veslovi čo píše majko.majko veslovi volával a ten solku ignoroval.a majko už dávno písal že veslo sa priživuje na solke.tak tu neklam neni sme všetci sprostý

  9. som milo prekvapeny kultivovanosťou a otvorenosťou nového primátora. Vítam takúto komunikáciu. Bol by som však rád keby ste na budúce v krátkosti 5-10 minút poinformoval čo ste za uplynulú dobu vybavil čomu ste sa venoval a popripade čo v najbližšej dobe plánujete robiť aby sme získali obraz o vašej práci. Taktiež by ma zaujímalo čo dôležité bolo na zastupiteľstve a ako hlasovali jednotliví poslanci. Povedať to v skratke lebo málo kto má čas pozerať celé zastupiteľstvo

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img