ISSN 1337-8481

sobota, 20. apríla, 2024

Kolaboranti si to následne namierili pred veľvyslanectvo USA s heslami ,,Nikdy proti Rusku!“

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Spravodajstvo, ale aj sociálne siete priniesli dostatok informácií o tzv. „Pochodoch za mier“ organizovaných po Slovensku. Včera v Bratislave…

Vidiac v rukách niektorých aktívnych jedincov vlajky s podobizňou V. Putina, či vlajky Ruskej federácie už viac ako rok vedúcej dobyvačnú vojnu na Ukrajine, systematicky likvidujúcej infraštruktúru suverénneho štátu a vraždiacej civilné obyvateľstvo je zrejmé, že v prípade verejného prezentovania symbolov vojny, zlyháva logika, demokracia, ale s veľkou pravdepodobnosťou aj právo. Nemôže byť totiž v demokratickej spoločnosti normálne, prezentovať zápas o mier velebením symbolov a predstaviteľov štátu vedúceho vojnu !!

Rôznorodosť názorov občanov na dianie vo svete – aj vojnu je normálna a prirodzená. No Slovenská republika bola práve V. Putinom v pozícii prezidenta a teda Ruskou federáciou označená za nepriateľský štát s otvorenou hrozbou vojenskými konzekvenciami. NR SR označila režim v RF za teroristický a pre našu krajinu nebezpečný. Čo robia kompetentné orgány, keď napriek uvedeným nespochybniteľným faktom sa na našich uliciach dejú takéto anomálie?

Áno, mier je to, po čom volá každý normálny jedinec. Nik príčetný v 21.storočí nemôže kričať po vojne. Ale skandovať heslá o mieri s portrétom osoby, ktorá dala Ruskej armáde rozkaz bombardovať civilné (vlastne akékoľvek) ciele v inom suverénnom štáte, komické rozhodne nie je. Práve opačne, ide o tragédiu a veľké nepochopenie reality minimálne časťou národa. A žiaľ aj politikov, ktorí pri vlastnej prezentácii volia tie najjednoduchšie témy nehľadiac na následky, aké na občanoch zanechávajú.

„Večer pod Hviezdoslavom
My chceme mier, Nech žije mier, Amerika domov, My sme tu doma, Slovensko si nedáme, Yenkee go home, Rasija, Nechceme NATO ….. a kopec podobných aj tvrdších hesiel burácal dav pred americkou ambasádou. V dave zďaleka neboli len Bratislavčania.
Holubica mieru nám bude počas nadchádzajúcich mesiacov krúžiť nad hlavami. Nehodno nad tým mávnuť rukou.“ – napísal na svojom profile FB Pavol Demeš.
Toto sú desivé informacie. Čo sa to s nami deje? Kam to spejeme?
Michal Vašečka  sa vyjadril:
„Vidím hlbšie do hodnotových orientácií. Vytlačil som si náš nový výskum, úplne teplý, z piatka, a sú tam desivé veci. Naozaj desivé. Ja sa s tým neviem vyrovnať, nevedel som z toho zaspať. Našou úlohou teda nie je dávať nádej, ale keď už, pomenovať cestu k nej.
Povedzte mi, čo mám urobiť s informáciou, že Slovensko je v tejto chvíli najzakonšpirovanejšia, najproruskejšia a najproputinovskejšia krajina celej strednej a východnej Európy? Iba Bulharsko je anomickejšie ako Slovensko. Máme takú vysokú mieru nedôvery medzi sebou, že to je nekompatibilné s našimi susedmi. Špeciálne pre túto debatu som si pozrel výsledky Levada centra. Sme kompatibilní s Ruskom z hľadiska nedôvery. Na otázku „Dá sa ľuďom dôverovať?“ 75 percent ľudí na Slovensku odpovedá: nie, ľuďom sa nedá dôverovať. V susedných krajinách je takáto miera neslýchaná. Sme najviac antiamerická krajina a druhá najviac antizápadná krajina. Za nami je len Bulharsko.“
A áno, za holubicu mieru je možné schovať rôzne ideály. Ignorujúc skúsenosti a dejiny, potenciálne aj mimoriadne temné pre celú spoločnosť.
Zdroj foto: FB Pavol Demes

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Považujem Rusko za jednoznačného agresora v tomto konflikte, ale nepovažujem ho za jediného vinníka vojny.
    Kam ma infantilni novinári zakategorizuju?

  2. pridavam sa teda k tej 75% vacsine a dufam,ze rusko dosiahne vojenskou operaciou mier a zatlaci tie stvacske vojnove svine k muru.VIVAT RUSSIA.ak chces mier musis vyhrat vojnu.

  3. Ten čo chcel priniesť na ruské hranice špinavý pakt NATO má vojnu. Hlavne špinavá politika USA má na svedomí vojnu na Ukrajine. Som za mier.

  4. abel 4. marca 2023, 13:52 – vojnou dosiahnut mier? Neprehanas to s tou vodkou?

    Anonym 4. marca 2023, 14:14 – na Ukrajine su americki vojaci? Ci Americania prinutili Putina napadnut Ukrajinu?
    Ukrajinu prijali do NATO? Kedy?
    A Fini na sverozapade Ruska nevadia v NATO?

  5. Anonym 4. marca 2023, 14:58 – uz vyse roka sa im to nedari na Ukrajine, ktora je rozlohou 28krat mensia ako Rusko. Bez Vagnerovcov by boli davno za Uralom a bez jadra ani tam.

  6. Ked nechápeš o čo ide USA tak je zbytočné niečo vysvetliť. Bombardovanie Iraku milión mŕtvych čo tam chceli USA.

  7. V roku 1968 keby tu neboli bolševicky okupanti tak by sme boli minimálne na úrovni rakúska to ale Putinovím sympatizantom tažko vysvetlíš.

  8. Anonym 4. marca 2023, 15:16 – v Iraku sice boli Americki vojaci, ale bola to obcianska vojna, kde USA len podporovali jednu stranu konfliktu.
    Zjavne ty nechapes.
    A okrem toho nevies ani argumentovat vecne a faktami.

  9. Pre Anonym 4. marca 2023, 16:07

    Ak je v Iraku občianska vojna, prečo sa tam nasáčkujú USA, aby sa pridali na jednu stranu konfliktu? Na to máš aký argument?

  10. Anonym 4. marca 2023, 16:12 – mas to vysvetlene v komente z 16:07. Ale este raz: aby podporovali jednu stranu konfliktu.

  11. Anonym Ty nevieš čo píšeš! Amíci tam jednoducho vpadli, nechceli podporovať nijakú stranu, kde si zobral takú sprostosť?

  12. Pre 16:12 .V Iraku boli chemické zbrane, ktoré tam americký vrahovia nenašli. Čo chceš vysvetliť? Mudruješ a sam nevieš o čom ,nehraj sa na blba.

  13. To je vysvetlenie, že chceli podporiť jednu stranu konfliktu? Tak sa spýtam inak – prečo chceli podporiť jednu stranu konfliktu v Iraku?

  14. je na case zacat riesit aby sa neopakoval 1939, 1948 a 1968 rok a zacat nakladat s tou fasistickou proruskou zberbou ako to bolo treba vtedy, tvrdo to potlacit a uplatnovat zakony o vlastizrade a kolaboracii s nepriatelskou krajinou a teroristami

  15. Vazne ? a nie nahodou nasi vlastni kolaboranti „komunistickou“ revoluciou v 1948 ? To iste kolaboranti v 1939, nebyt snp boli by sme sucastou porazenej fasisticko nacistickej koalicie a v 1968 dalsi komunisticky kolaboranti s pozyvacimi listami, vyhovarat na druhe staty sa mozeme potom ked si doma urobime poriadok

  16. Anonym 4. marca 2023, 16:35 – clanok je o Pochode “za mier”.
    Acohentizoval si tu Srbskom, Irakom, Lybiou, ze voci tomu neboli protesty atd. co som ti vyvratil. Tak sa prosim ta drz temy a faktov, Rusi imperialisticky sa snazia roztahovat a za vyse rok v 28krat mensom state sa posunuli o cca 150km vzdusnou ciarou. Za vyse rok stratili viac vojakov ako za 10 rokov v Afganistane. A ziadni americki vojaci na Ukrajine nie su. Ukrajina nie je v Nato.

  17. A komu by to prospelo keby tú vojnu vyhrá Rusko a mali by sme ich za suseda? Nejakým sockám a pár senilným dôchodcom čo nevedia čo so životom?

  18. Ja ako obyčajný slušní občan SR jednoznačne odsudzujem napadnutie Ukrajiny ruskom. Ale treba si aj povedať prečo k tomu vlastne prišlo ?
    Svet nikdy nebol romantické miesto na život. Svet vždy ovládali silní hráči.
    Tváriť sa že to tak nie je je alibistické stačí si spomenúť počas covidu keď nám Nemecko zabavovalo respiratori lebo v tom čase to bolo kto z koho.

    Tváriť sa že USA, Rusko, Čína nie sú geopolitickými mocnosťami je tiež mimo misu.

    USA má dnes zámienku bojovať s Ruskom Ukrajinu, prosiť Číne si našla Taiwan. Škoda že USA neboli takto aktívny keď Turci masakrovali Kurdov, keď Izrael vysídluje Palestínčanov a podobne.

    Obyčajný American ani nevie kde je Ukrajina.

  19. Seredan použil si google translator z azbuky? Alebo si nejaký automat? Inak si ten tvoj katastrofálny príspevok neviem vysvetliť. Keď si živý, tak si to prosím ťa po sebe ešte raz prečítaj.

  20. takze za vojnu na ukrajine moze usa a vzdy pravdu dokaze odhalit male zoskupenie obcanov, co su vacsinou tupi ako topanka a cerpaju informacie z fb, alebo propagandistickych stranok 😀 tu je skoda aj nieco pisat, pretoze tyto ludia su strateni, ale treba im nieco odpisat, aby bolo jasne, ze nie kazdy je idiot…

  21. Že „kolaboranti“ 😂😂😂 Ak ublížiš Rusom si partizán, ak ublížiš Američanom, stávaš sa teroristom. Je jedno na akom území sa to stane.

  22. A coze si to podal na policiu ty nas debilko? Ze ta rodicia nechali vyrast na idiota? To nie je trestne. Smutne, ale legalne.

  23. kto nejde s nami ide proti nám , mať svoj názor je trestné , vyčlenuješ sa zo stáda maestrimu si odporný dezolant . dnes sa aj posledný vrátnik v neziskovke považuje za intelektuála a rozdáva rady . tento štát skape na hlúposť .

  24. Podobne mierove pochody sa uskutocnili v uplynulych dnoch aj v dalsich europskych krajinach. V Nemecku, Taliansku, Madarsku, Bulharsku. Skoda, ze sa ohladom bratislavskeho pochodu neuvadza nikde odhad poctu ucastnikov. Podla fotiek by som povedal, ze par tisic ludi tam bolo.

  25. Anonym 5. marca 2023, 8:35 – ja by som podla fotiek povedal, ze tam bola senilna geriatria a nezamestnana luza.

  26. Anonym 5. marca 2023, 12:53 – nezmysel, nakolko boj sa odporuje z mierom.
    Zato boj za slobodu uz ma logiku a zmysel.

  27. Tak si dajme trocha pravdy…. Ked nikto nechce mier, treba dat na ukrajinu vsetky zbrane, oslabit EU a USA, NATO, Kupovat energie z USA a nasledne sa cudovat preco ludia drzia palce Putinovi? Majko skus sa do toho vzit a zacat pomalicky chapat ludi….

  28. Anonym 5. marca 2023, 13:51
    nie, nechame Rusko zabrat vsetkych naokolo a ako EU si vybudujeme na Rusku este vacsiu energeticku zavislost, aby mohli lepsie vydrierat a mali silnejsiu poziciu, to je podla teba logicke? EU mala uz davno riesit ine zdroje energii, aby nebol taka zranitelna koli vypadku z Ruska.. teraz mas presne to, ze sme Rusku verili a tolerovali tie sracky, co bliakaju do sveta… keby sme omedzili dovazane zdroje z Ruska pred 10 rokmi, tak to teraz mohlo vyzerat uplne inak…nato nijak neoslabilo svoju poziciu, dodali mozno 2% arzenalu aj to pochybujem, ktore nasledne nahradza modernejsou technikou… prave tento konflik vyvolal to, ze napr. Polsko uzavrelo kontrakty na vybudovanie uplne novej armady a kazdy navysil financovanie armady… Putinovi moze palce drzat len vygumovany blazon, ktory sa popritom ohana narodnym citenim a vlastnectvom pri tom, ako podporuje Rusko, ktore otvorene popiera narodnu identitu a prava ludom z postkomunistickeho bloku… cize asi tolko k tvojej pravde

  29. Anonym 5. marca 2023, 14:11 – ozaj sa az tak budeme chytat slovicok? A vo vojne sa nebojuje? Objima sa a hladi nezne navzajom?

  30. Anonym 5. marca 2023, 13:51 – ked uz chces trosku pravdy tak zdroj: trend.sk
    4.2. 11:40 Ruské ministerstvo financií v piatok uviedlo, že vo februári takmer strojnásobí predaj devíz, aby tak kompenzovalo pokles príjmov z predaja ropy a plynu.

    Západné sankcie stlačili príjmy Ruska z predaja energií na najnižšiu úroveň od roku 2020.

    Mesačné rozpočtové príjmy Ruska z ropy a plynu v januári padli na najnižšiu úroveň od augusta 2020. Dôvodom bol vplyv západných sankcií, ukázali v piatok zverejnené údaje ruského ministerstva financií.

  31. Treba ruské vedenie z Kremľa postaviť pred súdy a pozatvárať. Rusko nech sa rozpadne a dosadi sa tam bábková vláda (presne podľa vzoru Ruska, vid Bielorusko). Následne môže Európa benefitovať z nerastných surovín – budu lacnejšie.
    Veď to by bolo pre vás terno nie ? A ešte bude aj mier. Prečo nezastávate tuto “pre vás” výhodnú teóriu? Ale radšej ospevujete zlodejov a vrahov z Kremľa.

  32. Zlodeji a vrahova pochádzajú spoza veľkej mláky ! Keby sa dostali k ruským zdrojom,až potom by si sa začal diviť tým lacným cenám !

  33. to co uz je, ked sa niekto korunuje ze privrzenca ruska a ide sa tu pytat, preco ostatok sveta nepostupuje voci rusku rovnakym sposobom, ako rusko ku svojim susedom… tu je celkom citelny rozdiel v zmyslani nasej rozdelenej spolocnosti… rusko ma nesmierne nerastne bohatstvo a krasnu zem a co s tym urobili? mimo par miest je to uplne zaostala krajina, ktorej obcanom sa moze len snivat o priemernej zivotnej urovne dalej na zapade…

  34. Enonym, to mam ospevovat vrahov a zlodejov z USA a Britanie??? Ty kde zijes?? kazdy koncetrak bol postaveny s ich vedomim…. Preber sa!!!

  35. Enonym 5. marca 2023, 16:32, to mam ospevovat vrahov a zlodejov z USA a Britanie??? Ty kde zijes?? kazdy koncetrak bol postaveny s ich vedomim…. Preber sa!!!

  36. Anonym 5. marca 2023, 19:19 – aj gulagy v Rusku postavili vrahovia a zlodeji z USA a Britanie? A co dnesne trestanecke pracovne lagre v Rusku, aj tie?

  37. Anonym 5. marca 2023, 19:50 Nie ty jebo, tie slovenske terajsie lagre ako VW, Stelantis, Land Rover postavili rusi??? Debil co si kto riesil v Rusku, riesil si s rusmi. V koncetrakoch zomierali Slovaci…. Uz chapes jebo????

  38. Anonym 5. marca 2023, 19:59 – jebo ta nevysplechol do paplonu.
    V koncentrakoch sa robi dobrovolne na zaklade pracovnej zmluvy a dostava sa mesacna mzda?
    V gulagoch nekoncili len Rusi, ale aj 7419 slovenskych obcanov okrem inych. A ze ja som jebo a debil. ROFL

  39. Tak rozmýšlam či na celej ukrajine by sa našlo toľko diktátorových fanatikov ako v BA. Ľudia prepili ste mozog ruskou propagandou???

    Len, aby sme nezabudli podľa sčítania roku 1990 bolo v USA 1 882 915 Slovákov!!!

  40. Nebudem riešiť vojnu, ale pozrime sa na pár ukazovateľov života v Rusku.
    Priemerné 7 vrážd na 100k obyvateľov (Slovensko 1 vražda na 100k), až 4% Rusov v o veku 30-35 rokov má HIV a už viac ako polovica ich je heterosexuálov, priemerné dožitie v Rusku je 70 rokov (a klesá) na Slovensku pre porovnanie 77 rokov. Dve tretiny Rusov na vidieku nemá záchod v dome čiže majú suchú latrinu. Štvrtina obyvateľov nemá prístup k čistej vode.
    Povedzte mi čo je také úžasné na tom Rusku? Keď vám smrdí kapitalizmus, ok ale skúste sa zamyslieť ako to funguje v Rusku. Veď tam je niečo omnoho horšie ako kapitalizmus, tam je oligarchia. Bohatý si vedia vybaviť všetko, čokoľvek. Ich deti žijú na tom zhnitom západe a užívajú si miliardy čo ukradli ruským ludom. Nehovoriac o Tom, že boháči v Rusku si už budujú vlastne armády, veď Rusko preskocilo tie kapitalistické hyeny v ich cieľoch o desiatky rokov…

  41. Anonym 6. marca 2023, 15:04 – Co ti v tom brani? Jednu si kup a zapal si ju, ked len tolko malo ti staci k radosti.

  42. Najskôr tu boli babky demokratky z Pasienkov, potom nastúpili zelení náckovia, po nich tu boli antivaxeri a nakoniec sa táto trojjediná pospolitosť po čase „abgrejdla“ na „mierových slniečkarov“. Polovica z nich sú geopolitickí experti s ledva dokončenou základnou školou, druhú polovicu tvoria ľudia s vyšším vzdelaním, resp. absolvovali vysokú školu života a po jej skončení všade boli, všetko videli a počuli.
    Áno, je sloboda prejavu, máme demokraciu, každý môže slobodne povedať čo má na srdci. Ale prečo protestujete a bojujete za mier pred ambasádou štátu, ktorá s tým konfliktom nemá nič spoločné??? Teda áno, vy tvrdíte že „Oni“ spolu so svojimi nosatými priateľmi zo Sionu poťahujú za všetky nitky, že Oni sú príčinou toho konfliktu.
    Nuž dobre, nechám Vám Vašu pravdu, pretože ako staré slovenské príslovie hovorí Hlúpemu neraď a mocnému nepomáhaj a kľudne ďalej protestujte. Biely dom sa už trasie v základoch pri pohľade na Vás a „Naše“ slovenské mierové pochody a vynaloží všetko úsilie o mierové ukončenie konfliktu.
    Svetu mier.

  43. Robo ako si na toto všetko prišiel ? Akože všetci okrem teba sú magori ? Máš rovnako vymletý rozum ako všetci neoliberálni slniečkári (nechcel som napísať že ovce).
    Bodaj by bolo takých pochodov čo najviac !!!

  44. Miloš Majko 7. marca 2023, 5:17 – no pozyvaci list Vladimirovi Vladimirovicovi by bol moc okate gesto, tak takto nenapadne mu dali najavo, ze keby sem poslal tanky ako jeho predchodcovia, tak by ich tu vitali z heslom: “Nikdy proti Rusku!”

  45. Miloš cieľ pochodu ti unikol ? NIKDY PROTI RUSKU !!! Po madarsky ti to napísať neviem…
    Alebo to potrebuješ po hebrejsky ?

    אף פעם לא נגד רוסיה

  46. Robo,predstav si,celá vojna sa zastaví okamžite pred voľbami v USA,alebo najneskôr po voľbách.A zatiaľ umrie ešte tisíce a tisíce ľudí,to je prosím pekne význam mierových pochodov.Zastavit umieranie ľudí,ktorý sú obeťou SPINAVEJ politiky,jak jedných,tak druhých.

  47. pre: Anonym 7. marca 2023, 5:54
    …zapamataj si, ze Rusi nam v 68-tom neublizili tolko, co nacisti 39-45 a snimi sme akoze za dobre. To nam tak nevadi, ci?

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img