ISSN 1337-8481

sobota, 27. apríla, 2024

100 dní od nástupu Ondreja Kurbela do funkcie primátora mesta

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Ondrej Kurbel, primátor mesta Sereď /   Práve dnes uplynulo sto dní od môjho nástupu do funkcie primátora mesta Sereď. Ďakujem, že ste mi dali dostatok času na to, aby som stihol rozbehnúť procesy k naplneniu mojich predvolebných vízií.

Myslím si, že primátor ktoréhokoľvek mesta musí v prvom rade osobne poznať všetky organizácie, ktoré v meste pôsobia. Pracovne a najmä ľudsky. Z pozície primátora by som mal poznať, chápať a podporovať všetky rovnako. Preto som svoje prvé dni a týždne práce venoval okrem iného aj spoznávaniu vás, členov športových, spoločenských a sociálnych organizácií a občianskych združení.

Boli to obohacujúce stretnutia. Mojim cieľom bolo vytvoriť priestor na vzájomné pochopenie sa, aj uchopenie vašich aktuálnych situácií. Bolo to aj o hľadaní spoločnej reči a búraní mýtov.

V najbližšom období sa plánujem stretnúť so zástupcami kultúrnych združení. Kladiem dôraz aj na spoznávanie sa so zástupcami veľkých zamestnávateľov v meste, s ktorými do budúcna plánujem nadviazať pravidelnú spoluprácu.

Obrovskú energiu som venoval oblasti, ktorá je v Seredi vnímaná názorovo roztrieštene. Záleží mi, aby aj Sereď mala svoje futbalové zázemie. Preto som už v decembri začal sériu rokovaní kvôli tikajúcemu termínu čerpania dotácie na opravu mestského štadióna. Opakovane som navštevoval Ministerstvo financií, aj školstva a opakovane som sa pokúšal nájsť možnosti ako o dotáciu neprísť, alebo ako získať novú. Situácia je však skutočne komplikovaná a podrobne vás budem informovať na plánovanom verejnom stretnutí s obyvateľmi.

Od začiatku nástupu do funkcie pracujem na tom, aby došlo k naplneniu mojej vízie o jasnejšej komunikácii mesta smerom navonok a snažím sa o nadviazanie konštruktívnej spolupráce s celým poslaneckým zborom.
Aktuálne pracujeme na výbere najvhodnejšej aplikácie, ktorá sa stane vhodným komunikačným nástrojom mesta smerom k obyvateľom a od obyvateľov smerom k mestu.

Naplánoval som si aj termíny na živú diskusiu s vami. Počas roka zorganizujem viaceré tematické stretnutia o aktuálnych témach, ktoré rezonujú v meste, Hodiny otázok – také malé grilovanie primátora, aj stretnutia s primátorom v teréne – kedy prídem za vami na vaše sídlisko, na vašu ulicu, či na detské ihrisko, kde sa neformálne porozprávame a vysvetlíte mi, čo vás najviac v meste trápi. O všetkých termínoch vás budem postupne informovať.

Prvé tematické stretnutie sa uskutoční v stredu 15. marca 2023 o 16.00 hod. vo veľkej zasadačke mestského úradu a jeho témou bude aktuálna situácia ohľadne železničného mosta v Seredi.

Počas ostatných sto dní začala na mestskom úrade prebiehať externá kontrola, takzvaný procesno – personálny audit. Úrad je financovaný z verejných zdrojov a považujem za dôležité, aby sme ako tím dokázali poskytnúť občanom také kvalitné služby, aké len naše kapacity dovoľujú.

Pomerne veľkú časť agendy som venoval aj rozvoju spolupráce s primátormi a starostami okolitých obcí. Považujem v tejto dobe za strategicky dôležité spájať potenciály a zručnosti v mnohých oblastiach.

V neposlednom rade mám za sebou mnoho osobných stretnutí s obyvateľmi na rôzne témy, riešenie rôznych podnetov, ale i účasť na mnohých kultúrnych a spoločenských podujatiach.

Odpočet hlavných stretnutí a rokovaní, ktoré som od nástupu do funkcie stihol absolvovať si môžete pozrieť na webovom sídle mesta: https://www.sered.sk/s117_primator-mesta

Prajem Vám všetko dobré a ďakujem za spoluprácu.

 

zdroj:  Ondrej Kurbel, primátor mesta Sereď

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. A žiadna zmena zatiaľ. Nechcem urážať, ale keby to je Tomčányi tak hneď články na neho. A teraz nič. Toto sú vraj nezávislé noviny. No podľa všetkého to tak nevyzerá!

  2. Nič sa nezmenilo? Zmenilo sa napr. už len to, že roky nevycistene krajnice, čo sa doteraz nedalo sú vycistne!
    Nehovoriac o tom ako bruchovi poslanci pod vedením Klenovica hádžu Kurbelovi pod nohy polená, spomeňme si na CZS a kultúrnu komisiu.
    Veľa veci sa aj deje v zákulisí a budeme ešte veľmi prekvapení, Brucho ešte len teraz začne frontálny útok. Lebo už sa pomaly blížia k nemu….

  3. Zmenila sa komunikácia. Pardón nezmenila. Je tam stále tá istá osoba, ktorá otravuje zamestnancov MsÚ a ich články dáva za svoje….

  4. Nech sa na mňa nikto nehnevá, ale toto je už priveľa….

    Článok dnes 3/3
    Seredske novinky 2023-03-03 respektovanie-zakazu-aj-vyuzivanie-kruhoveho-objazdu-by-pomohlo-odlahcit-dopravu-pri-zs-j-a-komenskeho

    Pritom to bolo 16/2 a je tam o tom článok

    Následne MP uverejnila 24/2, že je osadená nová značka a aby si dávali vodiči pozor

    Načo pani Slahučková píše ďalší článok? A ešte bude určite ďalší, kde sa bude ona v Krei ukazovať a rozprávať. Btw načo sme platili Kreu? Kto to pozerá??? Pozrite si páni poslanci sledovanosť videí. Máme mestské noviny, 2 súkromné médiá (nedotované mestom). Ale platíme Kreu za videá, ktoré nikto nepozerá. A platíme p. Slahučkovú ktorá hovorí o zlepšení komunikácie mesta, ale sama je viac ako 2 roky ako referent komunikácie….

  5. Viete len kritizovat, ta zloba vo vas krici navonok. Mohli ste aj vy kritici uchazat sa o post primatora a ukazat, ako sa to da lepsie. My terajsiemu primatorovi drzime palce a verime mu. Nedajte sa odradit a znechutit pan primator!

  6. Konštruktívna kritika, ktorej by sa mal primátor držať. Pán Kurbel je ale veľmi slabý primátor. Mesto vedie prednostka a pani Fačkovcová. Je to vidieť aj na zastupiteľstvách ako sa nechá prevalcovať. A je to vidieť aj na MsÚ. Veľa zamestnacov, ktorých tím Ondro kritizoval tam ostali. Pán Kurbel by si mal buchnúť po stole a byť trocha priebojnejší. A hlavne veriť si. My sme mu verili, tak nech ukáže čo vie.

  7. Najväčší kameň úrazu sú partičky okolo neúspešných kandidátov na primátora. Dúfam, že sa každému rozsvieti načo tam títo ľudia liezli. Občania Serede u nich priorita rozhodne nie sú. Inak by sa pri hlasovaní správali inak. Ale to nebolo ani za býv. vedenia. A súhlasím, p. Kurbel by mal byť razantnejší a vyhádzať všetky klebetné baby z Msú, ktoré donášajú býv. primátorovi a myslia si, že o nich nikto nevie. Netreba sa ich báť, len s nimi vyraziť dvere.

  8. Ja veru Kreu pozerám, tak hovorte len za seba. A Veru by mohli toho dávať aj viac o Seredi – nielen GA a SA.

  9. pozeráš SA 😃

    Krea natočí iba to, čo bolo niekedy až tri krát napísané na troch seredských weboch. To už načo ? A keď už občania platia súkromné médium, tak prečo nie teda rovnocenne aj napr. SOL či SS?

  10. Tak to ste asi jeden z mála čo to pozerá. Väčšina ľudí si prečíta článok a pozrie ešte fotky. Na video čas nemám a ani chuť.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img