ISSN 1337-8481

štvrtok, 25. apríla, 2024

HLASUJTE: Ste za zavedenie zákazu nedeľného predaja?

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

 

[democracy id=“15″]

 


 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Anonym 2. marca 2023, 18:56 – naco je dobre jej to zakazovat, nemozu sa predavacky, resp. obchodnici sami rozhodnut?

    Anonym 2. marca 2023, 19:17 – ked si v nedelu rano nepojdem kupit cerstve pecivo do kauflandu alebo do jednoty, skutocne bude v nedelu menej aut a viac kludu?

    Anonym 2. marca 2023, 19:58 – rodina neni spolu v nedelu, lebo mama pracuje ako predavacka a ocko nakupuje, kym deti su same doma? Nakupovanim v nedelu prichadzaju o moznost ist sa bicyklovat, na prechadzku alebo sport? A uz ked predavacky si zasluzia v nedelu volno, v gastre kucharky si ho nezasluzia?

  2. Na nákup majú ľudia do soboty dosť času, nakoľko niektoré obchody sú otvorené až do 21.oo hod. A okrem toho už máme balené potraviny, aj chlieb a pečivo, krabicové mlieko… A keď niekto operuje s tým, aby si predavačky zarobili, svedčí to o niečo, že nie sú dostatočne platené za riadnu pracovnú dobu. A aby si došli na akú-takú slušnú mzdu, musia robiť aj počas nedieľ a tiež, kto nemá čo doma robiť mohol zabíjať čas v nákupných strediskách? Kto tak za to bojuje, nech si to ide tam odskúšať! Každý pozerá len na seba. A bez teplých rožkov v nedeľu, sa môžu zaobísť, alebo nech si ich doma upečú.

  3. Ak sa zakaze nedelny predaj predavacky budu mat mensie vyplaty a niektore pridu aj o pracu. Vacsina slovenska je do jednej hodiny od hranic a dphcku za nedelne nakuoy vyvezieme do madarska alebo ceska. Skor by som navrhol aby v nedelu bola otvorena posta a urady lebo som cely tyzden v robote a za kazdu blbost si berem dovolenku a ani ja si potom neoddychnen

  4. O teplé rožky nejde, tie stoja za hovno. Hlavne v kauflande. A tie ostatné polotovary si môžeš upiecť doma sám.

  5. Ja osobne nevidím riešenie, aby boli aj úrady v nedeľu otvorené, ale vidím riešenie v tom, aby sa nenabaľovala táto byrokracia, že keď chce niekto jednu vec vybaviť, aby chodil týždeň od dverí k dverám, ale aby sa odbúrala. Sú umelo vytvorené rôzne úrady a aby mali čo robiť, rozháňajú ľudí. Napr. na pošte keď chcete kúpiť poštovú známku, samozrejme to musí nahodiť do počítača. A nakoniec, musíte vycestovať . U nás odišiel telekomunikácie, Tatra banka, Slovenská sporiteľňa – treba ísť vybaviť do Galanty. Toto je ústretovosť občanom.

  6. priatelu, vsetko co tu spominas su sukromne firmy. a tie podnikaju preto, aby dosiahli co najvacsi zisk. a pokial sa im neoplati mat pobocky u nas, tak ich zrusia. no a co? zrovna u tychto 99% veci vybavis online.
    ale v obchode s potravinami nie.
    ale… podla mna je zbytocne robit anketu medzi ludmi – spotrebitelmi. treba to nechat na predavacoch/ckach. ti nech sa rozhodnu.
    stat do toho nema co pixlovat. a ked, tak len vtedy, ked budu porusovane prava tychto predavacov.

  7. Pracujem ako predavačka a vôbec netúžim stráviť v nedeľu v práci ( v obchode) a ani jedna moja kolegyňa asi tak

  8. Robím v otravinách a dokladám tie šmaky do regálu, no a poviem vám jedno: mám vás plné zuby od pondelku do soboty a nie ešte trpieť vás v nedelu…. Niektorý nakupujúci sú zvieratá, dajú si nakrájať šunku a hodia to potom do regálu s drogériou a my to potom musíme zamiešať do šalátov aby sa to popapalo 🍼

  9. Problem sa vyriesi sam, tak ako bude klesat kupyschopnost. Nadnarodnym retazcom sa potom neoplati mat otvorene 7 dni v tyzdni a platit personal pri znizujucej sa trzbe:)

  10. No pokial miesas sunku z regalu do salatov tak si zasluzis robit kazdy jeden den a za polovicny plat. Ty hovado. To ked je hovado zakaznik musis byt aj ty?

  11. Samozrejme nedeľu ponechať tak ako je, keď niekto ide pracovať ako predavačka treba s tým počítať aj keď rozumiem žeby bolo lepšie ostať v nedelu pre predavačov/predavačky doma.

  12. Je vám dúfam jasné, že keď zatvoria v nedeľu obchody, nebudú vás všetkých potrebovať a nejaká časť z vás príde o prácu…tu vôbec nejde o to, aby sme nechodili nakupovať v nedeľu, ani o to aby boli predavačky s rodinou…

  13. Ide o prepúšťanie…ale kľudne seďte pri počítačoch a bojujte za voľné nedele…potom tu neplačte…keď budú voľné nedele, nebude treba toľko zamestnancov…viem o čom píšem…predavačky/či by mali hlavne bojovať za svoje miesta…

  14. Nebude treba toľko zamestnancov? A potom od pondelka do soboty tých zamestnancov zase zoberú naspäť? Mňa tiež nikto neprepustí z práce preto, že v sobotu a nedeľu som doma.

  15. Neviem ci to vies ale je zo zakona 5 dnovy pracovny tyzden, takze ak je obchod otvoreny od pondelka do nedele tak su tam zamestnani na jednej pozicii urcite dvaja ludia, ci sa ich uvazky prekryvaju alebo doplnaju … ak bude otvorene len 5 dni v tyzdni staci na to jeden clovek to je fakt, nie imaginarna uloha od imaginarnej bytosti mat nedelu volno

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img